HTPC:lle korvaajaa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Juicce, 27.04.2010.

  1. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu elämä htpc:n kanssa hieman hankalalta, aina väärään aikaan tahtoo päivitellä, menee tilttiin tms. Tuntuu, että kuitenkin suht. peruskäytöllä ihan vaan perustoimiset laitteet riittäisivät.

    Eli kun käyttö on tv:n katselu live/nauhalta 80%, dvd:iden katselu 10%, mp3-musiikin toista 10% + satunnainen valokuvien katselu tv-ruudulta, niin taustalle ei tietokonetta tarvita jylläämään.

    Mieluiten tietty sitä hommaisi jonkun perus combo-laitteen, jolla hanskaisi kaikki. Ei vaan taida olla moista.

    Toinen vaihtoehto on tallentava digiboksi + br-soitin. Nykyisellään kai tallentavien kovalevyille voi siirtää musiikkia ja kuviakin (kuinka helppoa edes..)

    Kolmas vaihtoehto on perus-boksi (voisi teoriassa olla vaikka tv:n sisäinen?) sekä mediatoistin. Ongelma tietty, mikä laite osaa lukea (tai mikä digiboksi antaa ulos signaalia tallennukseen) ja tallentaa ulkoisen laitteen signaaleja. Laitteena miettinyt esim PS3:sta (joka tietty toimivalla ja kaapeliverkon playme:llä olisikin hyvä) tai mahd popcorn hour tms.

    Koska tuo htpc on jonkun vuoden tuossa kuitenkin ollut, olen vähän pihalla tämän päivän mahdollisuuksista ja tuotteista. Eli osaisittekos suositella jotain hyvää kokonaisuutta, millä homman hanskaisi? mielellään tietty ihan konkreettisesti laitteita suosittelemalla voi ja kannattaa. Digiboksin tulisi olla kaapeliin, tv:lle kuva hdmi:llä, äänet vahvistimelle sekä harmonyn ohjattavissa.

    kiitoksia avusta.
     
  2. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan vilkasta keskustelua ei näemmä noussut.

    Koska kaapeliverkkoon ei oikein ole perusboksia, joka osaisi syöttää signaalin ulkopuoliselle laitteelle tallennettavaksi ja ps3:n digiviritin ei ole kaapeliin, niin perinteinen digiboksi + br-soitin taitaa olla se ainoakin vaihtoehto.

    Näillä odotuksilla kun kahlasi tuotteita läpi, niin toppystä, humaxista, finnsatista la digitalista puuttuu kaikista hdmi tai musiikin/kuvien toisto, kansalaisboksin kombotallennin vaikutti epäluotettavalta ja procasteria ja maximumia ei taida enää edes saadakaan.

    Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi tuntuu jäävän Handanin 9800C.

    Osaisikohan ja viitseisiköhän joku lyhyesti antaa olisikos tuo Handan yleisesti ihan hyvän ja luotettavan laitteen maineessa? Vai olisikos joku noista edellä listatuista (tai muista) haastamaan.

    BR-soittimiakin saa suositella. Liekkö tuo Phillarin testivoittaja pätevä vehje esim?
     
  3. Drunkenstein

    Drunkenstein Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heittäisin tähän Mac mini + EyeTv viritin combon. Varsin toimiva paketti, voi käyttää tallentavana digiboksina (Ei maksullisia) ja polttaa ne DVD:lle. Hieno ja helppokäyttöinen tietokone olohuoneeseen todella pienessä koossa.:thumbsup:
     
  4. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainoa vaan, että kyseinen kombo oli se, josta oltiin hankkiutumassa eroon..

    Itse toki tyytyväinen, mutta vaimon ollessa yksin kotona, aina joku herja tuli, jonka vuoksi oltiin sormi suussa. Toki osa ongelmista saattoi liittyä ensin oikeilleeseen ja sitten rikkoutuneeseen dvd-asemaan, joka nyt on korjattu ja katsellaan ainakin syksyyn, miten tuon kanssa menee. Miinuksena myös, ettei ole kaapeliverkkoon tuplaviritintä. Tosin vähintäänkin huojentavaa oli lukea, ettei noi perusboksit sen ongelmattomampia ole.. =)
     
  5. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    En osaa tietenkään antaa suoraa vastausta mutta jos auttaa niin kerron omasta setupista johon olen melko tyytyväinen.

    Digiboksina topfield on mielestäni aika lähellä täydellistä koska laitteen plug-in -rajapinta sallii harrastelijoiden tekemät (elämää helpottavat) laajennukset. Eli vähän sama vapaus jonka dreambox tai htpc lupaa mutta rehellisyyden nimissä minua ei yhtään kiinnosta enää kotona nikkaroida mitään vaan katsella telkkaria.

    Olen koekäyttänyt htpc-asemaa ja "tuotantokäytössä" on ollut myös linux-pohjainen digiboksi. Aina sitä on sitten porsaan pitänyt palata takaisin kotiin eli television katsomiseen käytän yhä wanhaa Topfieldin kahden virittimen boksia. (Näinä päivinä vempeleestä muuten pitäisi ilmestyä hd-päivitetty versio, melko varmasti päivitän siihen. Ei ole maksettu mainos.)

    Dvd/bluray -elokuvat katsomme playstation 3:n kautta. Myös valokuvien esittäminen sillä on todella kätevää kun ne ensin kopioi muistitikulle tai streamaa koneeltaan verkon yli. Samalla tavalla toimii myös musiikki sen kerran kun sitä haluaa olohuoneeseen heittää. Ainoa huono puoli on että pleikkarin ohjaamiseen ei ole mitään muuta järkevää vaihtoehtoa kuin oma kaukosäädin tai peliohjain. Ja onhan sillä kiva pelata myös pelejä.

    Mac-miehenä tuo macmini+eyetv oli myös harkinnassa mutta tippui pois kun siihen ei löytynyt paritusta tukevaa ratkaisua ohjelmakortille. Tuplaviritin (tai tripla) ymmärtääkseni onnistuu kun työntää toisen usb-virittimen laitteeseen kiinni. Käyttöliittymä on melko mukava, käytän sitä läppärissäni.