Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. vmt

    vmt Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kenelläkään ei ollut kommentoitavaa keittiösuunnitelmastani? :)

    Tein hieman vielä muutoksia toiselle seinälle. Yläkaapit ovat nyt yhtenäisen levyisiä. Samaten piirsin tuohon miten aikasemmin mainitsemani ilmanvaihtohormin aukko sijoittuu seinässä. Eli siis tuo harmaa ympyrä. Hieman ikävässä paikassa ja hankala jemmata sitä jotenkin nätisti. Tähän mitään ideoita? Siinä on siis tuollainen Lapinleimun tekemä pyöritettävä säätökansi. Se on huimat 25 cm halkaisijaltaan. Näyttäisi nykyään kaupasta saavan maksimissaan 20 cm. Osaako joku sanoa saako tuota aukkoa hieman pienentää, ettei olisi niin massiivisen näköinen? Tai mitä muuta sille joku tekisi?

    [​IMG]

    Kumma muuten kun tuossa Ikean ohjelmassa ei voi tarkastella näitä tällaisia mitat sisältäviä edestäpäin olevia kuvia. Nämä saa vain tulostamalla. Onneksi voi sentään tulostaa PDF:ksi. Mielestäni aika olennaiset myös nämä kuvat.
     
  2. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tossa meidän hieman samansävyinen keittiö. Valmistui 2002, muutettiin pois 2005:

    [​IMG]

    Toivottavasti kuvasta on jotain iloa jotta osaat hahmottaa livenä moista.
     
  3. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan muutama kommentti/idea
    - voisiko apk:n siirtää hanan oikealle puolelle, jolloin hellan molemmille puolille tulisi (samanlaiset) 40cm laatikostot.
    - yläkaapeiksi laittaisin saman korkuiset kaapit, mikäli säilytystilasta voi hieman tinkiä.
    - toiselle seinälle alas yhtenäisemmät kaapit/laatikostot (suunnitelmassa kaikki erikokoiset?)

    Hormin aukolle tuskin mitään erikoista pystyy tekemään muutakuin maalaamaan kannen.
     
  4. vmt

    vmt Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vaan kuvasta. Ainahan se auttaa nähdä samansuuntaisia värejä ja miltä näyttäisi luonnossa.

    Ihan hyvä idea. Apk onkin jossain aikaisemmassa suunnitelmassa ollut tuolla ihan oikeassa laidassa. Nyt kun tänään tein pienet muutokset niin tuli tuo 40 cm kaappi tonne laitaan, joten sen voisi tietysti vaihtaakin päittäin apk:n kanssa. Perinteiselle kaapille on jonkin verran tarvetta, joten siksi en laittaisi kaikkea laatikoksi.

    Saman korkuisia mietin aikaisemmin, mutta tilan kannalta menisi vähän vähäiseksi. Vanhassa tilaa ei kuitenkaan liikaa ole ollut. Uudessa yläkaappitilaa menisi mm. mikroon ja lisäksi vanhat kaapit ovat olleet kattoon asti, minne nuo uudet kaapit eivät yllä.

    Näin olisi totta kai ihan hyvä ulkonäön kannalta. Mutta tosiaan kuten sanoin, niin on mietitty mitä kaikkea on tarve säilyttää ja valittu kaapistot sen mukaan, että tarvittavat tavarat saadaan jonnekin uudessa keittiössä. On esim. olemassa kaikkia korkeita paketteja ja purkkeja, jotka eivät mahdu noihin isoihin laatikoihin vaan ainoastaan tuohon ulosvedettävään tai hyllylliseen kaappiin. Olen kylläkin miettinyt tuon 5-osaisen laatikoston korvaamista kolmiosaisella. 80cm laatikosto on siksi, että jonnekin saa mahdutettua epämääräisen kokoisia vuokia sun muita isohkoja astioita. Pienempien kaapistojen/laatikoiden käyttö ainoastaan vie tilaa runkojen ja laatikostojen runkorakenteiden vuoksi. Noh, ainahan näitä saa pähkäillä päänsä puhki käytännöllisyyden ja myös ulkonäön osalta :)

    Juu, kansi täytyy kyllä maalata, jos uutta ei saa hommattua.
     
  5. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikista kommenteista, noita on aina kiva lukea ja siten näkee asioita hieman eri näkökulmasta. Itse koko talo on vielä remontin kourissa, mutta tänään taas jokin sisustusasia vierähti eteenpäin kun kävin tilaamassa kasan verhoja, kaikki verhotangot jne. On se vaan hienoa kun paikalla käy "verhosuunnittelija" :hitme:

    Jääkaappi on tosiaan varsin suuri katseenvangitsija, mutta onneksi edes suht oikean värinen. Valkoinen kaappi olisi tuossa kyllä aikamoinen hirvitys. Tila aukeaa ruokailuhuoneeseen, jossa sitten 8 hengen pöytä. Oikeassa kulmassa on ovi, joka vie taas pesutilojen suuntaan, joten jääkaapin sijoitus tuonne olisi tuntunut hassulta.

    Tässä olet ihan oikeassa. Kaapit olisi rauhoittaneet tilaa ja samalla olisi saanut lisää tilaa astioille. Säilytystila loppuu AINA kesken, ihan sama miten paljon sitä laittaa (ihan vain vinkkinä kaikille ketkä keittiötä täällä suunnittelevat).

    Nyt käytössä olen huomannut tuon saman nurkka=pimeä ongelman. Ostan varmasti yhden lisävalaisimen tuonne takaseinälle. Toinen keittiösuunnitteluvinkki liittyy valaistukseen, jossa myös kannattaa panostaa "hyvän" valon määrään.

    Tämä oli pikkaisen haastavaa kun talossa on vain seinärungot ja vedät noita putkia. Yrität siinä sitten samalla miettiä mihin kohtaan kaikki lopulta noin suunnilleen tulee. Erityisen vaikeaa on hahmottaa tarvittavat koneet, niiden paikat ja niiden sähkötarpeet. Mittasin selvästi nuo rasiat about oikeaan kohtaan koska noissa on myös valokatkaisijat, joka hieman rajaa sijoituspaikkoja. Pistokkeita tosiaan vain 10kpl. + lattiatasolla ikkunaseinällä olevat. Pitää miettiä noiden sähkökalusteiden värin muuttamista.

    Olen muuten ostanut jo nuo ns. valolistat, mutta en ole laittanut paikalleen. En ole ihan varma onko se hyvä vai huono ratkaisu. Pitää jokupäivä mallata uudestaan ja tehdä sitten päätös.


    Kiva kun käytät sanaa moderni vaikka kyseessä on 74 rakennettu omakotitalo :) Kaikki talon muut valaisimet ovat linjaa: harjattu teräs/opaalilasi/maitolasi. Samaa linjaa edustaa myös ovenkahvat ja muutamat materiaalivaihtolistat. Ikäväkseni olen huomannut myös tuon, että jokin valaisin voisi olla erittäin kiva tuohon tilaan, mutta hinta on sitten tyyliin 300€ (yht. 900€). Ei ole sitten tullut kauppoja.
     
  6. manum

    manum Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Lukemista on riittänyt tässä threadissa... pistänpäs oman suunnitelmani tänne, ennen kuin siirryn tuumasta toimeen :D

    Eli tässä kuvaa:

    [​IMG]

    Eli ideana on purkaa vanha keittiö täysin, ja pistää uusi tilalle. Nykyinen keittiö on saman muotoinen kuin uusi. Astianpesukone, hana, liesi ovat suurinpiirtein samalla paikalla kuin vanhassakin, jotta pääsee hieman helpommalla. Tarkoitus olisi purkaa itse vanha keittiö täysin. Sen jälkeen pistäisin itse laminaattilattian (joku kestävä) ja maalaisin seinät... sitten siitä voisi ammattilaiset jatkaa eteenpäin.

    Sitten muutamia ajatuksia / kysymyksiä arvon raadilta :D

    1) Värimaailma olisi todella yksinkertainen, eli mustaa ja valkoista. Kahdenlaista ajatusta on ollut: a) mustat kaapit ja valkoinen/vaalea taso/lattia. b) Sama kuin a, mutta päinvastoin.
    2) Olen kahden vaiheilla kaappien mallin suhteen... Ikean Applåd tai sitten Abstrakt... mielipiteitä?
    3) Lattiaksi mietin laattaa, mutta päädyin sitten laminaattiin. Niitä on kuitenkin keittiöön sopivia (lue: kestäviä) olemassa. Muita ideoita lattiaan?
    4) Tasoksi mietin kivitasoa Diapolista... joko Kvartsi/valkoinen tai Absolute Black, riippuen mitä päätän kohdan (1) suhteen :)
    5) Jääkaappina side-by-side Samsungilta.. ovat mielestäni aika tyylikkäitä. Joko musta tai teräs.
    6) Laatoituksesta en oikein osaa sanoa.. ideoita? :)
    7) APK multa on jo.. se on Musta Bosch. Se pitäisi saada uuteen keittiöön :)

    Tässä on vähän suuntaa mitä haluaisin, mutta ehkä jollain olisi jotain muita kivoja ideoita tähän projektiin.

    Toivottavasti ei ollut liian sekaa postaus...:) Kiitos vastaajille etukäteen!
     
  7. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://kuvablogi.com/nayta/2633703/Mitäs ammattilaset sanoo tästä. Tiedossa on, että hellan ympärillä vois olla enemmänkin tilaa. Tarkoitus on jatkaa tasoa tuonne kulmaan saakka, suunnitteluohjelma ei vaan anna niin tehdä ;)

    Suurimmat ongelmat aiheuttaa muurikulma (72*28cm, ei voi purkaa tai mennee koko talo samalla). Olemassa olevista asioista säilytetään suht uusi keittiön ruokailuryhmä, massiivikoivua. Sijaitsee ikkunan edessä. Apk on kohtuu uusi, tarkoitus säilyttää sama (valkoinen). Hella ja jk menee vaihtoon.

    Mittaspekseinä tilaa oviaukosta muuriin (apk/hellaseinä) 233cm, muurista pojan huoneen oveen 140 cm. Ovesta ikkunaseinälle 120 cm ja ennen ikkunaa 100 cm.

    Onko jollain hyviä ideoita, kuinka tuon tilan voisi muuten järkevästi toteuttaa. Seinillä on noin 100v. hirsi, joka jää näkyviin, siksi valkoista/vaaleaa kaapistoa ja pöytäpintaa (koivu, koskaruokaryhmäkin on sitä).
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2010
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kammottava sekamelska. Unohda koko juttu. Kannattaa käydä muuten oikeasti vaikka jossain keittiöfirmassa, ne suunnittelee keittiön sulle ilmaiseksi, voit sitten hyödyntää sitä vaikkapa Ikean softalla itse. Ensimmäisenä pari vinkkiä:

    -avohyllyt pois, ne ovat aika "kasaria" ja keräävät vain hämärää törkyä itseensä
    -hae yhtenäisiä linjoja äläkä ripottele erilaisia ja erikorkuisia ja eri syvyisiä kaappeja sinne sun tänne.
    -laskutilaa hellan viereen mihin nostat vaikka ne paistetut patongit pelteineen
     
  9. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisitko avata tätä vähän? Keittiössä on tasan 1 ehjä seinä (oviaukosta muuriin, se 233cm) Nuo möhkäleet muuten kuvaa niitä aukkoja, kun softa ei sellaista ylellisyyttä tunne. Kaikki yläkaapit ovat 92 cm, lukuunottamatta liesituuletinkaappia ja jk:n päällä olevaa kaappia. Tuo softa kai on liian vaikea mulle, kun en saa kaappeja "oikeaan" korkeuteen. Luonnollisesti tarkoitus on, että kaiiki yläkaapit on linjattu ylhäältä tasan.

    Alakaapit ovat sydyydeltään kaikki 60cm. Leveydet vaihtelee.. Vaikka kuinka kääntelin palikoita, jotenkin tuo ei vaan asetu tasaleveyksillä..

    Nuo avohyllyt.. Joo toisaalta ne on kammottavia (niitä on nytkin.. huoh) mutta toisaalta vaikutelma oli suht raskas kun oli kaikki kiinteetä kaappia. Vitriiniovia en taida tahtoa.

    Ja jos joku antas mulle vaikka 20 cm lisää tolle ehjälle seinälle, ei laskutilan järkkääminen olis vaikeeta, mutta kun on nämä seinät, jotka on 100v. hirttä, niin ei ole ihan niin helppoa.

    Jos jk:n ja laatikoston vaihtaa toisinpäin, oven pielessä on aika massiivinen korkea jk.. Ja sit pöytätasoa on edelleen vaan sen 80 cm sekin hellaan nähden kulmittain.. Luulen että pyörtyisit, jos näkisit nykytilanteen.. Hellan vieressä on 30 cm tilaa. :hitme:

    Ongelmallista on, et ei voi tehdä esim. yhtenäistä L-muotoista keittiötä. Ei ole seinäpintaa. Ikkunat on 70cm korkeudella lattiasta, ja niiiden edessä on öljytäyt. patterit. Myöskään I ei ole tuossa riittävä, sillä miun kipot ei vaan mahdu.
     
  10. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://kuvablogi.com/nayta/2634539/ ja http://kuvablogi.com/nayta/2634540/ Tämä on ehkä enemmän todenmukainen. Nuo tyhjät aukot ovat siis oviaukkoja, toisessa on ovikin, mutta sitä ei järkevästi saa tuohon niin, että se oliis samoin kuin nytkin käytössä. Softa laskee hitosti tilaa siihen ympärille, mikä on joo hyväkin, mutta ei käytännössä mahdollista.

    Tuossa pysyy perusongela, eli ei laskutilaa uunilla.. :OI Jollain tavalla pidän kyllä tuon tyyppisestä liesituuletinratkaisusta. Voi vaan olla, että käytännössä se ei toimi, sillä jos näkyviin tulee ihqu hormi laatikko, pitänee joku kaappisysteemi kuitenkin laittaa, jotta se menisi piiloon.

    Onko kelään kokemusta, saako tuonne ikean kaappiin muita kui n ikean jk-yhdistelmiä? Mun silmällä katsottuna ne on sisätiloiltaan (suunnittelu) huonoja, ja ei oikein meidän tarpeisiin sopivia. Kaipaan esim pullohyllyä, ettei limut vie hyllytilaa. Pakastin on suhteessa sopivaa kokoa.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Yleiskysymys kaikille: mitä mieltä olette noista niin muodikkaista ylös nostetuista uuneista? Pointti on niissä kaiketi se, että kätevämpi käyttää kun on nostettu ylemmäs ja näkee kivasti kun patonki pullistuu. Omasta mielestäni ongelma niissä on, että avattu luukku on sopivasti juuri kyynärpäiden kohdalla, kun sieltä pitäisi nostaa se 250-asteinen patonkipelti ulos. Eli mielestäni loppujen lopuksi kätevämpi on pöytätason alla oleva uuni?! :confused:

    Onko täysin poissuljettu vaihtoehto sulkea joku oviaukko? Ilmeisesti talossa on kyseessä perinteinen pohjaratkaisu, jossa pääsee juoksemaan ympyrää? Yhden oven sulkeminen selkiyttäisi kummasti tilannetta.

    Muuten yleinen ehdotukseni on, että tekee talon hengen mukaisen keittiön. Eli välttämättä mitään ultramodernia mm. kalusteratkaisuissa.
     
  12. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oviaukkoja ei voi sulkea, koska keittiön kautta on ainut kulkureitti toiseen makkariin. Makkarin toinen sisäseinä on kylppäriä vasten.. ei oikein toimi sekään. Kulkuaukko keittiöön on myös ainokainen. Joku on joskus tukkinut toisen aukon, joka tulee kulmittain nykyiseen, eli periaatteesa pidentäisi yhtenäistä seinää, mutta ei lisäisi tilaa. Tein vielä summitaisen pohjan tästä talosta, joka on tosiaan suunniteltu 1900-luvun alussa.. paritaloksi ja laajennettu 40-luvulla. Meitä edeltänyt omistaja remppasi tämän, ja tekniikka on ihan ok, mutta nuo pinnat ja tietyt asiat.. :OI http://kuvablogi.com/nayta/2634729/ Punaisella tukittu kulkuaukko keittiöön, sinisellä ikkunat. Musta täplä on the muuri.

    Nyt jk on tuolla ikkunaseinän ja makkarin seinän kulmassa. Hankaluus on siinä, että jk on aika kaukana työpisteestä. Mies on jo luoviuttanut, että sitä sais muualle, ja mie vaan koitan keksiä ratkasua.. Vaikka tuo matka ei ole kuin pari metriä, kun sitä ravaa ruokaa tehdessä ees takasin paprikat tippuen ja kesäkurpitsat kierien ei naurata.. Mies, joka ei tee meillä paljonkaan ruokaa ei näe tuota ongelmana.. Hella on nykyisellään tuolla muurin kupeessa, ja siellä kun on hormi ja vesiliitäntä, niin on hyvä paikka. Kauheasti noita vesiäkään ei tällä pohjalla ole helppoa siirtää, jos nyt ei ulkoseinälle niitä vie, mutta sitten saakin remontoida ulkokuoresta lähtien, kun nuo ikkunat on tosiaan 70 cm korkeudella..

    E: Unelmamaailmassa mulla olis about 100k rahaa laittaa (tai sen verran kun remppa veis..), jollon tuo toinen makkari poistuis kokonaan ja siirtyis yläkertaan (jota ei siis ole xD) Hormiin tulis oikea puuhella. Seinää avattaisiin niin, että olisi kunnon ruokailutila. Sitten ehkä tuosta saisi ihanan ja toimivan kaikken kaikkiaan. Mutta kun tuosta 100k:sta puuttuu aika monta euroa, pitää pelata niillä nappuloilla joita on.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2010
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    No, nythän tuo on heti paljon parempi. Kyllä se siitä kun aikansa pyörittelee :thumbsup:
    Ihan perseestä se on. Palaa kyynärpää ja itselleni yleensä liian korkealla kun olen niin lyhyt. Kivahan sinne on katsella. Helpompi se 10kg valurautapata täpötäynnä ruokaa on LASKEA ALAS kuin nostaa ylös tai pitää kyynärpäiden korkeudella vapisuttamatta.
     
  14. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noista uuneista.. Puolensa on siinä, että se on ylempänä, mutta ei saa olla liian ylhäällä, niinkuin usein on. Uunia meillä ainakin käytetään melko vähän (leivinuunia talvella, leipä leipäkoneessa) joten se voisi hyvin olla pöydän allakin.. Mutta tuo keittiön rakenne on enemmän kuin hankala.

    Leivinuunin luukkuhan on kutakuinkin vyörärön korkeudella, joten se on aika hyvä. Mutta pienihän se aukko oliskin lattiatasolta nostella. Ja jottei kukaan ihmettele, mihin olen sen tunkenut, niin se sijaitsee aulan puolella, eli ei edes keittiössä. Ja laskutila joka kestää tuon kuumuuden on keittiössä seinän takana.. No, mutta kaikki aikanaan. Ensin rempataan ne, joiden kanssa ei voi elää (lue keittiö) ja pikkuhiljaa siirrytään mukavuustekijöihin.

    Ja pyörittelemällähän noita keiitöitä on vaan kokeiltava, mutta en ole tuohon oikein tyytyväinen
    1. Ikean jääkaapit.. ne sisätilat ei ole makuun, ulkopinnaksi voin harkita integroitua kyllä
    2 Laskutilaa hellan lähellä ei siis ole
    3. Uunin paikka

    Hyvää
    selkeä
    työtaso kulmassa riittävän kokoinen leivontaan
    keittotaso :) (induktio+keraaminen 2+2..)
    korkeassa kaapissa hyvin säiltystilaa..

    Mitä muuten olette mieltä kalusteiden korkeudesta? Katto on 260 korkeudessa. 211 jää siis noin 50 cm tyhjää (=aika paljon), mutta onko 233 liian ahdas (tyhjää 27 cm). Nyt on tyhjää noin 40 cm eli tuosta välistä ja se on aika hyvä. Tällaiseen vanhan jotenkin istuu mun mielestä nuo ilman yläsokkelia paremmin. Alas tulee sokkeli, koska alusten imurointi on suoraan sieltä :grr:
     
  15. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Sama ehdotus, jonka heitin tässä ketjussa jollekin toiselle, joka myös oli laittamassa vanhaan taloon uutta keittiötä: ongelmasi ovat mielestäni liian alhaalle ulottuvat ikkunat, eli mitä jos vaihtaisitte toisen ikkunoista niin, että ikkunan alareuna nousisi noin 1m korkeudelle? Yhden tai kahdenkaan ikkunan vaihtaminen tai vaihdattaminen ei oikeasti maksa hirvittävästi. Sen jälkeen toimivan keittiön saisi suunniteltua tuohon tilaan helposti.
     
  16. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Jääkö se 10kg pata teillä sinne uuniin asumaan? Etkö joudu nostamaan sitä tulikuumana ylöspäin uunista pois otettaessa?
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kun pata pysyy koko ajan vyötäröä alempana, painopiste on alempana, joka taas tuo tukevuutta.

    Uuni olisi kiva nostettuna, mutta samalla tavalla kuin apk eli vain muutama kymmenen senttiä. Rinnankorkeudelle nostettuna menettää enemmän kuin voittaa. Vähän nostettuna taas sitten törmätään tuohon visuaalisuuteen: rumaa on.
     
  18. Nepsukka

    Nepsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ei se ikkunoiden vaihto, mutta nuo hirret.. Seinän sisäpinta on 100-v. hirttä, ja pätkä siihen uudempaa.. Tai ylipäätänsä pätkä. Jos siäsienä olisi levytetty tai tarkoitus levyttää olisin jo varmaan kaupassa ostamassa tarpeita. Vai lojuuko jollakulla tuota tuntematonta hirsimatskua oikean värisenä nurkissa? Voip olla et on jollain käsitelty tai sitten on ihan itsestään tummunut. Mutta kirveellä veistettyä pitäs olla, höyläversio ei asetu. Taitaa käydä niin, että pyörittelen aikani, ja pohdin, mitä kompromisseja olen valmis tekemään. Mitkä asiat ovat niitä tärkeitä, ja mistä voin luopua, jotta saan katsella noita seiniä :)

    Huomaan, että se laskutaso uunin luona olis joo kätevä, mutta tullaan toimene ilmankin. Tähänkin saakka on tultu. Ja jos tarkkoja ollaan, tuossa uunin lähellä on jo laskutilaakin, enenmmän kuin nyt. Induktion hyvä puoli on se, ettei ole kuuma kuin oikeilla astioilla, ja ei ole varsinaisesti jälkilämpöinen.

    Harjoitukset jatkukoon.. Kiitos ideoista, katsotaan, mihin pääsätään ja koitan muistaa täälläkin käydä..
     
  19. mixa76

    mixa76 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ratkaisuja löytyy kyllä... Esimerkki ;)
     
  20. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korkeaan kaappiin uunin ja apk:n voisi asentaa mille korkeudelle tahansa ilman että ulkonäkö kärsisi. Vai meinaatko, että korkeat kaapitkin ovat rumia? Laskutilaa jäisi vähemmän.