Splice (Vincenzo Natali / Guillermo del Toro (tuot.) / Adrien Brody, Sarah Polley)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Flsh, 07.10.2009.

  1. Flsh

    Flsh Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    1
    Guillermo del Toro presents

    Vincenzo Natali: SPLICE

     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.05.2010
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tomaateissa ja IMDB:ssä tämä on saanut kohtalaisen hyviä arvosteluita. Trailerin perusteella Alien on ollut inspiraation lähteenä vähän liikaakin, mutta jospa sitä omaakin ideaa löytyy. Ohjaajan läpimurtotyö on kuitenkin Cube.
     
  3. sek

    sek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ylläyin melkolailla että leffa oli näinkin rankka rimanalitus. Tässähän olisi lähtökohtaisesti ollut aineksia vaikka ties mihin. Kaikista vähiten osasin odottaa lähes totaalista epäonnistumista käsikirjoittaja/ohjaaja Vincenzo Natalilta jota olen pitänyt tähän asti yhtenä aliarvostetuimmista tekijöistä omalla sarallaan.

    Leffaa mainostetaan scifi/trillerinä, mutta jollain ihmeen keinolla siitä oli saatu järjesteltyä tahatonta huumoria liputtava kalkkuna. En edes mene näyttelijäsuorituksiin. Mietin pari päivää että ymmärsinkö leffan oikein vai... toisaalta juoni ja kerronta oli niin yksinkertaisia että eiköhän se ollut siinä. Roskaelokuvien ystävänä täytyy pariskunnan toilailuille kuitenkin antaa hieman lisäpisteitä.

    2/5
     
  4. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei hullumpi leffa jos pitää scifistä :)
     
  5. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    ... ja alienpornosta.
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ei huono, jos nyt ei ihan huippuleffakaan. Selvästi tekijöillä oli ollut vaikeuksia päättää onko tämä komedia vai ei, ja tuloksena on nyt sitten jonkinlaista kieli poskessa tehtyä vakavaa scifiä... Loppuratkaisu oli suorastaan synkkä ja kyyninen, alun ollessa selvää scifiparodiaa. Näyttelijöissä ei mielestäni ollut valittamista, vaikeaahan tuollaista tyylilajien sekasotkua on uskottavasti näytellä. Eihän tässä hirveästi mitään omaperäisiä ideoita ollut mutta geenimanipulaatio-aihetta on silti käsitelty elokuvissa melko vähän (uutisissa yms sitäkin enemmän) joten kyllä tälläkin tekeleellä on oikeus olla olemassa. 3/5
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Leffa olisi voinut hyvin olla yksi jakso The Outer Limits/Masters of Horror Tv-sarjoissa.
    Odotukset olivat kohtalaisen korkealla leffaa kohtaan. Mutta kokonaisuus oli aika ala arvoinen. Omaperäisyydestä ei ollut tietoakaan.
    Hyvää olivat näyttelijät, jotka osasivat hommansa.
    Kaiken kaikkiaan leffa oli venytetty liian pitkäksi. Tapahtumista/juonesta ei olisi riittänyt tarinaa kuin korkeintaan tunniksi.
    2/5
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kieltämättä elokuva tuntui vähän venytetyltä, ja siitä olisi helposti voinut saksia 15 minuuttia, ilman että kukaan huomaa mitään. Toisaalta oohjaaja olisi voinut tehdä sen ratkaisun, että olisikin oikesti käsitellyt aiheen esiinnostamia moraalisia ongelmia. Nyt leffa oli vähän vaisu, ja loppuratkaisu vielä heikensi kokonaisuutta. Siis mielestäni, moni on varmaan eri mieltä. Mutta joo, hukatut mahdollisuudet pudottavat arvosanaa. Olkoon siis 3/5, ja suositus scifi-hörhöille.
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Splice on tieteiskauhuksi naamioitu psykologinen, suorastaan freudilainen perhedraama — faabeli, jossa käydään ikään kuin pikakelauksella läpi tyttären psykoseksuaalinen kehitys vauvasta teini-ikään: aluksi lapsi kiinnittyy psykologisesti äitiinsä, sitten ihastuu isäänsä ja kokee äidin kilpailijakseen (pojan oidipuskompleksia vastaava elektrakompleksi). Polleyn ja Brodyn roolityöt osuvat nappiin, ja erikoistehosteet ovat vaikuttavia. Kokonaisuus on suorastaan hyytävä.

    Splice edustaa tragediana samaa kuin Jeepers Creepers komediana: hirviökauhua, joka ammentaa ihmisyyden peruskysymyksistä.

    4/5

    Elokuvasta on blu-raylla kaksi erilaista versiota. Pohjoismaissa on julkaistu ns. saksalainen versio (107:34), englanninkielisellä alueella teatteriversio (103:47).
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2017