Sopivaa LCD:tä etsimässä

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Stigmatizer, 13.05.2010.

  1. irteppi

    irteppi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    meinasin hankkia tuon 46 sony ex500:n hintakin on alle 1200€, nyt rupes kumminkin vähän epäilyttää kun 40-42 tuumaisten vertailussa (mikrobitti ja Tekniikan maailma) lg, panasonic,samsung ja philips pärjäs yllättävän hyvin ja paremmin kuin sony... taulutv:stä ei mulla ole minkäänlaista kokemusta mutta sony 28" on ollut mulla luotettava (11v) eikä mitään vikaa... mitenköhän on nykyisten telkkarien laita?

    Eli kysynkin että mikä olisi "paras" valinta 46" töllöks <1300€?
    Painoarvoa laittaisin tv-lähetyksille koska niitähän eniten katsellaan.
     
  2. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin tuolta itsediagnoositoiminnon puolelta tuon signaalin tason ja se näyttää esim. maikkarilla 90-91 signaalin voimakkuudeksi mutta bittivirheiden taso humpaa ees-taas välillä 0-tasosa ja välillä se heittää jotain 400-500 virhetasoa....täytyykö tästä kuitenkin päätellä niin että virittimessä ei ole mitään vikaan vaan lähetyksessä? vai onko tuo samppa sitten susi? :grr:
     
  3. ural

    ural Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän sulla ole antennijohdon haarotinta käytössä (semmosta t-kappaletta)?
    Jos on ota pois kokeeksi ja tsekkaa vielä uudella hyvälaatuisella ja sopivan pitkällä (ei saa jäädä kieppiä) antennijohdolla. Vanha johto voi olla ulkonäöltään kunnossa, mutta ei sitten toimi kunnolla kuitenkaan.
    Onko ylen nipun signaali sitten suurempi kuin toi maikkarin (vaikka ei tuo 90-91 pahalta kuulosta) ?

    Nykyisessä töllössäni ei ole numeroarvoista signaalimittaria (vaan voimakkuutta osoittava palkki). Siinä kaikki kanavaniput näyttää täyttä. Kokeilin piruuttani vanhalla antennijohdolla, jolloin yhden kanavanipun signaalitaso putosi ja bittivirheitä alkoi esiintyä.
    Kaikki haarottimet ja muut ylimääräiset liitokset ja/tai jatketut johdot heikentää myös signaalia. Tämä tuli meillä esille vanhassa (ja ehkä siksi heikkotasoisessa) taloyhtiökaapeloinnissa. Hyvällä antennijohdolla ainakin eliminoit signaalin heikentymisen enää omassa vastaanottopäässä.
     
  4. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    no joo. Onhan tuossa antennijohdossa hiukan ylimääräisiä metrejä :rolleyes: mutta kokeilin hiukan lyhemmälläkin johdolla eikä näy olevan selvää merkitystä häiriöihin. Voi olla että huomenna samppa palaa giganttiin ja tilalle tulee jotain muuta. Oulun Gigantissa oli yksi kpl Philipsin 40pfl7404 (muistaakseni tuo malli..) myynnissä 999,- joka jäi viime käynnistä vähän kutkutteleen.... Kyllähän rouva siinä suhteessa on oikeassa, että kun telkkariin kytkeen antennijohdon niin sen pitää toimia ilman turhia kyhäyksiä. Tuolla hintaa pitää jo saada täysin toimiva kampe
     
  5. irteppi

    irteppi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisko tässä järkeä: MB:n vertailussa LG 42LD750N oli hyvä, meinasin ottaa tuon mallin mutta 46 tuumasena. Onko tuosta kellään kokemusta?
    (Toisekseen, voiko MB testeihin luottaa?) En halua että pitkän puntaroinnin ja ostamisen jälkeen käy näin :OI !
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eivät ne kait aivan epäluotettavimmastakaan päästä ole, mutta aina silloin tällöin on havaittavissa kaikenlaista sähellystä ja kohellusta. Joskus mittaustulokset voivat olla aivan kuin eri planeetalta eri MB-testien tuloksia vertaillesssa (vaikka mukana olisikin joku sama malli).

    Toki MB:n testeistä paljon enemmän hyötyä on, kuin haittaa, joten itsekin niitä lueskelen. En vain nykyään lue niitä yhtä "tieteellisesti" kuin aiemmin, eli en ota testaajan kertomaa tietoa tv:n mustan tasosta (MB:ssä se voi tarkoittaa vain kirkkaassa valaistuksessa tehtyä silmämääräistä arviota) tai vaikkapa valmiustilan kulutuksesta (klassinen moka on mitata se liian pian) tms. kovinkaan vakavasti, ennen kuin saan vahvistuksen muistakin lähteistä.
     
  7. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä lähtenyt Philipsi matkaan. Malli oli 7664 edgeLed mutta näyttelykappale joka oli puolisen vuotta rullannu kuvaa hyllyn reunalla. Päädyin sitten Sharpin 40le705s:ään joka oli vähän hintavampi. Pientä säätämistä vaati laatikosta riisumisen jälkeen mutta hyvältä kyllä vaikuttaa. Eikä muuten kanavat pätki niinku Sampassa teki. Selvästi Sampan viritin oli heikompi laatuinen. Mistähän tohon Sharpiin löytyis optimisäädöt?
     
  8. irteppi

    irteppi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    turhauttavan etsinnän jälkeen pitkin päivää jäi kolme eri vaihtoehtoa käteen:
    Sony 46ex500
    Samsung LE46C650
    Lg 47LD750N

    hinnat noilla suht samat ~1200€

    Osaisko joku päättä minkä noista ottaisin? Ja millä perusteilla? Itse jo niin pyörryksissä ettei tiedä mitä ajatella...:hitme:

    1. SD-laatu tärkein ominaisuus. 2. Wii:n ja xboxin pelaaminen (netissä vain nhl) 3. päiväkäyttömahdollisuus, ei siis heijastavaa laatua kiitos.
     
  9. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    CNETin testin mukaan C650:ssä on input lagia 45ms, joka ei siis ainakaan ole ideaali pelikäyttöön...
     
  10. irteppi

    irteppi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko tuo input lag myös konsoleissa (wii & xbox) vai onko tuo pelkästään pc:liittyvä ongelma? olin jo melkein päättynyt tuohon LG SL8000 malliin tuon pelaamisen takia. Jossain oli jotain juttua sonyn töllöistä että nimeämällä kanavan PC:ksi niin lagi saadaan kuriin? Kuulemma "porukka ei osaa lukea manuaalia".... sanottiin jossain, pitääköhän tuo paikkaansa?
     
  11. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Input lag ei ole laitekohtainen vaan koskee jokaista laitetta. Perusteena pelkästään se että kyse on TV:n "ominaisuudesta" eikä laitteesta. Se mikä vaikuttaa input lagiin on kuvanparannus tms. Eli jos jonkun sisääntulon voi merkitä PC:ksi niin se voi olla ratkaisu, jos se jotenkin asetuksia muuttaa. Mutta jos tämä tarkoittaa esim. toista HDMI-paikkaa, niin ei HDMI-tulojen välillä pitäisi mitään eroa input lagin tapauksessa.
     
  12. ti84plus

    ti84plus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakusessa olis tulevaan yksiöön jokin suht halpa televisio. Käyttäisin sitä ps3:n, dvd/blueray elokuviin ja paljon myös ihan normaaliin television katseluun. En oo mikään hifistelijä tai muutenkaan mikään suuri asiantuntija, mut fullhd sais olla. Haluaisin vaan hinta/laatusuhteeltaan hyvän television joka olis yksiökäyttöön sopiva (en tiedä vielä kuinka suuri kämppäni tulee olemaan jne). Kokoa ajattelisin et voisi olla ainakin 37 tuumaa, jotenkin 32 tuntuu liian pieneltä.

    Olen katsellut thomsonin mallia 40FE9234B (http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/taulutelevisiot/yli-40/40FE9234B/thomson-40-lcd-tv) ja LG:n 42LD450N (http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/taulutelevisiot/yli-40/42LD450N/lg-42-lcd-tv). Kellään kokemuksia? Olisiko 42 tuumainen jo liian iso yksiöihin (yleisesti ottaen)? Mitä mieltä et olisiko järkevää pistää rahaa vähä enemmän palamaan ja ostaa led-tv?
     
  13. poppamies

    poppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli yksiössä 42-tuumanen plasma ja pieneltähän se alkoi tuntua. Helposti olisi mennyt vaikka 55-tuumanen. Eihän se kämpän koosta kiinni ole sinänsä, vaan yksinkertaisesti katseluetäisyydestä töllöön.
     
  14. ravene

    ravene Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites näissä nykyisissä Sonyn malleissa on kun omassa 40V5500:ssa ärsyttää värien vääristyminen/haalistuminen kun tv:tä vähänkään katsoo sivusta. Tuli eilen hyvin esille kun kaverin kanssa futista katsottiin ja kaveri sitten ihmetteli kun värit olivat niin haaleat. Toinen ärsyttävyys on tietokoneen käyttäminen hdmi-portin kautta, sillä VGA-portin käyttäminen antaa huomattavasti paremman ja tarkemman kuvan.

    Ilmeisesti Sony käyttää televisioissaan PVA-paneelia. Jostain luin että esim. LG käyttää IPS:ää, pitääkö paikkansa?
    itsekin olisin kiinnostunut, jos jollain on kokemusta tosta LG 42LD450N-mallista.
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2010