Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. Anqquri

    Anqquri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dingdingding, oikea vastaus, nyt kanavat löytyivät kätevästi.

    Nyt sit ihan pikapikakyssäri, eli asensin sekä dvbviewerin että terratec home cineman. DVBViewer näyttää nätisti Nelonen HD:n käyttäen Homecineman H264-dekooderia, mutta jos vaihdan kanavaa normikanavalle jossa käytössä on ffdshow, ei kuvaa eikä ääntä tule ennenkuin DVBV:n käynnistää uudelleen. Kestääkö muksien vaihto vain pitempään vai onko kyseessä normaaliongelma koodekin vaihdossa?
     
  2. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa siinä vähän aikaa kauemmin kestää, kun vaihtaa HD-kanavalta normi DTV-kuralle, kun kummassakin on käytössä eri dekooderi, mutta nyt puhutaan ehkä n. sekunnin tai kahden ajasta. Kannattais ehkä kokeilla jotain toisia dekoodereita, jos ne ei meinaa tulla toimeen toistensa kanssa. Mulla on esim. Windows 7:n mukana tullut perus "Microsoft DTV-DVD Video Decoder", joka handlaa sekä normikanavat että Nelonen HD:n. Saisko sillä FFDShowlla purettua myös HD-kanavat, niin ei tarvisi välissä vaihtaa dekooderia? Näytönohjainkiihdytys (DXVA) ei ilmeisesti ainakaan vielä toimi HD-kanavilla FFDShowlla...
     
  3. Anqquri

    Anqquri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, aikaa menee huomattavasti kauemmin, plus huvittavinta taitaa olla se, että joskus vaihtaessa kanavanipulta toiselle niin joskus vaihtoa ei tapahdukaan vaan music televisionin sijasta tulee fst5:n ohjelma vaikka ohjelma muuta väittää :) Saattaapi johtua raudasta ennemminkin kuin softasta, ainakin afterdawnin sivuilla mainittiin että taajuudenvaihdossa menee henki ja terveys...

    Juuh, käytän tätä ffdshow/cyberlink-yhdistelmää sen takia että IMO ffdshowlla tulee selkeästi parempi kuvanlaatu ja taas ffdshowlla tulee HD-kuvasta katselukelvotonta.

    Jonkinasteinen purkkaviritys on klikata sitä "rakenna audio/video uudelleen" kanavan/muksinvaihdon yhteydessä ja silloin homma pelittää hyvin. Pitää katsoa, saisiko parempaa puoliskoa varten viritettyä jonkin tempun millä se tekee automaattisesti kanavanvaihdon yhteydessä tuon uudelleenrakennuksen.

    Pitää postailla myös tuonne dvbv:n helppivoorumille asiasta, kiitoksia paljon!
     
  4. XiRoX

    XiRoX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi ärsyttävä bugi vaivannut jo pitkään...

    Tallenne on pausella. Normaalisti play/pause-nappia painamalla videon pitäisi kaiken järjen mukaan jatkua siitä kohtaa, mihin se jäikin.
    Harmittavan usein video kuitenkin lähtee jostain kumman syystä toistumaan alusta, ja joudun manuaalisesti hakemaan kohdan, mihin olin jäänyt. :grr:

    Onko kukaan muu havainnut kyseistä ongelmaa?
     
  5. skyhai

    skyhai Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tälläiset ongelmat:

    1. Miten saan kanavat järjesteltyä:

    Esim.

    yle 1
    yle 2
    fst
    teema
    mtv3
    nelonen

    jne.

    2. Tekstitys
    Valinta tekstitys suomeksi ei pysy päällä, kun vaihtaa kanavaa tai käynnistaa DVBViewrin uudestaan


    3. FireDTV ja kaukosäädin
    FireDTV:n kaukosäätimen asetukset (toimii vain osittain, väärä näppäin/väärä toiminto)

    terv. skyhai
     
  6. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Channel-valikko --> Channel editor -->

    [​IMG]


    Otin tuosta Video-kansiosta seuraavaksi alempana olevan kansion ja muutin sen nimeksi "kanavalista". Sen jälkeen raahasin hiirellä haluamani kanavat kyseiseen kansioon siihen järjestykseen, kun halusin. DVBViewer aloittaa kanavat 0-numerosta, joten 0-kanavapaikalle laitoin vaan jonkun höpöhöpö-kanavan, jotta kaukosäätimellä painettaessa numeroa 1, vaihtuu kanavaksi YLE1.

    Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös oikean "suosikkilistan" samasta valikosta Edit Fav.-nappia painamalla, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi opetella.


    Tarkista, että olet asettanut Options-valikosta näin:

    [​IMG]

    Joissain vanhemmissa DVBViewereissä oli tuota ongelmaa, mutta jos sulla on käytössä uusin versio 4.2.1.0, niin ei pitäisi olla noita ongelmia.


    Tuohon en osaa sen enempää vastata, kuin että Options --> Input-valikosta voi vaihtaa, mitä näppäimistön nappeja painamalla tapahtuu. Firedtv:n mukana kaiketi tulee mukana joku remote control-ohjelma, jolla sitten konffataan se, että mitä kaukosäätimen nappia vastaa mikäkin näppäimistön painallus.
     
  7. skyhai

    skyhai Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Terssi!

    Nyt on kanavat kohdallaan ja tekstitys pysyy päällä :thumbsup:


    Toi kaukosäädin juttu ei ole nyt niin tärkeä, koska oikeastaan mieluummin käytän näppistä , johon olen ohjelmoinut omat pikanäppäimet.

    Nyt tää toimii kouluarvosanalla 9+

    yst.terv. Skyhai
     
  8. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samasta kanavaeditorin ikkunasta voi höpöhöpö-kanavan kohdalla ruksittaa (tai siis poistaa ruksin) asetuksen "Näytä EPG:ssä", jolloin se ei tule myöskään ohjelmaoppaaseen häiriköimään.
     
  9. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä tietää! Täytyypä tehdä niin...
     
  10. HelloMan

    HelloMan Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2002
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän päiväisen Digitan "päivityksen" jälkeen ei enään kanavat näkyneet ja kanavahaku ei löydä yhtään maanpäälistä kanavaa.

    Asensin Terratecin kortin ja USB tikun ajurit uusiksi, eikä auttanut. Onko hyviä neuvoja?
     
  11. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odottaminen on paras vaihtoehto... Jos kanavat eivät löydy muutamaa eri PC-vaihtoehtoa kokeilemalla, niin todennäköisesti vika ei ole laitteistossasi, vaan lähetyspäässä... Jos löydät kanavat käyttämällä jotain ihan perus-digiboksia, niin sitten on aika mind-fuck......
     
  12. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä taajuudet ovat muuttuneet. Jollain koko alueen haulla voisi ehkä löytyä...
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mikä mahtaisi olla syynä (ja korjaus ongelmaan) kun DVBViewer (ilmainen TE) ei suostu kiltisti sulkeutumaan. Sulkemisesta seuraa prosessorin meno 100% kuormitukseen; softa jää jumiin eikä kuole pois. Kun koneessa on vain yksiytiminen prossu, kestää minuuttikaupalla löytää keinot tappaa DVBViewer kuleksimasta esim. Task Managerista käsin.

    Ilmiö alkoi kai silloin kun Digita siirtyi uuteen lähetysjärjestelmään muutama päivä sitten. Olen hakenut kanavat uudelleen ja jättänyt hakematta toisessa koneessa, ei vaikutusta ongelmaan.



    Hätäapuna 2-ydinprossukoneessani annoin tuolle softalle vain yhden ytimen käyttöön, nyt kone tottelee muitakin komentoja vaikka softa jää jumiin poistuessaan.

    Lisäksi tein batin, joka käynnistyy automaattisesti koneen käynnistyessä. Ja kun tämän komentorivisoftan ikkuna on aktiivina esillä ja painetaan mitä tahansa näppäintä, silloin DVBViewer tapetaan pois. Odottelen muutaman sekunnin ennen pakkotappamista, josko softa sulkisi jotain avaamiaan fileitä tai muuta tarpeellista tekisi. Ensin siis käsken DVBVieweriä sulkeutumaan, josta seuraa 100% prossukuormitus, sitten odottelen muutaman sekunnin ja tapan seonneen softan batillani.

    Batin sisältö on tämänkaltainen:
    Koodi:
    @echo off
    cls
    :alku
    pause
    C:\ProsessinTappaja-process203\Process.exe -k dvbviewer.exe
    goto alku
    ja batti siis hyödyntää erästä pikku softaa (Process.exe), jolla voi lennossa muuttaa softien prioriteettia sekä tappaa niitä pois. Parametri -k tarkoittaa juuri tappamista.



    Asensin yhteen koneeseen tyhjään partitioon käyttiksen ja softat uudelleen, mutta käytös ei siitä huolimatta parantunut. Tai siis joskus softa jää jumiin poistuessaan, joskus ei. Joskus jumiutumista kestää kolmisen sekuntia, joskus ties kuinka pitkään (en jää odottelemaan vuosikausiksi vaan pakkotapan).

    Minulla on useita koneita ja ongelma ilmenee ainakin kolmessa koneessa. Muita en ole vielä tutkinut, haluan säilyttää ne verrokkeina, en modaa niitä toistaiseksi mitenkään. Kolmea konetta olen yrittänyt tuloksetta virittää paremmin toimivaksi.

    On asennettu erilaisia näytönohjainajureita (Omegoja ilman NETtiä sekä Catalystejä NETteineen). On asennettu uusimmat DirectX:t ja ServicePackit ja niin edelleen. Mikään ei muuta tilannetta mihinkään suuntaan.

    Mpeg2-dekoodereita ja splittereitä jne, on eri koneissa erilaisia, ei vaikuta tilanteeseen.

    Onko DVBViewer TE:ssä jokin itsetuhoutumispäivämäärä? Kokeilin sitäkin, että väänsin systeemin kellonaikaa vuodella taaksepäin, vuoteen 2009, mutta ei auttanut. Ei taida olla päivämäärään sidottu softaitsemurha kyseessä.

    Olen tyhmä, kone pitää minua pilkkanaan. Lähetänkö ydinpommin Digitaan, koska siellä sylttytehdas ehkä piilee. Toisaalta DVB-softaa vaihtamalla ongelmakin katoaa:

    DVB Dream toimii normaalisti.
    ProgDVB 6 samoin.
    Kiss Satdem-T -korttikin omine softineen toimii kuin junan vessa. Oikeastaan se on maailmankaikkeuden vakain yhdistelmä, sitä eivät heilauta DirectShow-ongelmatkaan.
     
  14. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pöytäkoneessa on DVB recservice palvelimena, ja pystyn läppärin DVBViewerillä katsomaan Wlanin kautta TV-kanavia hyvin. Miten saisin toisen läppärin VLC:llä näkymään saman?

    Ketjussa oli tätä muutamaan kertaan kysytty mutta kunnollista vastausta en löytänyt
     
  15. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avaat servicen web sivun, http osoitteen kautta ja klikkaat kanavalogoa.
     
  16. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    no niinpä tietenkin, kiitos :)
     
  17. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkon yli streamaus onnistuu myös, 1 megan upload nopeudella saat jo kohtalaista kuvaa aikaiseksi, kun käytät h264 pakkausta. Serveri koneelle täytyy olla asennettuna vanhempi VLC versio, joka oli muistaakseni 0.8.6i

    Lennosta pakkaminen vaatii jo hieman tehokkaampaa prosessoria.
     
  18. Elenkhos

    Elenkhos Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kesän lopuilla siirryin takaisin kaapelitalouteen ja laitoin taas takaisin kaksi Terratecin Cinergy C PCI korttia ja jostain syystä tallennus kahdesta eri kanavapakasta ei onnistu Recording Servicellä. Ensiksi aloitettu tallennus katkeaa (tallennuksen data rate tippuu nollaan eli dataa ei siirry) ja uusikin tallennus pätkii pahasti ja on täysin katselukelvoton. Molempien virittimien toimivuus on testattu tallentamalla samasta pakasta, mutta eri kanavilla, toimi hyvin. Jostain syystä virittimet eivät siis osaa nyt enää tallentaa yhtä aikaa eri pakoista.

    Olen kokeillut poistaa ja asentaa korttien ajurit sekä DVBViewer Recording Servicen. Ei auttanut kumpikaan toimenpide. Olisiko mitään vinkkejä, mistä hakea vikaa?

    EDIT: Recording Servicestä on uusin beta versio 1.6.2.0, vanhempaa voisi kokeilla, mutta en sitä löydä mistään.

    EDIT 2: Terratecin FTP-servulta löytyvät beta-ajurit ratkaisivat ongelman.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2010
  19. tsuke

    tsuke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    XP vaihtui WIN7 ja enää ei onnistu useamman samassa nipussa olevan kanavan katselu ja/tai tallennus.. mistähän voisi johtua?
     
  20. tsuke

    tsuke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma ratkaistu:
    ruxi poistettu kohdasta "Mode for low Bandwidth (USB 1.1)"