LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Xbow, 24.11.2009.

  1. Touhori

    Touhori Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on täsmälleen sama vaihe menossa. TV käytiin Sonyn valtuuttaman huoltoliikkeen taholta katsomassa ja valokuvaamassa päiväaikaan, jolloin mitään vikaa ei tietenkään ollut havaittavissa. Vastavedoksi otin omat valokuvani, joista valovuotovika käy selvästi ilmi.

    Eli nyt sitten vain odotellaan Kuluttajariitalautakunnan päätöstä onko valovuoto vika ja millaisiin toimiin tällaisen television omistaja on oikeutettu. Ymmärtääkseni vastaavia valituksia on KRL:ssä useampiakin, joskin ne kaikki käsitellään yksilöllisesti.
     
  2. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Jostain syystä tuntuu että pikseli on jo hävinnyt lähes kokonaan. Silloin kun sen huomasin se loisti kirkkaana mustalla pohjalla mutta nyt on jo lähes olematon.

    Jospa sinne on menny pölyä ym. katellaan.
     
  3. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain tänään kuluttajariitalautakunnasta vastapuolen edustajan vastineen ja naputtelin siihen tänään oman vastineeni, näin iltapuhteina. Tuo vastapuolen taidonnäyte oli tullut riitalautakuntaan Sony Finlandilta, ei myyjäliikkeeltä. Tämä varmaankin aika pitkälti selittää sen, että tuosta aiemmmin kertomastani Sony caren soitosta liittyen antamaani kuluttajapalautteeseen, ei ole kuulunut sittemmin yhtään mitään. Eli turhaan sieltä soittelivat palautteeni perusteella, joku isompi dirika veti ilmeisesti maton alta.

    Mutta asiaan, luin nuo vastapuolen argumentit ja perusteet asian suhteen ja repesin nauramaan. Eli en ole kovinkaan huolissani tällä hetkellä, toki tämmöiset lautakunnat saattavat loppupeleissä toimia samalla periaatteella kuin onnenpyörä, mutta katsotaan kuinka tässä käy. Ainakin omat argumenttini ovat hieman vakaammalla pohjalla kuin mitä noist lapuista luin Sonyn setien sepustuksia. Mutta en puhu niistä sen tarkemmin, tämä täytyy nyt hoitaa tuon KRILin kautta ja saamani vastineen perusteella osaan tietää, että vihollinen lukee näitäkin keskusteluja. Terveisiä. :thumbsup:
     
  4. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvelin tänne jatkot postitella tuosta Samsung 46C65x telsun valovuodosta... kaikki kuvat otettu samalla aukolla ja suljinajalla, ainaostaan kuvakulma muuttunut,.. ja pari lisäkuvaa täydellä taustavalolla ja taustavalo 0:ssa. kuvassa numerolla taustavalo asetus ja muut asetukset on varsin hillityt, mukaileevat näille samsungeille yleisesti katsottuja hyviä asetuksia.

    Eihän nuo näy kuin illasta/yöllä, häiritsee toki.. ja kovasti vaalenee reunat kun liikkuu n. 1-1.5m sivuun keskikohdasta, puolen metrin siirtyminen täsmälleen keskeltä vaikuttaa jo kovasti.

    Paneeli on merkinnällä AA01

    edit: ai niin nuo palkit on harmaita, skaala 0-255 eli kirkkain tuossa on vajaa 10% maksimikirkkaudesta.
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on kuluttajariitalautakuntaan lähetetty lisäselvitykset ja päätöstä odotellaan. Soitin tuonne tänään piruuttani ja kysyin, että kelpaako lisäselvitykset sähköpostilla ja kelpasi kuulemma ihan mainiosti. Muutenhan tuonne pitää aluksi laput laittaa ihan kirjeenä menemään.

    Ihmettelin samalla ääneen, että miten vastapuoli jaksaa venkoilla näiden kanssa kun ymmärtääkseni näitä tapauksia on enemmänkin käsittelyssä ja Sony on jo aiemmin saanut valovuototapauksissa nokkiinsa kuluttajariitalautakunnalta ja perunut sen jälkeen kaupat asiakkaan kanssa. Sieltä vastattiin, että täytyypä noiden aikaisempien tapausten päätöksiä muuten tutkia vähän tarkemmin jos vaikka käsittelyaika lyhenisi ja myönsi samalla, että näitä Sonya vastaan nostettuja riita-asioita on heillä käsittelyssä "melko paljon".

    Että semmosta, jos vaikka syksyllä sais tästä Sony Centerin minulle 1390 euron panttia vastaan vuokraamasta televisiosta rahat takaisin.
     
  6. McKone

    McKone Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuossa jokunen kuukausi sitten makkariin uuden 22" Samsungin tv:n, ongelmana kuvassa selvästi näkyvät vaaleat reunat. Kysin sitä silloin takuuhuollosta, mutta kertoivat sen olevan pikemminkin ominaisuus kuin vika.
    Parisen viikkoa sitten ruuden alareunaan ilmestyi pikiselin paksuinen ruuden levyinen viiva. Takuuhuollossa ilmeisesti vaihtoivat uuden paneelin, vian myötä hävisi myös vaaleat reunat, vaikka taustavalon laittaisi täysille!
    Tosin näyttää että olisivat vaihtaneet kokonaan parempaa sarjaa olevan paneelin, koska kuva on nyt kaikin puolin parempi, joten ne vaaleat reunat olivat kuitenkin jonkin tyypin vika, kannattanee ostaa seuraava töllö palautusoikeudella...
     
  7. Taimen

    Taimen Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2009
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tää niin käsittämätöntä miten tuossa sinunkin tapauksessa voidaan voidaan kuluttajalle sanoa päin naamaa, että "epätasainen taustavalo on ominaisuus", vaikka vika kuitenkin korjaantui paneelin vaihdolla. :eek:
     
  8. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä ongelmien kanssa painivia kannattaa ehkä vielä muistuttaa, että Kuluttajariitalautakunnan päätöskään ei velvoita myyjää toimimaan päätöksen mukaisesti. Eli jos vastapuoli haluuaa olla mahdollisimman ärsyttävä, ja samalla taata että taas on menetetty yksi kuluttaja, niin heidän ei tarvitse hyvittää mitään. Oikeudessa nuo pahimmillaan ratkotaan. Tosin jos homma on selvä ja päätöskin perusteltu ja myyjän vastainen, niin tyhmä noista enää valmistajan/myyjän on oikeuteen lähteä... Kalliimmaksi se hävitessä tulee.
     
  9. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin muuten liikkeessä että 40" mallissa olisi tosiaan vähemmän valovuotoa ja tummemman oloinen paneeli, ehkä noissa 46" malleissa on sitten enemmänkin ongelmaa... ehkä... Pitää muistaa kurkkia paneelin merkintää seuraavalla visiitillä.
     
  10. Touhori

    Touhori Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan oikeassa olet, mutta käytännössä päätöksen noudattamatta jättäminen johtaa enemmän kuin yhden kuluttajan menettämiseen negatiivisen julkisuuden kautta. Epäilen, ettei Sony halua nimeään Kuluttaja-lehden mustalle listalle, jonne nämä päätöstä noudattamattomat firmat listataan.

    Itse asiassa väittäisin, että jo tämä yksittäinen ketju on saanut ainakin yhden valistuneen kuluttajan valitsemaan tai ainakin harkitsemaan jonkin muun merkkisen television hankintaa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2010
  11. Porshe

    Porshe Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sormissa polttaa ylimääräinen tuhat euroa ja 42'' töllö tarvitsisi ostaa ennen kisoja tuohon seinälle :D

    Täällä ihmisillä tuntuu olevan todella paljon aiheesta tietoa niin voitteko auttaa minua matkassa valitsemaan oikean yksilön tälle rahalle. Plasmaa harkitsin hetken kun se tuntui niin paljon paremmalta. Mutta se vissiin huonontuu ajan myötä. Joten mietin pitäisikö sen sitten olla LED ja jos se on ledi niin minkä valmistajan ja mikä malli? Vaatimukset olisivat että sitten kun tietokoneen siihen liitän hdmi tai vga liittimeen niin toistaisi sitten full hd matskun siitä.

    Kiitoksia etukäteen jo!
     
  12. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Paneelin väritoisto paranee joku 20+ ensimmäistä käyttövuotta, mustan taso heikkenee samalla enemmän tai vähemmän.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    20+ käyttövuotta? :D
     
  14. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Virransyöttö tuskin kestänee sinne asti, kun paneeli alkaa himmetä.
     
  15. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaanpa tätä.

    Eli MikroPC lehti on tänään julkaissut kesänumeron, jossa on taulutelevisiotesti. Testin yhteydessä selvitettiin myös yhtä suurinta television ostamiseen liittyvää sudenkuoppaa, eli tätä valovuotoa. MikroPC lehden toimittaja otti allekirjoittaneeseen pari viikkoa sitten yhteyttä ja kysyi että voisinko kertoa kokemuksiani aiheesta tulossa olevaa artikkelia varten. Tottahan tämä kävi ja tänään on sitten juttu julkaistu. Painetusta lehdestä löytyy itse televisiotesti ja artikkeli valovuodosta ja netistä löytyy myös tämä versio aiheesta.

    http://www.mikropc.net/vertailut/article431174.ece

    Ensimmäinen (Bioshock-pelistä) otettu kuva on omaa käsialaani ja kyseinen laite on siis Sony 46W5500, ostettu Sony Center Lanternasta.

    http://www.mikropc.net/galleriat/article430880.ece


    Sony ei ollut suostunut kommentoimaan valovuotoasiaa millään tavalla, mutta minä suostuin. Voin kertoa, että ilo oli ihan minun puolellani.

    Näillä mennään, kuluttajariitalautakunnan päätöstä odotellessa. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2010
  16. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin viestintäjohtaja Erik Johannesson: ”Minulla ei ole antaa mitään raja-arvolukuja valotasoista. Käytännössä kuitenkin vain erityisissä katseluolosuhteissa, erittäin harjaantunut silmä sen huomaa pienenä värin epätasaisuutena

    Rooivalk: siitäs saat kun katselet telkkuasi erityisissä katseluolosuhteissa erittäin harjaantuneella silmälläsi :D

    Lehtiartikkelia en ole lukenut mutta ainakin tuosta nettiartikkelista jäi kuva että kerrankin joku isompi julkaisu ottaa oikeasti kantaa ko. ongelmaan. Hyvä hyvä!
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Suomennos eli noiden epätäsmällisten määritteiden tarkempi listaus:

    Kotona tai ulkona tai kaupassa tai studiossa tai kylpyhuoneessa tai keittiössä tai vessanpöntössä tai avaruudessa tai universumin sisällä vapaavalintaisessa pisteessä. Noissa kaikissa paikoissa ilmiö on havaittu. Uusia havaintopaikkoja lisätään listalle jahka otetaan yhteys rinnakkaisiin universumeihin. Valovuoto on nimittäin niin valtava, että se häiritsee jo rinnakkaisia todellisuuksiakin. Haamuilta on tullut useita valituksia, samoin menneisyyden ja tulevaisuuden tasoilta paheksutaan pilveilevää kuvaa.

    Tällaisia harvinaisen kyvykkäitä silmiä on löydetty maapallolta vain 14 miljardia kappaletta. Totta tosiaan, muutama 100% näkövammainen ei kuvanlaadun ongelmista kärsi, mutta jo 0,001% näkökyvyn omaavat kärsivät kuvanlaadun puutteista.

    (SONY:n maksama mainoksenkaltainen parannusehdotus tähän väliin: SULKEKAA TOINEN SILMÄNNE NIIN KUVANLAATU PARANEE 50 %, puolet säröinformaatiosta ei täten pääse aivoihin asti aiheuttamaan stressiä ja päänsärkyä.)

    Pienuutta ja värin lievän minimaalista epätasaisuutta kuvailemaan on kehitetty MIT-yliopistossa uusi termi, koska entiset termit ja mittalaitteet eivät näin pieniä värihäiriöitä ole kyenneet mittaamaan tai kuvailemaan. Termi kuuluu: Saatanan Paska Kuva (SPK), jota ei alleen laskematta voi katsella.

    (SONY:n maksama mainoksenkaltainen parannusehdotus tähän väliin: Vaippoja aikuisille ja lapsille nyt tarjoushintaan kaikissa SONY-tuotteita myyvissä liikkeissä. Koko vuoden vaippakerrasto satasella! Oksennuspussit kaupan päälle!)

    .
     
  18. Xbow

    Xbow Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2009
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäli asia arveluttaa, niin kannattaa ostaa liikkestä, josta saa tyytyväisyystakuun, eli esim. 30 pv oikeuden palauttaa televisio täyttä korvausta vastaan, mikäli ei värkkiin ole tyytyväinen. Gigantissa taitaa tämä olla, moness muussa liikkessä tasan tarkkaan EI.

    Itse siedän telkkarini valovuotoa rimaa hipoen, eli en ole jaksanut lähteä kinaamaan asiasta vaikeamman kautta. Muutakin tekemistä kun on. Mutta tästlähin valikoin tarkkaan sen liikkeen, mistä ostan isommat ostokset. Eli tappiolle päätyi liike lopulta :p

    Edit: Jok'ikinen kutakuinkin normaalilla näön omaava havaitsee kyllä telkkarini tummien sävyjen epätasaisuuden esim. talvi-iltaisin tai jopa kesäyöllä ja helposti, jos sen näytän. Mutta kait meillä kaikilla on harjaantunut silmä. Samsungin politiikka näytti olevan, että huollon poijjaat arvioivat subjektiivisesti. Eivät TODELLAKAAN suostuneet doa vaihtoon, vaikka ongelman havaitsin kokolailla heti. Marraskuussa kun on pimeää.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2010
  19. Zami76

    Zami76 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on vähänkin tarkka telkkareiden mahdollisten kuva-/mölyongelmien kanssa, niin siinä mielessä Gigantti on kyllä hyvä paikka, mikäli siis saa hinnankin tingittyä sopivaksi. Yhden telkkarin olen sinne neljän viikon jälkeen palauttanut, eivätkä napisseet mitään. Kysyivät vain syytä ja pyysivät allekirjoittamaan jonkun palautuskaavakkeen.
     
  20. Touhori

    Touhori Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi vaihtoehto on vielä avokauppa, jos myyjäliike siihen suostuu.
    Mikäli lopulta saan omasta Sony Bravia Cloudista rahat Kuluttajariitalautakunnan päätöksellä (ja sen noudattamisella) takaisin, aion vaatia avokauppaa mikäli ostoliikkeessä ei ole Gigantin tapaista tyytyväisyystakuuta.


    Usein kysyttyä

    Mitä on avokauppa?


    Jos ostaja on epävarma ostoksestaan, koska esimerkiksi on antamassa sen lahjaksi toiselle henkilölle, hän voi ehdottaa kauppiaalle avokaupan tekoa. Silloin myyjä myöntää ostajalle tiettyyn päivämäärään mennessä oikeuden palauttaa tuote kauppaan ja saada siitä rahat takaisin. Tämä on erinomainen keino välttää epäonnistuneita ostoksia silloin, kun kyseessä on liike, jolla ei ole (vapaaehtoista) tuotteen vaihto/palautusmenetelmää. Jos myyjä tähän suostuu, vaihtoaika ja muut ehdot kannattaa merkitä selvästi ostokuittiin. Avokaupan käyttö on vähentynyt, koskat etenkin isommat liikkeet antavat kaikille ostoksille jopa parin viikon palautusoikeuden ostoksen teosta.