600 euron lattiakaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana erioni, 28.05.2010.

  1. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koekuuntelu pitää suorittaa kailottimen lopullisessa käyttöpaikassa. Liikkeessä paikallaan, kaupassa liikkeessä tai apteekissa kuuntelusta ei ole mitään hyötyä. Ne on sama jättää kokonaan tekemättä.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2010
  2. erioni

    erioni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä koekuuntelu omassa kämpässä on kaiken A ja O. Aionkin kyllä pyytää koekuuntelua kaiuttimilla kotini puolella - koetan tässä vain selvittää, että mihin kaiuttimiin pitäisi mielenkiinto suunnata. Etenkin kun eivät kaikki hifiliikkeet myy kaikkia merkkejä. Esim. Tampereella Magnatia (edelleen se ykkösvaihtoehtoni) myy ainoastaan yksi liike (ja sinne olen menossa tänään neuvottelemaan töiden jälkeen). Varmasti kuuntelen siellä myös joitakin muita kaiuttimia.

    Vielä ehtii pari tuntia vaikuttaa meikäläisen mielipiteisiin ja parantaa mahdollisuuksiani tehdä hyvät kaupat. Niin se kuitenkin tosiaan on, että myyjiin luotan kaikkein vähiten.
     
  3. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maverick: tuo nyt on totaalista bullshittiä :) tottakai kannattaa liikkeessä kuunnella kajareita ja sitten niistä itelle mieluiset vie kotia ja tekee päätöksen. Näin itse tein.

    Kajarin luonteen kyllä huomaa aika hyvin sielä liikkeessäkin. Siis jos kuuntelen liikkeessä jotain Wharfedalea jonka ääni on niin tumma että ei kiitos niin meinaatko että se kotona onkin sitten aivan eri kaiutin, kirkas jne? :DD
     
  4. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, vertailevaa kuuntelua voi tehdä, mutta ei juuri (ks. *) muuta ts. ei voi tietää miltä pönttö soundaa himassa (kaikkeen pystyy vaikuttamaan vielä paikanvalinnalla ja kajarin suuntauksella).

    edit.
    *Huoneriippuvuus tosin riippuu kajarien suuntaavuudesta, suuntaavien kajarien soundi ei muutu paljon/niin paljon eri huoneissa. Suuntaavuuden pystyy joten kuten arvioimaan silmilläänkin esim. elementtien kartion muodosta ja materiaalista (jäykkä kartio suuntaa enemmän), elementin koosta (suuri suuntaa enemmän), elementin tyypistä (nauhadiskantti suuntaa enemmän kuin dome) ja kaiuttimen etulevyn/bafflen leveydestä (leveämpi suuntaa enemmän) ja samaa kaistaa toistavien elementtien määrästä (d'appolitot ja muut monielementtiset suuntaavat enemmän).

    Tässä yksi ehdokas 600e lattiakajareiksi. http://www.audioaffair.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=714
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2010
  5. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta kokemuksesta voin suositella tuota aikaisemminkin mainittua diamondin 10.x sarjaa. Itse hankin täältä hyvään hintaan 10.6 parin (keskellä on 10.CS).

    Näitä wharfedaleita on haukuttu tukkoisuudesta, mutta omaan korvaani ääni on enemmänkin "luonnollinen", ei todellakaan tukkoinen! Verrokkina voisin ottaa vaikkapa dalin concept 6:t joita kaverillani kuuntelin. Dalit esimerkkinä olivat huomattavasti kirkkaammat, ehkä MINUN korvaani jopa hieman luonnottomat. Mutta nämä nyt on aina makuasioita!

    Matalien taajuuksien toistoon olen ollut tyytyväinen, kouraisee yllättävän alhaalta (täristää sohvaakin hieman :thumbsup:) eikä kumise tai puhise. Tosin nälkä kasvaa syödessä ja ajattelin kuitenkin hommata vielä subbarin lähinnä leffakäyttöä ajatellen, kunhan muutto isompaan kämppään tulee eteen.
     
  6. jj.berg

    jj.berg Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2009
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä M1kkon kanssa..Broidilla dali concept 6 ja itsellä 10.5 wharffet.. Suosittelen!
     
  7. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältäkin ääni Wharfedale 10.5:lle! Pari viikkoa nyt ollut itellä ja ei voi kun suositella, mulla ei ainakaan todellakaan tuu ikävä subia musiikin kuuntelussa vaikka sellainen löytyykin, nyt kuuntelen musiikin puhtaasti stereona ja kytken subin ainoastaan leffoihin, sen verran hyvin noi tornit puhkuu alhaalta :)