Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on liikaa rahaa, kärsii mielikuvituksen puutteesta ja laadusta ei ole ymmärrystä niin jotain tuollaista voi odottaa :D
     
  2. Viipperi

    Viipperi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    1 199
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, rahaa on ihan vitusti ja ei ole kiinnostusta tuhlata aikaa etsimällä mittatilaustyöntekijää/oikeita materiaaleja. Aina ei voi voittaa, käytetään sitä aikaa vaikka johonkin hyödyllisempään, vaikka täällä vittuiluun. :)
     
  3. KaMu78

    KaMu78 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos vastauksesta. Samaa itsekkin katselin, mutta ajttelin että jos jollain olisi omakohtaista kokemusta tekijöistä ja lähinnä hinnoista, ettei tule maksettua liikaa :) No mutta täytyypä kaivella yhteystietoja ja soittaa muutamaan liikkeeseen...
     
  4. Knuttila

    Knuttila Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2010
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Meillä alkaa Ok-taloprojekti olla loppusuoralla ja viimeksi on alakertaan asennettu lattiafirman toimesta muovimattoa. Urakkaan kuului myös lattian tasoitus ja sen jälkeen hionta. Asentaja teki muuten erittäin hyvää jälkeä, mutta runttasi hiomakoneella seiniin niin, että lähes jokaiseen seinään tuli lattiasta kuuden senttimetrin korkeuteen jälkiä. Osa jäljistä saattaa lähteä puhdistamalla, osa ehkä uudelleen maalaamalla, mutta kolme seinää on tapetoitu ja tapetti repesi parista kohdasta ikävästi.

    Osaisiko joku antaa hyviä neuvoja siitä, kuinka reklamaatio kannattaa hoitaa ja minkälaista kompensaatiota pitäisi vaatia? En ole vielä maksanut senttiäkään, koska urakka on osittain kesken. Jos vauriot olisivat tulleet alemmas, ne jäisivät normaalien jalkalistojen alle piiloon, mutta nyt ainoa inhimillinen ratkaisu on laittaa 70mm korkeat listat. Ulkonäkö tuossa hiukan muuttuu ja listat ovat luonnollisesti kalliimmat.

    Ja jos emme pääse myyjän kanssa yhteisymmärrykseen, onko Kuluttajaneuvonta paikka, jota kannattaa asiassa lähestyä? Minulla ei ole mitään intressiä alkaa hankalaksi, vaan yrittää hoitaa asia mahdollisimman helposti ja reilusti - ei kuitenkaan niin, että minä maksan kaiken.
     
  6. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse laitattaisin lattiafirmalla talon siihen kuntoon kuin se oli ennen lattianhiontaa. Toki lattia hiottuna... ja maksaisin vain hionnasta. Vähän sama asia kuin että autosi kolaroijan vakuutusyhtiö laitattaa autosi kuntoon, missä se oli hetkeä ennen kolaria.

    Toinen ratkaisu olisi vaatia rahat korkeampiin lattialistoihin, jos ne nyt käyvät sisustukseenne.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tämä ajatus meilläkin oli. Meillä alkaa olla muutto kohta käsillä, enkä ehdi käyttämään yhtään ylimääräistä aikaa minkään firman kanssa vääntämiseen. Toivottavasti suostuvat tähän ratkaisuun, sillä se olisi heidän kannaltaan varmasti myös edullisin.
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kannattaa muistaa että jos työlle lasketaan hintaa niin korkea ja profiloitu lista on huomattavasti työläämpi ja vaikeampi asennettava kuin tavallinen I-lista.
     
  9. niksi

    niksi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korkeampi ei-profiloitukin on hieman vaikeampi asentaa. Omasta mielestä kuitenkin sen verran nätimpi, että vaiva kannattaa.
     
  10. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pojan huoneeseen väsin parvisängyn kun ei löytynyt mieleistä valmiina, hintakin oli ehkä viidesosa kaupallisista...

    [​IMG]
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Onkos kellään kokemuksia sisustussuunnittelijan käytöstä? Itsellä ei ole mielessä mikään "200m2 talo lattiasta kattoon uusiksi"-ratkaisu vaan melko kevyttä kerrostalokämpän hienosäätöä kun huomasin että oma näkemys on hukassa, mutta mietityttää että paljonko itse suunnittelupuoleen mahtaisi upota rahaa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2010
  12. m-m

    m-m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    On mutta käteen meni kun ei annettu suunnittelijalle tarpeeksi pelitilaa.
    Kyse oli isohkosta olohuoneesta jossa oltiin päätetty että tiettyjä huonekaluja ei vaihdeta jolloin suunnittelijan mahdollisuudet jäivät aika vähäisiksi. Parempi lähtökohta meillä olisi ollut antaa vapaat kädet suunnittelijalle ensin ja ekan luonnoksen kohdalta miettiä sitten mitä säilytetään ja mitä uusitaan.

    Ihan hyvä fiilis jäi, hintaa en muista mutta ei se siellä olohuoneen kalustuksen hinnassa tuntunut isolta.
     
  13. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä onkin mielenkiintoinen thread. Ei vaan muistunut vanha tunnus mieleen joten piti rekisteröityä uudestaan. Vanhalla tunnuksella toisaalta en tainnut montaa viestiä edes kirjoittaa. Huppekin näyttää täällä olevan, joten pääsee haukkumaan oman rempan jälkeä...joka ei valmistu varmaan koskaan.

    Pahinta hitaasti rempatessa (joka itsellä tarkoittaa nyt n. 6 vuotta) on se, että sinä aikana monet "hienot" toteutukset vanhenevat. Eli se, mikä näytti 2004 hienolta, ei näytä enää tänä päivänä välttämättä niin hienolta. Vaikeinta on siis yrittää tehdä niin ajatonta jälkeä, että kaikki huoneet näyttäisivät kuitenkin sopivan jotenkin yhteen. Sekä tietenkin niin, että tyydyttäisivät myös tekijäänsä. Olen lykännyt pintamateriaalien asennusta ja hankkimista viimeiseen asti, jotta saisi vähän pelivaraa. Olisihan se hienoa, jos olisi enemmän aikaa tehdä, mutta nyt aikaa on vielä vähemmän kuin ennen kun on perhe.

    Aloin kirjaamaan itselleni ylös "päiväkirjaksi" mitä on tullut tehtyä: http://vanha-talo.blogspot.com/

    Jos tuolla blogisoftalla pystyy lisäämään kirjoituksia menneisyyteen, niin pitää alkaa menemään ajassa taaksenpäin. Ja kun threadin ensimmäisessä viestissä oli puhetta kotiteatterista ja kotiautomaatiosta, niin teatteri on tulossa. Toistaiseksi vain toisessa asunnossa. Kotiautomaatiota on ja todella DIY (puhelimeen itse koodatuista softista lähtien) mutta koska ne liittyvät olennaisesti talossa olevaan hälytysjärjstelmiin, sähköjen ohjauksiin ja kameroihin, en niistä netissä julkaise mitään.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Takan edessä olevat vanhat ruskeat laatat ovat aika rumia, joten ollaan mietitty niille sitten vaihtoehtoa. Oikeastaan ainoat lienee ovat vaihtaminen ja maalaaminen, joista jälkimmäinen olisi tietenkin se helpompi vaihtoehto. Se vain mietityttää, että onko laattoja edes mahdollista maalata jotenkin? Jos on, niin minkälaista maalia tai käsittelyä se vaatii? Laatat näyttävät samanlaisilta kuin kylppäreissä käytetyt. Tiedä sitten ovatko ne aivan samanlaisia.

    Alue ei kauhean iso ole ja kun takkaakaan ei kauheasti käytetä, niin kulutusta niille ei juurikaan ole. Joten mahdollinen maalin lähteminen kulutuksen myötä ei varmaan muodostuisi ongelmaksi.

    Jos tuo maalaaminen ei ole mahdollista, niin sitten tietenkin pitää vaihtaa nuo.

    Toinen kysymys olisi sitten semmoinen, että kun leivinuunin luukku on vuosien saatossa mennyt aika huonoon kuntoon, niin voiko sitä maalata ja jos voi niin minkälaisen käsittelyn se vaatii ennen sitä?

    Ja kolmas kysymys olisi semmoinen, että pitää kuulemma maalata koko leivinuuni uusiksi, joten käykö siihen ihan normimaali vai suositellaanko jotain kuumuuden kestävää?

    Löytyi itseasiassa jonkun vuoden takainen kuva tuosta uunista täältä plazan galleriasta. Huone muuten on jo aika erilainen kuin kuvassa, mutta takka on samassa kunnossa.

    [​IMG]
     
  15. Attitude

    Attitude Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laatat vaihtoon vaan, ei laattojen maalauksessa ole järkeä. Remontti ässällä ja lujalla olen joskus uunin maalannut ja hyvin värit kestänyt. Vaaleilla sävyillä on tapana vähän tummua kun uunia käytetään, joten kannattaa kysyä alan ammattilaiselta neuvoa. Seinän puupaneelit maalaisin samalla ;)
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Seinät on jo maalattu. Eli huone on jo käytännössä muuten rempattu, mutta takka olisi vielä jäljellä. Onko laatat helppo vaihtaa itse, vai olisiko parempi ottaa remonttimies? Tuossa olisi ainakin yksi ohje ja netissä näytti muitakin löytyvän. Eipä tuo kauhean hankalalta näytä. Enemmän mietityttää se, että miten nuo vanhat saa pois?
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Taltta puun ja laatan väliin ja vasaralla taltan perään. Laatta kopsahtaa yleensä irti kokonaisena. Tollaista pientä aluetta ei tee amatöörikään edes yhden työpäivän tunteja. Päiviä menee pari, koska pitää olla välissä kuivumisaikaa

    1) vanhat pois
    2) suurimmat laastinjämät pois
    3) primer, jotta uusi laasti varmasti tarttuu
    4) tasoita pohja tasoitusaineella jos paljon epätasaisuutta, jos ei ole, tämän voi jättää pois
    5) laatan kiinnitysaine ja laatta päälle (muista vähän kopsauttaa, että laatta tarttuu )
    6) anna kuivua ja saumaa
    7) pesu ja listat

    Puun reunat voi tossa snadisti kärsiä eli uudet joko saman kokoiset tai sitten reunat piiloon listalla.

    Maali pysyy ihan hyvin kun pohjalle otex tartuntamaali ja sitten vaan joku kunnon lattiamaali pintaan. Näyttää vaan helposti siltä mitä on eli maalatulta.
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kiitoksia vastauksesta. Pitää vaihtaa nuo laatat, niin tulee sekin homma sitten koettua. Tuo on hyvä paikka opetella hommaa, koska tuossa ei sinänsä ole mitään vaaraa, että hajoittaisi paikkoja. Kylppäri olisi eri juttu ja jättäisinkin semmoisen mielellään ammattilaiselle, mutta nyt asia on vähän eri. Ajattelinkin, että tuohon semmoinen pari kolme päivää menee, jos ensimmäisenä päivänä poistaa vanhat ja asentaa uudet ja parin päivän jälkeen saumaa.
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Piharemontista jäi yli n. 3 neliötä liuskekivimuuri Aavaa. Tulkaa joku hakemaan pois edullisesti Tapiolsta espoosta

    http://liuskemestarit.fi/galleria_i..._iframe=true&height=600&width=720&modal=true?

    Kyseisen kiven hinta kaupasta 125e/neliö eli satsin arvo vajaa 400e. Nyt lähtisi vaikka 200e/tarjous?

    Kivi on 120mm syvää eli sopii sekä muuraukseen että kukkapenkkiin kuten meillä. Normaalisti muurikivet on vähintään 200mm syviä eli näiden avulla saa suht ohuen kukkapenkin, jossa kuitenkin multaa riittävästi.

    Ilmeeltään antaa asteen vanhemman ilmeen, koska on aitoa kiveä, mutta toisaalta asteen moderni, koska molemmat päät on sahattu. Betonisiin kiviin verrattuna voisi sanoa varsin "arvokkaaksi" ilmeeltään.

    Kiveä voi ostaa lisää suoraan liuskemestereilta, he saavat tätä haluttuun leveyteen.

    Kivet on ladottu siistiin pinoon, mutta varmasti pitää yksitellen nostella esim peräkärryyn. Painoa yhteensä arviolta 600-700kg. Kantoapua löytyy.

    Mitä nopeammin haettuna, sitä parempi, ovat pahasti autopaikalla =)
     
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    hävytön spämmäys jatkuu, kivet nyt huuto.netissä ja lähtee 80e jos kukaan muu ei näitä huuda

    http://www.huuto.net/kohteet/aava-liuskekivi-muurikivi-120mm-syvaa/149004368?published

    Näistä tosiaan tekee varmaan 4-5 neliötä valmista muuria riippuen siitä kuinka paksua saumaa tekee. Tässä suht tyylikäs malli:

    http://www.kivikopla.fi/pages/muurikivet_liuske.htm

    Tuossa saumattu festonin mustaharmaalla muurauslaastilla. Tätä saa mm. Starkista. Saumaamalla syväksi korostuu kivi, jättämällä sauman pintaan, tulee tasaisempi ja asteen rauhallisempi pinta. Betonikiviin varrattuna tyylikkyys ihan toisella tasolla ja monet muut luonnonkivet on aika rauhattomia.

    Olisi kiire päästä eroon kun puutavara tulee ensi viikolla ja nämä seisoo pahasti tiellä.