Sopivaa LCD:tä etsimässä

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Stigmatizer, 13.05.2010.

  1. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lomarahat alkaa pian kutkutteleen taskunpohjalla ja vanha kuvaputkitöllö pitäisi päivittää, joten kaipaisin nyt hieman apuja hankinnan suhteen. Budjettiin on varattu noin 1000 € ja kokoluokka olisi 40-42". Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut tuosta LG:n 42SL9000 mutta Samsungillakin löytyy hyviä malleja tuohon hinta- ja kokoluokkaan. Vähän jeesiä? Käyttö on enimmäkseen elokuvien ja tv-ohjelmien katseluun ja satunnaiseen pleikkarin pelaamiseen.
     
  2. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
  3. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida olla suomimallia? Mullehan ei niin ole väliksi vaikka valikot onkin Lontooksi mutta rouvahan keksii siitäkin sanomista :rolleyes: Ei muuten varmasti paha vaihtoehto ja väliä tuohon tonniin on ihan kivasti niin sais kenties jonku teatterisysteemin siihen hankittua. Ledi kuitenkin saattaisi kiinnostaa enemmän mutta niitä ei taida juuri alle tonnin saada hankittua, ainakaan mitään hääviä?
     
  4. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa ensin lukaista tuota ketjua:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78791

    Säästyy suuremmilta pettymyksiltä;)
    Itse päädyin loppujen lopuksi plasmaan, ja ei kaduta:)
     
  5. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos led on pakko olla tässä parempi ja halvempi kuin mainitsemasi lg. http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/taulutelevisiot/yli-40/40PFL5605H/philips-40-led-tv Itselläni on ollut kaksi led tvtä samsung 40b6000 ja lg42sl9000.Samsung oli kuvaltaan paljon parempi mutta taustavalo vuoti joka nurkasta.Lg taas peilasi valoisassa tilassa ja musta oli tosi harmaata.Nyt on käytössä sony 46ex500 ja tässä ei ole mitään vikoja ja kuvaki mun makuun ihan hyvä.Itse kävisin tsekkaan tuon philipsin ne on kyllä lgn peitonnu ainakin kontrastissa ja väreissä.
     
  6. zzjsk

    zzjsk Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin Samsung UE-40B7070 (40") LED-televisio on nyt juuri tarjouksessa hobbyhallissa 999€. Laadukas led-televisio, joskin viimevuoden mallia (tosin juuri siitä syystä hyvä tarjous). Suomimalli siis kyseeessä ja sopii budjettiisi täydellisesti. Verkkokauppa.comissa sama maksaa yli 1300€.

    osassa kuulema on ollut tosiaan tuota vikaa. Tosin onneksi samsungilla tuo korjaus ja takuuasiat toimivat kuulema hyvin (itsellä ei kokemuksia).

    Ei ole suomimalli. Tuo tyypin loppuosa paljastaa sen viimeistään. Menujen kielen lisäksi haittapuolena siinä on (suomimalliin verrattuna):
    *lyhyempi takuuaika (1v vrt. 2v)
    *huonompi takuun sisältö
    *kaapeliverkossa toimivuus voi olla vähän niin ja näin, antennipuolella ilmeisesti ei ole eroa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2010
  7. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungissa hieman epäilyttää juuri nuo valovuoto-ongelmat. Phillipsistä ei oo ainakaan vielä silmään sattunu kummempia ongelmia mutta niillä sitten hinnat alkaa olla noissa ledeissä mun budjettiin hieman liian suolaisia. Toki vanhempia malleja saa kohtuu hintaan mutta sitten taas mennä ostamaan jo valmiiksi vanhaa....Gigantista ostetuilla on ilmeisesti se hyvä puoli että sinne voi viedä töllön takaisin jos ei vaan jostain syystä kuva miellytä, vai olenko käsittänyt jotain väärin?
     
  8. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllä se gigantissa on se palautus oikeus.En muista montako päivää oli aikaa palauttaa.Entä tämä http://www.mustaporssi.fi/index.php?id=1643&p=320 Mielestäni hyvä tv vaikka onkin vain normi taustavalolla. Ei se edge led paranna kuvaa turha maksaa siitä extraa. Tietysti jos rahaa on niin silloin se on sama ostaa vaikka se kallein malli mitä löytyy. Mutta erot on nykyään niin pieniä kalliimman ja keskisarjan koneen välillä katsottaessa digi tv kuvaa, että menee jo kyllä hifistelyksi, jos sanoo että tässä on 100 kertaa parempi kuva. Näin jotku hehkuttaa omia "led" tvtään. Liikkeessä kun katsoo tv kuvaa kalliista mallista ja vertaa viereiseen halvempaan keskisarjan malliin ei juuri eroa huomaa.Ainakaan liikkeen säädöillä.Mutta kukin taaplaa tyylillään. Mutta naurattaa kun jotku sanoo tolla mallilla ei tee mitään se ei ole led ja ultra kallis malli.
     
  9. ezux

    ezux Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainaan tätä threadia kun itsekkin olen uutta televisiota ostamassa ensi viikon alusta.

    Etsin siis 40"-42" kokoista telkkaria pääasiallisesti leffojen katseluun Blu-ray ja PC-liitännän kautta, sekä PS3 ja Xbox 360 pelailuun. Myös normi tv:tä tulee katseltua jonkin verran. Kovin korkeaa input lagia ei saisi siis olla tuon pelaamisen vuoksi.
    Atin näyttiksen kautta kulkevat ilmeisesti kuva ja ääni HDMI:llä, joten kokonaisuudessaan telkkariin tulisi kiinni:
    -Xbox 360 componentilla
    -PS3 HDMI:llä
    -Samsungin muutaman vuoden vanha kotiteatteri HDMI:llä
    -PC HDMI:llä
    Hintaa saisi kertyä maks 900e. SL8500 olen katsonut jo ennakkoon ja sen saisi tutusta liikkeestä himpun verran yli 900e:llä. Mitä muita vaihtoehtoja olisi?
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2010
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    ...mutta kotona voikin sitten mennä suu mutruun, kun paljon hämärämmässä valaistuksessa ihmetellään, että miksi ihmeessä musta on vaalean harmaata (= tv:ssä on huono mustan taso) ja miksi tasaisen musta/tumma tausta näyttääkin nyt omituisen laikukkaalta (clouding eli pilveily). Tai jotain muuta ikävää, jota ei liikkeen kirkkaan valaistuksen ja reiluhkon taustamelun vuoksi voi havaita.
    Siihen päälle vielä se, että ilmeisesti vain Gigantilla on täysi palautusoikeus (tietyn ajan verran) + myyjät/huollot/maahantuojat tulkitsevat pilveilyt, pörinät yms. jutut erittäin herkästi ns. "ominaisuuksiksi" --> asiakas voi vain tyytyä kohtaloonsa, ellei riitauta asiaa. HD-demoja lukuunottamatta, on kauppojen kuvasignaalikin usein varsin heikkotasoista, jopa DVB-T:n kuvaan verrattuna.
    Säädötkin ovat useimmiten aivan persiillään (karkkivärit, yliterävöitys jne.). Jopa katselukulmakin saattaa LCD:ien kohdalla vaikeuttaa suoraa vertailua (tv kaupan seinällä liian korkealla tai aivan lattianrajassa). Usein demottava kuva on asiakkaalle entuudestaan tuntematonta, mutta silti sen perusteella, em. asioiden vallitessa, tehdään kovin varman tuntuisia johtopäätöksiä kuvanlaadusta.

    Eli moni siis ostaa tv:n - em. ilmiöiden kannalta - "sokkona", ilman että voi palauttaa virhehankintaansa. Tietenkin, jos katselee aina suurinpiirtein vastaavanlaisissa olosuhteissa kotonaan, kuin mitä kaupassakin on, ei tarvitse tuollaisia pilveilyjä, mustan tasoja tai pörinöitä lainkaan murehtia.
     
  11. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    No meneehän tuo alle tuon 1000€ ja on kuitenkin Direct LED jossa LEDit ovat paneelin takana eivätkä kehyksissä :thumbsup:.
     
  12. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja mammakin saattaisi tykkätä ku on vähän pyöreämpää kulmaa ;) onko noissa phillipseissä ollut jotain tyypillisiä vikoja mitä pitäis tietää?
     
  13. napretep

    napretep Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen aikeissa ostaa myös kyseisen Phillipsin television. :) Ja mielenkiinnolla kuulisin lisää hyviä ja mahdollisia huonoja puolia?

    Esim. onko jollain kokemusta LG:n mallista http://www.superkuva.fi/lg_42_sl_8000_full_hd_lcd_televisio_pr_479358134.html ??
    Miten eroaa Phillipsistä .. muutenkin kuin pelkästään spekseistä.
     
  14. ural

    ural Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, jos osto on pelkästä tellun muodosta kiinni, niin mikä ettei. Itse olen noita vuosien varrella aina pällistellyt kaupoissa ja yhtään hyväkuvaista hiilipsiä ei ole siellä tullut vastaan. Aina noi on kontrastiltaan ollu haaleita siis ihan harmaita. Muutaman kerran oon pyytänyt myyjältä kaukosäätimen, jotta olen saanut itse hakea "parempaa" ei sitä kaupanhyllysäätöä. Eipä se kuva siitä ole juuri paremmaksi muuttunut. Samoin, ihmettelen liikkuvan kuvan pikselöitymistä, kun viereisissä toisenmerkkisissä töllöissä sitä ei tapahdu.

    Ehkä oon sit puusilmä, enkä vaan osaa.
    On tosin tullu useampi töllö kalibroitua kunnon kalibraattorilla, tosin kuitenkaan ei yhtään hiilipsiä.
    Ja noiden kalibroitujen töllöjen kuvat on ollu jo käsisäädön jäljiltä aika oikeensuuntaisia.

    Tämä siis sillä kokemuksella mitä liikkeissä oon Philipsejä nähnyt, mutta juuri näkemäni perusteella olen kyllä jättänyt hiilipsin kaupan hyllylle.
     
  15. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin... itselläni taas kokemukset Philipsin kuvanlaadusta vain ja ainoastaan positiivisia. Ei pilveilyä tms muutakaaan ärsyttävää "pikku"vikaa. Eivät ole ehkä helpoimmin säädettäviä televisioita mutta kun hetken aikaa viitsii nähdä vaivaa ja säädellä sitä mukaa kuvaa kun tuntuu hyvälle niin antavat ihan loistavan kuvan. Itse kuitenkin lähdin hetimmiten 9000-sarjan televisioon enkä edes harkinnut hirveämmin halvempaa 5000-sarjalaista.
    Pikkuhiljaa rupeaa itsellä hinku kasvamaan uutta 8000-sarjalaista kohtaan koska kuulemma sisältää muuten 9704H-tekniikan pl. että kyseessä on edgeLED mutta tämän kanssa pystynen kuitenkin elämään. Kuitenkin uusissa NetTV-malleissa mukana on film2home-videovuokraamo joten ei tarvitsisi lähteä leffaa metsästämään kaukaa Makuunista +muut ihan näppärät nettiominaisuudet joita ei nykyisessa 9603H:ssa ole. +tietenkin-pakko päivittää isompaan :D
     
  16. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitäpä mieltä olette tästä Sampan mallista Samsung 40C650 40":n LCD-TV? Verkkokaupassa olisi kaupan 1089 € joka juuri mahtuisi budjettiin?
     
  17. nuubian

    nuubian Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainaisin minäkin tätä lankaa, eli haussa 40-42" lcd. Käyttö lähinnä sd-kuvan katsomista tallentavan (kaapeli-)boksin läpi, satunnaista konsolipelaamista ja dvd-katsomista.

    Hinta saisi olla mielellään jossain 500-600 paikkeilla. Ei varmaan tarvitse välttämättä olla ledivehje jne. kun käyttökään ei ole tämän kummempaa, vai onko eriäviä mielipiteitä?

    Löytyykö mitään kohtuullista tuohon budjettiin? Tilaus onnistuu vaikka Saksasta jos halvemmalla löytyy.

    edit laitetaan jotain malleja pohjaksi, toki muitakin saa ehdotella:

    600 e saisi:
    Sony KDL-40EX402
    LG 42LH3000

    700 e saisi:
    Samsung LE40B650
    LG 42LH4000

    Jälkimmäiset mm. 100Hz, kannattaako maksaa satanen lisää siitä?
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2010
  18. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sonysta sen verran...testasin jotain mallia Veikon Koneessa, ja sen kaukosäädin oli AIVAN KAMALA. Täynnä ihmesymboleja. Pirun vaikea oli keksiä mistä mitäkin tapahtuu. Ja mä oon sentään elektroniikkasuunnittelussa töissä ja käyttöhistoriaa AV-koneista 30 vuotta
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2010
  19. Stigmatizer

    Stigmatizer Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Nyt tuli sitten hankittua Samsungin le40c630 gigantista hintaan 899,- Tein siinä virheen, että otin kauppaan mukaan rouvan lapsineen niin rouva vain tuumasi, että se töllö on kaapattava nyt mukaan ettei tarvi ravata kaupoissa päntiönään eli siihen jäi se kaupan teko sitten... Sinänsä ensikokemukset vaikuttaa ihan hyvältä. Ainoa vaan, että mtv3, nelonen,sub yms antaa tällä hetkellä heikompilaatuista signaalia niin kuva pikselöityy noilla kanavilla ja rouvan mielestä se on television selvä vika.....:OI onko tietoa mistä löytyis optimisäädöt kuvalle?
     
  20. ural

    ural Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainaskii noissa Sampan 400,500 ja 600 -sarjan telkuissa digiviritin oli epäherkempi kuin esim. Sonyn telkuissa. Täällä Uudellamaalla,Elisan verkossa ylen kanavanipun signaali oli töllön mittarin mukaan 85% ja sen maikkarin nipun 70-75% ja se juuri aiheutti satunnaisia pikselöitymisiä ja kuvan virheitä. Täällä ainaskii Maikkarin nippu lähetetään korkeemmlla taajuudella, joka ilmeisesti on alttiimpi häiriöille sekä aiheuttaa matalamman signaalitason (näin ymmärsin selvitellessäni asiaa aikanaan Elisan teknisestä tuesta). Ihme kyllä noi edellisen polven Sampat tuppas hävittämään ylen kanavanippua (vaikka oli voimakkaampi kanavanippu) ja kanavat piti virittää uudelleen. Tosta näkee juttuja vieläkin, joten eivät ole saaneet tuota korjattua uudemmissa ohjelmaversioissakaan. Taitaa olla Sampan digiviritin vähän heikkotasoinen. Tuosta syystä meni aikanaan takas liikkeeseen, kuvassa tosin ei ollu mitään vikaa.