Vaikeata on... mites muilla

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana luru, 15.05.2010.

  1. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu siltä, että kelvollisen television löytäminen markkinoilta on juuri nyt melko vaikeata.

    Nykyajan muoti tehdä mahdollisimman ohuita televisioita on ilmeisesti osaltaan johtanut reuna-LED-mallien yleistymiseen - ja täytyy siinä olla jou kustannuskysymyskin... ja kuluttaja nielee kauniit puheet. Toivon, että noiden nurkkataskulampputelkkareiden muoti hiipuu nopeasti tai tekniikka kehittyy ripeästi. Perinteisemmissäkin taustavaloissa on omat ongelmansa, mutta yhtään siivoa edge-LED-valoa en ole vielä tavannut.

    Plasmoissa on menty ilmeisesti steppi taakse KURO-mallien jälkeen. Halvemmissa on toivomisen varaa aina jossakin. Täytyy puntaroida, että mikä on vähiten häiritsevä virhe.

    Itselleni ei ole mitään väliä tv:n paksuudella - se tulee huoneen takia joka tapauksessa seisomaan tason päällä jalustallaan. En liioin tarvitse televisiooni internet-yhteyttä tai mitään waretusvideoiden soittomahdollisuutta. Pärjäisin myös täysin ilman kaiuttimia ja ilman viritintä, koska ohjelma tulee joka tapauksessa ulkoisilta laitteilta. En pelaa pelejä, joten mikään lägi ei häiritse.

    Luulisi pelkkiä näyttöjä saavan halvemmalla, mutta markkinavoimien lait eivät tietenkään toimi niin. Telkkariin riittäisi tosiaan virtakytkin ja HDMI-input.

    Haluan tyydyttävän - ja mahdollisimman ison - kuvan. 60-tuumainen plasma kävi jo kotona, muttei ollut muuten tyydyttävä (ja oli onneksi pikselivikainen). 55 tuumaa on jonkinlainen henkinen minimi, helposti ottaisin vaikka 70-tuumaisen, jos niitä vain olisi tarjolla vähemmällä kuin auton tai talon hinnalla. Ja kyllä, tykki on jo, mutta se on eri asia. Ymmärrän myös hyvin, ettei rajoitetulla budjetilla millään saa täydellistä kuvaa, mutta kompromissinkin pitää olla jotenkin järkevä.

    Sähkönkulutuksella tai muulla viherpiiperryksellä ei ole mitään väliä. Ei myöskään sisustuksellisilla seikoilla - mitä isompi sitä parempi eikä ulkonäkö tule ongelmaksi.

    Mielestäni pahimmat virheet kuvassa ovat

    1) taustavalon epätasaisuus (pahimpana esimerkkinä nurkista loistavat ledit). Tätä ei kerta kaikkiaan voi sietää.

    2) plasmanäyttöjen taipumus "vuotaa" tummat kohteet koko näytön leveydelle tummiksi raidoiksi vähän katodisädeputken malliin (onko tämä sitten joku line bleeding vai mikä suomeksi). Tämä on tosi häiritsevää vaaleasävyisissä kuvissa (esimerkiksi lätkä tai hiihtokisat).

    3) image retention (tämä ei ole niin paha juttu kuin ensin voisi kuvitella, mutta häiritsee yhtä kaikki)

    4) plasman kohina (haluan ison kuvan ja katsoa sitä melko läheltä, jotta koko todella tuntuu)

    5) taustavalon tasoa vilkuttelevat "dynamiikan lisääjät" jos niitä ei saa kytkettyä pois.

    Pienet puutteet mustan tasossa voin sietää aika hyvin, jos vain harmaus on tasaista. En liioin välttämättä kaipaa kovin edistyksellisiä liikkeen interpolointeja sun muita kuvaa "parantavia" käsittelyjä. On sinänsä ihan sama miten surkealta SD-kuva näyttää isona, toivon muutenkin nopeaa siirtymää HD-maailmaan (ja itse katson lähinnä HD-kanavia tai Blu-Ray-levyjä). Kuvan parannus- ja pahennusominaisuudet kytken yleensä pois päältä. Siedän siis pakollisen SD-kuran.

    Yhtään pikselivikaa en siedä. Jos täyttä pikselitakuuta ei ole niin jätän kyllä väliin - jos en pääse itse valitsemaan yksilöä koekatselemalla.

    Näillä reunaehdoilla... vaikeaa on.

    Mitäs foorumin herrasväki suosittelisi ongelman lähestymiskulmaksi? Budjetti ei ole ihan olematon, mutta toisaalta ei ole varaa ihan järjettömiinkään investointeihin.

    Toistaiseksi ovat failanneet kokeilussa LG 60PS8000 ja Samsung UE-55B7050. Mielessä olisi 65-tuumainen Panasonicin uusi VT20-plasma (jahka sellaisen pääsee näkemään jossain), mutta se on hinnaltaan jo reilusti yläkanttiin.

    Painiiko joku muu samanlaisten ongelmien kanssa? Täytyyhän tämän olla jollekulle muullekin yhtä hankalaa... :)
     
  2. Jpee

    Jpee Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.07.2002
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulen että aika moni täällä plazalla painii samankaltaisten ongelmien kanssa. Itse olin aluksi ostamassa samsungin 46c8705 edge-LED televisiota, mutta päädyin siihen tulokseen, että en luultavasti kestäisi katsella noita taskulamppuja kulmissa, joten tästä syystä jouduin suuntaamaan katseen CCFL ja plasma koneisiin.

    Pienen tutkiskelun jälkeen päädyin lopulta Samsungin PS50C7705 plasmaan kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Minulla tv valikoimaa kyllä rajoitti aikalailla se että halusin 3D tv:n jossa on 2D -> 3D muunnos. Nyt vain odotellaan tv:n toimitusta.

    Kannattaa varmaan käydä katsastamassa noita uusia LG:n malleja. Esim 60PK550. Itse en ole tuota nähnyt kuin nopeasti ohimennen liikkeessä, mutta tuossa voisi olla hinta/koko suhde kohdallaan.
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muista sitten kertoilla kokemuksia tuosta Samsungista, sirinä ja "haamukuvat" ovat mitkä itseäni eniten mietityttävät. Muilta kuin kuvanlaadullisilta ominaisuuksiltaan television speksit ovat kyllä varmasti kohdillaan... Panasoniciltakin on näköjään tulossa myös LD LED malli nimeltään TX-LxxW20 (IPS-paneeli + local dimming), mutta näistä puuttuu isot koot ja 3D. Vaikeaa on kyllä täälläkin, itselläkin alkoi tehdä mieli ostaa 3D-malli, kun näki noita demoja enemmälti. Vielä on kuitenkin kakkostöllöksi vahvoilla tuo Panasonic TX-P42V20 - kallishan se on kokoonsa nähden :( Itsekin suosittelen kokeilemaan tuota LG:n 60PK550/590 mallia, hintaansa nähden vaikuttaa erinomaiselta peliltä (ja myös näytti siltä)!
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2010
  4. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin suositella Sony HX700:aa. Jonkinlainen CCFL-teknologian huipentuma. Ei täydellinen, mutta en keksi mitään varsinaista valitettavaa (no, kehys liian leveä :eek: ja kaapelikanavia ei voi järjestellä/poistaa)
     
  5. Repomies

    Repomies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikaisen tuon, jos jollain on jäänyt huomaamatta. Kaapelikanavia voi muokata valitsemalla Uudelleenasennus, valitset käyttömaaksi Norjan, et suorita kanavien uudelleenviritystä. Järjestelet kanavat ja käyt jälleen Uudelleenasennuksesta vaihtamassa käyttömaaksi Suomen, ei kanavien uudelleenviritystä.
     
  6. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei onnistu HX700:lla, alkuasetusten teko tyhjentää kanavalistan.
     
  7. Repomies

    Repomies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa, onpas ikävä homma sitten. Tuo kyllä itselläni olisi iso telkkarin ostamiseen vaikuttava tekijä, voisin siis yhtyä otsikkoon jos olisin vaihtamassa V5500 uudempaan.
     
  8. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    On ollut, on tällä hetkellä ja jatkossakin on. Mulla meni (vain) neljä vuotta pähkiessä mutta Plazan vuosien takaisia postauksia lukiessa telkkujen kanssa on aina ollut ongelmia enempi tai vähempi... Seuraavan telkkusukupolven odotus päättyy pettymykseen ja toivon nostatukseen taas seuraavan sukupolven paremmuudesta jne. Näin se vaan näyttää valitettavasti olevan :(.
     
  9. ljanne

    ljanne Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvauksesi perusteella olet videotykkiä vailla.
     
  10. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    On mulla tykki, mutta se on vähän toinen asia kuitenkin, pimennyksineen ja suhinoineen. Kuvakin on tässä huoneessa vähän turhan korkealla.

    Onko HX700:sta tarjolla 55-tuumaista tai isompaa mallia? Ei ainakaan Suomen Sonyn sivuilla.
     
  11. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    täällä kanssa yksi tuskailee, hiukan eri lähtökohdista:
    Tarvitsisin olohuoneeseen perustöllöksi 40-42 -tuumasen. Huone on hyvin valoisa, ja siksi halpojen plasmojen ominaisuutena näemmä oleva "peilimäisyys" haittaa pahasti. LCD:n kuva taas....enää ei pitäisi kai antennisignaalin huonouskaan olla kaupan selityksenä digillä. Melkoista mössöä on kuva monessa. Mulla hintahaarukka 500-800, HDReady riittää mainiosti. Tykki on erikseen toisessa huoneessa. Mitähän sitä seuraavaksi .... kauppakierros lisää tuskaa!
     
  12. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppoa kuin heinänteko, Saksasta 40C650 n. 680€ kotiovelle, vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa 800€ hintaluokassa.
     
  13. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitas jotain linkkivinkkiä?
     
  14. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    kerropas vielä miks toi on paras?
     
  16. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvanlaatu on todennäköisesti paras hintaluokassaan: SD-kuva, värit, harmaasävyt, mustan taso, liikkeentoisto: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm

    Lisäksi LG:n kanssa laajin USB-video toisto.

    Joku voi tietenkin kertoa mallin, mikä on parempi ja miksi. Itse ainakaan en sellaista keksi.
     
  17. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Viimeksi muokattu: 19.05.2010
  18. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et sitten jaksanut perustella?

    C650
    + harmasävyt
    + toimiva lomituksenpoisto (SD/ HD)
    + USB-video toisto kattavempi

    S20B
    + liikeresoluutio 900 vs 800 ilman interpolaatiota
    + input-lag 16ms vs 45ms
    +- mustantaso 0,02 vs 0,03 (mutta harmaantuu paljon huonommaksi jo lyhyessä ajassa)
    - ei toimivaa lomituksenpoistoa (SD/ HD)
    +- normaalit plasman edut/ ongelmat (plussaa katselukulmat, miinusta IR, pörinät, forforilag, valoisan tilan toisto, virrankulutus/ lämpö yms.)

    Allinall käytännössä ainoa mikä tukee tuon ostoa on input-lag ja katselukulmat. Vai oletko eri mieltä?

    EDIT: Mustantasosta:

    S20 0,022 -> 0,034 cd/m2 @ 325h: http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=18321141&postcount=4570
    G20 0,024 -> 0,033 cd/m2 @ 375h: http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=18388330&postcount=7419
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2010
  19. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    + kaikki parempaa
    - paitsi tehonkulus

    Ainoastaan film mode ei toimi, perus PALit on ok.
     
  20. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtavat perustelut. :thumbsup: Mikä muu on käytännössä parempaa kuin input lag ja katselukulmat? En keksi mitään, huonoja puolia sitten taas löytyy paljon enemän.