Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odotukset olivat tyyliä "paras jakso ikinä missään", mutta loppujen lopuksi tämä tosiaan oli aivan käsittämättömän suuri pettymys.

    Siis oikeasti, koko "MIB valuu valoluolaan ja tämä lentää ulos smokiena" kuvio oli aivan naurettava.

    Foorumeilla oli jakson jälkeen aikamoiset meltdownit päällä, enemmistö lyttäsi koko jakson ja pettymyksen ilmapiiri oli suorastaan käsinkosketeltava. Näinköhän käy, että loppumetreillä sarja vedetään vielä aivan lekkeripeliksi.

    Ai niin, lopun alleviivaamalla alleviivattu yhdistäminen ensimmäisen kauden "Adam & Eve" kohtaukseen oli aika läpinäkyvää. Haluttiin niin näyttää, että kyllähän me tätä suunniteltiin jo alusta asti. :rolleyes:


    Jottei aivan mesoamiseksi menisi, niin toisaalta Locken ensimmäisen kauden repliikki "I've looked into the eye of this island and what I saw was beautiful.", sopii kuvaukseltaan aika hyvin valoluolaan...
     
  2. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tieteellistä selitystäkö odotit? Minusta tuo oli ihan hyvä selitys.

    No siis aivan varmasti on ollut selvillä. Minä itse kyllä odotin että olisivat olleet se vanha mies ja musta nainen jotka jäivät menneisyyteen.

    Sinänsä hyvä jakso siinä että näytettiin että Jacobilla ja MIBillä on ihmisten tunteet eivätkä ole jumalia. En kyllä ymmärtänyt miksi MIBin lähteminen olisi niin paha asia. Valohan jäisi kuitenkin saarelle.

    Hauska loppuhan olisi jos MIB pääsisi saarelta eikä mitään pahaa tapahtuisi. Valo valjastettaisiin maailmalle loppumattomaksi energialähteeksi ja veljesten äidin tarinat todettaisiin hullun naisen jutuiksi :)
     
  3. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumpi tässä nyt muuten ei saisi saarelta lähteä, smoke vai Jacobin veli? Velihän kuoli ja smoke otti vain hänen hahmonsa, samanlailla kuin otti Locken hahmon (kummaltakin jäi ruumis jäljelle). Eli hänen "äitinsä" siis jo yritti estää saarelta lähtöä ennen kuin edes oli smoke...
     
  4. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nyt masentaa. :weep: :D

    Uskon kuitenkin, että elämä vielä voittaa. Tai no, pakko uskoa...
     
  5. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    No prkl, tunnenpa itseni tyhmäksi. Siis smoke tappoi MIBin ?
    Toisaalta, veljeksethän eivät voineet tappaa toisiaan niin miksei Jacob voi tappaa smokea jos kyseessä ei ole enää hänen veljensä?
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2010
  6. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Pari uusinta jaksoa edelleen näkemättä, mutta ainakin jäätävän huonoa kommenttia tästä uusimmasta löytyy foorumeilta. Katellaan ja kuulostellaan kun keretään..
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikamoinen pettymys kyllä oli tämä jakso. Vielä puoleenväliin asti olin suht vakuuttunut, mutta odotettuja vastauksia ei alkanutkaan kuulua, vaan jakso herättikin entistä enemmän kysymyksiä. Ja se on kyllä tässävaiheessa sarjaa huono asia, koska nyt voidaan varmasti sanoa ettei moneenkaan asiaan tulla saamaan mitään vastauksia. Kaikki mitä Jacob selitti saaresta sen olevan korkki joka estää pahuuden valumista maailmaan oli silkkaa paskaa?

    Ilmeisesti en joko tajunnut jaksosta yhtään mitään, tai sitten se yksinkertaisesti oli kaikkien aikojen pettymys.
     
  8. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo-o, tämän piti olla se THE jakso. Tekijöiden ja näyttelijöiden hehkutukset ja jakson ennakkoon nähdeiden lähteiden perusteella tämän piti olla samaa tasoa Ab Aeternon kanssa, mutta toisin kävi. Lähtökohdat oli mitä herkullisemmat: Jacob, MIB, mytologiaa ja saaren historiaa. Vitut. Fanit eri foorumeilla ovat olleet syystäkin pettyneitä.

    En tainnut olla ainoa, kuka oli "mitä vittua"-fiiliksellä siinä, kun se valon hehku näytettiin ekaa kertaa? Kyllähän sitä on näytetty jo aiemmilla kausilla pikkusen sen donkey wheelin takaa, mutta odotin jotain muuta. Tieteellistä selitystä en kuitenkaan odottanut, onhan Lostiin kuulunut vahvasti jumal -ja uskomisteemat ja hyvin ovat sarjaan sopineetkin. Vaikka aiemmilla kausilla oli hahmoilla vahva uskon ja tieteen/järjen väittely menossa, on varmasti katsojille ollut selvää että jonkunlainen suurempi tarkoitus taustalla on.

    Tuon MIB -> valoon = Savu jutun näin niin, että se edustaa hänen sieluaan. (Vaikkakaan jakson aikana hänen ultimaattisesta pahuudestaan ei saatu 100% näyttöä.) Hänen maallinen ruumishan löytyi sitten joesta ja tämä savu jäi jäljelle. "Sielu" kuitenkin pystyy edelleen ottamaan jonkun kuolleen hahmon muodon, esiintyihän MIB Titus Welliverin näyttelemänä myös sitten, kun Black Rock tuli saarelle jne.
     
  9. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi jeesus että oli kuolettavan tylsä jakso. Herra siunaa, kai se on liikaa vaadittu että olis tarjottu jotain muillekin ku triviaa kyttääville superfaneille. Luojan kiitos tää sarja loppuu kohta, finaalista tulee näillä näkymin yhtä suuri antikliimaksi kuin Seinfeldin kohdalla :)

    edit: hoh, luin muidenkin kommentit, oon yllättynyt että fanittajatkaan ei tykänny jaksosta, odotin superjänskiä teorioita ja hehkutusta :eek:

    Ite oon alusta lähtien olettanut/odottanut (toivonut) että MIB ei olisikaan se pahis, ja kirjoittajat tekis jotain nokkelaa kerrankin, joten tarjos tää jakso sentään sen verran, että ne (kirjoittajat) herättää epäilyksiä tahalleen. Finaalissa sitten paljastuu että Jaakoppi on hyvis ja kaikki menee jollain lässynlässynläällä päätökseen "kuten on alusta asti ollut selvillä" ;)
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2010
  10. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, heikko esitys oli tämä uusin. Juonikuviot sarjassa ovat kyllä olleet sellaiset, ettei niihin varmasti järkevästi pystyttäisikään vastaamaan, pettymys olisi ollut ennakoitavissa. Sarjan nimihän viittaa ilmeisesti käsikirjoittajien tilanteeseen juonen rakentelun suhteen..
     
  11. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerron salaisuuden:musta savu on konsentroituneita midiklorianeita.
     
  12. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Jep, paha pettymys oli tämä jakso kuten näköjään monelle muullekin, ulkomaisia foorumeita ym. myöten. Syyt on luettavissa tältäkin sivulta, joten en jaksa niitä enää toistella itse suuremmin, kun tuli tuonne lost.kapsi-foorumillekin jo tilitettyä hyvin pitkälti.

    Ensimmäistä kertaa tuli Lost-historian aikana se pieni epäilys, että tuleeko tästä sittenkään tyydyttävää pakettia noiden mysteerien suhteen, mutta vielä on muutama jakso aikaa korjata/selventää asia. Tosiaan niin epämääräisiä humpuukiratkaisuja tarjottiin, vastauksia jotka eivät olleet edes mitään kunnon vastauksia. Säännöistä ei kerrottu mitään fiksua, miksei voi tehdä niin ja näin ja miksi tapahtui noin, tuosta naisesta ei kerrottu mitään, vaan Jacobin ja Mibin mysteeri työnnettiin vaan eteenpäin ja tilanne on nyt periaatteessa ihan sama. Vähän sellainen Stephen King -meininki tuli tästä mieleen, esim. The Standin ja The Dark Towerin ratkaisut. Onhan noita heikkoja jaksoja ollut pitkin matkaa silloin tällöin, mutta ei perkele jos tällä kattauksella ei tämän tykimpää jaksoa saatu aikaan... :( Ab Aeterno kyykyttää täysin tämän Across the Sean. Flashback ykköskauteen oli tyylitön veto, ei tuota olisi tarvinnut alleviivata yhtään enempää.

    Jos jotain hyvää, niin Titus Welliver on loistava ja karismaattinen näyttelijä. Mark Pellegrino oli nyt jotenkin hukassa tällä kertaa, puuttui auktoriteetti tms., vaikka olihan se Jacobin hahmo vielä itsekin vähän pihalla. Jakso loppui lisäksi aivan kesken, johan tuosta eteenpäinkin riittäisi tarinaa vaikka kuinka, esim. Egypti-teemaa olisi voitu avata ja tätä hieroglyfiä:


    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2010
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Welliveriä olisi kyllä voinut tämän viimeisen kauden mittaan näkyä huomattavasti enemmän.
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuotahan me Lostin alkuvaiheissa hylänneet nyt on jo tässä muutaman kauden verran koitettu kertoa, mutta kun silti uskotaan, kaikesta huolimatta...Yksinkertaisin, todisteisiin loogisesti sopiva, toimiva teoria on todennäköisesti se paras: LOST = hukassa. Tuotantotiimi käsikirjoittajineen, te...Sori.

    Mutta käyhän tän ilmiön seuraaminen viihteestä. Nykyään kun ei uskonnoista saada mystiikkaa irti, niin kehitetään tilalle kaikenlaista Lost-hömppä-mytologiaa, taikuri sanoo sanan "kulttisarja" ja joukkosuggestio on valmis. Ja sitten muutaman arvoituksellisen, vetävän aloitusjakson jälkeen irti ei päästä oli seuraavien kausien jaksot millaista mössöä tahansa ja sitten ihmetellään kun lopussa petytäänkin rankasti kun ei mitään "vakuuttavaa kaiken teoriaa" tulekaan tältä "parhaalta, suorastaan nerokkaalta sarjalta ikinä". :hitme: :D
     
  15. zxcv

    zxcv Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo... siis Jacobhan paljastu ihan nössöksi :( Tätä jaksoa ennen se oli niin mystinen ja jopa cool.
     
  16. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    kato, trolli tuli heti heristelemään sormea tuolla "no tuotahan ME ollaan yritetty kertoa..." -mantralla vaikkei ole katsonut edes koko sarjaa ties kuinka moneen vuoteen :D varmaan joka viikko kyttäät, että koska tulee se huono jakso jotta pääsee laukomaan vaikkei ole edes katsonut sitä. olisit tullut sanomaan jotain vaikka happily ever afterin tai ab aeternon kohdalla. huvittavaahan tuo on. :thumbsup: mutta sait hetkesi, myönnän :mad:

    eipä se silti poista sitä tosiasiaa,että tämä jakso oli vähän mitä sattuu. jos kysymykseen vastataan vain että joku juttu on "special" täsmentämättä tuota mitenkään,niin ei helvetti mitä aliarvioimista. katsotaan nyt loppuun,jos kurssi onnistutaan vielä kääntämään juonen eduksi.
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hei, Cleverin mielestä Prison Break on parasta mitä telkasta voi tulla. 'nuff said. :thumbsup:
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Haluan ajatella, että tein tuossa palveluksen: jokohan nyt silmät aukeavat?! Eikä ne lopputuplajaksotkaan olisi sitten yhtä suuri pettymys. Mutta joo, en voinut vastustaa kiusausta, aiemmin olen jättänyt tähän ketjuun kirjoittamatta (ja sen todennutkin) vaikka varsin herkullista materiaalia onkin ollut tarjolla kaikkine savuhirviöineen yms. hömppäilyineen. Sarjaa on tullut katsottua välillä sattumalta juuri tämän aspektin takia, kulttuurillisena ilmiönä jopa kiinnostavaa kamaa, ja elitistimäiselle haukkumiselle mitä soveltuvinta. Yksi huvittavimmista omituisuuksista tämän nykysarjan kohdalla on juuri tuo "1 loistava jakso siellä täällä" -ilmiö. Jonkinlainen pelastava enkeli, joka "oikeuttaa" faneille sarjan muun heikon tason.

    Mutta tämä tästä, eihän mulla itse sarjan tapahtumiin olekaan suoraan sanottavaa joten nauttikaa toki loppuun asti. Löysin aiemmin jonkin "wehatelost.org"-sivuston mutta sitä oli päivitetty viimeksi joskus 2007. :D
     
  19. O'Neill

    O'Neill Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti kun menit täydellisesti spoilaamaan sarjan lopun multa ja kaikilta muilta.
     
  20. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fanit odottivat tältä uusimmalta jaksolta ehkä liian suuria asioita. Itsekin tein niin. Odotin, että saaren historiaa olisi käyty läpi alusta saakka ja selvitetty, miten Egypti liittyy saareen, miten patsas on rakennettu, mikä on savuhirviön oikea alkuperä jne. Smokey kun on paljon vanhempi "eliö" kuin Jacob ja se "kenen nimeä ei lausuta" :rolleyes:

    Suurieleisen eepoksen sijaan saimmekin enemmän hahmoihin keskittyneen jakson. Ja ei siinä mitään, jos se olisi toiminut paremmin. Nyt nähdyt vastaukset laittavat miettimään, että kuinka paljon vastauksia tekijöiden tulisi katsojille antaa, jos ne tuntuvat liian pakotetuilta. Ehkä vastauksia kärkkäästi vaativat fanit kaivavat kuoppaa altaan, samaan tyyliin kuin taikatempun salaisuutta tietoonsa vaativa katsoja tekee?

    Saapa nähdä, mihin kuntoon sarja saadaan tästä vielä jäljellä olevien 3,5 jakson aikana.

    Huvittavat muuten vieläkin nuo fanien kilahtelut jakson jälkeen. Tätä verrattiin jopa Lostin omaksi "Phantom Menaceksi" pettymysasteeltaan. :D