Rivitaloasuntoon 2.1 kokoonpano. Ehdotuksia?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana jeke, 11.05.2010.

  1. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Eli tarkoituksena on hankkia viritinvahvistin, pääkaiuttimet sekä subwoofer näin alkuun. Saattaa olla, että jossain vaiheessa ostan myös takakaiuttimet sekä centerin. Kyseessä on 52 neliöinen puurivitalo. Laitoin pohjapiirustuksen myös tähän, jos siitä olis vaikka jotain hyötyä.

    [​IMG]

    Haluaisin kuulla ehdotuksia millaisen kokoonpanon tuonne olisi järkevä hommata?
    Esim. näihin haluaisin vastauksen: Talossa on melko hyvät eristeet, mutta silti kun kyseessä on rivitalo niin onko esim 12" subwoofer liian järeä tuonne?

    Ja sitten pääkaiuttimet..taitaa olla järkevin ostaa jalustakaiuttimet lattiakajareiden sijaan? Ehdotuksia?

    Viritinvahvistin? Mikä? Pitää "ymmärtää" HD-äänet jne. mutta ei tarvitse mitään 3D-tukia yms.

    Budjetti on siinä 1500 euron paikkeilla eli tuohon hintaan ehdottakaa jotain kokoonpanoa. Pääsääntöisesti kuuntelen musiikkia, mutta vähintään pari elokuvaakin tulee viikossa katsottua. Suuri kiitos sille joka viitsii avittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.05.2010
  2. LaihaLohtu

    LaihaLohtu Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan 2.1-settiin järkevää hankkia mitään hd-ääniä ymmärtävää vahvaria, kun et niistä ihan hirveästi hyödy 2.1-settiä käyttäen. Enhän minä toki mistään mitään tiedä, mutta olen ymmärtänyt, että hd-äänistä saa hyödyn irti vasta 5.1- ja etenkin 7.1-seteillä. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

    Ja olen kyllä aika varma, että 12" subbeni saa naapurit villiintymään seinän toisella puolella, jos kovaa annat paukkua. Luultavasti pienemmällä pärjää eikä ala itseä harmittamaan, kun menee subin potentiaali hukkaan.

    Mitään esimerkkikokoonpanoa minulla ei ole kyllä tähän väliin heittää.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ns. HD-ääni on häviöttömästi pakattua tai pakkaamatonta. Sen laatu on siten parempaa kuin häviöllisesti pakattu ihan joka kanavassa - riippumatta siitä, onko niitä kanavia 1 vai 8.

    Tämä nyt on näitä ikuisia 'älä turhaan osta kun et voi luukuttaa' -keskusteluja, jos sinne päästää. Huomautetaan nyt kuitenkin, että
    a) harkita tulee sellaisiakin määreitä kuin äänenlaatu ja toiston ulottuvuus - pienemmät subbarit usein toistavat huonosti/puutteellisesti/eivät lain niitä matalia ääniä, minkä toistoon se riivatun pönttö on hankittu. Unohtamatta tosiaan sitä, että äänenpaine eli ne desibelit nyt on vaan yksi tekijä.
    b) tehoreservistä ei varsinaisesti ole haittaa, eikä kukaan halua luukuttaa subbaria jatkuvasti äärirajoilla - karrikoidusti, jos haluat ajaa maltillisesti 100km/h, niin kannattaako siltikään ostaa (rahaa säästääkseen) auto, millä pääsee maksimissaan 105km/h ja joka pitää uusia heti, jos tuleekin tarvetta tai tilaisuus päästellä kovempaa?
     
  4. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    x_jmt_x tai kuka tahansa: kun tuota pohjapiirustusta kattoo niin muodostuuko ongelmaksi tollanen avoin tila jossa olohuone/keittiö ja eteinenkin samaa tilaa?

    Jos vaikkapa ajattelee tällaista: 2kpl Usher S-520 II + BK Electronics XLS200 subi niin meneekö metsään? Joku sanoi että jos on tuollanen tila mikä tässä tapauksessa niin saattaa jäädä tollasten jalustakajarien ääni ohueksi tms.?


    Olis hyvä jos joku asiantunteva laittais esimerkki kokoonpanon vaikka tämä nyt taitaa olla siinä köyhistelyhintaryhmässä mutta ei voi mitään. eli 1500e onpi käytettävissä. Kiitos!
     
  5. Ombo

    Ombo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2006
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väittäisin että xls200 on hieman liian alimitoitettu sinulle. Ympärillä on kuitenkin puuta ja tilaa niin toisto voi jäädä vähän ohkaiseksi. Sinuna ostaisin jotain vähän järeämpää subia. Kaverilla on nykyisin minun vanha xls200 aika vastaavassa tilassa kuin sinulla, paitsi että ympärillä on betonia. Silti sitä voimaa voisi olla paljon enempi tarjolla. Mutta toki tämäkin on taas sitä mihin on tottunut.

    Tuosta subbarin tehoreservistä.. Itselläkin Monolith kerrostalossa ja hyvin pelaa. Eihän sitä ole pakko täysillä pitää. Eikä vielä ikinä mitään valituksia naapureilta. Nimenomaan tuo että on järeämpi laite, pystyy myös maltillisemmilla voimakkuuksilla saamaan niitä alempiakin kuuluviin, on aika hyvä juttu.
     
  6. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lattiakaiuttimet nyt alkuun. On reserviä enemmän tärkeillä taajuuksilla.
     
  7. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksista. Mitenkäs esimerkiksi tämmöinen toimis: 2x Dali Concept 6, Vahvistimeksi: Denon AVR-1610, subiksi: SVS PB12-NSD?

    Onko vaan leffoihin tarkotettu toi SVS vai ajaako asiansa myös musiikinkuuntelussa..?
     
  8. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan pätevältä vaikuttaa. Ja kyllä nuo svs:t toimivat ihan yhtä hyvin musiikilla kuin leffoillakin.
     
  9. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sohaistaan nyt vielä tätä threadia.

    Harvassa on tilat, joissa oikeasti saadaan hyvä ääni lattiakaiuttimilla. Bassopäähän saa paremmin voimaa subilla, jonka sijainti huoneessa voidaan valita vapaammin. Oikeastaan subbareita pitäisi olla tasaisempaa huonevastetta ajatellen ainakin 2, vastakkaisten seinien puolivälissä. Tässä kun on monimuotoinen huone niin paikat ovat vielä enemmän hakusessa.

    Puurakenteinen talo tarvitsee subilta paljon enemmän. Epäilen itsekin xls200 voimavaroja tuossa tilassa. Heitänkin ehdotuksen (vain yhdellä subilla) Dalin concept2 + BK monolith. Vahvariksi joku denon ja lisäksi Antimode. http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/anti-mode-8033.shtml
     
  10. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänks mabe. Olen itsekin miettinyt tuota Dalin Concept 2:sta, hintaakin lähes puolet vähemmän.

    Edit: Mihinkä mabe sijoittaisit subbarin tuossa asunnossa ihan vaan niinkun piirustusta silmälläpitäen? Olisko tuonne vasempaan alanurkkaan? Toki sitä pitää testailla sitten, mutta näin ajatuksen asteella. Ja subihan on Monolith tai se SVS..
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2010
  11. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti joskus noin, mutta yleinen harhaluulo monesti. Enemmän suuntaava lattiakaiutin antaa "helpomman" soundin, varsinkin yläbassoille jotka ainakin musiikin kuuntelussa on tärkeämpää kuin alle 70 Hz murinat. Lattiakaiuttimen ei tarvise olla mikään runsasbassoinen kun sen oikein valitsee.
     
  12. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekoitetaanpa pakkaa lisää... :)

    Kannattaa miettiä uudemman kerran tuota Concept- sarjaa, sillä IMHO se ei ole soinnillisesti mitenkään kummoinen. Mielestäni varsin tukkoinen, sekä tavallaan hieman loudness- tyylinen, paksuhko ulosanti. Häviää edeltäjälleen Blue- sarjan 2002:lle.

    Sinuna katselisin vähintään Lektor- sarjaa tai mikäli mahdollista, jopa Ikon- sarjan 1- mallia. Käytettyinä Ikon 1:iä on näkynyt hieman reiluun 400 euroon.
     
  13. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh huh, mulla oli jo niin selvät sävelet ennen sun postausta. Täytyypä käydä tota Ikonia sitten kuuntelemassa...
     
  14. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos budjetti on 1500€ niin on ihan järjen köyhyyttä miettiä jotain Dalin ainakaan halvimpia. Kaiuttimista se ääni rakennetaan eikä subbarista. Edes Dalin Helicon 300 mk2 ei ollut mikään maailman paras vaikka maksaa 3000€/pr.

    Epos M16i maksaa noin tonnin. Jää vielä 500€ hyvää subiin. Kaiuttimessa on sopivasti laskeva vaste joten tuskin jumputtaa.
     
  15. jeke

    jeke Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tarkemmin lukee niin tohon 1500euroon pitäisi mahtua myös se viritinvahvistin... :)
     
  16. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rajoitetulla budjetilla/tohon rahaan lähtisin itse toteuttamaan ostoja kyllä kaiuttimien osalta käytettyjen puolelta, saa laadukasta(kestää isältä pojalle) kamaa ja kuhan löytää semmosen soundin mistä tykkää niin säästää pidemmällä tähtäimellä paljon lateja kun ei lähde laiterumban vaihtoon.näitä ns hifi vermeitä yleensä vielä käsitellään kuin kukkaa kämmenellä joten ei paljon uudesta eroa. yleensäkään ennenkun on kotioloissa vertaillut/totutellut eri kaiuttimiin/eroihin on aika paha edes arvailla mitä hakee.


    käytetty av vahvistin 100-300 ja siihen ämyrit 1200-1400. skaala on aivan järkyttävä jo tohon rahaan, jos jaksat hetken vahdata sopivia ja subbareitakin lienee markkinoilla jos jonkin moisia. pitää muistaa että se subi toistaa siitä 20hz-20khz alueelta kuitenkin ne alimmat eli jotain prosentin luokkaa. eikä sitä kyllä kehtaa naapurisovun takia ihan yömyöhällä jauhattaa.

    kannattaa kuitenkin valita aina se mikä omaan korvaan tuntuu hyvältä ja yleensä vielä nukkua yön yli että pahin polte laantuu. :)
     
  17. japa

    japa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    1
    tuolta voi esim vahdata ämyreitä käytettynä ->

    http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=79.0

    esim näytti olevan noita ruotsin ihmeitä joissa ainakin laadukkaat elementit.

    xtz 99.36 ~700e / pari
    XTZ 99 W12.18P + t.amp 150 ~300e

    jäis 500euroa AV vahvistin.

    mutta kannattanee rauhassa zoomailla vaihtoehdot ... sekotetaan vielä pakkaa että briteistä what hifi 2009 5.1 voittaja setinkin sais jos pitää olla vielä näyttävän näköistä.. ja jäis reilusti rahaa vahvistimeen.

    http://www.concept-av.co.uk/q-acoustics-2000-51-home-cinema-package-new-1692-p.asp

    onhan noita vaihtoehtoja! tsemppiä ja kovia helteitä!
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2010
  18. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    No toistaa se vähän enemmän kun tuo taajuusasteikko on logaritminen. 20 Hz - 20 kHz on noin kymmenen oktaavia joista subi toistaa tyypillisesti 20 Hz - 80 Hz eli 2 oktaavia.

    jeke: Tuohon budjettiin saattaisi niukasti mahtua myös Adam A5 aktiivikaiuttimet ja Monolith, ainakin jos Adamin hieman halvemmat mustat A5:t kelpaa ulkonäöltään. Itsellä on tuollainen setti ja niillä voi kuunnella musiikkia puhtaasti noin 95db(A) tasolla joka on noin 10-15 dB lujempaa mitä kerros/rivitalossa voi kuunnella.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2010