Iron Man 2 (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 13.03.2009.

  1. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtava elokuva, toimi minulle vielä huomattavasti ykkösosaa paremmin, joka sekin oli hyvä. Hyviä asioita oli älyttömästi: Downey Jr:n lisäksi kaikki muutkin näyttelijät olivat huippuiskussa, toimivaa huumoria tuli aivan jatkuvalla syötöllä; ensimmäiseen elokuvaan verrattuna sitä oli siis enemmän ja se oli myös parempaa, muutenkin dialogi oli mainiosti kirjoitettua, tällä kertaa mukana oli hyvät pahikset, Don Cheadle Terrence Howardin tilalla, Avengers -viittauksia roppakaupalla jne jne...
    Kaikista parasta oli kuitenkin se että toiminta oli minimissään. Sitten kun lopun finaali vihdoin tulee, se todella toimii ja näyttää coolilta juuri sen takia ettei actionia ollut koko leffan keston ajan vyörytetty katsojan silmille. Tämä tietysti saanee monet räiskinnän ystävät pettymään, mutta itselleni ko. näkemys vastaa paljon paremmin sitä sarjakuvien Rautamiestä josta pienempänä diggailin. Kieli poskessa -asenne ja komedia ovat todella suuressa osassa.
    Scarlett oli myös odotetun herkullista katsottavaa, kaikin puolin!

    Ei pelkän yhden katselun perusteella uskalla vielä täysiä tähtiä antaa, mutta jos sitten joskus uusintakerran jälkeen on vielä yhtä hyvät fiilikset kuin nyt, niin supersankarileffojen todellinen klassikko on tässä.
    ****/*****

    Ja jälleen kannattaa istua teatterissa lopputekstienkin ajan.
     
  2. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Siinä missä ykkönen ei välillä edes tuntunut sarjisfilmatisoinnilta ja pyöri enemmän Downey Jr:n loistotulkinnan ympärillä, niin tuntui, että tässä taas Favreau tarjosi enemmän nerdgäsmejä sarjiksen faneille ja samalla kompastui jatko-osien kirouksiin yleisessä sekamelskuudessa. Kun en ollut sarjiksesta ennen alkuperäisosaa kuullutkaan, niin nämä robottiarmeijat eivät jaksaneet herättää suurempaa intohimoa. Mentiinhän alkuperäisosassa sentään pitkälle, ennen kuin se puoli tuli edes esille eikä se sen jälkeen ottanut itseään aivan yhtä vakavasti. Niin, se huumori... en hörähdellyt yhtä usein kuin olisin halunnut.

    Favreau ei ole toiminnassa aivan omimmalla alueellaan (ei kai sinänsä ihme, kun katsoo miehen aiempia ohjauksia). Monaco-kohtauksessa tuli jotenkin B-leffa vibakin välillä (ehkä ne oli vaan ne ylinopeasti liikkuvat CGI-formulat... jotka ihan sattumalta räjähtivät juuri kun Rourke oli tekemässä slow motion -kävelyä - eikä tosin varmasti auttanut että traileri vesitti kohtausta).

    :):):) / 5
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2010
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Aikamoista roskaa. Ykkönen oli ihan jees, mutta tämä on sellanen pikku lapsille tarkoitettu rymistely, missä on lattea loppu ja tylsä juoni. Pettymys oli. Tosin en kauheesti edes odottanut mitään suurempaa.

    **/*****
     
  4. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Minä viihdytyin. Actionkohtauksia ei ollut venytetty liiallisuuksiin vrt Transformes 2 tai Quantum of Solace soopa. Tästä ei paista "rahastetaan osalla 2", vaan jatkaa sujuvasti. Minusta tässä oli selkeää tasapainoa ja "pahikset" ei ole tekemällä tehtyjä. Sarjakuvamaista kyllä. Marvel sarjakuvafanina kasvaneelta:
    ****/*****
    ps. Jos Ironman ja Batman tappelis, en tiedä kumpi voittais :D
     
  5. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pienoinen pettymys, mutta varsin viihdyttävä pätkä. [​IMG]/[​IMG]
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Plussaa sopivan jutustelevasta kerronnasta, mutta ryminää olisi siltikin saanut olla enemmän. Lopun ryminä jätti kylmäksi.

    Pienoisella varauksella tästä voi jopa nauttia. Kotikatselussa todennäköisesti olisin nukahtanut tämän seurassa. Muistaakseni haukuin jonkin verran ykköstä, mutta oli tämä sitä huonompi.
     
  7. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa käytyä katsomassa tuo Turussa. Ihan mukiinmenevä leffa, pidin tosin ensimmäisestä enemmän. Downey oli hyvä, Rourkella oli ainakin minun mielestäni aika mitäänsanomaton rooli. Aivan erityisesti minua ärsytti Sam Rockwellin Justin Hammer -hahmo. Oli niin luotaantyöntävä että :sick:

    Toivottavasti seuraavassa Iron Manissa (tai Avengersissa) tasoa saadaan taas hieman nostetuksi, sen verran paljon tykkään Downeyn Rautamiehestä.

    Plussana voi todeta, että Iron Manin ja War Machinen kaksintaistelu oli melkein saman luokan "äijänokkapokkaa" kuin Freddyn ja Jasonin samannimisessä elokuvassa.

    3,5/5
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Valitettavasti Jon Favreau ei pystynyt tekemään bryansingereitä sillä Iron Man 2 oli hyvin tyypillinen Hollywood jatko-osa: enemmän tehosteita, enemmän räjähdyksiä, mutta vähemmän sisältöä.

    Ensimmäinen Iron Man -elokuva toimi erinomaisesti, koska se oli hallittu kokonaisuus ja näyttelijöiden suoritukset uhkuivat "hyvää työilmapiiriä" -- aivan kuin ohjaaja Favreau olisi luonut Google-toimistojen kaltaisen ympäristön missä tehdä elokuvaa. Tässä jatko-osassa tämä kokonaisuus ei pysynyt enää kasassa: kohtaukset olivat hyvin tasapaksuja ja, mikä pahinta, etenivät oudon saumattomasti. Dialogia tässä elokuvassa oli aivan liikaa, ja ensimmäisen puoliskon kohtauksista suurin osa tuntui siltä kuin ohjaaja olisi tyytynyt vain yhteen ottoon, ja ohjeistanut näyttelijöitä Downey Jr. etunenässä höpöttämään toisilleen mitä sylki suuhun tuo.

    Näyttelijäkaarti vaihteli roolisuoritustensa tason suhteen. Robert Downey Jr. oli jälleen hyvä, mutta elokuvan kaunottaret, Paltrow ja Johansson, eivät oikein päässeet rooliensa sisälle. Johansson toki oli vaikuttava näky, mutta mitäänsanomattoman suorituksensa takia hänen seksikkyytensä jäi vajaavaiseksi. Don Cheadlen kasvot sopivat ehkä Iron Man jr. -haarniskan sisään, mutta muuten hän ei ollut yhtä karismaattinen kuin edeltäjänsä. Sam Rockwell oli kelvollinen limaisena pahis-wannabena, mutta häntäkin vaivasi monen muun tapaan tämä "kaktus rectumissa" tyyppinen takerteleva näytteleminen. Mickey Rourke oli elokuvan ainoa todellinen onnistuja, joskin hänenkin rooliaan mentiin pilaamaan tuolla hänen venäjänkielisellä mutinallaan kohtauksissa, joissa moinen tuntui sopimattomalta.

    Jon Favreau taisi mennä enemmän Raimin kuin Singerin suuntaan sillä Iron Man 2:n epäonnistumisessa on Spider-Man 3:n piirteitä. Käsikirjoitus oli laiska ja Favreau taisi luoda liian kepeähenkisen työilmapiirin sillä elokuva tuntuu improvisoiden näytellyltä -- aina siihen pisteeseen saakka, että tietyissä kohtauksissa katsojalla tulee epämukava olo tökkivän kerronnan takia. Itse asiassa on pakko todeta, että vaikka Spider-Man 3:ssa oli karkeampia ongelmia, niin pidän siitä enemmän kuin tästä elokuvasta -- ja tämän sanoo yksi suurimmista ensimmäisen Iron Man -elokuvan faneista.

    2.5/5 :naminami::naminami::thumbsup:
     
  9. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^

    Kiitos kattavasta arviosta, eipähän tarvitse tätäkään teatteriin asti mennä katsomaan.
     
  10. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi ei tarvitse muodostaa omia mielipiteitä! :thumbsup:


    Tuli käytyä itsekin katsomassa. Huomattavasti parempi kuin ensimmäinen. Toiminta hyvää, juonessa menoa ja mäiskettä, ainoastaan Scarletti ärsytti, mutta Rockwellin läsnäolo Downeyn vastapelurina oli mahtava veto. Don Cheadlen olisi alunperin pitänyt olla leffoissa mukana, onhan mies sentään huomattavasti uskottavampi kuin äärimmäisen neitimäinen Terence Howard.
     
  11. Peg0

    Peg0 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.06.2008
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas hyvä elokuva, vaikka odotukset olivatkin melko korkealla. Ensimmäinen Iron Man oli mielestäni loistava, eikä tämä nyt siitä kauheasti jäänyt.

    Elokuva pursui rentoa huumoria, joka pisti naurattamaan useasti. Robert Downey Jr. näytteli taas loistavasti, eikä muissa näyttelijöissä ollut valittamista. Scarlet olisi saanut olla pikkasen paremmin esillä ja Rourken roolia olisin muuttanut hiukan. Don Cheadle ei ainakaan näytellyt huonommin kuin Terrence Howard. Avengers viittaukset saivat minut innostumaan vielä enemmän Marvelin seuraavista leffoista.

    Actionia oli juuri sopivasti, mutta välillä kamera oli mielestäni vähän liian ADHD. Taistelukohtaukset olivat sopivan eeppisiä, paitsi että olisin toivonut lopputaisteluun vielä hienompaa lopetusta. Noh elokuva oli kuitenkin nannaa sarjisfaneille, sekä miehille jotka kaipaavat coolia supersankaria, kivoja teknisiä leluja ja hyvää huumoria.

    4/5
     
  12. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    En oikein tiennyt ykkösosan jälkeen odottaako kalkkunaa vai kuningasta, mutta plussan puolelle meni. Jatko-osien tuttuun tyyliin kaikkea oli enemmän, mutta ei onneksi vielä liikaa, homma pysyi hanskassa. Sanoisin että yhtä hyvä kuin ykkönen ja huumoriakin oli passelisti. Tykkäsin :) Simo Frangen eiku Sam Rockwell ja Robert Downey jr hoitivat hommansa hyvin, erikoiskiitos heille! Mickey ja Gwyneth ja Scarlett ja Don ja Samuel tekivät rutiinihomman mutta eivät mitenkään huonosti ollenkaan.
     
  13. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odotin ykkösen perusteella et nyt tulee semmoinen pätkä että sukat pyörii jaloissa, toisin kävi.
    Leffa oli kuin 90v. ukon sydän......................BANG............................BANG.........................piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip
    Alku oli ihan lupaava aina sinne monacoon asti, sitten tapahtui jotain, itse asiassa sen jälkeen ei tuntunut tapahtuvan enää mitään. Kaikki hahmot olivat jotenkin vaan irrallisia eikä mikään muukaan oikein toiminut, Rourken hahmolta odotin paljon mutta sekin jätti kylmäksi.

    Äijä heitti pari sanaa venäjää tai jotain sinne tänne, tuli varmaan ottamaan rahat pois varmasta hitti leffasta kun ties että kasvattaa sen meriitti listaa tommonen megahitti. Rockwellin hahmokaan ei toiminut tässä, olis mielestä toiminut paremmin sillä alkuperäisellä huumoripitoisemmalla tyylillä paremmin tuo hahmo.

    Leffa tuntui menevän siellä tylsyyden valtavirrassa, siellä täällä räjähdyksiä ja liian nopeita leikkauksia mielestäni laitettu. Leffan lopputaistelukin meni ohi niin nopeasti etten kerinnyt edes huomata, tuli ja meni. Odotin melkeimpä leffan puolivälissä että loppuis jo että saatais saatanallinen koppukliimaksi, kun se oli tulossa ja kaivoin karkkipussista viimeisiä nameja niin se olikin jo mennyt.

    3/5 perus kauraa.

    Niin ja olihan se Stan Leekin saatu taas hauskasti mahtumaan mukaan, ihan hauska aina bongata sitä näistä. Nyt se oli Larry King:D
     
  14. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    It takes two to make a thing go right!
    It takes two to make it outta sight!

    Oli hyvä leffa, joskin monella tapaa varsin erilainen verrattuna ykkösosaan.
    Tämä ei ollut niin dramaattinen eikä myöskään niin poliittinen. Tämä jatko-osa oli hieman "all over the place". Välillä nahisteltiin Rob Basen ja Queenin tahtiin, välillä ostettiin mansikoita ja välillä taas kehiteltiin uusia alkuaineita.
    Vaikea heittää mitään syvällistä analyysia näin yhden katselukerran perusteella.

    Sen verran nyt voin kuitenkin todeta, että viihdyin leffan parissa alusta loppuun. Läpänheitto ei ollut yhtä tuoreen tuntuista kuin ensimmäisessä elokuvassa. Muutamat hyvät naurut kuitenkin. Esimerkiksi Starkin synttäriperseily ja Hammerin ase-esittely.

    Downey jr. oli cool. Scarlett oli kuuma. Sam Jackson oli hieman väsähtänyt. Alkaako Samuel Muthafuckin' Jackson vihdoin tulla vanhaksi?? Rockwell oli niljakas. Rourke oli hieman hassu. Cheadle oli särmä. Paltrow oli jotenkin hmv.

    Kokonaisuutena melkoinen sillisalaatti, mutta jollain ihmeen ilveellä paketti pysyi kuitenkin kasassa.

    Marvel-nörtin pisteet:
    4/5
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No jopas kuulostaakin pahalta.

    Kelvollinen jatko-osahan tämä. Liikaan rymistelyyn ei sorruttu (vaikka jotkut näemmä sitäkin mieltä ovat), vaan ensimmäisen elokuvan tapaan mentiin hahmot edellä. Alkoholistikuvio olisi kyllä ollut sinänsä kiinnostavampi tarinan pohjaksi kuin nyt käytetty terveysmurhe, mutta ehkä se olisi tällaiseen kevyempään supersankarointiin ollut sitten varsinkin nuoremmille katsojille liian "aikuinen" aihe. Juniori oli taas mies paikallaan ja olisihan Scarlettia enemmänkin katsonut. Lopun toiminnat olivat totuttuun tapaan vähän tylsiä.

    :):):)+
     
  16. @millis6

    @millis6 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    odottelen vain että iron man 2 tulee elokuva teatteriin poriin.menen takuulla katsomaaan sen :thumbsup:
     
  17. balrog777

    balrog777 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se pyörinyt täällä jo muutaman viikon.

    Elokuva oli aika perus kesärymistely. Ei herättänyt tunteita suuntaan eikä toiseen. Ykkösosa oli kyllä mielestäni parempi.

    3/5

    Lopputekstien jälkeen alkoi kummasti kiinnostaa Thorin elokuva.
     
  18. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi tänään vähän satamaan, niin mitäs sitä kaupungilla enää käppäilemään, niin eiköstä vaan extemorena Iron Man kakkosta katsomaan. Ensimmäistä osaa en ole nähnyt, mutta ei paljon haitannut. Genrelleen tyypillistä menoa alusta loppuun, muutama ok läpänheitto ja suht ok efektit poislukien ne formuloinnit, jotka näytti aneemisilta ja paistoi kilometrien päähän pikselimössönä.

    Ei välttämättä tarvitse hommata hyllyyn komistukseksi ja suurimmalti varmaan sen takia, että se 'Iron man' itsessään ei kyllä sovi tämmöisiin leffoihin, enkä kyllä toisaalta tiedä, että mihin se sopisi muuta kuin McDonaldsin tiskille myymään ranskalaisia.

    Annetaan muuten hyvän päivän kunniaksi 2½
     
  19. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan pikkukiva mutta ei enempää. Jää ykkösosalle kaikilla muilla paitsi näyttävyyden osa-alueella, karletti oli komia koriste:D. Toimintakin oli mielikuvituksetona, yh yh. Alkaa muuten olemaan sen verran paljon viittauksia tuohon Avengers-projektiin, että saataisiin sitäkin joskus katsottavaksi...ennen kuin nykyiset näyttelijät vanhenevat kiikkustuoliin:D Toivottavasti tulee leffassa nähdyn
    Thorin, tai paremminkin hänen työkalun:)
    jälkeen.

    3-/5
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mun mielestä ihan viihdyttävä pläjäys. :D En tykännyt ekan osan lopputaistelusta, se lässäytti fiilistä pahemman kerran. Nyt oli parempi. Ei tää mikään elämää suurempi ollut, mutta kiva oli kattella.