Murtohälytin?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Qube, 18.01.2007.

  1. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen hankkimassa murtohälytintä kotiimme ja kuulisin mielelläni kokemuksianne ja suosituksianne sellaisista. Eli minkälaisia järjestelmiä kannattaa hankkia? Merkkejä/malleja? Hyvät/huonot puolet?

    Toivomuksena olisi joku pakettiratkaisu johon kuuluu myös hälytysten edelleen ohjaus vartiointiliikkeeseen tms. Esim. Securitaksen Aroundio on yksi tällainen. Tuo vartioliikkeen tai vastaavan mukaantulo tarkoittaa luonnollisesti myös jonkinlaista kk-maksua palvelusta. Myös erikseen hankituille järjestelmille on käsittääkseni mahdollista hankkia ko. palvelu.

    Koska talossa ei ole ennestään putkituksia hälytinjärjestelmälle kyseeseen tulee joku langaton järjestelmä. Ilmeisesti sen pitäisi sisältää seuraavat osat: akkuvarmennettu keskusyksikkö, magneetti-ilmaisimet kaikkiin oviin, muutama liiketunnistin, sireeni?, sekä mielellään palovaroittimet samaan systeemiin.

    Oletan, että tämän foorumin käyttäjistä löytyy myös useita hälytinjärjestelmän käyttäjiä tai siitä kiinnostuneita. Yritin hakea vanhoja keskusteluja aiheesta mutta en oikein sopivaa löytänyt.
     
  2. Maximus79

    Maximus79 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin vahvasti suositella Securitas Aroundiota. Reilun neljä vuotta toiminut suomessa ja 95 % palveluilla suojatuista kodeista on Aroundiojärjestelmällä suojattuja. Muutenkin kyseessä suurin vartiointiliike ja brändi joka takaa luotettavan palvelun. Kyseessä on langaton järjestelmä, jonka käyttö on äärimmäisen helppoa - avaimenperällä päälle / pois. Suosittelen luottamaan firmaan jolla on yli 70 vuoden kokemus turvallisuusalasta - vanhin maailmassa. Itse omistan myös kyseisen järjestelmän, toimii!
     
  3. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samantapaisia tarinoita olen valitettavasti itsekin kuullut. :(
    Jos asut vähänkään 'korvessa' (20 km rkeskustasta riittänee) niin ei siellä lähistöllä mitään partioita ole, eli varkaat ehtii ihan hyvin tyhjentää talon.
    Firman työntekijöiltäkin olen kuullut että 'älä sitä olematonta palvelua mene tilaamaan!'. :(

    Tosiasiahan on ettei murtohälyttimet mitään estä.
    Paras vinkki olisi muistaa asentaa kovaääninen summeri huutamaan talon ulkopuolelle jotta ympäristö heräisi.
     
  4. aphid

    aphid Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    1
    Turvatiimi mainosti äskettäin 395e:llä asennettuna langatonta hälyä, jossaon yksi infrapunasilmä ja yksi magneettikytkin. Ainut vaan, että tuo tarvitsee paluukanavan hälyn viemiseen firmaan ja oletuksena on puhelinlinja. Jos GSM:llä haluaa, niin hinta pompsahtaa jonnekin 800e:hen. Lisäantureista lisähintaa ja päälle 20e/kk palvelumaksut. Jos häly tulee niin firmasta soitetaan etukäteen annettuihin numeroihin ja kysytään onko kaikki kunnossa ja josko ei vastata tai ei ole, niin sitten lähdetään katsomaan. Itsellä ei kokemusta, joku tuttu kyllä sanoi ihan toimivaksi systeemiksi.
     
  5. tas-c

    tas-c Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei ole kokemusta eikä tarkkaa tietoa hälytinlaitteista tai -palveluista, mutta käsittääkseni ainakin osa palveluntarjoajista toimii niin, että asiakas ostamisen sijasta vuokraa laitteet heiltä. Sopimukseen kuuluu siis mahdollinen asennusmaksu, laitteiden vuokra, sekä hälytyspalvelumaksu tms. Mikäli sitten joskus kyllästyy kuukausimaksuihin ja purkaa sopimuksen, niin tulevat hakemaan laitteensa pois.

    Omasta mielestäni järkevin ratkaisu olisi sellainen, että asennuttaa sopivan järjestelmän jollakin yrityksellä ja unohtaa suosiolla kuukausimaksulliset palvelut. Mitä hyötyä jostain hälytyspalvelusta edes olisi? Käsittääkseni eivät yleensä edes pyri saamaan murtautujaa verekseltään kiinni, vaan menevät lähinnä tarkastamaan vahingot ja raportoivat tapahtuneesta.

    Mikäli lähellä on naapuritaloja, niin hälytyssummeri ulkona lienee aika tehokas. Luulisi, ettei murtomies kohteessa kovinkaan kauan viihtyisi. Lisäksi järjestelmä voi ilmoittaa hälytyksestä esim. tekstiviestillä. Ikkunoihin kun laittaa vielä järjestelmän valmistajan tarrat, niin kohteen houkuttelevuus laskee. Nämä kaikki toiminnot saa siis käsittääkseni ilman mitään kuukausimaksuja.
     
  6. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos oikea hälytys tulee ja itse sattuu olemaan vaikka matkoilla, niin teksiviesti tms. kännykkään ei mielestäni kovin paljoa lämmitä. Ja vaikka itsellä olisikin mahdollisuus äkkiä päästä paikan päälle, niin kuinka terveellistä se on? Jos siellä asunnossa heiluu joku mikälie eimitäänvälii-huumehörhö, niin antaisin suosiolla jonkun "ammattilaisen" huolehtia tilanteesta. En siten myöskään oikein lähtisi olettamaan naapureiden haluavan torjua mahdolliset murtoyritykset omaan kotiini.

    Tästä syystä tuo vartiointiliikkeen palvelu olisi mielestäni aika oleellinen osa kokonaisuutta. Se tietysti maksaa, joten toivottavaa olisi, että palvelulle myös tarvittaessa löytyy katetta. Eli joku myös tulee ripeästi paikalle hälytyksen sattuessa.

    Totta on, että jo pelkät vartointiliikkeen tms. tarrat torjuvat monet murtoyritykset. Tämä vaan alkaa olla jo niin tunnettu tosiasia, joten luulen noita pelkkiä tarroja käytettävän jo aika yleisesti.
     
  7. kotka

    kotka Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2004
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin tuon aroundion, ei sillä että olettaisin että tänne heilahtaa joku supermies taistelemaan rikollisuutta vastaan jos joku sisään ikkunasta tulee, vaan sitävarten että jos on itse vaikka reissussa niin palvelu korvaa rikotut ovet&ikkunat, ei tarvitse murehtia että lunta sataa taloon.

    Saihan siinä nuo securitaksen tarrat ikkunaan samalla :)
     
  8. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko eri merkkisistä hälytinlaitteista kokemuksia? DSC taitaa olla maailman suurin ja eniten käytetty. Mitenköhän luotettavuus DSC:llä tai muilla merkeillä vikaantuuko helposti vuosien saatossa? Mahdollisessa vikaantumistilanteessa olisi tietysti toivottavaa, että järjestelmä ilmoittaa viasta asiallisesti, eikä esim. pamauttamalla sireenin soimaan keskellä yötä. :rolleyes:
     
  9. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä muutama vuosi sitten hälytinjärjestelmä ilmoitti vikaantumisestaan siten että kaikki talon kymmenkunta palohälytintä alkoivat piipittämään keskellä yötä ;-) Laitteessa oli tyyppivikana kondensaattori lahonnut ja ei saanut enää virtaa itselleen. Ensin vaihdettiin vain akku mutta tilanne toistui parin viikon päästä kun akku oli käytetty loppuun, ja tietysti myös keskellä yötä.

    Naapurilla, jolla oli sama systeemi, kävi tietysti samoin. Heillä vaimo lähti ajamaan lasten kanssa autolla palohälytinten piipatessa ja sireenien soidessa, mies kiskoi kaikki laitteen anturikaapelit irti -- joiden takaisinkytkeminen maksoikin sitten useamman työtunnin..

    Jokatapauksessa tekstiviestillä tuleva hälytys on aika turha, saatat olla GSM-verkon ulkopuolella viestin tullessa tai vaikkapa unessa Teneriffalla hotellissa.

    Jos ja kun taas päätyy vartiointiliikkeeseen, kannattaa parin vuoden välein testata aiheuttamalla itse hälytys ja katsoa että joku oikeasti soittaa ja tulee paikalle kun ei saa kiinni sinua.

    Sinällään jo se, että talo on merkitty tarroilla ja näyttää muutenkin suojatulta riittää siihen että voro todennäköisesti menee mielummin suojaamattomaan naapuritaloon. Se sireenin ääni on kuitenkin merkittävä häiriötekijä sitä plasmatelkkaria kantaessa..

    Kannattaa myös verrata mitä maksaa avaimet käteen -toimitus laitteineen ja laitteet + palvelu erikseen. Peruslaitteet eivät ole kovinkaan kalliita eli kk-maksullinen, kaikki sisältävä paketti voi tulla muutamassa vuodessa kalliimmaksi.

    Ja worst case -tilanteen takia kannattaa myös tarkistaa miten vakuutus oikeasti korvaa kodin kalleimpia laitteita -- yleensä hinnat-alkaen vakuutuksissa korvaukset voivat olla aika kehnot.
     
  10. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palvelumaksuista alkaa tosiaan jo muutaman vuoden jälkeen muodostumaan iso potti. Mielestäni esim. tuon Aroundio-konseptin suurimpana vikana on juuri nuo kirvelevän korkeat kk-maksut. Peruspaketin hinta n. 30e/kk vielä menettelee jotenkuten, mutta kun omakotitaloon joudutaan useimmiten lisäämään ainakin muutama lisäilmaisin á 2e/kk lisää palvelumaksuun, niin kohta helposti maksellaan yli 40-50e kk-maksuja. :hitme:

    Aloitusmaksua voin kyllä maksaa enemmän kun haluan peruspakettiin lisätä ilmaisimia, mutta miksi siitä pitäisi maksaa jatkossa aina (mahdollisesti koko loppuelämä) korotettua kk-maksua?

    Onko tiedossa voiko noita Aroundion kk-maksuja saada pysyvästi tingittyä - tyyliin koko paketti lisäilmaisimineen 30e/kk? Alennukset aloitusmaksuista kun eivät pidemmän päälle merkkaa yhtään mitään.
     
  11. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhan ketjun nosto, mutta onko tällä rintamalla mitään uutta raportoitavaa?

    Itseäni kiinnostaisivat lähinnä nuo kuukausimaksuttomat, langattomat ja itseasennettavat GSM pohjaiset ratkaisut kesämökin tms. tilan valvontaan talvikuukausiksi.

    Idea olisi, että oviin tulisi anturit ja pari liiketunnistinta hälyttämään sisään yrittävistä tai muusta asiaankuulumattomasta liikkeestä. Lisäksi ehkä palovaroitin ja jäätymisvahti siltä varalta jos peruslämmöt romahtavat. Lisäksi sähkökatkoista olisi hyvä saada tieto.

    Käytettävissä olisi siis verkkovirtaa mutta ei kiinteätä nettiä/puhelinlinjaa, joten hälytys tulisi hoitaa GSM-verkkoa käyttäen.

    Mitään arvokasta irtaimistoa tässä ei ole tarkoitus suojata vaan saada tieto jos itse kiinteistölle on tapahtumassa jotain epätavallista (murto/tulipalo/sähkökatko/peruslämmön menetys).

    Onko kenelläkään kokemusta esimerkiksi näistä tuoteista:
    http://www.kotihalytin.fi/
    http://www.celotron.com/new/indexsf.htm
     
  12. Aki

    Aki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2001
    Viestejä:
    314
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin noita kotihälyttimen laitteita saa itsekin tilattua suoraan kiinasta.

    Kaveri tilasi tuolta:
    http://www.novibo.com/catalog.asp?catid=14053&subcatid=12851
    Takuutkin toimii hyvin noiden kanssa.
     
  13. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kertokaahan kokemuksia tuosta Securitas Aroundio -systeemistä. Meillä kävi pariskunta markkinoimassa kyseistä palvelua ja ihan jämerältä vaikutti.
     
  15. samikarki

    samikarki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kuukausimaksuton, mutta Elisa Vahti.

    http://www.elisa.fi/vahti/

    Laitevuokra alkaen 14,90e/kk. Netti ja mobiilikäyttöliittymä, josta näkee live-kuvaa turvakameroista, Ovi ja liikkeentunnistin. Mahdollista laajentaa ulko- ja lisäkameroilla yms..
    Hälytystilanteessa kuva tallentuu Elisan palvelimelle ja sms/mms ilmoitus haluamasi numeroon. Yksi vaihtoehto. Vaatii toimiakseen internetliittymän. :p

    Mainospuhe :D
     
  16. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllähän noita systeemeitä saa nykyään lähes joka R-kiskalta tai ite väsäämällä, mutta niissä on usein yksi pieni puute. Ennaltaehkäisevyys on lähes nollissa ja mitäs sitten teet, kun Teneriffalla margariittaa lipittäessäsi tulee tekstari kännykkään, että joku liikkuu kämpässäsi?

    Toki nuo vartointifirmojen Aroundio-, G4S- yms. systeemit kuulostaa melko hinnakkaalta, mutta ainakin kyseisten firman tarrat karkoittaa enimmät rosmot pois. Ja onhan se kiva, jos joku "ammattilainen" käy oikeasti tarkistamassa paikat, jos olet itse reissussa.

    Mutta kertokaahan lisää (mielellään omakohtaisia) kokemuksia noista valmiista avaimet käteen -paketeista.
     
  17. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Eihän sitä mikään estä liimaamasta tarraa ovenpieleen.
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, mua huvitti sopimusehdoissa mainittu kohta "käyttöoikeus järjestelmälle sekä turvatarroille (Securitas Direct omistaa)". Mitähän voisivat oikeasti tehdä, jos tekisin itse Securitaksen tarrat ja liimaisin ne oman kotini ikkunoihin? :D
     
  19. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ei niitä kannata itse tehdä, pyydä töistä, kaverin töistä tai jostain tutusta liikkeestä :)
     
  20. hopea

    hopea Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    itselläni on tarrojen lisäksi pari vanhaa liiketunnistinta niin että taka ovesta ja ikkunoista näkyvät hyvin