Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tästä olen varsin vahvasti eri mieltä. Kättely on nykylänsimaailmassa lähes ainoa "sallittu" vieraiden välinen fyysinen kosketustapa. Fyysisellä kosketuksella ihminen kuitenkin välittää hyvinkin paljon itsestään, mikä jää pois, mikäli tästäkin tavasta luovuttaisiin. Muutenkaan ei ole välttämättä hyvä asia vieraanuttaa ihmistä kokonaan vieraan ihmisen fyysisestä kosketuksesta.

    Ruokailussa ja muussakin kanssakäymisessä taas ihanne on se, että osaa toimia luontevasti niin, että osaa säännöt, mutta osaa myös rikkoa sääntöjä silloin kuin se on tarpeen (esim ei yritä syödä herneitä kasaamalla niitä haarukan nurjalle puolelle).
     
  2. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Syön aina haarukka oikeassa ja veitsi vasemmassa-otteella, kotona, ravintelissa, missä tahansa.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Madonnalla on oikeasti hyviä kappaleita, se on totta, mutta juuri siksi Lady G:stä pidän myös, että minusta myös häneltä niitä löytyy. Kuten jo edellisessä viestissä ilmaisin.

    Joo, Bad Romancessa tosiaan lauletaan "ouuu" jne, mutta come on... heitetään nyt vaikka joku Nirvanan Lithium tähän, jonka kertsi on pelkkää "jeejee":tä,
    BOC:n Astronomy, jonka kertsi on pelkkä "hey", tai Black Sabbathin Sweet Leaf, jossa ei edes lauleta mitään. Kaikki silti mielestäni törkeän hyviä ralleja, ja näitä esimerkkejä kyllä riittäisi.

    "Massojen" huonon maun monessa tapauksessa voi myös allekirjoittaa. Mutta tokihan aina välillä "massoihin" uppoaa joku juttu, jossa onkin ideaa. Minusta tässä on sellainen. Tämän tyylin musiikkia ei juuri tule kuunneltua, niin silloin kun sieltä löytää jotain mikä sitten kolahtaakin, niin onhan se piristävää. Mikään tai kukaan ei tietenkään voi olla kaikkien makuun. Harmi, jos ei Lady toimi sinulle.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2010
  4. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Joskus mätän haarukka oikeassa kädessä kuin lusikalla, loput lautaselta saa paremmin kun vaihtaa vasempaan ja auttaa oikeassa olevalla haarukalla, ranne taipuu niin että siten syön joskus muutenkin. Joskus taas on kätevää tökkiä kun haarukka on kupera puoli ylöspäin. Kaikki tavat siis käytössä tilanteen mukaan.

    Näin on.

    Lakkia voi pitää sisällä esim. ostoskeskuksesa, mutta mun kotonani sitä on turha yrittää. Kannatan lakin ottamista päästä syödessä ellei sen pitämiseen ole erityistä syytä. Lakin päästä ottaminen osoittaa kunnioitusta muita läsnäolijoita, ruokaa ja ruokailuhetkeä kohtaan. On selvää että samaa kunnioittavaa elettä harrastetaan myös Herran huoneessa.

    Tarkoitushan on nimenomaan osoittaa piittaamattomuutta ja halveksuntaa vanhoja hyviä tapoja ja muita läsnäolijoita kohtaan.
     
  5. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 499
    Saadut tykkäykset:
    41
    Haarukka on aina vasemmassa oli sitten käytössä pelkkä haarukka tai haarukka&veitsi :D

    Toki se lusikkakin on aina vasemmassa, kun olen tämmöinen 90% vasenkätinen :D
     
  6. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua on aina ihmetyttänyt juuri nuo megakoreografia keikat. En ymmärrä alkuunkaan sitä että siellä pitää joku vitunmoinen armeijan heilua minun mielestäni ihan järjettömiä liikkeitä. Jos ei se musiikki yksin riitä niin parempi pysyä poissa esiintyjälavoilta.
    Ajattelin pitkään ettei tuollaisella tanssiryhmällä ole mitään funktiota ennen kuin kävin viimeisimmällä Tina Turnerin keikalla (sain liput ilmaiseksi, muuten en olisi siellä ollut). Siinä yhdistyi hienosti upea show ja uskomattomat laulu- ja soittotaidot. Ja nimenomaan niinpäin että se laulu oli se pääjuttu.

    Jollekkin lagy Gagan tai Britneyn keikalle en lähtisi edes ilmaislipuilla. Pitäisi sitä sentään olla yksi hyväkin biisi. .
    Täysin oma luokkansa on tietty juuri nuo Britneyt joilla keikka on 99% playback paskaa(1% on välispiikkkejä). Tuollaiset voisi minun puolesta kieltää laissa, tai sitten sitä ei saisi ainakaan myydä musiikkishowna. Gagan taustanauhoista en tiedä.

    Vastaavasti vaikkapa Aguileran keikalle voisin vaikka lähteäkin koska hän sattuu olemaan loistava laulaja, ei sillä etteikö siellä varmaan ketkuteltaisi liikaakin.

    Itse viihdyn parhaiten rankemman musiikin keikoilla, on sitä kyllä tullut silti Sting, U2 ja pari muutakin "normi" artistia tullut tsekattua ja diggailtua.
     
  7. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä sanoin, että kapiainen on sivistynyt? Sun varmaan täytyy jatkaa siellä missä päähine tulee paskaiseksi niin ei tarvi jatkossakaan opetella lukemaan. Jostain käytöstavoista nyt puhumattakaan.
     
  8. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahh... Duunari = Lukutaidoton ihminen? Vai luinko taas väärin?

    Luuletko tosiaan voivasi ihmisen työasusta päätellä jotain hänen sivistystasostaan? Syyllistyn tosin itsekin tähän arvostelemalla armeija-uran valinneita ihmisiä, mutta en oleta heidän olevan lukutaidottomia. Pidän vain koko instituutiota turhana leikkikouluna jossa isot miehet saavat palkkaa pikkupoikien leikeistä.

    Junttiutta on näköjään montaa sorttia.
     
  9. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan se olla että joillain ei kotona ole sellaisia teatterivehkeitä että saisivat tarpeeksi irti keikkatallenteistaan, joten mieluummin lähtevät johonkin areenalle kuuntelemaan sitä samaa tallennettua esitystä. :D

    http://www.youtube.com/watch?v=p3o7yo4i7uI

    ...vaikka ei tuo taustanauhojen käyttäminen aina välttämättä pahitteeksi olisikaan.
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuossa on juuri se ero, että nuo muut ovat hieman parempia musiikillisesti joten tuo ei ole silloin mikään haittatekijä vaan lähinnä yksittäinen tehokeino...Kokonaisuus ratkaisee, mutta jos se tökkii niin silloin on helppo kaivaa yksittäisiä esimerkkejä siitä.

    Siinä Bad Romance -kappaleessa nyt ei ole oikeasti päätä eikä häntää. Muuta kuin populistisuus. Se on yksi suuri syy miksi kavahdan tällaisia akteja. Näistä näkee heti miten ne on suunniteltu myymään mahdollisimman paljon, ei vähiten johtuen älyvapaista sanoituksista, joihin keskivertoihminen voi toki helposti samaistua. Se että menestykseen tarvitaan myös kosolti tuuria ei poista tuota tosiasiaa.

    Mutta se tästä haukkumisesta. Itse en vaan voi sietää tietynlaisia ajatusmaailmoja ja enkä sitten myöskään näitä edustavia artisteja.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No huh hhuh. Tullut muorin vedettyä pari viskipaukkua liikaa? :p
     
  12. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi haarukkaa, WTF???? :confused:

    Itse näen tämän "lakki pois ruokailussa" asian paitsi kunnioituksena niin muita kuin ruokaakin kohtaan, myös samalla tavalla kuin käsien pesemisen ennen ruokailua. Jos duunari istuu pöytään päässään paskainen lakki hiestä märkänä niin eikös vain sieltä jotakin tipu lautaselle... Niin paljon se ei kuitenkaan minua häiritse, että näkisin tarvetta huomauttaa tästä hänelle, paitsi tietenkin, jos kyseessä on illallinen omistamassani viiden tähden ravintolassa.
     
  13. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja naisten ei tarvitse tätä kunnioitusta ruokaa kohtaan noudattaa? Miten voit verrata tätä hattupelleilyä käsien pesuun joka on sekin vain tervettä järkeä? Luuletko että joskus keskiajalla - jolloin tämä hattupelleily todennäköisesti keksittiin - kukaan pesi käsiänsä ennen ruokailua?

    Tiedätkö miksi kokilla on (yleensä hikisessä) päässään keittiössä hattu?

    Ymmärrän kyllä tämän tekopyhän pelleilyn arvon joissain tilaisuuksissa kuten linnan juhlissa tai vastaavissa mutta en todellakaan lounasravintolassa.
     
  14. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244

    Itse olen sillä kannalla että, se vitun lakki otetaan siitä päästä pois kun ovesta tullaan. Ihan sama millainen rasvapöheikkö sieltä paljastuu, kunhan ei mitään kärpäsiä nyt sentään. Jos joku neandraali-ihminen joka kaivaa vasurilla kainaloa samalla kun syö oikealla banaania, pitää sitä coolina ja ihqPOP niin ok, ei se multa yö-unia vie. Itselläni se on tapa, kuten kättely ja tervehtiminen. Kaikille sitä ei opeteta.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2010
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    En ymmärrä tuota avautumista varakkaiden henkilöiden hyväntekemättömyydestä tuolla toisessa ketjussa.. :rolleyes:
    Kai sitä nyt saa miljonääri ferrarin ostaa jos siltä tuntuu, ilman että pitäisi sitten potea huonoa omatuntoa siitä että silläkin rahalla olisi pitänyt lähettää riisiä afrikkaan?
     
  16. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä se pointti piileekin. Sinullekin on tämä tapa opetettu etkä sitä ole todennäköisesti koskaan edes miettinyt. Miten helvetissä jokainen rinnastaa sen saatanan kotsan päästä ottamisen johonkin muuhun tapaan.

    Myönnän olevani nykyhattumuodin ylin vihaaja (lue: suoralippaiset wannabe-gangsta-idioottilippikset ja ylisuuret reggaepipot) ja sen verran vanha pieru että nuorisolta lähtee aina hatut päästä sisätiloissa juuri tähän järjettömään tapaan vedoten. Tämä on itseltäni täyttä tekopyhää vittuilua eikä siinä ole järjen rahtustakaan. Veikkaan että tämäkin on sitä seuraavan sukupolven "opettamista".
     
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    "Tekopyhyyttä", esimerkkinä pääministerimme Matti Vanhanen.
     
  18. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä playback keikkailua. Tarkoitan tätä trendikästä tapaa soittaa "hieno" keikka, kitaroista puuttuu johdot ja laulaja yrittää aukoa suutaan nauhan tahdissa, yleensä epäonnistuen. Näkisin asian niin, että maksavana asiakkaana olen maksanut lipusta odottaen näkeväni artistin soittavan livenä, siis silleen oikeasti. Voinko siis vaatia rahani takaisin jos keikka on playbackkinä vedettyä roskaa?

    Ehkä yleisintä tv-lähetyksissä ja erilaisten televisio ohjelmien väliesityksissä (kuten Maija Vilkkumaa X Factorissa), mutta toisinaan noitin törmää myös pienempimuotoisissa keikoissa.
     
  19. ITH

    ITH Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    ilmeisesti kuulun sitten "vanhaan liittoon" kun en pysty ymmärtämään hattu päässä syömistä - se että joku muu ymmärtää tai hyväksyy sen ei mua juurikaan kiinnosta.

    olkoon sitten niin että olen Herra epäjuntti kuten tuossa aiempana joku niin ystävällisesti kehuskeli - päätän tämän nyt tähän.
     
  20. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Ihan samaa mieltä.
    Itse en mitenkään ymmärää edes hattu/myssy/lakki päässä sisällä olemista. Jos jotku idioottijulkut pitävät myssyään päässä, jotta sponsorin logo näkyy kuvissa, miksi kaikkien aivottomien myöhäismurkkujenkin pitää tämä tapa apinoida? Myssyn päässä pito sisällähän on jo niin julmetun epämukavaakin, että luulisi häiritsevän, puhumattakaan siitä ihan ylivoimaisesta junttiuden vaikutelmasta jonka ko. tapa antaa.