Bass shaker

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana joksu, 15.07.2001.

  1. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laittaisitko kuvia sohva-asennuksesta.
     
  2. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tarkoitatko sohvan pohjaan asentamisella sitä, että laite kiinnitetään esimerkiksi sohvan sisäpuolelle runkoon kiinni? Ja tämä on parempi kuin esim sohvan jalan tapahtuva asennus:

    [​IMG]
     
  3. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11961&stc=1&d=1269088714
    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11963&stc=1&d=1269088772
    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11962&stc=1&d=1269088742
    https://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=11964&stc=1&d=1269088796

    Siinähän noita. Laitoin tosiaan tuon laudan kiinni noihin sohvan kaikkiin "runkopalkkeihin" ja käsinojiin jne. jotta tärinä etenisi mahd. hyvin. Vielä kun se vahvistin tulisi...

    Joku kyseli niistä kumitassuista, mitä jalkoihin laitetaan, niin itse ostin 8kpl perus 40mm korkeita kumisia ovistoppareita, jotka laitan sohvan ja divaaniosan kaikkiin kulmiin kunhan kerkeän.
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sohvan pohjaan kiinnittämisellä tarkoitin juuri tuon tapaista asennusta kuin Mageella on. Riippuu sohvan rakenteesta kumpi asennustapa on parempi. Mikäli sohvan rakenne on hyvin jäykkä, kannattaa BK:t asentaa jalkojen alle. Kokeilin aikanaan BK:ta laverityyppisessä sohvassa (heteka), jossa istuinosan tukirakenteilla ei ollut kovin paljoa korkeutta. Lisäksi istuinosa ja selkänoja olivat kiinni toisissaan vain käsinojien kautta. Keskelle istuinosaa sijoitettu yksi BK antoi aivan hillitöntä kyytiä jo 300 W tehollakin.
     
  5. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni tuo setti vastaa noin puolikasta ButtKickeriä, joten on siinä yhteen tuoliin varmaankin jo riittävästi tärinää. Hintaa noille tulee enemmän kuin BK:lle. Hyvä puoli on noiden matala asennuskorkeus. Lähteekö noista ääntä häiritsevästi?
     
  6. cinemaster

    cinemaster Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä noista mitään ääntä kuulu, ja tärinää on vähintäänkin riittävästi.Ruokin noita neljällä SIMEX B-150:llä.Varmasti tollanen BUTTKICKER täryyttää alemmilla taajuuksilla kuin nämä,pari BK:ta tollaseen reclineriin olisi varmaan herkullista.:D
     
  7. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Mitä vastasivat? [BT 245€ (x2) + t.amp 289€ + johdot = 779€ + johdot?]
     
  8. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ensimmäinen ostoskorin linkittäminen meni vähän pieleen, joten eivät sitten enää kerenneet laittaa tarjousta perjantaina. Laitoin sitten uuden tarjouspyynnön screenshotin avulla, joten toivottavasti ensi viikon alussa saisin jonkun näköisen tarjouksen. Tarjouspyyntöön laitoin myös 3m RCA-XLR -johtoa ja 8 x molton-kangasta, sekä tietysti hieman kaiutinkaapelia 14m 4mm -kaapelia.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2010
  9. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noniin, nyt tuli vastaus, eli tämmöistä tuli:

    Valitettavasti emme tälle tilaukselle voi antaa alennuksia. Sivujen hinnat ovat tämänhetkisiä hintoja. Muutenkin etumme ovat varsin hyvät.
    Postikuluja tilaukselle ei tule.


    Eli varmaan pitäis olla summaltaa hieman toista luokkaa :)
     
  10. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jokos oot saanu vahvistimen ja saanu testailtua tärinöitä? Minun pakettini lähti Thomannilta tänään tulemaan, joten ensi viikolla jossain vaiheessa pääseen toivon mukaan testailemaan, että millaista lisäfiilistä 2xbuttkickerii antaa.
     
  11. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    (piti vastata jo viime yönä, mutta modet taisivat olla jo nukkumassa, niin jäi haaveeksi)

    T.amp2400 tuli jo ajat sitten ja BK:a olen päässyt urakalla kokeilemaan. En ole tänne kokemuksia vielä postannut, koska projekti on vielä kesken, mutta laitan nyt jotain, kun kerran kysyit.

    Päivitystä sen verran tuohon asennukseen, että "heppoinen" asennus vaivasi mieltäni ja uusein nuo ohkaiset/kapeat laudat kunnon 2"x6"-lankulla; nyt tulee uni, kun ei tarvitse huolehtia :) Tuin myös kolmella ruuvilla kiinnitettyä BK:ta metallireikänauhalla (siksikö sitä sanotaan?), vaikka tuskin siihen tarvetta oli. Myös sohvan jaloiksi hankkimani kumitutit olivat ehkä turhan jäykkiä, joten lisäsin niihin vielä melko kovaa (sitä harmaata) superlonin tapaista ja nyt tuntuu kuin sohva kelluisi. Eli varmasti toimiva ratkaisu.

    Sitten niihin kokemuksiin; Vahvistimesta sen verran, että modaamatonta T2400:sta ei voi ht-tilassa käyttää. Ääni vaan on liian kova/häiritsevä. Monet ovat tuulettimia vaihtaneet, tai ne kokonaan pois kytkeneet. Minä en noihin ryhtynyt, vaan sijoitin vehkeen ht-huoneen ulkopuolelle. Ratkaisu oli minulle helpoin/turvallisin takuun kannalta.

    BK:sta sen verran, että kyllä se tuota minun sohvaani sen verran täristää, että huonoimmat paikat putoavat hampaista. Heikommilla voi itse leegot olla jopa vaarassa.

    Sitten tulee täysin tieteellisesti todistamatonta mutua eli IMO:a;
    MUTTA. Ikävä kyllä pelkkä BK+vahvistin ei ole riittävä yhdistelmä. Tarvitaan myös jakosuodin. Kun BK:hon ajetaan kaikkea sitä informaatiota, mitä lfe:stä tulee, on seassa aivan liikaa korkeita (myös liian matalia) ääniä, jotka eivät toimi. Leffojen joissain kohdissa, joissa ei pitäisi mitään superefektejä olla, tuntuu kuin joku piikkaisi tai iskuporaisi sohvaa. Ei hyvä. Toinen ikävä juttu on se, kun esim elokuvissa Fifth Element (testattu dvd) tai Dark Knight (Blu Ray), on lähes koko ajan jotain voimakasta taajuutta, niin BK pömisee jatkuvalla syötöllä. Eihän pyykitkään tule puhtaaksi, jos ne ovat 2h pelkällä linkouksella.

    "Ykskytä" kävi demoamassa omalla Behringer DCX2496:lla BK:ni ja kyllähän se pärisi juuri niin kuin pitikin. Parhaiten taisi toimia suodattamalla alle 20Hz äänet ja yli 40Hz äänet. Tuo em. laite vaan on kovin hintava (Thomannilla 285€) pelkästään tähän tarkoitukseen ja siksi katselinkin edullisempia laitteita. Sain paikallisesta liikkeestä lainaksi Behringer CX 3400:sta, jota amatöörimäisin ottein koitin testailla ja eihän se toiminut riittävän hyvin. Sen ei sitä silti pitänyt ilmeisesti tehdäkään ja voi olla, etten täydellisesti sitä kiireessäni osannut edes käyttää. Ilmeisesti kuitenkin Behringer CX2310 voisi sw-outputtinsa ansiosta tähän sopia paremmin, mutta sitä en päässyt testaamaan. CX3400:sen sopimattomuudesta pelästyneenä ja tulevasta mahdollisesta diy-sw-projektista johtuen, itse päädyin riittävästi tuuliviireiltyäni kuitenkin tuohon DCX2496:een, jotta ei tarvi sitten Maelstromille?? ostaa taas omaa suodinta. Löysin vehkeen käytettynä ja tänään pitäisi saapua Matkahuoltoon. Laitan kokemuksia vielä tuosta omasta setistä suotimen kanssa kunhan ehdin säätää ja kokeilla.

    Olettaen, että av-vahvarini on kunnossa, olen todennut T2400:sen tai BK:n vaativan valtavan vahvan signaalin. Sillä lfe:stä lähtevän rca-y-haaran toisesta plugista lähtevä sw pömisee riittävästi, mutta BK ei tunnu oikein saavan riittävästi signaalia ilman signaalin vahvistamista. Tästäkin syystä signaalia vahvistava jakosuodin on hyvä hankinta. Tästä haluaisin jonkun muun BK:n omistajan kokemuksia (Ykskytällä tällaista ongelmaa ei esiinny, mutta hänellä onkin eri luokan vahvistin).
     
  12. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sehän oli hyvin informatiivinen vastaus.

    T.ampista on itsellänikin kokemusta ja sitä ei kyllä tosiaan voi laittaa samaan huoneeseen, missä leffoja katsotaan :) (ilman modausta). Mutta onneks itsekin saan laitettua sen toiseen huoneeseen ettei häiritse.

    Tällä hetkellä itselläni on seuraavanlainen lähtökohta

    Yamaha rx-v1800 --> RCA y-haara --> Reckhorn B2 (subsonic ja tällä vois vahvistaa myös singaalia) --> BFD 1124p --> T.amp 2400 mk-x Maelstromille.

    Jakotaajuus tosiaan säädetty 120hz vahvarista, koska muuten ei saa järkevästi säädettyy, tai sitte pitäis laittaa bassoansoja ihan urakalla. Joten pitäis ilmeisesti itsekin hommata jonkun näköinen alipäästösuodin kerta ei nuo korkeammat taajuudet ole kovin mukavia buttkickerille.

    Itseäkin kiinnostaa, että saako jollain laitteella sitten säädettyy tuon Mallun ja buttkickerit erikseen? Tuosta BFD:stä tuskin siihen on, vai?

    Edit. Vastaten itselleni, että voi molemmat kanavat erikseen säätää 1124p:stä. Pitää ainakin sillä testata ensiksi ja jos ei jyrkkyys suotimessa riitä, niin pitänee katsella päivitystä BFD:n tilalle :(
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2010
  13. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pro audio -laitteet kuten t.amp vaativat yleensä aina voimakkaamman signaalin kuin kotilaitteet. Valitettavasti taas olen huomannut että monien kotiaudiolaitteiden esivahvistinlähdöistä ei saa edes standardinmukaista signaalivoimakkuutta. Minulla tarvittava vahvistus on +12 dB, joka osittain kompensoi myös jakosuodatuksen ja taajuuskorjauksen tuottamaa vaimentumaa.
     
  14. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt ois hommattu 2200x1350mm iso ja 30mm paksuu koivuvaneri kahen lökötuolin alle ja kolmannen tuolin pystyy aina nostaa tarvittaessa myös levyn päälle. Ja tuli myös hommattua kumimattoa, joka on vähän alle 1cm paksuu ja on käytetty esimerkiksi semmosten isojen LVI-koneiden jalkojen alle estämään värähtelyn etenemistä lattiarakenteisiin. Tuosta matosta aattelin leikata jotain 4cm x 4cm paloja ja laittaa pari päällekäin. Kokeilin laittaa tavallisen tuolinjalkojen alle tuolleen, niin vaikutti kyllä todella hyvältä! Tuoli pääsi ihan reilusti heilumaan. Eli vaikuttais sopivan kimmoisalta kumilta, mut siitähän sen näkee, kun testaa.

    Laitteita en vielä oo saanu, mutta ainakin vahvistin rantautu tänään Suomeen... Kerron vähän lisää kokemuksia kunhan saan laitteet asennettua ja testailtua sekä säädeltyä.
     
    Viimeksi muokattu: 06.04.2010
  15. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt on tullu butt kickerit ja vahvari ja pääsin jopa asentamaan ne. Mikä ihmein tuossa toimituksessa oli se, että postin lähetysseurannassa näkyi vaan toinen paketti ja toisesta ei ollut tietoakaan. Thomann antoi siis vahvistimelle ja butt kicker paketille omat lähetysnumerot, koska ne oli eri paketeissa. Klo 23 edellisenä iltana näytti paketit olevan vielä Kuopiossa lajittelussa ja seuraavana aamuna jo klo 11.30 aikaan postimies toi paketit ovelle.

    Ihan vaan pikaisella perstuntumalla heitän kommenttii noista värkeistä. Laitoin niitä kumipaloja 4kpl päällekäin kahdeksaan kohtaan ja laitoin kickerit levyn takaosaan kiinni. Laitoin Reckhorn B2 jälkeen nuo kickerit ja samasta laitteesta lähtee tosiaan myös subbarillekin signaali. Tasot t.ampeissa on suunnilleen samat, kun vertaa mitä Maelstrom-x sillattuna ja 2xbutt kickerii toisessa. Huomasin, että toinen butt kickeri on hieman erilainen, ei jostain syystä samalla volumella toimi yhtä kovasti kuin toinen TAI en vielä kokeillu, että ois vaihtanu johdot toisin päin, että onko signaaleissa tai t-ampin toisessa kanavassa jotain häikkää. Sen testaan varmaankin viikonloppuna.

    Mut tuli sellanen parintunnin testisessio heitettyy tuolla kokoonpanolla ja täytyy sanoa, että suu on aika muikeena :D Velikin oli hyvin vahvasti sitä mieltä, että tunnelmaa tuo lisää ja rutkasti. Tällä hetkellä ei ole ainakaan tunnetta, että tartteis välttämättä olla alipäästösuodinta muuta kuin mitä Yamahan vahvistin antaa. Kokeilin heittää pistetaajuuksia ja 25-35hz tosiaan on kaikista vahvimmat ja kyllä ne aika hyvin tuntus hytkyttävän sohvaa :hitme: 50hz ja ylöspäin tärinää ei pistetaajuuksilla kuunneltaessa hirveemmin ole. Ei viittiny vielä ihan äärimmilleen ajella noita, ennen ku vähän saa sisäänajettuu, mutta en kyllä ihan hiljaa kokeillu. Sitä en vielä tiedä, että oonko ollu miten rajamailla, koska epäilyttäviä sivuääniä ei tullu ja kokeilin aika tujuilla bassoraidoilla (Cloverfield, The Incredibles Hulk, piirrettyjä, Rihannan bluray konsertti jne.).

    Tietysti tärkein itelleni tässä investoinnissa oli se, että saanko millasia lisäkokemuksia leffojen katsomiseen ja ainakin tällä hetkellä en voi muuta sanoo kuin, että harmi etten oo aikasemmin hommannu noita vermeitä. Kaikki hirviöitten töminä ja muu matala bassoraita tuntuu persiissä niin mahtavasti! Ja vaikutti ainakin pikaisella testillä ja veljen kommentilla, että laitteet herää suunnilleen siellä, kun niitten pitääkin. Mutta tästä voin tosiaan sitten tarkemmin sanoa, kun takana on kymmenen leffaa vähintään takana. Eli leffoilla tuntus kuitenkin toimivan hiton loistavasti!

    Pelejä kokeilin testata pikaiseen vain, esim Battlefield BC2 sai aika kivasti lisää ulottuvuutta lisää, kun pommit ja räjähdykset tärisyttää oikeasti maata. Ainakin tuntus, että sotapeleissä mitä mainioin lisä!

    Musan kuuntelu taasen ei ehkä niin paljoo herättäny mielenkiintoa (poikkeuksena Rihannan bluray, missä on kyllä niin mahtava LFE-raita), mutta ei ne laitteet ainakaan millään tavalla häirinny. Ei tullu sellasta tunnetta, että ois pitäny ottaa pois päältä.

    Nää on sitten tosiaan parin tunnin kokemuksella ja eihän sitä tiedä, että muuttuuko mieli. Tuskin!! :hitme:

    Voinen ottaa muutaman kuvan asetelmasta, butt kickereista, kumeista jos jota kuta kiinnostaa...
     
  16. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno homma että asennus on onnistunut. Laita ihmeessä kuvia foorumille. Miten tuo sohvan alla olevan levyn paksuus toimi? Leviääkö tärinät tasaisesti? Onko levyn päällä seistessä ja kävellessä joustavuus sopivan tuntuinen? Laitoitko molemmat BK:t keskelle levyn takareunaa vai sohvan jalkojen paikkeille?

    Ikävä jos BK:t eivät toimi samalla lailla. Niistä on vaikea päätellä ilman kolmatta että kumpi on viallinen. Joudut mahdollisesti vielä vaihtamaan molemmat.
     
  17. o_O

    o_O Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2004
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    2
    Levy tuntuu kyllä selvästi heiluvan, kun sitä esim sivuttain heiluttaa. Mutta tuosta kävelystä en osaa sanoa, kun ei tullut sitä tarkemmin tutkittua.

    Laitoin molemmat BK:t levyn taakse siten, että levy on 244cm leveä, niin ensimmäinen BK on vasemmalta levyn reunasta ~80cm ja toinen BK oikealta 80cm. Ja tuli hommattua kaksi löhötuolia sohvan sijasta, niin on ehkä hieman erilainen tilanne. Tavallaan nyt yksi BK on yhden nojatuolin kohdalla.

    Pitää vielä tutkailla noita BK:ita, että olisko vikaa. Molemmat kyllä tärisyttää hyvin, mutta toinen tosiaan tuntuu hieman vaisummalta. Säätelin ihan näppituntumalla ne suunnilleen yhtä kovasti pärisemään ja siihen toiseen piti laittaa ehkä noin 1/5 enemmä volumea (muistaakseni).
     
  18. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kuvia kehiin :thumbsup:

    Nyt minulla on asennettuna BehringerDCX2496 ja komiasti toimii. Paitsi tuo jo mainitsemani
    ei vielä valitettavasti ole poistunut. Tällä hetkellä epäilen että BK:ssä voisi olla jotain vikaa, mutta tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Laitan lisää infoa, kun saan mahdollisesti ongelmaani ratkaisun.
     
  19. nexo

    nexo Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, ajattelin hankkia Zachry DSW-150 tai jokin muu, ehdotuksia?
    Ja siihen littää toisen näistä Sinus Live BassPump III tai Bass shaker BR-25, onko näissä jotain eroa ja Kumpi kannataa hankkia?

    Kiitos
     
  20. tapio_75

    tapio_75 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on itselläni Zachry DSW-400mk2 ja sen takana 4 kappaletta BR-25:sia. Silloin kun olin näitä hankkimassa, yritin kanssa itse etsiä näiden laitteiden eroja, mutta kyllä ne taitaa spekseiltään olla hyvin samanlaiset. Tuohon Zachryyn olen itse ollut todella tyytyväinen, koska siinä on valmiina kaikki tarvittavat säätimet.

    Tuollaista ButtKickeriä on vähän alkanut tehdä mieli, mutta toistaalta - kyllä nämä BR-25 vehkeetkin toimivat oikein kivasti. Nyt kun niitä on käyttänyt jo jonkin aikaa leffa & xbox käytössä, niin pitää oikein ihmetellä, miten sitä on aikaisemmin edes pärjännyt ilman täristimiä :)