Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    On tuon Topfieldin SD HDMI-kuva ainakin terävämpi kuin Wboxissa. Joissain ohjelmissa tosin se Wboxin pehmennys jopa parantaa kuvaa ja Topfieldin kanssa pitää mennä laittamaan tykistä kohinanpoistoa päälle. Mutta on se selvästi havaittava ero, siksi itse käytän Wboxia käytännössä lähes vain HD-ohjelmien tallennukseen ja katsomiseen ja Topfield 5100HDMI:tä SD-kanavien katsomiseen ja tallennuksiin. Itselläni siis 92" full-hd tykin kuva kyseessä. En ole kuitenkaan vaivautunut kytkemään komponenttiliitäntää tykille, vaan pelkkä HDMI on käytössä, mutta toisaalta niin on tuo Topfieldkin SD-kanavien katseluun... Jos on siis SD-kanava joka käyttää riittävää bittivirtaa (kuten esim. MTV3 Scifi kaapelissa) niin Topfieldin kuva on skarpimpi ja parempi. Jos on huonon bittivirran kanava, niin Wboxin pehmennys parantaa kuvaa joka olisi ilman pehmennystä katsomiskelvotonta blokkimuusia.
     
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tee niistä tiedostoista vaikka dvd-levyjä PC:llä, niin voit katsella niitä millä vain dvd-soittimella. Tai katso ne tallennukset suoraan PC:llä VLC Media Playerillä. Ei niitä tallennuksia ole kannattavaa yrittää siirtää toiseen digiboksiin, ei niitä muutenkaan kannata käyttää ohjelmien arkistointiin.

    Eli arkistoi ohjelmat joko PC:llä tai dvd-levyiksi authoroituna. Itse käytän molempia vaihtoehtoja, digiboksin levyllä en niitä halua säilyttää.
     
  3. Vuokko

    Vuokko Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entä miten sama onnistuu hd-kanavien tallennusten kanssa?
     
  4. Arigato

    Arigato Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin 1½kk minulle lupailtiin päivitystä koskien Discovery HD:n ääniongelmaa. (Eli ääni on epäsynkassa tiettyjen ohjelmien kanssa kuten Mythbusters, Deadliest catch jne) Vika on kuulemma paikallistettu itse laiteohjelmistoon ja päivitys olisi lähiaikoina tulossa. Olkaa vaan ahkerasti yhteydessä sinne asiakaspalveluun. Ei kaikkia vikoja tarvitse niellä ominaisuutena... :grr:
     
  5. Arigato

    Arigato Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD matskua ei voi katsoa muualla kuin samassa laitteessa kiitos parituksen ja suojauksen. Editointi ei myöskään ole mahdollista. HD tiedoston voi siirtää tietokoneelle varastoon, mutta se on siirrettävä takaisin jos haluaa katsoa.
     
  6. rainbow2

    rainbow2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tallenteen pystyy siirtämään HD-tasoisena salaamattomana myös tietokoneelle, mutta vaatii kaksi purkkia väliin ja analogimuunnon: HD Fury2 tai HD Fury3, joka muuntaa HDMI-lähdön komponentiksi, joka siirretään edelleen Hauppauge HD PVR-purkkiin, joka on kiinni USBilla tietokoneessa. Tietokoneella pystyy sitten Arcsoftin softalla tallentamaan sen 1080i:na.

    Huonona puolena tässä on se, että tallennus on samanlaista kuin videonauhurilla eli tallentaminen kestää yhtä kauan kuin lähetys, boksiin ei saa koskea tallennuksen aikana ja jos tekstit haluaa, on ne poltettava kiinteästi kuvaan.
     
  7. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Ei siihen ihan noin paljon tarvita laitteita väliin. Wboxista saa 1080i-teräväpiirtoa ulos komponenttiliitännästäkin
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.02.2012
  8. rainbow2

    rainbow2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, en muistanutkaan, että Wboxin softassa on bugi, joka mahdollistaa komponentin käytön vähän kikkailemalla. Oikeasti standardin mukaan senhän ei pitäisi olla mahdollista. Eli pelkkä Hauppauge riittää tällä hetkellä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.02.2012
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ei kannata myöskään unohtaa, että niin kauan kuin HD-kanava on lähetetty ilman Conax-salausta (esim, omalla kohdalla YLE HD, Suomi TV HD ja Nelonen HD), niin tallenne on vapaassa muodossa kovalevyllä ja sen voi siirtää USB:n kautta 1:1 kopiona pc:lle. Maksukanavat erikseen (conax-lähetetyt), koska ne tallennetaan kryptattuna kovalevylle senkin jälkeen, kun conax-suojaus on poistettu.

    Salaamattomista HD-tallenteista voi tehdä suoraan esim. AVCHD-levyjä dvd-aihioille (toimii melkein kaikissa standalone BD-soittimissa ja PS3:ssa). HD-kanavien AVC-kuva on yleensä L4.0 tasoa n. 8-20 Mbps bittinopeudella riippuen kanavasta. Uudelleenkoodausta ei tarvita, sillä kuva on valmiiksi BD-yhteensopivaa. Vain kevyt authorointi AVCHD-formaattiin tai suoraan BDMV-muotoon, jos omistat polttavan BD-aseman.

    Ja tuo wboxin "komponentti softabugi" mahdollistaa sitten myös salattujen HD-kanavien varmuuskopioinnin/arkistoinnin täysin vapaasti.
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2010
  10. Vuokko

    Vuokko Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta eihän tollaiset johto-purkki ym. viritykset ole todellinen ratkaisu tallenteiden arkistointiin. Vasta sitten hommassa on jotain järkeä kun tallentaja voi editoida ja arkistoida hd-tallenteen haluamassaan muodossa suoraan boksin kovalevyltä.
     
  11. anthonyr

    anthonyr Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    en aikoinutkaan siirtää digiboksiin vaan että saisin ne katsottua ulkoiselta kovalevyltä wboxilla, dvd levyksi asti tekeminen ei kiinnosta koska levyt vievät tolkuttomasti tilaa, ajatellanpa nyt vaikka että olisi 500 elokuvaa kovalevyllä, vastaava tila dvd levyinä koteloineen vie varmasti enemmän tilaa. ylen tekstit tíetysti aiheuttaa ongelmia pc:llä katsottaessa ja mielumminhan noita leffoja katselisi tykillä kuin pienellä pc ruudulla...
     
  12. CMK

    CMK Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen käyttänyt Wboxia joulusta 2008 asti, ja kaikki on toiminut pääsääntöisesti loistavasti, mutta muutama kuukausi sitten ilmeni outo ongelma. Lyhyesti sanottuna ajansiirto ei enää toimi. Jos vaihdan boxin mille tahansa kanavalle, katselen hetken, ja kokeilen kelailla kuvaa taaksepäin, kaikki toimii OK. Mutta jos annan kanavan pyöriä viitisen minuuttia, taaksepäinkelaus (tai pause tms) antaa vain mustan ruudun hetkeksi, jonka jälkeen toisto jatkuu nykyhetkestä. Kelauspalkkikin (mikä se nyt on nimeltään...) näyttää visuaalisesti ettei ajansiirtobufferissa ole mitään, aivan kuin kanavalle olisi juuri vaihtanut. Sama tapahtuu järjestelmällisesti joka kanavalla. Ajansiirto alkaa taas toimia kun vaihtaa eri kanavalle (jonka pitää olla eri kanavanipussa), hajotakseen taas jonkin ajan päästä.

    Outoa on se että suoraa lähetystä tai nauhoituksia katsottaessa kuvassa & äänessä ei ole mitään vikaa, ja signaalin laatukin näyttää olevan 100%, eli voisi kuvitella että seinästä tuleva tavara on OK. Mutta jos kelaa ohjelmaa vähän nykyhetkestä taaksepäin ja antaa pyöriä siitä eteenpäin, jossain vaiheessa kuva alkaa pätkiä (ei kuitenkaan pikselöidy tms, vaan yleensä vaan pysähtyy tai häviää kokonaan). Ärsyttävää on se että tämä on se ainoa keino jolla Discovery HD:n äänisynkan saa kohdalleen, mutta nyt ei sitäkään voi enää käyttää.

    Olen tehnyt perus-piuhanvaihdot, factory settingit yms, ei auta. Kovalevylläkin on hyvin tilaa, ja ohjelmien nauhoitus, katsominen & poisto toimii ihan hyvin. En äkkiseltään oikein keksi minkä osan hajoaminen voisi aiheuttaa tällaista. Täytynee viedä romu Welholle takaisin.

    Heh, mitä, nyt jo? :hitme: Ilmoitin synkkaongelmasta tammikuussa 2009 Welholle (kirjoittelin siitä tähän ketjuunkin), ja vastaukseksi tuli normaalia "minkälaisella kaapelilla olet kytkenyt digiboksin televisioosi" ja "oletko kokeillut palauttaa tehdasasetukset" -tyyppistä bullshittiä. En voi tajuta miten joku Welhon päässä ei yksinkertaisesti voi avata telkkaria & Discovery HD:ta ja todeta että kyllä, äänisynkka on tosiaan pielessä, katsotaanpa jos asialle voisi tehdä jotain. Ensimmäinen iso edistysaskel näissä hommissa on aina se että saa supportin myöntämään että ongelma on olemassa, sitten voi alkaa toivoa korjausta. Nyt ollaan jo onneksi siinä pisteessä, eikä mennyt edes pitkään. :)
     
  13. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jotkut ovat ostaneet uusimman 500 gigaisen version. Heiltä ei ole kuulunut juuri muuta kuin että "toimii niinkuin pitääkin".
    Olisi mukava kuulla onko näihin uusimpiin Humaxeihin korjattu mitään; esim. äänisynkka HD Discoverylla ja SD kuvan pehmeys?

    Ps. Ensikuussa tulee tai pitäisi tulla uusi kilpailija Humaxille eli Topfield CRC/TRF2400 HD-boksi, joka tallentaa 500Gb:n kovalevylle neljää SD kanavaa tai kahta HD kanavaa kerralla.
    Ennakkovaraushinat ovat olleet 399e. Siinä pystyy myös tallentamaan suoraan ulkoiselle kovalevylle.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2010
  14. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä Ylen ja MTV3:n maksukanavien käyttämät DVB-tekstit toimivat VLC Media Playerillä PC:llä. Ja minulla on kyllä PC:kin kytketty tykkiin HDMI-piuhalla PC:n DVI-ulostulosta, eli ei ole mitään eroa katsonko jonkun vanhan tallennuksen PC:llä vai digiboksilla. Toimii hyvin. Minulla on suurin osa säilytetyistä ohjelmista ulkoisilla kovalevyillä joilta sitten katson niitä PC:llä, takaisin digiboksiin ei tarvitse siirrellä kuin noita wboxilla tallennettuja maksukanavien ohjelmia.
     
  15. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Onko moni koittanut siirtää tallennetta usb-levyltä takaisin boksiin? Nimittäin itsellä ei näy siirretyt tiedostot boksissa! Koitin siirtää Nelonen HD Frasier-jakson ja äsken vanhan Conan O'Brienin jakson mutta ei näy jälkeäkään? Molemmat salaamattomia ohjelmia.
     
  16. kopilai

    kopilai Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen käyttänyt tuota Komponenttiliitännän softabugia hyväkseni. Lisäksi mulla on Hauppaugen HD PVR, jonka mukana tuli Arcsoftin softa. Taltioin HD-kamaa ensin PC:n kiintolevylle ja sitten sieltä Nerolla BluRay-levyille. Esimerkiksi Vancouverin olympialaisista tuli aika monta tuntia HD:tä nauhoitettua, koska urheilu kiinnostaa.
     
  17. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Olen kokeillut muutaman kerran salaamattomilla ja salatuilla tallenteilla. Pitäisi toimia. Kokeilen illalla uudelleen.

    Onhan sinulla tallessa kaikki kolme tiedostoa, joista tallenne muodostuu. Ts-tiedoston (sisältää AV-datan) lisäksi on kaksi muuta tiedostoa, jotka sisältävät epg-dataa ja indeksointi, kirjanmerkkejä tms. tietoja. Kaikki kolme tiedostoa siirtyvät automaattisesti boksin "SIIRRÄ" toiminnolla molempiin suuntiin.

    Salaamattomat tallenteet voit katsoa wboxilla myös suoraan ulkoiselta USB-muistilta. Niitä ei tarvitse siirtää katsomista varten takaisin boksiin.

    Sitten hieman täysin hatusta kaivettua spekulointia. Oletko formatoinut wboxin kovalevyn jossain vaiheessa? Voisiko wbox formatoinnin yhteydessä generoida uudet salausavaimet, jotka eivät enää olisi yhteensopivia vanhan kanssa. Näin vanha salattu ja arkistoitu tallenne olisikin käyttökelvoton takaisinsiirrettäessä, jos boksi on siinä välillä formatoitu. Aika kaukaa haettua, mutta tuli vaan mieleen.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2010
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Minä laitoin myös muutamia lätkämatseja talteen kuin myös avajais/lopettajaisseremoniat. Siirsin tosin suoraan digimuodossa ilman turhia DA-AD muunnoksia ja uudelleenkoodausta, kun ainakin DNA:n verkossa YLE HD on salaamaton.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2010
  19. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    On sillä toimii hyvin usb: llä. E: (on Ext3 tiedostojärjestelmä)

    Tiedän mutta eräs henkilö kysyi minulta samaa ja testasin asiaa (salaamattomilla sillä salattuja ei ole usb-boksissa) eikä näy tiedostoja :confused: Tässä lainaus että miten hänelle asia selvisi:
    Minä lähetän aina juuren kautta ulkoiselle mutta silti ei näy.

    En ole formatoinut kertaakaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2010
  20. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Eli tämän testaussession tuloksena oli:

    Kumma, jos sulla ei toimi.

    En ole koskaan käyttänyt kansioita wboxissa ja kaikki siirrot olen siten tehty juuritasolta/lle.