Pölynimuri aktiiviseen siivoamiseen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 12.04.2010.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toisaalta monelle lienee tärkein kriteeri uutta imuria ostettaessa sen tehokkuus. Yleensähän vanhaa imuria ollaan korvaamassa juuri sen takia, että teho tuntuu laskeneen kovin vaatimattomaksi. Niinhän se taitaa muutenkin mennä, että kovat tehot tarkoittavat tarkempaa lopputulosta, ja kukapa sitä sellaista imuria haluaa, joka korjaa vain osan roskista talteen.
     
  2. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tutkiko Kuluttaja-lehti tehon laskua? 600 tunnin käyttötesti oli paikallaan. :D

    Ajattelin vaan että onko niissä suuriakin eroja, Dysonihan mainostelee itseään juuri sillä ettei se pudottaisi käytössä imutehoa.

    Jos näissä muissa on jokin markkinointikikka tämä suuri teho uutena ja sitten lopahtaa vuoden käytön jälkeen ihan lussuksi. :)

    Kunhan ihmettelen joka suunnalta, hyvä tietää vähän sitä sun tätä kun ostaa uutta imuria tulevaisuudessa.


    Iso
     
  3. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miele, joku 5000 sarjalainen, löytyy himasta. Ja mukava, tehokas sekä hiljainen on. Ja etuna pienikokoisiin Electroluxeihin (ja tietty myös Mielen) on pölypussin koko, eli vaihtoväli selvästi pidempi.

    Pölypussittomasta ei ole muuta kokemusta kuin Espanjan vuokrakämpästä vuoden takaa. Melutaso oli jossain Tupolevin ja kantoraketin välimaastossa, imuteho taas vastasi huonoa rikkaimuria:hitme: Kyseessä ei siis ollut Dyson, mutta idea jokseenkin samanlainen.
     
  4. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Itse arvostan pölypussin lisäksi sitä ominaisuutta, jota ei edellisessä imurissa ollut: Lisäsuuttimet kulkevat kannen alla mukana. Ennen piti aina ravata siivouskomerolle hakemaan suuttimia kun joku nurkka piti imeskellä. Ei voi käsittää kuinka paljon tuo puute otti päähän.
     
  5. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meillä on juuri tuollainen Electroluxin imuri. Ensimmäisen imuroinnin jälkeen lähti suulakkeesta ne punaiset "tyynyt" pohjasta. Kaupasta sain uuden suulakkeen tilalle, mutta toisen imuroinnin jälkeen lähti siitäkin plyyssit pohjasta. Pikaliimalla sain ne pysymään hiukan kauemmin, mutta ei niitä parin vuoden jälkeen ole paljoakaan enää jäljellä. Ja tarkennuksena tähän, että ihan normaalia parkettia/mattoa sillä on imuroitu. Tämä jätti negatiivisen laatuvaikutelman kyllä Electroluxista. Eikä se imutehokaan kyllä ole kovinkaan kummoinen, josko se sitten on muissakaan.

    Meillä kävi Kirby-mieskin ihmeimuriaan esittelemässä, mutta onneksi siihen en langennut. Imutehoahan siinä oli, mutta oli se metelikin melkoinen. Eikä se ainakaan ~3000 euron arvoinen todellakaan ollut :hitme:
     
  6. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta tämäkin, meillä ne oli ennen pitkää hukassa ja missä lie. Ja noi Electroluxin viritikset, jossa niitä suulakkeita on kiinni putkessa, vaikuttaa olevan aivan ärseestä - vois kuvitella, että ne on vaan tiellä ja sinkoilee kivasti, kun yrität jotain ahdasta sohvanalusta imuroida...
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sellainen repäistävä muovi kuten formulakuskien visiireissä ois näppärä. Imuroiminen ja muu siivoaminen vie aikaa kodin viihteeltä tai muilta harrasteilta. :eek:
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuli käytyä Hulluilla Päivillä hieman testailemassa Dyson DC23:a ja Electrolux Ultra One Z8810:ntä (Kuluttaja-lehdessähän hieman paremmin varusteltu Z8820 voitti suurtestin ja Dysonit taisivat jäädä siinä hännille). Electrolux oli huomattavasti ketterempi, kun kuljin imurin kanssa eteenpäin: Ultra One kääntyi todella liukkaan ja sulavan näköisesti 90 asteen käännöksiin. Dyson tuntui painavammalta ja kömpelömmältä.

    Testailin myös kädensijaa, ja Ultra One oli huomattavasti kivemman ja kevyemmän tuntuinen kuin Dysonin kädensija, joka tuntui suhteellisen kömpelöltä.

    Seurasin vierestä, kun myyjä käynnisti Dysonin. Ei se melu siihen muutaman metrin päähän kuulostanut ainakaan yhtä korviavihlovalta kuin VK.comin Green Cyclone. Toisaalta ehkä Stockan melu vaikutti asiaan, eikä siitä ollut mitään tietoa oliko Dyson säädetty maksimille. Ultra Onea ei myyjä esitellyt -- mikä lienee ymmärrettävää jo senkin takia, että porukka on totta kai kiinnostunut Dysonista vähän samalla periaatteella kuin toinen porukka on kiinnostunut niistä Samsungin EdgeLED:stä (oli pakko :D).
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla on imurina edelleen se kymmeniä vuosia vanha Daewoo Silent, joka yhä hakkaa 99,99% imureista hiljaisuudellaan.

    Pankaa ihmeessä mittausdataa todisteeksi omien imurienne meluspektristä. Liitteenä oma mittaukseni noin nollan euron kalustolla (pc:in integroitu äänikortti ja 5 euron Monacor-mikkikapseli), eli lähes jokainen pystyy tekemään vastaavia mittauksia jos osaa/haluaa.

    Mikrofoni ja muukin kalusto pidettiin paikallaan, jokaisessa neljässä mittauksessa mikrofonikapseli oli aina:
    50 sentin päässä kaiuttimesta (Seas-koaksiaali)
    50 sentin päässä pölynimurin yläpinnasta
    50 sentin päässä pölynimurin pistoolikahvasuulakkeen päästä, suulake osoitti poispäin mikrofonista

    Yleismittarilla mitaten kaiuttimen navoissa näkyi 0,5 volttia kaiutinmittauksen aikana. Kuka tahansa voi soittaa kaiuttimellaan 0,5 voltin testiääntä ja käyttää myös 50 cm etäisyyksiä, joten mittakäppyrätkin silloin ovat vertailukelpoisia. Vaikkei desibeliasteikkoa ikinä saisi määriteltyä kohdalleen.

    1/16-oktaavin pehmennykset on joka käppyrässä, muuten vaste olisi lukemakelvotonta piikitystä.

    Mittasin huoneen ja mittakaluston pohjamelutason, musta viiva. Kaikki käppyrät, jotka koskevat mustaan viivaan tai menevät sen alapuolelle, ovat kohinaa ja muita häiriöitä, kannattaa siis tutkia vain mustan viivan yläpuolisia tapahtumia. Eikä muutenkaan nyt kannata keskittyä hifismiin eli mittakaluston puutteisiin tai liikenteen aiheuttamaan taustameluun.

    Mittasin referenssikäppyrän (keltainen) kaiuttimella mls-kohinaa soittaen. Yleismittarilla mitaten kaiuttimen navoissa näkyi 0,5 volttia vaihtojännitettä mittauksen aikana, se viittaa 8 ohmin kaiuttimessa 0,03125 watin tehoon, eli jos koaksiaalikaiuttimen herkkyys on 86 dB/W/1m niin ääntä tuli teoriassa 86-15=71 dB metrin päähän eli puolen metrin päähän suunnilleen 77 dB. Kuvan desibeliskaala on asetettu pyöreästi oikealle kohdalleen. Absoluuttinen skaala ei ole oikea, mutta suhteellinen ero kaiuttimen ja imurin käppyröiden välillä on kiinnostavaa tietoa.

    Imurin hiljaisin asento vihreällä viivalla sekä täyden imutehon asento punaisella viivalla kertovat imurin melun luonteen ja määrän. Täyden tehon asento on suunnilleen 10 dB hiljaisempi kuin 0,03 watilla soiva kaiutin. Minimiasennolla ero kaiuttimeen on noin 15 dB.

    Kuinka kovaksi tämä imuri täten luokitellaan? Keskimääräisen spektrin piikkien perusteella jonnekin 68-71 dB hujakoille puolen metrin päästä mitattuna (62-65 dB 1 metrissä), mutta 63 Hz paikkeilla on 74 dB piikki (68 dB metrin päässä). Se varmaan poistuisi jos imuri olisi maton päällä, nyt imuri pääsi resonoimaan suoraan lattiaan. 100 Hz hujakoilla on myös korostuspiikki, mutta se johtuu luultavasti mittausjärjestelmän puutteista tai huoneresonansseista, koska sama piikki näkyy pohjamelussakin.

    Erikoinen havainto on myös se, että minimiasennolla imuri alkaa "vinkua" 12-15 kHz alueella ja sitä vinkunaa ei kuulu täydellä teholla. Mutta koska vinkuminen on vain noin 52 dB voimakkuudella (46 dB metrin päässä), se ei pahemmin häiritse.



    Luotettavampia tuloksia saisi aikaan kun tekisi useita mittauksia eri paikoissa asuntoa ja imuri kelluisi maton päällä, sängyn päällä ja ties missä. Mutta en nyt jaksa raahata kaiutinta ja imuria ja mikkiä sinne tänne. Imurini on muihin verrattuna erittäin hiljainen ja se riittää minulle.

    JOS joku himohifisti esittelee omia imurimelumittauksiaan, minäkin ehkä innostun tekemään uudet ja tarkemmat mittaukset imuristani. Ehkä jopa ostan desibelimittarin ja usb-mikkidigitoijan, jotta saisi käppyröiden desibeliskaalat tarkemmin kohdalleen ja mittakaluston häiriöpiikit pois.


    .
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 23.05.2013
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    En ole ennen kuullut, että imureissa iän myötä laskisi teho. Ehkä joillain himoimuroitsijoilla, joilla laite huutaa 13 h vuorokaudesta voi olla mahdollista.

    Dysonin imutehon säilyminen ei viittaa mihinkään 600 h kestotestiin verrattuna muihin vaan siihen, että sen imutehoon ei vaikuta pölyastian täyttyminen. Pussi-imureissahan tehot kärsii pussin täyttyessä. Plus tietenkin se pussi-imureiden ummehtunut löyhkä, johon ei auta vaikka olis kuinka Hepa-suodatinta.

    Ei varmaan kannata vertailla näitä "kahdenkympin" verkkokauppa.comin Green Cycloneita ja "viidenkympin" Voltia aitoon Dysoniin. Matkijoita tuli nopeasti markkinoille, mutta tuskin on mikään laite yhtä toimiva kuin Dyson. Siitä pitää patentit huolen. Ihan sama kuin vertaisi mersua ja ladaa, kun molemmissa on neljä pyörää ja moottori. Niissäkään ero rajoitu vain moottorin äänentasoon.
     
  11. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eipä juu, mutta en ole mitään faktaa nähnyt, että saman verran maksava Dyson tai Miele (tai joku muu ns. laaatutuote) olisivat samalla tasolla, varsinkaan melutason suhteen. Toki hinta tasoittuu esim. viidessä vuodesa aika mukavasti, kun huomioi pölypussit. Mutta vaikka kuinka homona/himona/himohomona imuroisi, ei niihin pusseihin omaisuuksia saa menemään... Ja jos ainoa tehonsäätö on kahvassa oleva ohivirtaus-härdelli, on kyllä aika avuton ihan AITO Dyson, sanon ma.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Esimerkiksi oma äitini oli pölypussittoman mallin kannalla nimenomaan sen takia, että se laskisi noita pölypussikuluja. Hänen nykyinen imurinsa on juuri Miele. Kysyin sitten, että kai hän käyttää halvempia geneerisiä pölypusseja. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan hän osteli aina Mielen merkkipölypusseja. Kyllähän niihin silloin kai rahaa menee vähän enemmän. Esimerkiksi Siniltä löytyy sitten niitä geneerisiä pusseja mallikohtaisesti ja muistaakseni kappelehinta jää maksimissaan kahteen euroon.

    Pölypussittomissa imureissa se pölypussien tarpeettomuudesta aiheutuva säästö saattaa huveta juuri tuon säiliön tyhjentämisoperaation takia. Ensinnäkin sinne säiliöön ei kerry ainoastaan pölyä ja roskaa, vaan sellaista valkoista hienorakeista tomua. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tuota säiliötä mielellään kannata ainakaan sisällä tyhjentää muovipussiin, koska takuuvarmasti ne tomut leviävät pussia ympäröivään maastoon ja vaatteisiin. Tämän takia säiliötä pitäisi melkein mennä tyhjentämään ulos, joskaan tämäkään ei estä tuon tomun tarttumista vaatteisiin. Pitää muistaa vielä se, että tuo tomu ei kyllä säiliötä taputtelemalla lähde kokonaan pois, ja niinpä säiliötä vielä pitää pestä ajoittain.

    Loppujen lopuksi se max. kaksi euroa per pölypussi on aika pieni hinta siitä, ettei tarvitse kuluttaa vettä ja vaivaa vaatteiden ja säiliön pesuun, eikä tarvitse tehdä säiliöntyhjentämisestä operaatiota.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Imutehoa tarvitaan jos kotona on paksuja ja painavia villamattoja. Näistä ei heikolla imuteholla saa läheskään kaikkea paskaa irti.

    Sitten jos kotoa löytyy myös kevyempiä mattoja, ne voi imuroida säätämällä tehoa asteen pienemmäksi.
     
  14. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kuinka maton paina korreloi imurin imutehovaatimusten kanssa?
     
  15. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pölynimurin osto on lähellä ja valinta tapahtuu kahden Electroluxin Ultra One -mallin välillä. Nuo Ultra Onetkin ovat muuten uskomattoman hiljaisia (selvä ero Miele-imureihinkin verrattuna), joten sijoitus Ultra Silenceriin (hiljaisempi mutta vähemmän tehoa) lienee turha.

    Kahdesta vaihtoehdosta 30 euroa halvempi malli on kivemman värinen ja sisältää kaikki kalliimman mallin ominaisuudet paitsi moottorisoidun mattosuulakkeen. Aika vähän tietoa tällaisesta suulakkeesta äkkiseltään googlen kautta löytyi, mutta käsittääkseni kyse on pyörivin harjaksin varustetusta suulakkeesta, jolla lähtisi matosta eläimien karvat helpommin (ei tarvitse hinkata niin paljon edestakaisin).

    Onkos plazalaisilla kokemuksia näistä moottorisoiduista suulakkeista? Onko niihin järkeä sijoittaa, jos taloudesta ei löydy eläimiä ja matoissa on kiinni korkeintaan muruja? Tietenkin asiaa voi miettiä sitä kautta, että tuo moottorisoidulla suulakkeella varustettu Ultra One on malliston kärkimalli (kallein) ja jos Electrolux ei ole nähnyt tarpeelliseksi sitä sijoittaa edes toiseksi kalleimpaan malliin, niin ehkei se välttämätön perustalouteen ole -- vaan juuri nimenomaan erikoistilanteisiin kuten mattojen karvoittamista harrastavien eläimien talouksiin.
     
  17. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Äitee osti juurikin semmosen testivoittaja(TM) ultraone z8820 -imurin. Kehunut on sitä. Vanha oli joku Volta, autoimuriksi alennettu. Ja ammatiltaan äitee on siivooja, joten kai tietää mistä puhuu. :)
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täällä valinta tapahtuu Z8860:n ja Z8870:n välillä, joista Z8860 on tällä hetkellä suosikki, mutta Z8870 pohdituttaa se moottorisoitu mattosuulake (onko siitä hyötyä lemmikkieläimettömässä ympäristössä). Nuohan ovat juuri tuon Z8820-mallin paranneltuja versioita. Kyllähän noita Ultra Oneja on kehuttu, ja kun tehoja on enemmän ja käyntiäänti paljon vähemmän kuin nykyisessä lähes kärkimallia edustavassa Mielessä, niin eipä tee Mieleen enää mieli palata. Paljon ketterämminkin nuo liikkuvat kuin Miele.
     
  19. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime syksynä vaihdettiin 12 vuotta vanhan Mielen, jossa imurointiputken teleskoopin lukko ei enää pitänyt, tilalle tämä Ultra One Z8860 vai mikä lie se numero ollutkaan. 270 euroa maksoi. Nyt on jo alkanut se imurointivarren teleskoopin lukko jumittelemaan niin ettei lukitu enää. Liikkuvuudesta sen verran, että herkästi kyllä liikkuu, mutta kun takapyörät ei käänny niin välillä jää niin poikittain ettei lähde seuraamaan ellei käy vähän avittamassa. Mielessä oli neljä kääntyvää pyörää, eikä se jäänyt koskaan nahnikkaan mihinkään kulmaan. Hyvää tässä on tosiaan hiljainen ääni ja tosi kova imuteho. Pölypussi on melko pieni ja täyttymisen huomaa helposti imutehon selvässä laskussa.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei tainnut olla Z8860 varmaankaan kyseessä tai sitten sait jonkun käsittämättömän diilin siitä. Suomen halvin hinta siitä on tällä hetkellä 279 euroa ja esimerkiksi Veikon Koneen ja Mustan Pörssin tyyppisissä liikkeissä se maksaa vähintään 359 euroa. Veikkaisin, että kyseessä on yhtä tai kahta askelta alempi malli. Onko sinun mallissasi sitä AeroPro Remote -kädensijaa imurointiputkessa (eli imuroidessa et pidä kiinni siitä putkesta, vaan siinä kiinni olevasta bensapumppua muistuttavasta kahvasta, josta voi imurin käynnistääkkin)?

    Kyllähän tuosta Ultra Onen osion kuluvuudesta (muun muassa johdosta) on puhetta netissä. Kieltämättä nykyisessä vuosia vanhassa Mielessä on ollut hyvää se, ettei se ole osoittanut kulumisen merkkejä, vaikka allekirjoittanut on välillä sitä vedellyt perässään kumossa (kun ei ole aina kärsivällisyyttä nostella sitä pystyyn, jos se ei ninja-EtP:n nopeiden käännösten perässä pysy). Toisaalta Ultra Onen imuteho ja hiljaisuus ovat melkoisia valtteja, ja kun tuossa Z8860-mallissa on tuo AeroPro Remote -kädensija, jolla on paljon ergonomisempaa esimerkiksi huonoselkäisen sängyn alta imuroida ja jolla käsittääkseni pystyy käynnistämään imurin ja säätämään tehoa (ei tarvitse enää kumartua itse imurin ylle näin tehdäkseen), niin sekin on aikamoinen etu. Toki Mielenkin kärkimalleissa kai tuollaisia kädensijoja on.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010