Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

  1. cruise

    cruise Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Non-niin, nyt on sitten 46G20 vihdoin kuorittu kääreistään ja otettu ensisavut kaapeliHD-lähetyksillä.

    Ihan ensimmäiseksi täytyy kehua ulkonäköä, silver-kehys on todella tyylikäs.
    Toiseksi pitää porsastella kuvanlaadulla, se on iso steppi ylöspäin HD-Ready 42PV60-mallista joka siirtyi elekepäiviään viettämään lastenhuoneeseen ;).
    Kolmas kehu tulee liiketoistosta. En ole yhtään LCD-lättyä nähnyt, jossa golf-pallo liikkuisi yhtä sulavasti ja yhtä luonnollista vihreää vasten.
    Neljänneksi: ei päällepäin näkyviä flektejä, ei puhinaa, ei sirinää.
    Viidenneksi: ihan ***ka soundi. Eikö ne ikinä opi!!??

    P.S. Käytössä oli THX-tila hieman lasketulla colourilla ja sharpnessilla. Digiboksina Welho/Humax.
     
  2. J Koppi

    J Koppi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten muuten muilla ko. telkun omistajilla, onko sirinä häiritsevää ja kuuluuko katseluetäisyydelle? Itse kävin paikallisessa Veikon Koneessa räpläilemässä tuota Pansua ja kyllähän sieltä pientä sirinää kuului kun painoi korvan taakse kiinni, mutta tiedä sitten miten pahasti sohvalle asti kuuluu. Aika monilla noilla jenkkilän ja brittien av-forumeilla on ottanut korville tuo "plasma buzz", mutta osalle taas ei, joten onkohan tuurista kiinni, että saako sirisevän yksilön, vai onkohan vaan kuuntelijasta kiinni...
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ole kaupoissa huomannut sirinää korva lähes kiinni laitteen etupuolella, mutta voi olla että hiljaisissa kotioloissa jotain kuuluisi. Samsungithan ovat plasmoissa olleet surullisen kuuluisia plasmojensa sirinästä, Panasonic taas mustan tason laskemisesta ja LG vähän siitä sun tästä ;) Plasmat ovat kyllä omasta mielestäni olleet keskimäärin vähemmän ongelmallisia kuin monet LCD veljensä, mutta kyllähän tässä jo moni on odottanut kohtuullisen pitkään jonkin uuden tekniikan tulemista.
     
  4. felon

    felon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on toista päivää panan 50G20 käytössä lievää sirinää on kuultavissa,jos tarkasti kuuntelee n. 2 metrin päässä silloin ,kun ruutu menee lähes valkoiseksi ja ääni on kokonaan pois televisiosta. Normaali käytössä katselu etäisyys 4.5 m ja yamaha Z9 puskee ääntä kaiuttimille niin ei kuulu "sirinää". Kuva on kyllä hieno edellinen telkkari oli 428 pioneer. Parannusta on tullut mielestäni vähän muutakin ,kuin koko. :naminami:
     
  5. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep sirinää itsekkin olen kuullut mutta tosi harvoin, se tulee lähinnä semmosessa tilanteessa kun laittaa jonkun blu-rayn päälle ja vahvari on vielä pois päältä, sittenkun äänet laittaa päälle niin ei mitään sirinää enää kuulu, ja tuo mitä siinä ruudulla on tuntuu kanssa vaikuttavan millon sirinää kuuluu, meinaan ei aina kuulu vaikka äänet olisivatkin pois.
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo sirinä taitaa olla melkoisen yksilökohtaista, eli niin kuuntelijasta/katselijasta kuin myös itse laitteen yksilöstä kiinni. Edellisen telkkarini - Panasonic PX70 (37") - ostin Gigantista, jotta voisin palauttaa sen, mikäli pelkäämäni sirinä olisi liiallista. Lopputulos: kyseessä olikin hiljaisin kuulemani tv. Sirinää oli ainoastaan vaaleimmissa kohdissa (= suurin virrankulutus), mutta silloinkin varsin lievänä, vaikka hiljaisessa huoneessa olikin erotettavissa muutaman metrin päästä. Vuosien varrella ehkä hitusen voimistuen.
    Eli edellinen CRT-töllönikin sirisi keskimäärin enemmän ja häiritsevämmin, etenkin korkeammilla taajuuksilla. Kuten myös Sonyn D3000 LCD-televisio, jossa tosin aivan eri asiat vaikuttivat sirinään (esim. taustavalon säätö).
    Ilmeisesti LED-taustavalollisissa LCD-töllöissä ei ole(?) taustavalon kirkkauden mukaan elävää sirinää, ainakaan omassani ei ole (46" Sony X4500). Suureksi yllätykseksi em. Sonyssa on kuitenkin 2 kpl jatkuvasti pyöriviä tuulettimia, vaikka se syökin sähköä jopa allekin 100 W (hämärään kalibroituna), kun taas täysin passiivisesti jäähdytetty 37" plasmani vei ylikin tuplaten tuon verran (200-250 W).

    Eli käytännössä plasman muita tekniikoita häiritsevämpi pörinä/sirinä/suhina ei ole mikään luonnonlain tapainen itsestäänselvyys, edes verrattaessa LCD-televisioihin tai perinteisiin kuvatputkitöllöihin. Toki sitä aina jonkun verran on ja varmasti joskus erittäinkin häiritsevänä, jolloin voi joutua vääntämään myyjän ja huollon kanssa (ellei ostoksella ole automaattista palautusoikeutta).

    Uudempien pansujen sirinää tai sirinättömyyttä en ole kuullut. Ensimmäisten Full HD -mallien virrankulutus oli hurjaa, siten varmaankin pörinätkin suurempia(?). Jatkuvasti pyöriviä tuulettimiakin oli jopa 5 kpl. Eli siihen nähden kehitys on ollut oikeaan suuntaan. Kurojen ratkaisu olisi kyllä fiksumpi, kuin Panasonicin tai erityisesti em. Sonyn, eli että tuulettimet lähtevät pyörimään vasta tietyn lämpötilan jälkeen. Eli fiksusti sijoitettuna tuulettimet eivät pyöri lainkaan, kenties hellepäiviä lukuunottamatta.
    Jos tv kestää vuosia, niin silloin on suuri riski sille, että parin euron hintaiset halpistuulettimet alkavat ikävästi kitisemään tai jopa pysähtyvät, estäen tv:n käyttämisen.

    Kaupoissahan sitä sirinää/pörinää ei yleensä huomaa. Tai jos kaiken hälyn keskelläkin huomaa, niin silloin on kyllä takuuvarmasti erittäin häiritsevää kotona.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2010
  7. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa videossa näytti, nopeasti katsottuna, vain siltä että kirkkaussäätö olisi pielessä eli sitä muutama pykälä alaspäin? Näin ainakin vähän vanhemmissa plasmoissa. Mitähän kuvaa pukkasivat ulos? Näissä en ns. pumppaamista ole havainnoinut. Jos tuo on oikeasti merkittävästi töllöä huonontava juttu niin eiköhän lisää tieto asiasta ala pian olla netti pullollaan? Täydellistä telkkaria ei koskaa tulla valmistamaankaan. :D
     
  8. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    50" G20 on 82mm paksu, 50" V20 85mm ja 50" VT20 90mm. Tiedä sitten kertooko tuo mitään tuulettimien tarpeesta, mutta ainakin siitä että VT20 ja V20 ovat erilaisissa koteloissa. Vieläkään en ole nähnyt kunnollisia kuvia V20 mallin sivusta ja takaa.

    Make73:
    Isossa maailmassa, eli tuolla rajan eteläpuolella, väittävät edelleen päivämäärän olevan toukokuun puolivälin jälkeen... Mutta olisihan se mukava, jos ne tulisivat jo ennen toukokuun puoliväliä.

    Uutta löpinää AV-foorumilta.
    http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1238155-ask-panasonic-video-podcasts-parts-1-2-a.html

    Japanissa panostavat mainontaankin hieman paremmin ja siellä näköjään myynnissä myös 46" V2.
    http://panasonic.jp/viera/v2special/www/index.html

    Sivuprofiili löytyi V2 mallista, mutta ei takaosaa.
    http://panasonic.jp/viera/products/v2/p_top.html
     
    Viimeksi muokattu: 17.04.2010
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Vähän reilun kahden viikon päästä niitä pitäis olla saatavilla Verkkokaupan ja Bulldogin mukaan, joten kohta sen näkee.
     
  10. leetu74

    leetu74 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    46 g20 on nyt ollut käytössä joitain päiviä ja muuta valittamista ei ole kuin tietokoneen näyttönä kuuluu melko kova sirinä ja toinen huono puoli on täydellisen epäonnistunut heijastuksen esto!olisivat pitäneet vain vanhaan tyyliin ei mitään mutta tuo kyllä näyttää samalta kuin epäonnistunut auton maalipinta.Peilaa tosi ikävästi jos pitää verhoja päivällä auki ja vanhassa plasmassa missä tuollaista pinnoitusta ollut niin siinä sentään sai silti kuvasta selvää vaikka sekään hyvä ollut.Muuta valittamista ei kyllä telkkarissa ole tullut vastaan.
     
  11. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Japanin 42" V2-mallista löytyy tuulettimet.
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuossa aiemmin jo pistin kuvaa, mutta tässä vielä vertailun kera...mielestäni on kyllä taaksepäin menty tuossa.
    X20:ssä ei ole enää lainkaan ja G20:ssä vain kohtalainen, kenties V20:ssä tuo on samaa tasoa 2007 mallin kanssa.
    Tulee joskus katseltua TV:tä myös päivisin verhot avoinna ja heikentäähän se katselukokemusta kun peilailee omaa kuvaansa sieltä :)

    Heijastelua
     
  13. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Suomessa Panasonic tarjoaa ostajille 1v takuun ja lämmintä kättä. Britanniassa ja Irlannissa tarjotaan 5v takuuta, DVB-T2 viritintä ja vielä ilmaista BD-soitinta kaupantekijäisiksi :D Niin ja ilmainen toimitus vielä... Jää muuten näillä Suomen ehdoilla V20 kauppaan, niin alkoi vituttamaan tuo 1v takuu, kalliimpi ovh. ja nuo muut jäämättä saavat etuudet.

    No katsotaan nyt kuitenkin, jos jostain muualta saisi neuvoteltua kaupat (tai Panasonic Nordic kääntää kelkkansa)...

    Ruotsi 2010 Panasonic esite:
    http://www.panasonic.se/get/params_MThtml_Dattachment/4492343/Panasonic_v10_SE.pdf

    juba:
    I know, mutta ei se haittaakaan :) Minähän se olen yhtenä yrittänyt rauhoittaa tuota hypeä, eihän edes Cable Ready HD töllöt (Saksasta ostetut) meinaa toimia kuin vasta taistelun jälkeen. Hinta, 5v takuu ja nuo kaupantekijäiset ottavat päähän... Mistä onnistuit saamaan tilauksen sisään Briteissä, kukaan yrittämistäni ei ole vielä suostunut toimittamaan Suomeen?

    Make73:
    Vaihtoehtona on lähes saman maksava 40" Sony NX700/NX703 tai Samsungin vielä kalliimpi C-sarjan edge led... Mutta jos V20 mallissa on tosiaan 4kpl tuulettimia :( Japanilaisen ohjekirjan kuvissa V2-mallin taustasta ei kyllä näkynyt noita yläreunan reikiä tuulettimille, mutta ne ovatkin kyllä vain ohjeellisia piirroksia. No ensi kuussa pitäisi tietää enemmän jo euromalleistakin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2010
  14. juba

    juba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuon DVB-T2 virittimen takia ei kannata murehtia, tässäkin tobikissa on viisaat kertoneet ettei toimisi suomessa. Mulla oli jo tilauksessa tuolta "lontoosta", mutta peruin....
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    juban vanhoja viestejä kun selaili, niin kenties täältä?
    Toimituksesta pitää kuitenkin sopia erikseen, siis kysellä toimituskustannuksia.

    Tuossa liikkeessä takuuajan laajennus kyllä maksaa 209£ viideltä vuodelta, kun nyt saa viisi vuotta kolmen hinnalla.

    Vai näyttää siltä, että V20 sisältää myös tuulettimia...on ainakin sitten itseltä pois laskuista.
    Se mitä mallien kehityksestä on lukenut, niin Panan suhteen taitaa muutenkin olla järkevämpi odottaa vuoden päähän ainakin jos kalliimman mallin aikoo hankkia ja pärjätä sillä jopa muutaman vuoden.

    AVForums haastattelee Panasonicin edustajia
    Ei kommenttia mustan tason muutokseen vedoten oikeudellisiin syihin...melkoinen "peili" näyttää olevan tuo VT-mallikin...
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2010
  16. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tuote rikkoutuu ennen sen "normaalin" käyttöajan loppua, saat sen "takuuseen" oli se takuu voimassa tai ei. Toki hieman ehkä hankalammin, mutta TV:n pitää kestää käyttöä enemmän kuin 1 vuosi.
     
  17. TimoB

    TimoB Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Malttia, malttia. Tuulettimien läsnäolo ei vielä tarkoita sitä, että ne olisivat jatkuvasti päällä ja metelöisivät. Saattaapi olla, että ne käynnistyvät vasta kun lämmöissä mennään todella koviin lukemiin. Lisäksi jos nuo tuulettimet ovat kohtuullisen kookkaita ja niitä on monta niin niitä ei tarvitse ajaa edes kovin kovilla kierroksilla. Itse suhtautuisin asiaan vakavasti vasta jos foorumeille alkaisi nousta kommentteja, että nuo tuulettimet metelöisivät.

    Myös omassa plasmassani on tuulettimia (4x 12cm tuulettimia), mutta ikinä en ole huomannut että ovatko ne päällä. Ja kyllä, tilanne ei muuttunut edes kuuluisalla "kesäkuumalla".
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Pioneerissa ne tosiaan säätyvät ja ovat varmaan laadultaankin parempia kuin mitä ovat Panasonicissa käyttäneet, joiden ääntelystä on kyllä täällä kirjoiteltu.
    Kyllä se vaan omasta mielestäni niin on, että miltei 2000eur:n televisioon ei mielestäni tuulettimet kuulu.
    G-sarjassa ei tuulettimia ole (vai onko 50":ssa ?), mikä V:ssä sitten nostaa lämmöntuottoa niin paljon, että ne on tarpeellisia?
    "Kesäkuuma" sisätiloissa on suhteellinen käsite.
    Itsellä se on ilman sähkölaitteita ja ihmisiä sama tai hieman korkeampi kuin ulkolämpötila kun asunnossa ei ole kuin koneellinen poisto.

    -Surina
    -Mustan tason muutos
    -Tuulettimet
    -"Floating blacks"
    -"Flickering"
    -heijastelevuus
    mitä vielä...?
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2010
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jahhas, minulta mennyt asia (tuulettimien mekastus) ohitse. Tuo muuttaakin sitten tilannetta.

    Omassa tapauksessani "kesäkuuma" tarkoitti tilannetta kolmikerroksisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa painovoimaisella ilmanvaihdolla (ei siis käytännössä ilmanvaihtoa). Käytännössä siis tilanne sama kuin omalla kohdallasi.