Faktaa korttilinkityksestä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana matias, 17.11.2008.

  1. ZeiTsei

    ZeiTsei Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja siltikin pistää miettimään, mitä hyötyä korttilinkityksestä loppujen lopuksi on
    Totuushan on, että jok'ikinen tähän mennessä julkaistu teräväpiirtoelokuva ja -TV-sarja on internetistä ladattavissa. Kun tämä huomioidaan lähtötekijäksi, lienee syytä kysyä, mitä vielä halutaan estää. Suomalaiselta Canal+:lta nauhoitettu HD-torrent? Ei sellaista tarvita, kun laadukkaampi ja ilman logoa oleva versio kuitenkin löytyy.

    Toinen kysymys on lukuisat Suomessakin myynnissä olevat PC pohjaiset HDTV-digiTV-virittimet. Mihin näitä käytetään korttilinkityksen jälkeen? Entä mitä tapahtuu valmistajille kuten Anysee, Hauppauge, Terratec, Twinhan jne?

    Saahavat vain omaa oksaansa tällä. Ovat ainakin yhden kuluttajan menettäneet, nimittäin minut.
    Nimim. ex-kanavapaketin tilaaja.
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2010
  2. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tässähän on juuri rajattu järjestelmään liitettävät laitteet käytännössä vain "normaalin" maahantuonnin alaisiin vehkeisiin kuten edeltävä kommentoija ehti sanoa. Mitä yrität sanoa? Että kikkailemalla voi vielä(kin) saada lisensoimattoman ja kontrolloimattoman laitteen kiinni verkkoon koska tekninen edellytys sen estämiseen (CI+) ei ole valmis? Kuittien ja sarjanumeroiden kyselyillä ei ole mitään muuta virkaa kuin estää "normaalin" ansaintalogiikan ulkopuolisten laitteiden käyttäminen.

    Tässä DNA antoi periksi yksittäiselle kovaääniselle kuluttajalle mutta mikään yleinen käytäntö se ei ole.

    Se on aina ollut huono peruste tehdä asioita huonommin kuin ennen siksi että muualla on asiat vieläkin surkeammin. Ollaanhan täälläkin toki menossa puhelimien kanssa kytkydiileihin siksi että muualla maailmassa se on tavallista.

    Onneksi HD tarjonta on edelleen syvältä ja poikittain. Ei tule kiusausta lähteä DRM:n ilosanomaan mukaan kun welholta löytyy peräti yksi tv-sarjoja lähettävä HD-kanava eli canal+ film HD joka tietysti edellyttää kaikkien muiden canal+ kanavien ottamisen. No, okei, suomiTV HD näkyy kanssa mutta jotenkin niiden sarjat on vähän latteita :rolleyes:
     
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 752
    Saadut tykkäykset:
    537
    Samaa mieltä olen koko CR HD tarpeellisuudesta. Kun parhaan ja laadukkaimman warelähteen (=Blu-ray) kopiosuojaukset on tehokkaasti kierretty, niin miksi pitää kehitellä näitä maksavia asiakkaita häiritseviä järjestelmiä.

    Toisaalta en voi olla mainitsematta, että uunituore The Pacific sarja pyörii tällä hetkellä maailmalla - myös C+ HD:llä. Kyseiseltä pohjoismaiselta kanavalta tulee tällä hetkellä kaikista laadukkain H.264 lähete. Esim. parempi kuin brittiläisen Sky HD:n kuva puhumattakaan amerikkalaisen HBO HD:n surkeasta mpeg2-lähetteestä. Tietenkin muutaman kuukauden päästä tulee US blu-ray... Canal+ HD kanavan lähetekin näkyy pyörivän jo alan jakeluverkoissa, joten se siitä korttiparituksesta :rolleyes:.
     
  4. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se täyttää täysin tarkoituksensa kun katteet on pönkitetty eliminoimalla "epävirallinen" tuonti.
     
  5. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä ymmärsin väärin viestin, mihin aikanaan vastasin. Kuvittelin, että "normaalin" maahantuonnin alaisilla laitteilla tarkoitettiin virallisen maahantuojan kautta maahantuotuja laitteita versus kuluttajan itse ulkomailta ostamia vastaavia laitteita, joita myös "harmaatuoduiksi" hämäävästi kutsutaan. Jos koko homman tarkoituksena on ollut sulkea nämä laitteet pois, niin hommassa on onnistuttu surkeasti, kun oikein Cable Readyn takana olevan FiComin omalla sivulla neuvotaan, miten ulkomailta tuodulla laitteella saadaan kanavat näkyviin. Tätä siis tarkoitin sanoessani, että jos noiden harmaatuontilaitteiden käyttö olisi oikeasti haluttu estää, niin se olisi kyllä helposti voitu tehdä, tosin laillista se tuskin olisi ollut. Siitä olen tietenkin samaa mieltä, että homman tarkoituksena on vain ja ainoastaan sulkea ulos HD-katselun ja etenkin tallennuksen piiristä laitteet, joissa materiaalin suojausta ei pystytä kontrolloimaan.

    Ei se tietenkään olekaan mikään peruste, peruste tehdä näitä asioita on ollut se, että vaihtoehtoa ei ole ollut. Pointtini onkin vain ja ainoastaan se, että täällä on silloin tällöin jostain syystä vallalla sellainen ihmeellinen käsitys, että tämä nykyinen järjestelmä olisi ollut jotenkin valinnainen ja Suomen kaapelioperaattorit ovat huvikseen kyykyttäneet asiakkaitaan HD-suojausmääräyksillä. Jos seuraa TV-alaa edes hieman, niin tietää tarkalleen, että HD-materiaalin sisällönsuojaus on jatkuvasti esillä jokaisessa HD-projektissa. Jokainen alaa tunteva myös tietää, mistä on kysymys eli ylikansallisten mediayhtiöiden mahdista, kuten niin monessa DRM-asiassa aiemminkin.

    Henkilökohtaisesti minusta homma on, kuten DRM-asiat niin monesti muutenkin, silkkaa pelleilyä ja resurssien tuhlausta ja todennäköisesti kaatuu omaan mahdottomuuteensa ajallaan, aivan kuten lähestulkoon kaikki muutkin takapajuisesti ajatellut DRM-järjestelmät. Ongelma on siinä, että asioista päättävät tahot eivät usko, eivätkä suostu myöntämään hölmöyttään näissä asioissa, ennenkuin hölmöilyyn on tuhlattu järkyttävät määrät aikaa ja rahaa.

    Nämä samaiset tahot kun eivät yksinkertaisesti halua ymmärtää, että maailma muuttuu, eikä nykypäivän verkkomaailmaa voi saada kontrolliin yrittämällä laatia keinotekoisia ja lopulta tehottomia suojauksia vanhoihin jakelujärjestelmiin. Kuten niin monesti aiemmin, verkko on vihollinen, eikä mahdollisuus, koska vanhoista jumiutuneista järjestelmistä halutaan pitää kiinni.
     
  6. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki ehkä hupaisaa, mutta ei luonnollisesti mitenkään ihmeellistä, koska nykyisin saa helposti itselleen laitteet, joiden avulla HD-materiaalin tallentaminen suojaamattomana onnistuu kivuttomasti.

    Itse asiassa tuosta pitäisi olla melkeinpä huolissaan. Jokainen P2P-verkon HD-tallenne suomalaisesta kaapeliverkosta on omiaan lisäämään vettä myllyyn niiden tahojen osalta, joiden mielestä tämä HD-piratismi on paha ongelma, jonka takia Suomen kaapeliverkkoon pitää pystyttää ties mitä suojauksia. Joku voi ajatella, että hyvä, että näkevät, että suojaukset ovat tehottomia, eikä niitä kannata jatkaa, mutta tuskinpa vaan. Ajan kanssa kyllä, mutta vielä useamman vuoden taistelu tuulimyllyjä vastaan jatkuu, ja jokainen verkoissa liikkuva piraattitallenne käytännössä tarkoittaa aina vain kiihtyviä vaatimuksia suojausten tehostamisesta ja se taas tarkoittaa jokseenkin varmasti kuluttajan aseman heikkenemistä.
     
  7. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Tähän liittyen...
    Vähän yli sata vastausta annettu Digilelujen Mitä kautta katsot useimmiten elokuvia kysymykseen.
    Vain 13% vastaa television maksukanavilta
    kun esimerkiksi netistä kerää 18% vastauksista

    Toki kysely on toteutettu saitilla, jonka lukijat eivät edusta keskivertosuomalaista.
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselyssä sinänsä ei ole mitään vikaa ja se antaa kuvaa tietyn käyttäjäkunnan tottumuksista, mutta esimerkiksi itsekään en olisi vastannut "television maksukanavilta", vaikka tilaan kahta eri maksukanavapakettia. Meillä noilta paketeilta katsotaan lastenohjelmia, jonkun verran dokumentteja ja sarjoja, mutta pääasiassa urheilua ja äärimmäisen harvoin elokuvia. Tuntemistani maksukanavien tilaajista kukaan ei ole sanonut tilaavansa kanavia elokuvien takia, kun asiasta on ollut puhetta, toki tuttavapiiriin kuuluu suht paljon urheiluorientoitunutta porukkaa. Tuo ei vielä siis välttämättä kerro koko totuutta maksukanavien ja netin suosiosta koko viihdetarjonnan osalta edes kyseisen saitin seuraajien joukossa, vaikka ihan merkittävä tulos sinänsä muuten onkin.

    EDIT: niin jatketaan, että tuttavapiiri ei varmaankaan laske niitä yhden jälkeen alkavia tuotoksia "elokuviksi" ;)
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2010
  9. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdentekevää, koska operaattorit eivät parita cammia jos sulla on ulkomailta tuotu laite. Poislukien jos jaksaa taistella aspan kanssa kuten tämä yksi DNA:n selättänyt kaveri.

    Samoin unohdit pilkkuun takertuessasi sen että tuolla sanotaan suoraan ettei digibokseja voi tuoda maahantuojan ohi, piste.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2010
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmistan, että ymmärsin oikein: Uskotko siis, että operaattorit kautta linjan tietoisesti ja johdonmukaisesti eivät vuokraa linkitettyjä moduuleita ulkomailta tuotuihin laitteisiin (merkistä riippumatta) ilman taistelua? Jos näin on, niin saako kysyä vielä perustetta tälle uskomukselle? Ihan vain siltä pohjalta pohdin, että noin äkkiseltään tuntuisi, että jokainen vuokraamatta jäänyt CAM ja sitä kautta myymättä jäänyt kanavapaketti on suoraan pois operaattorin omista tuloista.

    Mitä tulee pilkkuun takertumiseen, niin esimerkiksi laitteiden tuontivolyymit ihan SD-aikanakin (jolloin siis bokseja vielä pystyi tuomaan ulkomailta) huomioiden pidän suhteellisen merkittävänä asiana sitä, miten ulkomailta tuotujen televisioiden kanssa asian laita on. En siis ole kiistämässä sitä, että linkitysavainten verkkokohtaisuus käytännössä estää boksien tuonnin ulkomailta HD-laitteiden osalta, vaan ainoastaan sen, että nykyjärjestelmällä pyrittäisiin estämään kokonaan HD-laitteiden tuonti ulkomailta. Sinänsä typerä tekninen rajoitus tuo integroidun lukijan omaavien laitteiden osaltakin on, koska tuskinpa olisi ollut alunperin mahdotonta tehdä asiaa niin, että homma toimisi esimerkiksi EU:n sisällä kaikissa verkoissa.

    Kaiken kaikkiaan, en siis todellakaan ole sanomassa, etteikö tässä, kuten DRM-asioissa yleensäkin, rajoiteta kuluttajan oikeuksia merkittävästi. Välillä vain tuntuu, että perspektiivi asioiden katsomiseen yhtään laajemmin katoaa ja syyttävä sormi sohaistaan siihen lähimpään instanssiin, kun joku asia kismittää. Tämän takia olen ylipäätään halunnut tuoda tätä yleismaailmallista (synkkää) maailmankuvaa HD-kopiosuojauksen tilanteesta tähän ketjuun esiin, koska se on erittäin oleellinen taustatekijä kaikessa tämän ketjun aihepiirissä. Ketjun otsikko kuitenkin on Faktaa korttilinkityksestä ja ainakin itse ymmärrän asian niin, että tuohon kuuluu tuoda esiin tuoda faktoja kaikilta puolin asiaa.
     
  11. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tästä tulikin mieleen, että kun tuota linkitystä on tosiaan puolusteltu ohjelmiston tuottajien (lue elokuvayhtiöiden) vaatimuksena, niin mitenkäs on urheilun laita? Onko jokin tuottajapuoli vaatinut myös Canal+ Sport HD:n rajoittamisen linkityksellä vai menikö se vain samassa rytäkässä mukana?
     
  12. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin viestissä 230-233? Ei tämä minun uskoni asia siis ole.
     
  13. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkka lainaus viestistäsi:

    "operaattorit eivät parita cammia jos sulla on ulkomailta tuotu laite"

    Tuo on, ainakin näin faktaketjuun, melko vahva väite, jonka satunnainen lukija varsin helposti lukee täsmälleen, niinkuin siinä lukee: ulkomailta tuotuun laitteeseen ei saa vuokrattua paritettua moduulia, ei mihinkään laitteeseen, eikä miltään operaattorilta. Minusta on varsin olennaista tietoa tuon asian kannalta mainita, jos päätelmä perustuu yhteen tapaukseen, jossa siinäkin asian selvittyä lopputulos oli, että homma onnistui?
     
  14. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin valioliiga on todella mustasukkainen materiaalistaan ja on esimerkiksi palkannut erillisen yrityksen (NetResult muistaakseni nimi) valvomaan copyright-rikkomuksia, kuten videopätkien lataamista youtubeen ja jopa joukkueiden logojen ja sarjataulukon (kyllä, todella) käyttöä blogeissa ja muissa fanien verkkosivuissa. Valioliiga on käynyt myös Googlen kanssa oikeutta valioliigapätkien lataamisesta YouTubeen, muistaakseni tuo juttu kylläkin sovittiin.

    Siitä minulla kylläkään ei ole faktatietoa, mitkä tahot urheilupuolella varmasti ovat nimenomaan HD-broadcastauksen valvonnan takana, mutta Valioliiga voisi olla yksi hyvä veikkaus. Muitakin tahoja tuossa lienee mukana.
     
  15. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä tapauksessa todistusvelvollisuus siirtyy sinulle: Esitä meille esimerkki tapauksesta jossa saksasta ostettu televisioon on saatu mukisematta miltä tahansa operaattorilta paritettu CAM.

    Ohitit muuten taas ulkomailta ostetut digiboksit. Niihin ei korttia pariteta, fakta.
     
  16. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä ihmeen todistusvelvollisuus? Vaikka esittäisin esimerkin tapauksesta (löytyy kyllä esim. tuttavapiiristä, mutta arvaan kyllä, että pitää olla nettitietoa), niin mitä olennaista minä sillä todistaisin, paitsi sen, että tuossa kyseisessä tapauksessa asia on hoitunut mukisematta? Yksi tapaus ei muodosta mitään yleistä sääntöä suuntaan tai toiseen, eikä sen takia minusta tämän nimisessä ketjussa kannata mitään yhden tapauksen perusteella muodostettuja yleisiä sääntöjä esittää faktamuodossa.

    Fakta tässä asiassa on se, että ainakin yhdellä asiakkaalla on ollut vaikeuksia ulkomailta tuodun laitteen kanssa, mutta sinnikkyyden jälkeen paritus onnistui. Fakta on myös se, että FiCom edelleen ilmoittaa verkkosivuillaan, että moduulin vuokraaminen ulkomailta tuotuun televisioon onnistuu. Yhtälailla fakta on se, että kerrotaan, ettei ulkomailta tuotujen digiboksien parittaminen ei onnistu (en tiennyt, että minun pitää muistaa mainita tämä jokaisessa viestissä asiaan liittyen, kertaalleen käsittääkseni jo sanoin, että näin on).

    Koko asian ydin on minusta siinä, että jos joku tulee etsimään tästä ketjusta tietoa moduulin vuokraamiseen ulkomailta tuotuun telkkuun, niin ainoa asia, mitä asiasta voi faktana sanoa, on se, että FiComin nettisivujen mukaan pitäisi onnistua, mutta ainakin yhdessä tapauksessa ongelmia on ollut. Faktana ei voi sanoa, että ei onnistu. Mainitaan vielä varmuudeksi tähänkin kappaleeseen, että jos joku tulee etsimään tietoa kortin linkittämisestä ulkomailta tuotujen boksien osalta, niin faktana voi sanoa, että ei onnistu.
     
  17. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yh, tämä on kuin maksan leikkaamista kokemuksena.

    Esimerkiksi juuri sen. Kerro vielä meille operaattori niin on jotain osviittaa siitä minkä kaapeliyhtiön kanssa homma toimii.
     
  18. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, olisi varmaan helpompaa, jos vain tukisin teoriaasi. Valitettavasti fakta-ketjussa en kykene sitä tekemään, vaikka sillä saisinkin kokemustasi lievitettyä.

    Elisa. Mutta kuten sanottua, ei yksi tapaus mitään todista. Kysymys yhdessä tapauksessa voi aina olla virheestä, epäpätevästä asiakaspalvelijasta, tietokatkoksesta, maahantuojan virheestä, ties mistä. Siis suuntaan tai toiseen. En siis ole väittämässä, että homma toimii aina ilman ongelmia Elisallakaan.

    EDIT: Yksittäistapauksista vänkäämisen sijaan paljon järkevämpää ja ihmisille hyödyllisempää tietoahan saataisiin yksinkertaisesti sillä, että ihmiset kertoisivat kokemuksiaan ulkomailta tuodun television kanssa tämän suhteen. Jos siis joku on vuokrannut moduuleita ulkomailta tuotuun televisioon, niin kertokaa ihmeessä tänne kokemuksianne, niin saadaan näkemystä siitä, miten homma toimii eri operaattoreilla, eri merkeillä ja niin edelleen.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2010
  19. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mitäs tuo voimassa olo meinaa käytännössä? lakkaako linkitys toimimasta kolmen vuoden päästä lisenssin otosta jolloin pitäis ostaa uusi boksi kun/jos maahantuojaa ei kiinnosta vanhojen boksien lisenssien uudistus?
    saattaa tulla tulevaisuudessa iso meteli asiasta.

    vai meinaako se vain että tietokantaan ei lisätä tuolloin enää uusia kyseisen mallisia laitteita mutta vanhat siellä pysyvät.
     
  20. Sello

    Sello Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis oliko täällä joku nahina käynnissä siitä, että ulkomailta tuotua telkkaria ei saisi linkitettyä operaattorin kortinlukijan kanssa yhteen?

    Itse ostin juuri uuden telkkarin Saksasta ja tänään kävin linkittämässä ja homma pelaa kuin rasvattu.