MultiBrackets moottorikankaat?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana PeeJiiHoo, 14.09.2006.

  1. PeeJiiHoo

    PeeJiiHoo Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kenelläkään sattumoisin kokemuksia tosta merkistä? Mattavalkoisia 1.0 gainilla 60cm dropilla. Näyttäis saavan Suomestakin useammasta kaupasta ja hinnat EDULLISIA: esim. 90" 16:9 moottorikangas noin 250,-
     
  2. civicman

    civicman Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kiinnostuin 108" tuuman kankaasta, mutta löysin vain yhden mestan joka näitä myy (elektroni.fi). Tosiaan kun jostain löytyisi vielä kokemuksia niin saisi varmuutta asiaan...
     
  3. macgyver_

    macgyver_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2003
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei varsinaisesti ko liikkeen myymistä eikä moottorikankaista... mutta omani on vastaava Multibrackets manuaalisena ja halvemmasta paikasta ostettuna.

    Aika pian se alkoi käpristymään (olen aina pitänyt rullalla kun en katsele) ja nyt muutaman kk:n käytön jälkeen kankaan paksuus on n. 3 - 4cm (eli ton verran on nyt siis käppyrällä). Ja jostain käsittämättömästä syystä en saa kuvaa istumaan juuri tuolle kuva-alalle, nyt kun korkeus on sovitettu oikeaksi niin kuva on noin sentin liian kapea käpristelystä huolimatta (tykki siis Epson tw-700, keystone yms 0 ja tykki on keskellä kangasta ja kuvaa on yritetty säädellä kohilleen ajan kanssa...). En ole kumminkaan ottanut asiakseni alkaa mittailemaan kankaan kuva-alaa koska kuva on sijoitettu nyt niin ettei se häiritse ja kyseessä saattaa olla hyvin todennäköisesti kaikesta huolimatta stupid user error.

    Toinen hieman ihmetyttävä asia on että moottorimalli on kevyempi (oman ostopaikkani specseissä vain 0.5kg moottoroidun eduksi). Tämä manuaalimalli pysähtyy säntillisesti aina samaan kohtaan. Ja "uutuuden tuoksu" on jo kadonnut. Mukana tulleiden "kiinnikkeiden" käyttöfunktiota en tajunnut (kioskin nimihän on multikiinnike vapaasti suomennettuna...) edes mukana tulleesta hyvin suppeasta kuvitetusta ohjeesta huolimatta. No kotelon päädyssä on seinä- ja kattokiinnitykseen kaksi pultin reikää per puoli.
     
  5. absolut81

    absolut81 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin tänään kyseisen kankaan Elektroni.fi:stä ja mielestänin se on erittäin kihara! Mulla ei kyllä ole aikaisempaa kokemusta valkokankaista, mutta sen voi sanoa että mikä tahansa seinä on kyllä suorempi kuin tämä yksilö! Ehkä kyseessä on joku maanantai kappale tai jotain, mutta täytyy yrittää saada palautettua tämä.
    Vai kuuluuko se kaikkien valkokankaiden ominaisuuksiin, että ne aaltoilee noin?? :OI
     
  6. trajanie

    trajanie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko muutkin Multibracketsin moottorikankaan omistajat laittaa kokemuksiaan?

    Foorumilla on hajanaisesti kommentteja mutta osa on ns. ensivaikutelmia. Ovatko kangas ja moottori siis toimineet jonkun ajan käytön jälkeenkin?
     
  7. NikkiZ

    NikkiZ Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko näistä kokemuksia foorumilaisilla?

    Nyt olisi edessä jo puoli vuosikymmentä palvelleen (X073) DIY-screenin vaihto moottorikankaaseen ja kankaan taakse sijoitettavan television hommaaminen. Kämppää ei saa pimennettyä tarpeeksi millään konsteilla ja kesän lähestyessä valovoimaongelmat tulevan taas eteen. Tykki kuitenkin jää, mutta kaveriksi kankaalle tulee televisio.

    MultiBracketsin 90" moottorikangas kiinnostaa sen edullisuuden vuoksi, mutta hintakin mietityttää. Miten kangas soveltuu Sanyo PLV-Z4:n kanssa, joka tällä hetkellä vielä kuvaa heijastaa? X073 on mattaharmaa, joten onko tuo valkoinen kangas oleellisesti huonompi vaihtoehto? Tykki vaihtumassa tulevaisuudessa myös uudempaan, kunhan talous antaa periksi.

    Motorized Projection Screen Deluxe 90": 200 x 112cm, mattavalkoinen, gain: 1.0, reunus: 4 cm
    Jimm's 339€, Marek 329€, (elektroni.fi 314€)

    Black Editionina sama kangas.
    Jimm's 352€, Marek 379€

    Toisaalta samoihin hintoihin näyttäisi saavan myös GrandViewin moottoroitua Fantasy 92" -kangasta (http://www.elektroni.fi/?product=11055). Samoin Kingpin samaa koko-/hintaluokkaa http://www.cyberphoto.fi/index_fi.php?info_fi.php?article=ES210W)

    Osaako arvon plazalaiset heittää kommenttia tuosta MultiBracketsin kankaasta tai toisaalta noista muista vaihtoehdoista. Vaatimuksina kankaalle on oikeastaan vain 60cm black-drop ja mahdollisimman hyvä kuva em. LCD-tykillä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2010
  8. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Multibracketsin moottorikangas ollut reilut pari vuotta, ja sanotaan nyt näin että parempikin voisi olla. Tämä kangas vaikuttaa melko OEM-kankaalta, johon ainakin pari vuotta sitten lyöty pari Multibracketsin logoa vaan päälle. Varsinkin kaukosäätimen taakse lyöty toimistolasertarra on kertoo hyvin missä laatu/hintaluokassa liikutaan... :)

    Kankaan reuna aikalailla alusta saakka on kaartunut/käpristynyt/pyöristynyt kohtuu paljon varsikin rullan keskivaiheilla, ja ihan pikkuisen vaikuttaa kuvaankin reunoilta n. sentin verran. Lisäksi kangas ei ole sitä tasasinta sorttia - testivärikuvilla näkee hyvin, mutta normiohjelmissa ei niin huomaa. Moottorin ja kaukosäätimen kanssa ei ole ollut ongelmia.

    Kyllä sitä ihan katsoo, ja budjettiteatteriin sopii, mutta kyllä harkitsisin toisiakin vaihtoehtoja jos vain voi. Kankaiden kuprut ovat aina yksilökohtaisia ja esiintyy enemmän tai vähemmän. Kantsii kokeilla ensin jos vain voi. Jos nyt moottorikangas pitää olla, ja mahd. halpa niin kyllä tätäkin katsoo kun ottaa turpiinsa.
     
  9. NikkiZ

    NikkiZ Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos sentinkin verran vaikuttaa kankaan kierous - siis jo uutena - kuvaan, laittaa se miettimään muita vaihtoehtoja. Vaikkakin kuprut yksilökohtaisia olisikin. Samaan hintaan kun tuntuu saavan muitakin (ehkä laadukkaampia) moottorikankaita.

    Käännämpä katseeni seuraavaksi Grandviewin ja vaikkapa Kingpiniin. Osaako kukaan muuten heittää, miten tuollainen mattavalkoinen pinta 1.0 gainilla eroaa vanhasta X073-screenistä, kun tykiketään vanhemmalla (Z4) LCD-tykillä.

    edit: Kingpin tilattu cyberfotosta, tosin toimitusajasta ei ole mitään tietoa. Irtosi muutama kymppiä halvemmalla kuin verkkokaupasta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2010
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ostamassani moottoroidussa Multibrackets mustassa 90" kankaassa on itselläni sellainen ongelma, että en saa muistiin sitä kohtaa mille sen tulisi laskeutua.
    Jos olen oikein ymmärtänyt ohjeista, niin kangas kun on oikealla kohdalla niin Stop-nappia 5-6 sek. pohjaan painettuna pitäisi kuulua äänimerkki jonka jälkeen kohta olisi muistissa.
    Olen painellut sitä ja en ole vielä mitään äänimerkkiä kuullut.
    Onko kankaani jo uutuudestaan hajalla vai enkö vain osaa???
    Toinen kysymys on mitä kankaan mukana tulleella keltaisella 30cm pitkällä kuusiokolotikulla on tarkoitus tehdä?
     
  11. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    En olisi ikänä kuullut/lukenut että siinä elektronista muistia ole, joka muistaisi sen kankaan asennon, vaan juuri sillä kuusiokolotikulla ruuvataan oikea kohta kohilleen. Ks. valmistajan sivuilla olevan Installation manuaalin sivu 5-6. Katso myös kuva tikusta ja kankaasta, josta voi pyörittää kohilleen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2010
  12. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos :thumbsup:
    No näinhän sen saikin säädettyä :hitme: Aika ihme vain kun mukana tulleissa ohjeissa lukee, että kankaan asento jää muistiin 5 sek. stop nappia pitämällä pohjassa :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2010
  13. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    kannattaa kiertää noi multibrakesin kankaat kaukaa..laatu noissa ei päätä huimaa.kangas käpristy reunoista niin paljon että reunat sojottaa suoraan katsojaan päin. se lähtikin takas kauppaan.otin toisen samanlaisen vaihdossa ja siinä olikin samat viat+koko runko oli kierossa:)ei helvetti miten tollanen voi lähteä edes tehtaalta missä koko runko on kiero kuin korkkiruuvi...:OI
     
  14. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse alan juuri katsomaan taas multibracketsin kankaalta leffaa. Kun lasken kankaan alas niin sivut todellakin sojottavat lähes katsojaan päin. Ovat n. 5cm mutkalla. Keksin tuohon tosin sellaisen lääkkeen, että kun aion katsoa leffaa niin pitää laskea kangas 1 päivää aikasemmin roikkumaan niin sitten se on lähes suora. Nopeuttaa tuota voi kun laittaa kankaan alalaidoista roikkumaan pienet (700g) painot niin oikenee n. 10min. Mutta kyllä tälläiset paskat pitäisi lailla kieltää :hitme:

    Jos jollain on vinkkiä mistä löytäisin n. 90" mustalla kotelolla olevan SUORAN moottoroidunkankaan alle 500€ hintaluokassa niin kertokaa äkkiä :naminami:
     
  15. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei sellaista ole, joten ei kannata odottaa..

    Kaksi ainoaa vaihtoehtoa suoraan kankaaseen:
    1. kiinteä kehyskangas
    2. moottorikangas kiristysmekaniikalla varustettuna
     
  16. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Grandwiew kangas itselläni ainakin on aivan suora(92"), taisi kylläkin olla joku Cyber-malli, nyt on HES:lla Fantasy, josta ei ole kokemusta, mutta kannattaa kysyä sieltä. Moni muu oli ostanut ennen minua tuon Gw:n ennen minua ja kehunut suoraksi, siksi ostin ja erittäin tyytyväinen olen ollut screeniin.
     
  17. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja sitä saa mustana?

    Kyselin valkokangas.netistä mustalla kotelolla olevaa n.90" ja he sanoivat, että sellaista ei ole tuossa hintaluokassa. Ehdottivat tätä http://www.valkokangas.net/tuote/88/grandview-flat-series-tabtensioned-169-204x114cm-wb-white mutta hintaluokkakin on aivan toinen.
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kyllähän valkoisen saa aina mustaksi. Minäkin aikanaan kontaktimuovilla muutin kajarit valkoiseksi. Maalatakin voi, jos suti pysyy kädessä. Harvemmin kukaan ostaa screeniä kotelon värin mukaan!
     
  19. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos noita kaikkia malleja olisi saatavana myös mustalla kotelolla niin aivan varmasti niitä myytäisi enemmän... Kyllä minä ainakin väriä katson myös. Vahvistin pitää olla musta, ps3, cd-soitin, digiboxi jne. niin en kyllä ihan helposti laita valkoista "putkea" kattoon roikkumaan kun se pimeässäkin loistaa silmään...

    Anyway. Nyt on kankaani roikkunut alhaalla 2 päivää ja se on lähes luotisuora :naminami: Veikkaan vaan, että kuin kelaan sen sitten ylös niin seuraavalla kerralla sen on taas yhtä käppyrä... :rolleyes:
     
  20. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    siksi nuo rullakankaat vaativatkin tuon kiristysmekaniikan.. jossain vaiheessa menevät kaikki enemmän tai vähemmän muuten mutkalle. Moottorikankaat toki vähemmän, kun moottori liikuttaa kangasta vähemmän rasittavasti vrt manuaalinen nykiminen alaputkesta.