Kahta televiosota testattu - mitä seuraavaksi?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana oulosvie, 02.04.2010.

  1. oulosvie

    oulosvie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Budjetti olisi mielellään alle tonnin ja TV tulisi lähinnä elokuvien katseluun ja liitettävät laitteet ovat Philipsin blu-ray ja Xtreamer sekä Koko vähintään 40" ja Full HD. Virittimillä ei ole niin väliä enkä aio liittää PC:tä tai pelikonsoliakaan.

    LG 42FL2500:ssa tykkkäsin laajoista säätömahdollisuuksista, hyvästä äänentoistosta ja liiketoisto oli OK. Huonoja puolia olivat kapeat katselukulmat ja valovuoto joka oli suurin syy minkä takia tämä tipahti pois laskuista.

    Nyt on testattavana Sharp LC40L600E jossa onkin parempi mustan toisto vaikka pimeässä katsellessa jonkin verran valoa vuotaakin mutta tämän kanssa kuitenkin pystyisi elämään. Liiketoisto on kuitenkin jostakin syystä huomattavasti töksähtelevämpää LG:hen verrattuna ja lisäksi kuvassa on kohinaa ja kuva on muutenkin epätarkempi. Pettymys kokonaisuutena siis tämäkin.

    Ihanne olisikin että jos saisi kummastakin hyvät puolet mutta riittääkö tonnin budjetti?
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 02.04.2010
  3. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Öh, trolli? Eiköhän tonnilla saa 40" kokoluokassa aika monesta plazan virallisten hehkuttajien loistomalliksi hyväksymästä valita, ellei sitten halua ohutta led-mallia tai ei-vielä-kaupoissa 2010 vuosimallia? Itse päädyin viime vuonna tähän.
     
  4. oulosvie

    oulosvie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vastauksista. En ole trollaaja mutta ehkä pientä provoa voi löytyä välillä.

    Tuota Sharpin 705:a olenkin jo harkinnut ja tuon testin perusteellakin vaikuttaisi sopivan tarpeisiini - mustan tasokin parempi ja 24p-tuki löytyy (600LE:ssa 24p:tä ei saa päälle 1080p-materiaalilla). Tuon testin mukaan 100Hz kannattaa pitää päällä myös elokuvia katsellessa? Hintaa tulis kuitenkin 200 euroa lisää jos ostaa Gigantista ja samalla hinnalla saisi Pixmaniasta 46" mallin mutta uskaltaako sieltä tilata on sitten sitten taas toinen juttu.

    Panasonicin S20:n jo melkeen pistin tilaukseen mutta miltä mustan taso näyttää 1000 tunnin jälkeen näissä uusissa malleissa? Liekö esim. LG:n plasmat sen parempia ja vaivaako "image retention" niin pahasti että häiritsee katselua?

    Samsungiakin oon kyllä harkinnut mutta töllön äänentoisto on surkea taitaa olla tuurista kiinni mikä paneeli löytyy. Mustan toistoa tuossa LE40B650:ssa on kehuttu mutta vuotaako valoa pimeässä katsellessa? Gigantin myyjä meinasi että kaikissa LCD-malleissa sama homma ja siksi suositteli tuota Sharpia jossa ilmeni sitten muita ongelmia. Ohuet LED-mallit eivät sinänsä kiinnosta ulkonäöltään, kuvanlaatu on tärkeämpi.

    Yksi hyvä vaihtoehto olisi LG 42LH9000 mutta sitä on ilmeisesti vaikea saada mistään tällä hetkellä. Onkohan tulossa uusia vastaavia malleja tänä vuonna markkinoille?
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2010
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    100hz tekniikka ainakin hyvin toteutettuna parantaa/pehmentää liiketoistoa, jos lähdemateriaalissa mukana oleva nykiminen haittaa. Toisaalta jos katsottavassa materiaalissa on jo valmiiksi mukana sopivasti liikesumeutta, asialla ei ole juuri merkitystä. Jokainen siis päättäköön itse mikä omaan silmään hyvältä näyttää. (Itselläni on 50/60/24hz tv)

    Panasonicilla on aika hyvän näköisiä lcd-telkkareitakin, oletko niitä vilkaissut?

    Ja vaikka en itse suosittelekaan niin jos valovuoto haittaa niin jotkut muut ovat suositelleet Philipsejä... Itsellänikin on Philipsi, tosin pienempi kuin 40" mutta tosiaan siinä ei ainakaan ole havaittavissa yhtään mitään valovuotoa missään kohdassa. Ja äänenlaatukin on kuin menneiltä hywiltä ajoilta. Mutta vaikka laite on teknisesti hyvä ovat Philipsin insinöörit äärettömässä viisaudessaan pilanneet sen softan vähintäänkin huonolla suunnittelulla. Eli älä osta Philipsiä ellet ole varma että juuri se malli sitten täyttää kaikki toiveesi.
     
  6. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai? Ja mitenkähän tämä sitten ilmenee?:rolleyes:
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Asiaa kannattaisi varmaan tutkia tuolta enemmän Philipsejä koskevista threadeista... mutta omalta kohdaltani voin kertoa esim seuraavia havaintoja vm 2009 laitteesta: Kuvasuhdeautomatiikka elää ihan omaa elämäänsä eikä 4:3 tilaa voi manuaalisesti laittaa päälle tv:tä katsottaessa (16:9 onneksi voi, muuten vehje olisi jo lentänyt ikkunasta ulos), ulkoisilla ohjelmalähteillä kylläkin. Ohjelmaopas näyttää monen kanavan tiedot kerralla mikä on hyvä mutta mikä erityisesti sitä sekoittaa on että eri kanavien ohjelmatiedot etenevät jotenkin oudosti eri tahdissa kun sitä ajallisesti eteen tai taaksepäin selaa. Onneksi ohjelmatiedot löytyy muualtakin, pari kertaa on kiinnostava ohjelma jäänyt huomaamatta tuon takia. Päivitysten jälkeen Ylen tekstit nykyään taitavat toimia muuten kunnolla mutta jos kesken ohjelman säätää vaikka äänenvoimakkuutta niin siten jää muutama repliikki tekstittämättä. No, tuossapa oli muutama ihan jokapäiväiseen elämään vaikuttava esimerkki. Lisäksi käyttöliittymässä on välillä outoja viiveitä ja itse telkkarin päälle laittaminenkin valmiustilasta tuntuu kestävän tosi pitkään, ihan kuin tietokoneen käynnistäisi... (Ai niin, linuxhan se siinä. Tämä selittää pitkän boottauksen.)