LCD/Plasma?

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana pete75, 01.04.2010.

  1. pete75

    pete75 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika kulunut aihe mut kysympähän silti. Tilauksessa LG:n LH9000 mut tuntuu vaan kestävän eikä jaksas odotella. Nyt sit rupesin miettimään josko plasma kuitenkin:hitme:
    Eli LG:n 50PS8000 ois malli

    Odotellakko LH:ta vai ottaako toi plasma, jonka sais ainakin. Hinta noilla suht samoissa.

    Telkku tulee ihan normi tv:n katseluun ja leffojen katseluun sekä Wii pelailuun. Kumpi noista nyt sit on +/- tilastolta järkevämpi valinta:OI
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. pete75

    pete75 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. G20 on myös mietinnän alla:rolleyes: 42" samoissa hinnoissa suurinpiirtein ku LG:t
    Mut tietysti 50" LG plasma ois kokonsa puolesta vaihtoehto. Ja LH9000 42" on tilattuna mut vielähän sen voi perua. Taitaa olla aika vaikeeta ton mallin tilaaminen kaikenkaikkiaan.

    Ulkonäöllä ei niin suurta painoarvoa kun kuvanlaadulla ja käytettävyydellä. Mut onko toi local dimming led systeemi niin hyvä et voi jättää noi plasmat mielestä ja odotella:confused:
     
  4. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    FlatpanelsHD.com tulossa kyllä kiinnostavia arvosteluita. Itse odotan varsinkin V20 arvostelua, kun tuo NX700 on poissa pelistä... Jos NX800 olisi valkoisena ja NX700 hinnoissa, niin silloin olisin kyllä jo nostanut kytkintä (3D optio ainakin peleissä). Unohdetaan sitten kaikki 3D ja DVB-T2 hömppä ja panostetaan kuvanlaatuun myös pienemmässä koossa ;)

    "
    The Panasonic X20 is next. Then Sony NX700 and EX500.

    Then the Pana V20 and VT20 and the Samsungs LCD/LED and plasma models.

    We will also receive the Sharp LE820 very soon as well as a few other TVs :)
    "
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2010
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei se mikään mullistava teknologia ole, mutta asiallisesti toteutettuna siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Näin ainakin on oman 46" Sony X4500:n kanssa (netissä enemmän juttua jenkkiversiosta, eli XBR8:sta). Paras mustan taso (etenkin todellisella kuvamateriaalilla) ja ilmeisesti myöskin tummien sävyjen erottelu on kait yhä edelleen Pioneerin 9G Kuro plasmoilla (LX5090, LX5090H, KRP-500M ja KRP-500A sekä niiden 60" versiot).
    En ole ainakaan vielä noita paremmista kuullut, mutta eivätköhän nekin aikanaan jostain putkahda. Lievätkö sitten OLED-televisioita, plasmoja vaiko jopa LED-taustavalolla varustettuja LCD-televisioita, aika sen näyttää.
    Netin "varmojen" ennakkotietojen, What Hifin "testien", fanipoikien hypetyksen ja valmistajan esitetietojen suhteen kannattaa olla varsin kriittinen. Niin monta kertaa on jo julkaistu se milloin minkäkin ominaisuuden osalta täydellinen tv, kunnes on katkerana reaalitodellisuudessa huomattu sen väritoisto luonnottomaksi, musta harmaaksi, liiketoisto nykiväksi...

    Täysin mustalla testikuvalla oman Sony X4500:n musta on erinomaisen tummaa (jopa pilkkopimeässä katsottaessa!), mutta keskimääräisellä kuvamateriaalilla reaalinen mustan taso on selvästi heikompaa. Kuitenkin keskimäärin parempaa kuin yhdessäkään muussa vuoden 2009 aikana julkaisussa, eli ei-Local-Dimming Sonyssa (W5500, Z5500...), joiden taso onkin vain luokkaa 0.05/0.06 cd/m2, eli varsin surkealla tasolla siis. Tai erinomaisella, jos katsellaan kaupan valaistusta vastaavissa olosuhteissa tai jopa siitä vielä selvästi vähemmän kirkkaassa valaistuksessa. Siis lievästi himmennetyssä olohuoneessa, jossa kuitenkin on jonkunlainen valo tai parikin päällä.
    Eli jos ei koskaan niin hämärässä katso, ettei esim. aikakauslehteä näe enää lainkaan lukea, niin sitten ei kannata hirveästi murehtia mustan tasosta. Silloin kontrastikin määräytyy enemmänkin maksimikirkkauden perusteella. Eli se riittänee kirkkaudeltaan melkein kaikissa LCD-televisioissa, olipa taustavalo toteutettu ledeillä tai ei. Parasta olisi tietenkin tutustua omin silmin.

    Full HD -resoluution kuvassa on 1 920 x 1 080 = 2 073 600 kuvapistettä, eli pikseliä. Täydellisessä televisiossa olisi siis reilut pari miljoonaa kirkkaudeltaan itsenäistä pikseliä. Nykyisissä Local Dimming:llä varustetuissa LCD-televisioissa kirkkaudeltaan "itsenäisten" alueiden (zone) lukumäärä on iästä, koosta ja mallista riipppuen luokkaa sata tai pari sataa aluetta. Tämä onkin se suurin puute LD:ssä.
    Tulevissa OLED-televisioissa ei mitään alueita tarvita, joten em. ongelmaa ei pitäisi olla. Plasmoissakaan ei alueita ole, mutta teknisistä syistä johtuen tilanne ei käytännössä ole aivan niin ruusuinen. Mutta tosielämän kuvalla 9G Kurot pyyhkivät lattiaa ainakin vielä nykyisiin Local Dimming- malleihin verrattuna (tässä on nyt siis kyse vain mustan tasosta ja tummien sävyjen erottelusta).
    Toki kuvanlaadussa on muitakin tekijöitä, kuten väritoisto, tv:n itsensä aiheuttama plasmakohina, itse kuvasignaalin kohinanpoisto, liiketoisto, skaalauksen laatu, väriliukujen tasaisuus jne. Lisäksi tv:n oman elektroniikan aiheuttamat pörinät, mahdollisten tuulettimien suhinat yms. jutut.


    Liian huono mustan taso on minun mielestäni lähes sietämätön puute, koska mieluiten katselisin hyvinkin hämärässä huoneessa (ihan vain tunnelman vuoksi). Huono mustan taso syö kuvan kolmiulotteisuutta, realismin tuntua ja heikentää väritoistoa, aivan kuin olisi jatkuvasti harmaa kalvo katsottavan kuvan päällä.
    Sony X4500:n ostin "kun sai niin halvalla" ja kyllähän se on paras tv, jonka olen omistanut (korvasi -07 ostamani 37" Panasonic PX70 -plasman). Vaikkei täysin nettihypetyksen tasolle ylläkään (no, mikäpä malli yltäisi). Mustan tasokin on tyydyttävän hyvää, joissain tapauksissa jopa erittäinkin hyvää, kunhan ei liian pimeässä katsele ja tv:n säädöt ovat tietyissä rajoissa. Ilman LD-toimintoa mustan taso on ilmeisesti varsin lähellä(?) W5500/Z5500 yms. Sonyja. Silloin mustan jatkuva harmaus onkin jo varsin häiritsevää, onneksi ei tarvitse noin katsoa. Ero tosin on monissa tapauksissa suhteellisen pieni, vasta testikuvilla puhutaan aidosti nettihypetyksen tasoisista eroista perusmalleihin verrattuna (kun on täysin musta testikuva, tai edes suuria tasaisenmustia pintoja omaava kohtaus leffassa).

    Oma Sonyni on "DirectLED", eli valodiodit ovat tasaisesti LCD-panelin taakse ripoteltuna. Valtaosa televisioista on kuitenkin EdgeLED -tekniikalla, jossa ledejä on vain television reunoja kiertäen. Tällöin tasaisen taustavalon saavuttaminen on vieläkin haasteellisempaa. EdgeLED -mallit ovat myös Local Dimming- tekniikan suhteen paljon haastavampia, "itsenäisiä" alueita onkin vain muutamia (vs. tarve, eli reilut pari miljoonaa pikseliä). Eli siihen nähden hehkutus on ollut ylimitoitettua.
    Edellä tuo "itsenäisiä" siksi, että mikään taustavalon alue ei todellisuudessa ole täysin itsenäinen, koska muuten mustan taso pumppaisi häiritsevämmin ja tasaisen musta/tumma pinta saattaisi ääritapauksissa näyttää siltä, kuin se koostuisi neliöistä, joiden koko taas riippuisi zonejen lukumäärästä. Plasmoissa ja etenkään OLED-televisioissa tälläisiä murheita koskaan ole.
    Kuten ei Sony X4500:ssakaan käytännössä, koska alueiden välistä kirkkautta aina tasoitetaan, tosin mustan tason kustannuksella. Toisaalta, tasaisen tummiksi tarkoitetut taustat näyttävät tällöin tasaisilta, kuten pitääkin. En ole vielä kertakaan erottanut zoneja eli taustavalon "itsenäisiä" alueita toisistaan. Joistain muista LD-malleista on kyllä rutistu ko. alueiden häiritsevästä erottumisesta, halo-ilmiöiden tms. muodossa (ilmeisesti on keskitytty liiaksi maksimaaliseen mustan tasoon, kokonaisuuden kustannuksella).