Epson EH-TW5500

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana RoopeB, 24.02.2010.

  1. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän niinkuin jääpuikko takapuolessa, ei sitäkään kannata pois ottaa jos alkuun tuntuu vähän kylmälle, kyllä se siitä lämpenee ja kohta ei enää huomaakaan :hitme: Sorry OT
     
  2. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sama tunne nykyään, kun katselee LCD-tykkejä. Sorry OT.
     
  3. cybo

    cybo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    732
    Saadut tykkäykset:
    1
    Dlp leiri puolustaa omiaa vaikka viimeiseen hengenvetoon asti ;)

    Epson on lcd. Hus, hus.
     
  4. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni thread käsittelee tykin hankintaa kolmen eri mallin välillä, joista yksi sattuu olemaan dlp-tykki, vaikka otsikko onkin hieman mitä sattuu...

    Aika erikoista tämä dlp-piikittely, onko LCD-leiri nyt niin epävarma omista hankinnoistaan, kun pitää aloittaa aiheeton flametus muista tekniikoista? Se että täällä muutamat näkevät tykillä sateenkaaria ei todellakaan tee siitä muille katselukelvotonta. Aloitetaanko samalla flamewar LCD:n liike-epäterävyydestä ja lattean kaksiulotteisesta kuvasta? Jospa nyt kuitenkin keskityttäisiin vertailemaan annettujen tykkien ominaisuuksia, jotta saadaan threadin aloittajalle sopiva tykki. :thumbsup:
     
  5. cybo

    cybo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    732
    Saadut tykkäykset:
    1
    Unohdit että pikseliverkko näkyy lcd:ssä.
     
  6. electro-M

    electro-M Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ne CRT-tykit on tykkejä näihin digirihveleihin verrattuna. Uskottavampia kokonsa puolesta, eikä löydy verkkoja eikä kuva nyi ja... :p
     
  7. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    +1 :thumbsup:

    OT:

    Vaikka kyllä mieluummin käyn leffassa...tai teatterissa ja käytiin kyllä katsomassa "Yksi lensi yli käenpesän" sekä "Fame" Lahden kaupungin teatterissa, eikä kontrastissa tai liiketerävyydessä ollut valittamista resoluutiosta puhumattakaan. :cool:

    Sama ilmiö oli havaittavissa aiemmin Peacocin Saturday Night Feaverissa ja Helsingin kaupungin teatterin "Hairsparyssä"

    Ai katseluetäisyydeltä näkyy Full-HD:n pikseliverkko...:rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 07.03.2010
  8. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Olen saanut nyttemmin kohtuu hyvin varmistetuista lähteistä tietää, että amerikan vastine 8500UB on eräin eroin täkäläinen TW-4400. 5500 on 9500UB. Tämä on tilanne noin suurpiirtein, koska malleilla on siltikin erinäisiä pikkueroja.

    Itse kuvanlaadussa 4400 - 5500 tai 8500 - 9500 ei ole niissäkään kuin nimellisiä eroja ja myös omat havainnot vahvistaa asian mutta sitten tulee mutta...

    On kuitenkin niin, että ainakin se mitä tässäkin ketjussa on sanottu 4400 mallin yksilöiden laadun vaihtelusta valitettavasti pitää kutinsa toistaiseksi. Ulkomailta on vielä kantautunut tieto, että varmasti laadunvaihtelu koskee ainakin mallia 8500UB, eli ei auta ostaa sellaistakaan. Väittäisin omalla kokemuksellani syöväni hattuni, mikäli arvosteluissa menestyneet 8500 sekä 4400 laitteet ei ole erikseen testiin järjestettyjä. Muuten on kyllä tapahtunut sellainen pieni ihme, että se joka viides täydellinen yksilö on "sattumalta" ajautunut testaajien nähtäväksi kautta planeetan. Samoin perustein en myöskään uskaltaisi luottaa 5500:n laatuun yhtään sen enempää, en siis väitä niitä vaihteleviksi, sanon vain etten ostaisi Epson merkkistä tykkiä näkemättä yksilöä tällä kokemuksella.

    Parhaimmillaan molempien kuva on kuitenkin erittäin oivallinen ja filmimäisen kiva. Siksi ketjun avaajalle henkilökohtaisesti suosittelen katsomaan 5500:sta tarkemmin noista laitteista.

    Suosittelen kuitenkin olemaan hankinnassa varovainen em. laatuperusteisiin vedoten. Laitteiden tiettyä samankaltaisuutta kuvaa esimerkiksi AVS:ssä vastikään ilmestyneiden kommenttien mukaan pongaamani väliaikainen ns. punaisten juovien ongelma (tuttu malleista 8500/4400), on havaittu myös 9500UB mallissa, joka on 5500:n sisarmalli. Tuo vika tosin ei ole varsinaisesti iso mutta osoittaapa osaltaan Epsonin tämänvuotisen laadunvalvontatalkoiden menneen vahvasti viihteen puolelta läpi.
     
  9. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Jupe kommenteista. Kovasti askarruuttaa juuri tuo Epsonin vaihteleva laatu. En missään nimessä laita melkein kolmea tonnia tykkiin, mikäli laatu on oikeasti tuota luokkaa. Luulisi Epsonin poikien kuitenkin pian tekevän asialle jotakin, muuten tyytymättömämiä asiakkaita on liikaa. Toivottavasti jo tykkinsä hankkineet jaksavat pommittaa huoltoa ahkeraan ja vaatia korjauksia asioihin. Ehkä se viesti tästä välittyisi Epsonillekin.

    Sen verta huonosti Tampereen Videotykki Oy auki, että vielä hetkeen ei ole mitään saumaa päästä siellä käymään. Mikä ihmeen logiikka tässä asiassa oikein on, kuka normaalisti töissä käyvä kykenee liikkeeseen sen ollessa auki?! Ilmeisestikään pää asiakasryhmä eivät ole yksityiset, vaan toisen yritykset. En muutan tätä tajua :OI:hitme::grr: Mahtaako Sonya ja Epsonia löytyä rinnakain jostakin muusta liikkeestä Tampreen suunnalla?
     
  10. topiv

    topiv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä ilmoittautuu tuore (helmikuussa hankin) Epson TW5500 omistaja. Omani tilasin Mareksin web-kaupasta, josta se tuli samalla viikolla paikalliseen postiin.

    Linssinsiirto toimii todella hienosti, mutta koska vanhassa telineessä tykki ei osunut keskelle telinettä, hankin uuden ja kiinnitin uuden telineen katossa parempaan kohtaan enkä enää tarvitse linssinsiirtoa.

    Tykki on todella hiljainen omaan korvaani. Tuulettimen erottaa täysin hiljaisessa huoneessa, mutta on matalaa huminaa, joka ei minua ainakaan häiritse. Ei ole toistaiseksi pitkänkään (8 tuntia päällä yhteen menoon) katselusession aikana koventanut tuulettimen ääntä.

    Lisäksi en ymmärrä jos jotakuta häiritsee tykin dynaaminen iiris: se naksahtaa kerran kun tykin laittaa päälle, mutta itse en sitä kuule elokuvan aikana, vaikka tykki on sohvan yläpuolella katselupaikalla.

    Kuva on hieno. Minulla on high contrast gray -kangas, jossa ei ole hotspottia enkä pysty havaitsemaan mitään sateenkaaria. Minun kotiteatterini on tosin kokonaan pimennetty ja melko hyvin äänieristetty, joten pidän siitä, että elokuvan äänet ovat kunnolla kuultavissa. Kuvasignaali tulee 10m HDMI-kaapelilla viritinvahvistimen kautta.

    Ainoa, mitä voin moittia, on pieni kohdistusvirhe: eli valkoisisssa pystyviivoissa näkyy punaista värivuotoa vasemmassa reunassa. Sen tosin voin erottaa vain seisomalla aivan valkokankaan edessä. Eli se ei kyllä elokuvaa katsoessa haittaa.

    Harkitsin Optomaa ja Panasonicia vaihtoehdoksi ja kävin katselemassa Pirkkalan Verkkokaupasta heidän tykkivaihtoehtojaan. Epsoniin päädyin lukemalla testejä ja Mikrobitin helmikuun fullhd-tykkitestin perusteella. 4400-mallin sijaan tilasin 5500:n koska sen hinnanero oli niin pieni 4400-malliin nähden.

    Summa summarum: minä olen tykkiin todella tyytyväinen ja toistaiseksi Epsonin laadusta ei ole pahaa sanottavaa.

    Jos haluat kysellä jotain detaljeja, voin koittaa vastata parhaan ymmärrykseni mukaan.
     
  11. aaltomar

    aaltomar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2001
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska kysessä on LCD-tykki, ei sateenkaaria pystykään näkemään. DLP-tykeissä, joissa osavärit toteutetaan väripyörällä, voit taasen näitä sateenkaaria sitten nähdäkin.
     
  12. savihousu

    savihousu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    :hitme: Näin......
     
  13. Makezu

    Makezu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tässä ensimmäistä tykkiä hommaamassa ja tämä kyseinen Epson EH-TW5500 malli kiinnostaa kovasti. Tilaa jossa tykki olisi en aina saa täysin pimennettyä. Tykkiin liittäisin digipoksin ja PS3. Eli tykki tulisi tv:n ja leffojen katseluun ja myös PS3 pelailuun. Olisiko tämä tykki hyvä vaihtoehto vai suosittelisitteko jotain muuta tykkiä?
     
  14. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epson EH-TW5500 on huipputykki hinta/laatusuhteeltaan, jonka ostaisin, jos olisi tykin hankinta edessä.
     
  15. cybo

    cybo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    732
    Saadut tykkäykset:
    1
    Erittäin hyvä valinta. Valotehoa riittää hajavalon tappamiseksi sekä kestävyys paneelien & lampun suhteen parhaimmasta päästä.
    Sijoitus helppoa eikä käyntiääni ole sietämätön.
    + hyvä takuu lampulle & tykille.

    Ainut - hinta. Jos löydät edellisen kauden tw5000 uutena jostain saat melkein saman kuvanlaadun reilusti halvemmalla.
     
  16. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Halvempaa tarvitsevalle hyvä vaihtoehto voi olla myös Epson EH-TW4400 joka on kuvanlaadultaan käytännössä sama kuin 5500 hyville lähteille. Siinäkin on epäorgaaninen paneeli mutta olen täysin samaa mieltä.

    MUTTA 4400:sta miettivän on syytä myös tarkastaa ostettavan yksilön laatu. Vilkaise ketju: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=80359 jossa eräitä vastaantulleita laatuongelmia käsitelty, joskin myös hyviä huomioita. On huomattava, että laatuseikat on koskeneet yksistään yksilöitä, ei tuotetta yleisesti, jossa ei ole mitään vikaa. Samalla voi huomioida, että laadunvarmistuksen puute voi ihan hyvin koskea myös huonollla tuurilla jotain 5500 yksilöä, joskin kalliimpana se on ehkä hieman paremmin laatuvarmistettu erityisesti konvergenssin osalta. Siksi henk. koht. lähtisin kummankin tapauksessa katsomaan tykkiyksilön ennen ostamista.

    Muuten olen cybon kanssa samaa mieltä. Itselläni on TW4400 ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Myös olen nähnyt 5500:n, jonka kuvanlaatu näyttää ihan samalta samalla lähtömateriaalilla (vertailukelpoisissa ehjissä yksilöissä). Hintalaatusuhteessa loistava kapistus ja vaikea nähdä miten siihen voisi kukaan pettyä ellei ennestään huonetta valaise joku JVC:n huippuprojektori.

    Valotehosta senverta, että iltaisin verkkoa leffan jälkeen selaan ja kun näppis on sylissä, niin tarvitaan jalkalamppu joka on suoraan ruutua vastapäätä. Silti on lähestulkoon kuin normi työpöytänäyttöä käyttäisi vaikka kuvan vieressä lisäksi heijastelee telkkari päällä. Kuvan tarkuus ei toki ihan yllä työpöytänäytön tasalla mm. konvergenssi ja optisista syistä tietenkään mutta värit näyttää yhtä hyvältä ellei paremmalta kuin kunnon näytöllä varustetussa työpisteessäni. Siinä voi täysin luotettavasti vaikka valokuvia säädellä tai näyttääkin kuin diaprojektorilla. "Ennenvanhaan" se meni niinpäin, että onnistuneiksi tiedetyistä valokuvista piti mieluummin säädellä tykkiä. :)
     
  17. RoopeB

    RoopeB Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovh. hinnoilla eroa syntyy ~300e verran. Vielä jos 4400 kärsii laadunvalvonnallisista (tosin samaa on uumoiltu myös 5500 kanssa) puutteista, ei mielestäni tarvitse miettiä kumpaan kallistuu.

    Mutta asiasta toiseen. Millaisia eroja orgaanisen- ja epäorgaanisen panelin välillä on?
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  18. cybo

    cybo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    732
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh, oli sellainen käsitys että 5500 3200€ ja 5000 1990€ mutta tieto jo vanhentunut..... + uusi malli kehissä

    Orgaaninen paneeli kellastuu ajan myötä. Esim Pana ax200 1700h jälkeen heijastettu valkoinen kuva uudella lampulla oli kauttaaltaan kellertävämpi (ei enää puhtaan valkoinen) minkä lisäksi kuvassa oli selvästi vihreämpi alue keskellä kuvaa.
    Ilmiö liittyy jotenkin lämmön takia pikseleiden kuolemiseen.
    Epäorgaaninen taas ei kellastu, itsellä kokemusta 2800h asti jonka jälkeen kuva on tosin tummunut lampun ikääntymisen myötä hieman mutta valkoinen kauttaaltaan saman värinen. Lampun uusimalla kuva taas "uutta vastaava"; tai noh, voihan olla että se on jotenkin muuttunut mutta vähäisessä määrin.
    Valotehoa 2800h kohdalla suhteessa saman verran panassa oli 1100h kohdalla.
    Noin mun silmillä nähtynä.
     
  19. Tizmon

    Tizmon Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävinpä itse vertailemassa hiljattain tätä ja sonyn vlp-hw15 mallia Tampereen Videotykissä. Asetukset varmasti eivät olleet mitenkään nappiin säädetyt, mutta tässä mietteet:

    Epsonin kuva oli parempi, varsinkin kohtauksissa missä oli paljon sekä tummaa että vaaleaa sisältöä. Toisaalta epsonissa oli iso input lagi, eikä tuo tuntunut korjaantuvan juuri vaikka erilaisia prosessointeja kytki pois. Kuva oli siis jaettu jakajalla kahteen tykkiin ja signaalin pitäisi olla identtinen. Kuitenkin oli selvästi nähtävissä että kohtauksesta toiseen siirryttiin sonyssa aikaisemmin.

    Päädyin itse päivittämään sanyon plv-Z700 tykin sonyyn. Hinta kun oli vain alle pari tonnia, ja tuo input lagi on hyvä olla kohdallaan pelaamista varten. Olohuoneen valkoiset seinät myös kompensoivat tuota natiivia kontrastieroa...

    Input lagista löytyikn jälkeenpäin mittauksia jostain foorumilta, missä kyllä olivat mitanneet lagin epsonissa sonya suuremmaksi.

    Toivottavasti en nyt pahasti aiheuta ketään näkemään kuvassa lagia enemmän kuin sitä onkaan..
     
  20. mattilaj

    mattilaj Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pelailen TW-5500:lla eikä input lagista (jonka olen myös yrittänyt mitata kuvanparannusoptiot minimissä ~45ms) suurimmassa osassa peleistä ole ollut haittaa. Esim. Gears of War:ssa, GTA4:ssa tai God of War:ssa en huomaa lagia ellen keskity sitä tutkimaan. Normaalissa pelin tiimellyksessä asiaa ei kerta kaikkiaan huomaa.

    Sen sijaan Forza 3:sta, etenkin nopeilla autoilla, ajaessa auton ulkonäkökulma ei minun mielestä ole pelikelpoinen. Onneksi rattimiehenä olen aina pelannut sisäkuvakulmasta ja jostain syystä se ei aiheuta läheskään niin paljon ongelmia. 200 km/h nopeaan mutkaan ajaessa tykki on perässä noin 2,5 metriä, eli puoli auton mittaa, minkä voi havaita. Nopeampikin tykki tuossa tilanteessa kelpaisi, mutta olen täysin valmis elämään tämän kompromissin kanssa, koska kuva on yksinkertaisesti järkyttävän hyvä sekä peli- että leffakäytössä.