Sony HX700 (40"-46")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana milcho, 24.03.2010.

  1. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinpä. Kokeilin noita sun säätöjä ja oli omaan makuun hieman liian lämmin/punertava, toinen mikä hieman häiritsi oli se että sun asetuksilla kuva oli liian vaalea tai "hailakka".

    Muutin värilämpötilan neutraaliksi ja nostin mustan tason keskikohtaan, muuten pidin asetukset samana. Pitää vähän aikaa katsoa miltä näyttää.

    EDIT: Pikkasen meni musta tukkoon, piti muuttaa keski -> matala.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  2. TomiL

    TomiL Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saakos ton HX:n tohon alumiinijalustaan vain onko se vain NX:n ominaisuus?? ainoastaan webissä sekä verkkokaupassa mainostetaan jotta soveltuu vain NX:älle.

    Onkos HX sen verran vahvempi vai mikä tossa on esteenä, mikäli estettä on?

    -tomi
     
  3. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä huomio. Ei taida saada kuin NX700 ja NX800 malleihin, HX700 malli on sen verran paksumpi (CCFL vs. Edge-LED) ettei mahdu lepäämään siinä alustan urassa.
     
  4. The E

    The E Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muut havainneet ongelmia huulisynkan kanssa? Mulla on 46HX700:ssa kiinni Topfieldin TF5100PVRc ja huulisynkka on häiritsevästi pielessä sekä telkkarin omilla kaiuttimilla että vahvistimen kautta kuunneltaessa.

    Jos laittaa äänet ulos yhtä aikaa telkkarista ja vahvistimesta, niin ääni tulee selkeästi eri aikaan, ikään kuin kaikuna. Menisköhän tuo niin, että kun äänet tulee vahvistimen kautta, niin kuva on myöhässä ja kun äänet tulee telkkarin omista kaiuttimista, niin silloin kuva on etuajassa.

    Synkka on pielessä myös, jos katsoo Bluerayta Pleikkarin kautta.

    Wanhalla Sonyn telkkarilla synkkaongelmaa ei ollut, joten digiboksi, vahvistin ja PS3 ovat kunnossa.

    HX700:n omalla virittimellä on myös synkkaongelma, mutta se ei niiiin häiritsevä, mutta kuitenkin se on havaittavissa.

    Onko kukaan muuten saanut verkosta automaattista softapäivitystä?
     
  5. jiti66

    jiti66 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan muuten saanut verkosta automaattista softapäivitystä?

    Kyllä sellainen taisi tulla kun ihmettelin miksi valmiustilassa palaa kaksi valoa. Keltainen ja se punainen. Toimiiko muilla kaukosäätimen numeronäppäimillä kirjoittaminen, minulla ei ? Vai eikö tässä mallissa ole sitä ominaisuutta ? Mites tuo television kyljessä oleva Dailymotion tarra. EN kyllä omastani löydä moista kanavaa ? :mad:
     
  6. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs sun softaversio nyt sitten on? Options -> järjestelmätiedot. Itse kävin automaattiset päivitykset tietenkin heti laittamassa off asentoon, uutta versiota en asentele ennen kuin tietää mitä saa.
     
  7. The E

    The E Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on nyt PKG1.101EUL-0103, ja on ollut tuo sama ainakin viikon 9 lopulta asti. Sitä ennen en huomannut tarkistaa versiota.
     
  8. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sä olet ainakin saanut uuden päivityksen, mulla alkuperäinen PKG1.078EUL-0103 vielä alla ja pysyy. Olis mukava tietää erot, ei vissiin support sivuilla ole vielä mainintaa.

    EDIT: Jos olet kaapelissa niin kokeiles muokata kanavalistaa.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2010
  9. jiti66

    jiti66 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo sama numerosarja minullakin on. En sitten tiedä miksi siinä vilkkui ne kaksi valoa (kelt. ja pun. ) ? Villkuivat jonkin aikaa valmiustilassa sitten sammuivat n.10-20 sekunniksi jonka jälkeen se punainen jäi palamaan normaalisti ? :eek: Niin ja töllöhän on vasta viikon vanha.
     
  10. The E

    The E Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt joudun kyllä korjaamaan lausuntoani, kun löysin pöydältäni piilossa olleen keltaisen muistilapun... Viikolla 9 softaversio oli siis PKG1.070EUL-0103, ja nyt on siis se PKG1.101EUL-0103. Uudempi versio lienee päivittynyt aivan lähipäivinä huomaamatta.

    Mutta huulisynkkaongelma on ja pysyy :grr:

    Olen kaapelissa, kokeilen huomenna tuota kanavalistan muokkausta. En ole käyttänyt TV:n omaa viritintä sen jälkeen kun olympialaiset loppui...
     
  11. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos haluat varmistua onko lipsync ongelma oikeasti tv:n vika niin siihen on hyvin yksinkertainen konsti.

    1. Tehdasasetusten palautus ja tv:stä äänitila vakiolle.
    - Ennen vanhaan kun päivitteli emolevyn BIOS:a niin uudet ominaisuudet eivät tulleet voimaan tai emolevy KENKKUILI ennen kuin teki CMOS:n = tehdasasetusten palautus (nollaus). Sama voi päteä vielä nykypäivänäkin esim. uusissa Sonyissa (bugi)?

    2. Katsot tv:n omalla virittimellä YLE:n kotimaista puheohjelmaa (aamu-tv?) ja kuuntelet tv:n omilla kaiuttimilla (ennen kuin lähdet säätelemään) ja pidät kaikki muut laitteesi kiinni. Fiksuna ihmisenä tarkistat tietysti ensin makuu- tai lastenhuoneen vanhasta crt-putkesta että huulisynkka tosiaan on kohdallaan ;)
    - Jos kierrättelet äänisingnaaleja vahvistimien kautta ja vielä otat tv:n optisesta ulostulosta äänen Esim. topfield -> tv -> av-vahvistin niin ei ihme jos lipsyncia on
    - Missään nimessä ei huulisynkkaa kannata ruveta katsomaan esim. subin ulkomaisista sarjoista, hyvä esimerkki oli Conan O'Brian missä ääni saattoi tulla 2 sekunttia myöhässä, vikahan ei silloin ole tv:ssä jos naapurikanavalla samaan aikaan huulisynkka on kohdillaan

    Sun tv:ssä voi olla oikeasti vikaa en sitä sano mutta sulla menee 5 minuuttia asian varmistamiseksi hyvin helpolla tavalla, trust me!
    Ja mitä kuvansäätöihin tulee niin kirjoitat asetuksesi ylös jos niitä murehdit, pohja löytyy tän threadin etusivulta, copy/paste 2 sekunttia :)

    Jos tv:ssä vielä lipsync ongelma niin kipin kapin huoltoon.

    Mulla ei lipsync ongelmaa ole millään lähteellä. Testasin äsken Blu-ray levyjä ja lipsync on täysin kohdallaan 0ms viive asetuksilla. Mulla on myös Yamaha RX-V1900 laitehyllyssä mutta testaan ensin kaikki lähteet suoraan TV:ssä ennen kuin lähden kierrättämään mitään vahvistimen kautta, näin varmistetaan ensin että tv tosiaan toimii niin kuin pitää, yksi lähde/laite kerrallaan. Sitten kierrätetään seuraavaksi Yamahan kautta "passthru" ja katsellaan huulia ja jos huulet liikkuu väärään aikaan niin tiedetään 100 varmasti missä vika luuraa. Vanhana DivX3.11 ja VirtualDub miehenä näen kyllä vaikka 10ms huulisynkan ongelman ja se on varma, kysy vaan monta synkronointia olen kuvalle ja äänelle tehnyt. ;)

    Mulla jos olisi ollut lipsync ongelma niin se olisi ollut maksimissan tunti ja soitto Sonyn valtuutettuun huoltoon että töllö korjaamolle tai uutta tilalle, en todellakaan murehtisi viikkokausia asiaa minkä voi hoitaa viidessä minuutissa pois päiväjärjestyksestä.

    Mitä noita threadeja on lukenut ja kun on ollut lipsync ongelmia niin kyllä joka postauksessa on vilahtanut sana "topfield".
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2010
  12. The E

    The E Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä milcho.

    Palautin tehdasasetukset, mutta mitään näkyvää (tai kuuluvaa, heh) vaikutusta ei ollut. Telkun omalla virittimellä ja kaiuttimilla ääni on ~ok, mutta sekä Topfieldin että PS3:n kanssa ongelmia on edelleen.

    Kokeilin laittaa PS3:sta äänet suoraan telkkuun hdmi:n kautta ja silloin äänet oli synkassa. Mutta kun ohjasin äänet pleikkarista optista piuhaa pitkin vahvistimeen, niin silloin Casino Royale vaikutti dubatulta kung-fu leffalta, sen verran paha oli huulisynkka :eek:

    Mutta pitäähän se Topfieldinkin äänet tulla synkassa, eihän sitä nykyään voi enää elää ilman kovalevytallennusta, samoin PS3:sta pitäis kyllä saada äänet suoraan vahvistimelle. Niin kuin aikaisemminkin kirjoitin, jos kokeilen ottaa Topfieldin äänet ulos sekä telkkarista että vahvistimesta, niin äänet tulee huomattavasti eri aikaan. Vanhalla 32" Sonyn lcd:llä äänet tuli yhtä aikaa ulos vahvistimen kanssa, eli jotain tässä HX700:ssa on nyt pielessä.

    Soittelin Sonyn huoltoon parisen viikkoa sitten ja sieltä tuumattiin, että kukaan muu ei ole valittanut synkkaongelmista kuin minä ja että odotellaan mahdollista softapäivitystä. En ole laiskuuttani saanut tehtyä asialle mitään sen jälkeen, mutta nyt kun tässä on softakin päivittynyt, niin pitänee ensi viikolla aktivoitua.
     
  13. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et sitten osannut päätellä alla olevasta lauseestasi että TV on ehjä?

    Rupeaa menemään pahasti OT mutta tämän kerran vielä. :mad:

    Sun tv:ssä ei edelleenkään ole mitään vikaa vaan se prosessoi kuvaa kovemmalla kädellä kun sun vanha töllö tai sitten PS3:sta lähtee ääni jo valmiiksi epäsynkassa kun otat kuvan HDMI:llä ja äänen optisella. Eikö sun vahvarissa ole äänelle viivettä, tutki. Onko kaikissa BD ja DVD elokuvissa synkka ongelma, testaile.

    Mulla ei ole PS3:sta mutta pari vinkkiä voisin antaa: (vinkit löyty google haulla eli joillain auttanyt lipsync ongelmaan juuri samaan kun sulla)
    BD/DVD videon ulostuloformaatti (HDMI) -> RGB (kokeile muitakin)
    BD 1080p 24 Hz -ulostulo (HDMI) -> Pois päältä (kokeile muitakin) BD:t voi nykiä.
    http://manuals.playstation.net/document/fi/ps3/2_20/settings/bdsettings.html

    TV:stä kaikki kuvanparannukset pois+motion flow pois + kokeile eri asetuksia pleikkarista kuvalle ja äänelle.

    Jos ei auta niin kytke seuraavasti: PS3 HDMI -> Sony HDMI -> Sonyn takanta optisella vahvarille. (muistahan tehdä kytkennät laitteet täysin sammutettuna)

    Jos ei auta niin sammuta TV ja aukaise uudestaan kun PS3 on päällä. (jollain synkka palautunut näin)

    Osta nykyaikainen vahvistin missä on vähintään 2xHDMI sisään ja 1xHDMI ulos, mielellään myös uusien audioformaattien purku (vai osaako pleikkari jo purkaa kaikki ja sylkästä LPCM:nä ulos, en tiedä). Näitä saa jo parilla satasella ja sun ongelmat katoaa sen siliän tien.

    Maailmalla on tuhansia kaltaisiasi joilla sama ongelma kun ottavat kuvan HDMI:llä ja äänen optisella ja mikä tärkeintä monellakaan heistä ei ole edes Sonyn TV saatikka HX700 :) Kellään ei ole PS3 tai televisio rikki vaan kytkentätapa on voisko sanoa "epästandardi" nykypäivänä ainakin BD-kiekkojen kanssa.

    http://www.google.fi/#hl=fi&ei=B1eu...=ps3+hdmi+av+sync&spell=1&fp=f15b6eb920cd99ac

    EDIT: Sama pätee toppariin, katsele jos äänelle ja kuvalle jotain säätöjä ja kokeilet eri asetuksia. En omista topparia ni en tiedä mitä asetuksia löytyy, audio delay tai av-sync tai vastaavaa?
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2010
  14. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen ongelma löytyi BDP-S360 Blu-ray soittimen ja HX700:sen yhteistyössä HDMI liitännällä. Eli Stanley Kubrickin "Full Metal Jacket" DVD-leffa kun on ALKUPERÄISELLÄ kuvasuhteella 4:3 (niin kuin herra K on halunnutkin) niin HX700 venyttää sen automaattisesti 16:9 suhteeseen, TV:n kuvasuhde asetuksista ei löydy 4:3 asetusta vaan vain smart, laaja ja zoom. Kävin myös pakottamassa soittimen asetuksista TV-tyypiksi 4:3 mutta ei auttanut. Kaikilla muilla lähteillä TV:sta pystyy valitsemaan manuaalisesti myös 4:3. Kokeilin myös ottaa CEC:n pois käytöstä mutta ei vaikutusta.

    Todennäköisesti bugi on soittimessa koska 4:3-TV tyypin valinnalla ei ollut vaikutusta, pitää katsoa jos uskaltaisi päivittää soittimen ohjelmiston mutta en tiedä kannattaako ton yhden leffan takia sitä riskiä ottaa koska hyllystä löytyy kyseinen raina myös BD:nä.

    Hieman ot "Full Metal Jacket" BD-versiosta, ovat menneet "raiskaamaan" elokuvan tekemällä siitä 16:9 (zoomaamaan 4:3 kuvan 16:9 kokoon että ylhäältä ja alhaala leikkautuu materiaalia pois, kiva katsoa ihmisten päitä kun näkyy vain nenä ja kaikki sen yläpuolella oleva materiaali on kateissa) version ilman ohjaajan suostumusta, perkele sentään. :grr: Tämän jos herra Kubrick tietäisi niin kääntyisi haudassaan. Mukavempi tietysti katsoa 16:9 kuvaa noin muuten mutta ohjaajan näkymystä olisi kunnioitettava.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2010
  15. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa aktivoitua ja ostaa uusi vahvistin eikä valittaa myyjälle tai Sonyn supportille ellet halua menettää kasvojasi ;) tää ei ole sitten ilkeilyä vaan ajattelen sun parastasi.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2010
  16. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös 4/3 DVD/Blu-Ray toistu Blu-Ray -soittimella pillariboksina ts. 16/9-freimissä mustat sivupalkit, jolloin TV/projektori olettaa kuvan olevan 16/9. Ainakin minun Sony 350 ja Philips 3000 tekevät noin kuten myös Toshiban HD-DVD. Tarkista vielä kerran soittimen asetukset.
     
  17. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet oikeassa ja näinhän se on, jostain syystä en tuota Näyttömuotoa kokeillut muuttaa -> Kiinteä kuvasuhde (kuvittelin sanan kiinteä laajaksi) ja koska alkuperäinen kuulosti niin hyvältä, niin kuin aina. Ei sitä kaikkia näköjään väsyksissä huomaa katsoa. Nyt näkyy Stanleyn elokuvat juuri niin kuin pitääkin.
     
  18. The E

    The E Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, tuon optisen piuhan kytkennän viiveen ymmärrän, mutta vois nyt kuitenkin olettaa, että kun kuva ja ääni menee samaa scarttia pitkin digiboksista telkkariin, niin edes ne pysyis keskenään synkassa...

    Eli uuden telkkarin kuva näyttää hyvältä, mutta samalla sitten Topfield muuttui käyttökelvottomaksi eli uuden telkkarin lisäksi "pääsen" ostamaan myös uuden digiboksin sekä vahvistimen :hitme:
     
  19. foenix_

    foenix_ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko ratkaisuna, että kierrätät digiboksin ja pleikan äänet ensin telkkariin ja sieltä optisella spdif:llä vahvistimelle.
    Eli digiboksi (scart)-> TV (spdif)-> vahvari.

    Sonyn V5500:lla ensiintyy vastaavaa input lagin aiheuttamaa synkka ongelmaa, jos äänet viedään ulkoisilta laitteilta suoraan vahvistimelle.
    V5500:n asetuksista 'Elokuvatila' moodi taitaa pahimpia input lagin aiheuttajia, jos vastaava löytyy niin käännä pois.
     
  20. steam1

    steam1 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2010
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 30.03.2010