Liisa ihmemaassa (Alice in Wonderland) (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 22.06.2009.

  1. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle oli tämä oli pienoinen pettymys, odotukset tosin oli aika korkealla. 3D toimi ihan hyvin paikka paikoin, välillä taas mielestäni sitä ei ollut olleskaan.

    Näyttelijät suoriutuivat rooleistaan vallan hyvin, juonikin oli ihan hyvä paitsi lopun taistelukohtaus ei oikein mielestäni sopinut leffan henkeen. Odotin että leffa olisi ollut enemmän Burton mainen, nyt siinä oli ihan liikaa Disneytä.
    Pienet söpöt puhuvat hiiret oli pitänyt tapattaa alkumetreillä, jotenkin tuli semmoinen fiilis että kaikki piti tarjoilla oikein katsojille. Tässä pieni söpö hiiri, koira ja muita söpöjä eläimiä, eikä siinä kaikki vaan ne osaavat myös puhua.

    Burtonin pitäisi vaan pysyä Burtonina ja tehdä sen näköisiä leffoja, en minä ainakaan odota mitään perkeleen puhuvia söpöjä hiiriä. Kuten sanonta menee, suutari pysyköön lestissään.Olisiko sitten Disney sanonut pari valittua sanaa että tehdään vähän vähemmän pelottava että saadaan ikäräja alas, saadaan enemmän katsojia (enemmän rahaa). Tässä välin tarkistin ikärajan mikä näköjään on K-11, hassua koska kaverin kanssa katseltiin niitä muksuja mitkä sisään tuli vanhempiensa kanssa. Suurin osa niistä oli hädin tuskin 7, luulin jo että voisin viedä mun 9v. tytön katsomaan tätä mutta eihän se perkele pääse edes sisään:eek:.

    Mutta asiaan siis.
    Leffa oli siis pienoinen pettymys.
    3/5

    Voi tosin seuraavalla katselmuksella arvio parantua kun ei odota vanhaa Burtonia, katsoo leffan Disneyn pelottavana lasten leffana:grr:
     
  2. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erittäin todennäköistä.
     
  3. Chaplin

    Chaplin One for all, all for me Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.02.2003
    Viestejä:
    645
    Saadut tykkäykset:
    2
    9-vuotias pääsee katsomaan K-11-merkinnällä varustettua elokuvaa täysi-ikäisen seurassa.
     
  4. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas taas naurettava ajatus. Mitä järkeä on tehdä kuitenkaan lasten sadusta yhtään sen väkivaltaisempi tai synkempi kuin se nyt jo on vain väkivaltaisuuden vuoksi?
     
  5. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkoittanut että elokuvan pitäisi olla väkivaltainen, tarkoitin että voisi olla hieman synkemmän sävytteinen ja ehkäpä hieman pelottavampi ilman väkivaltaa. Hieman pelottavampi tarkoittaa yleensä kkorkeampaa ikäräjää, joten se oli aika monta katsojaa vähemmän.

    Niin katsoin sen ikärajan vain Finnkinon sivuilta, siellä on vain merkintä 11. Yleensähän on myös merkitty kaksi ikäräjaa, toinen ilman vanhempia ja vanhempien kanssa. Nekin muksut mitkä siellä oli katsomassa eivät mielestäni olleet edes sitä 9, meidän edessä olevakin näytti sormilla ikänsä sille lipuntarkastajalle kun se kysy sen ikää. Kuinka moni edes 9v. näyttää sormilla ikänsä, se tosin myös sanoi ikänsä mutta kun en kuullut paljonko se sano.
     
  6. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka tässä nyt väkivallasta ylipäätään puhui? Vaan siitä, että Disneyllä on aivan tasan tarkkaan ollut sanansa siinä millainen elokuva tulee olemaan. Leffasta "olisi saanut" paljon tummemman "burtonmaisen" elokuvan kuin mitä se nyt on.

    Ja tästä "lasten sadusta" löytyy kyllä jos jonkinlaista tulkintaa. Esimerkiksi McGee's Alice (alunperin tietokonepeli), sekä pornoversio. ;) Ja ITSE ASIASSA - eihän se Lewis Carrollin alkuperäinen tarina taida edes mikään lasten satu alunperin olla, vaan romaani. Ja siitä on sitten tehty se lasten satu -tulkinta.
     
  7. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä oli surkeaa. Burton ei ole Mars Attacksin jälkeen saanut aikaiseksi mitään omaan makuuni toimivaa, mutta nyt mennään jo aika pohjalla. Loistavasta lähdemateriaalista on sutattu käsittämättömän huono tarina, jossa omaperäisyys on korvattu koheltamisella ja sekavuudella. Ehkä tästä on leikkaajiakin syyttäminen mutta ei tätä kyllä kahta tuntia pidempääkään olisi kestänyt. Trippailutkin jäivät enimmäkseen taka-alalle. Hahmoja ei sentään oltu pahemmin ryssitty; ääniroolit ja animaatio toimivat pääosin hyvin. Liisan näyttelijä tarjosi aika värittömän suorituksen, mutta Depp ei yllättäen ärsyttänyt pahasti tällä kertaa.
    3D-kokemuksena tämä oli selkeästi tuskallisin tähän asti. Jos kankaalla oli vähänkin enemmän liikettä, eli lähes koko leffan ajan, oli kuva joko tärisevää tai suttuista - huomattavasti pahemmin kuin täysin animoiduissa 3D-versioissa on tähän asti ollut. Päänsärkyä ei oikein voinut välttää, kun taas monet elokuvan maisemat jäivät kokonaan hahmottamatta. On oikeastaan hankala sanoa kumpi oli epäselvempi: elokuvan tarina vai sen visuaalinen anti...
    No, pari tähteä irtoaa just ja just onnistuneista hahmoista sekä psykedeelisyydestä.

    **/*****

    Tämä on kyllä täysin käsittämätöntä :D
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2010
  8. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvoin näkee näin paljon mielipiteitä jakavasta elokuvasta. Nimittäin monet ovat pettyneitä ja antavat 2 tähteä, sitten taas toisaalta monet kehuvatkin ja antavat vähintään 4 tähteä. Ainakin mitä olen täältä lukenut ja suomalaisista arvosteluista, niin tuntuu vähän olevan joko 2 tai 4/5 tähteä. Itse en ole vielä nähnyt tätä elokuvaa. Burton on omiin silmiini ollut vähän epätasainen ohjaaja, sillä esim. Ed Wood ja Mars hyökkää! ovat kyllä aika huonoja, Big Fish taas mahtava 5 tähden elokuva, ja siihen väliin mahtuu sitten monta keskivertoa, jotka ovat 3-3½ tähdessä.
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ed Woodin herjaamisesta pää poikki!



    ;)
     
  10. rimbaud

    rimbaud Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    jerusalemin hämis puhuu asiaa. solvatkaa mitä solvaatte mutta Ed Wood on rauhoitettu alue. Lisäksi saamarin hyvä raina:naminami:
     
  11. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Off with the head! Ed Woodia(ohjaajaa/elokuvaa) ei sovi solvata! Kevyesti paras Burtonin tekele. Itse en ole oikeastaan jaksanut edes kiinnostua näistä Burtonin "saduista" Sleepy Hollowin jälkeen.
    Sitä ennen kaverin elokuvat tuntuivat suht tuoreilta.
    Telkkarista näin sattumalta Charlie and the Chocolate Factorya viime joulun tienoilla, ja se oli jotain ihan hirveää p*askaa. :sick:
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Itse kuulun taas Lissun haukkujiin, jotain uutta saisi Burtonki kehitellä tuleviin rojekteihin. Kaninkolopuu oli lähes kopio Sleepy Hollowin vastaavasta, samoin pääosin muutkin lavasteet/cgi-taustat. Leffa oli lisäksi tylsä, ja tuttu siellä täällä oleva mustanpuhuva huumorikaan ei oikein maaliin osunut. Lopun taistelut päälleliimatun oloinen, suuren yleisön kosiskeluyritys. Kehuja kuitenkin tulee kekseliään näköisistä ja oloisista hahmoista, sekä aikuisten sadusta ylipäätänsä, joita nyt ei liiemmin viime aikoina ole tullut teattereihin.

    Annetaan 2+/5
     
  13. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Menin ilman ennakko-odotuksia elokuvaan ja en oikein pitänyt näkemästäni. Elokuva oli sitä tuttua Burtonia, jota on nähty liian monta kertaa aikaisemmin. Juonta ei oikeastaan ollut, pelkkää silmäkarkkia vaan.

    3D-teknologia ei ole minua varten. Kaksi 3D-elokuvaa olen nähnyt (tämän ja Avatarin) ja molemmat ovat olleet surkeita elokuvia. Lapset varmaan tykkäävät.

    Toisaalta ymmärrän elokuvastudioiden panostuksen 3D-elokuviin, koska haluavat taistella nettilatailua vastaan kaikin keinoin.

    Liisa ihmemaassa oli tylsä elokuva.
     
  14. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    3d on ihan täysi kupla. Onko joku siitä oikeasti innostunut?
    Itsekin olen nähnyt kaksi 3D-elokuvaa, ja jatkossa todennäköisesti välitsen ihan normaaliversiot. Se suttuisuus ja nykivyys on ihan järkyttävää.
     
  15. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi mikä leffassa häiritsi oli tekstitys, 3-D:nä kun sitä koittaa lukea niin leffa hämärtyy täysin kun teksti on naamassa kiinni. Itse koin parhaaksi jättää teksitin lukematta ja kuunneella, välill' tietysti tarvii tarkistaa mutta kyllähän sitä perus puheen perässä pysyy perus Englannilla.
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Meitsi diggas!

    Taattua Burton-Depp-satumaailmaa. Parasta oli leffan psykedeelihkö visuaalinen anti. 3D toimi (live-näytellyistä) tähän mennessä parhaiten mitä itse olen näitä (Matka maapallon keskipisteeseen, Avatar) nyt nähnyt. Ehkä istumapaikka oli tällä kertaa myös parempi. 3D-rainojen alussa ainakin itselläni menee hetki ennen kuin silmät "kalibroituu" ja hahmot alkaa näyttää aidommilta kuin 2-ulotteisilta kiiltokuvilta eri etäisyyksillä. Ylipäänsä kokonaan live-näytelty kuva tuntuu olevan se ongelmapaikka 3D:ssä. Kun siirryttiin tietokoneella laskettuun kuvaan, niin kiiltokuvamaisuus hävisi (tai sitten kyse oli tuosta silmien kalibroitumisesta). Kuvapuolen huomioista vielä, että aikamoista suttua oli kyllä se kaninkoloon tippuminen. Olisin myös toivonut, että leffa olisi kuvasuhteeltaan ollut paremmin näkökenttää vastaava 2.35:1 eikä 1.85:1 (tai jotain sinnepäin).

    Tunnetasolla leffa ei anna yhtään mitään. Täydessä Tennari 1:ssä taisi vain kerran päästä joiltain lievä hymähdyskin eli hauskoja hetkiäkään ei ole luvassa ainakaan aikuiseen makuun. En kuitenkaan kaivannut väkivaltaa tai varsinaisesti tummuuttakaan yhtään lisää. Kun en ole kirjaa lukenut, niin vaikea sanoa miten orjallisesti leffa noudattaa sitä ja miten tumma itse kirja on. Kyllä tämä jotenkin silti tuntui olevan enemmän aikuisten satu kuin lasten, vaikka Disneyn tuottama olikin. Perusjuonihan oli hyvän ja pahan taistelu taas kerran.

    Tekstitys itsellänikin mättää näissä 3D-rainoissa kun se leijuu siinä etualalla. Tosin tästä leffasta on pakko sanoa, että tekstitystä kaipasi, kun dialogi alkoi mennä siansaksaksi. Tosin eipä ne tekstitkään paljoa sitä avanneet eli sikäli niitä oli turha lukea. :D

    Jotain todella huonoakin löytyi. Nimittäin lopputekstimusa on aivan KÄSITTÄMÄTÖNTÄ ***KAA!! :sick:

    Annan (lähinnä visuaalisen annin ansiosta) jalomieliset ****/*****, IMDB-asteikolla 8/10
     
  17. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tuosta elokuvasta itsestään mitään uutta keksi edellä sanottuun verrattuna. Tampereella Plevna 1:ssä on ilmeisesti jossain vaiheessa otettu käyttöön uudenmallisia XPAND laseja jotka ovat kyllä kirkkaammat ja kevyemmät kuin vanhat, mutta niillä 3D -efekti tuntuu jäävän vähän heikommaksi ja kuva nykivämmäksi. Tekstityksen sijoitus taitaa olla aina ongelma kun se pitää tehdä 3D:nä, se pitäisi laittaa yhtä kauas katsojasta kuin missä senhetkinen fokus kuvassakin on, mutta tuo fokushan liikkuu koko ajan suhteessa katsojaan lähemmäksi tai poispäin. Niin ja tuo kuvasuhde on kinkkinen juttu koska screenin ja katsojan välille tulevat objektit katkeavat ikävästi screenin reunasta. Kuvasuhteella ei oikeastaan ole merkitystä, ja screeninä pitäisi paremminkin olla koko teatteri seinineen, kattoineen ja lattioineen.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2010
  18. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Menee mulla kategoriaan "ihan ok". Ei mitenkään järisyttävä, mutta ei huonoksikaan voi haukkua. Kaunista ja kiinnostavaa pääosin.

    Ikärajasta ja tummuudesta sen verran, että sitä oli minusta ihan riittämiin. Taitaa olla päivän trendi, että jos halutaan tehdä hyvä uusi tulkinta, sen pitäisi olla synkkä ja ahdistava, muuten ei tykätä. Batmaneissa se jopa ihan toimi, mutta Liisa-leffa ei minusta tämän synkempi saisi ollakaan. Olihan siinä vähän isompiakin lapsia pelottavia kohtia ihan riittämiin.

    Ärsyttäviä asioita oli kaksi:
    Tämä niin moneen kertaan koettu "hän on valittu" -teema, joka luullakseni ei edes kuulu alkuperäistarinaan. En ole kirjaa lukenut, voin olla väärässäkin. Toiseksi ne lopun taistelukohtaukset etenkin pääötökän kanssa olivat totaalisen turhia. Ihmemaasta olisi varmasti löytynyt kiinnostavaa tutkittavaa ilman näin selkeitä hyvän ja pahan välienselvittelyjä.
     
  19. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Ihmeen hyvä. Paljon on tietokoneella tehtyä, muttei jostain syystä ärsyttänyt lainkaan. En muista, olenko koskaan lukenut kirjaa (ehkä kuullut lapsena), joten paha verrata alkuperäisteokseen. Onhan tuo melkoisen synkän näköinen, mutta ei pahemmin ole sellaista, mikä pitäisi lapsilta kieltää. Tätä pitää tosiaan mennä katsomaan avoimin mielin ja hieman ripaus lapsenmielisyyttä mukana. Ehkä tältä odotti jotain hieman friikimpää...

    Yleensä tulee kehuttua Biorexin kuvaa, mutta nyt (11.4) Kajaanin BioRexissa kuva välkkyi oudosti. Ensin luuli, että vika olisi ollut laseissa, mutta kuva välkkyi ilman laseja samalla lailla. Liekkö tykin lamppu veteli viimeisiään. Aiemmin ei tällaista välkettä ole ollut - näkyi selvästi vaaleissa kohdissa.
     
  20. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tämä sijoittunut kirjan jälkeisiin tapahtumiin, eli kun leffassa viitattiin Liisan edelliseen visiittiin, tämä edellinen vierailu oli kirjassa kerrottu vierailu. Ja koska Liisa oli kertaalleen jo käynyt hihhuloimassa ihmemaassa, oli hän juurikin se Liisa