Samsung LE46B755 kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana harppuuna, 05.09.2009.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt on muuten näköjään ilmestynyt uusi firmiskin jälleen B755:een. Sopivaan paikkaan ilmestyikin sillä AVS Forumin ko. mallin kalibrointiketjuun oli ilmestynyt ilmeisesti jäätävät ja ammattilaisen toimesta tehdyt säädöt nimenomaan 46B755:lle (Plazalla taidettiin mainta, ettei esimerkiksi välttämättä 40B755:n optimaalisia säätöjä voi pitää optimaalisina myös 46B755:n kanssa). Siinä samassa mainittiin, että tyyppi oli jättänyt CE Dimmingin päälle, koska muuten ilmeisesti kontrasti on huono tms. Minullahan CE Dimming on pois päältä, mutta käsittääkseni aina kun päivittää näihin firmiksen, niin nuo asetukset nollautuvat ja ilmeisesti CE Dimming palaa myös oletustilaansa eli päälle. Toisin sanoen firmispäivityksen myötä ei ainakaan tarvi mennä Service Menuun turhaan ronkkimaan sitä takaisin päälle.
     
  2. teehoo

    teehoo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse hankin tämän töllön muutama viikko takaperin. Muuten kaikki toimii OK ja kuvakin on varsin hyvä, mutta äänisynkkaongelma ottaa toden teolla pannuun. Television omat kaiuttimet ovat todella onnettomat, joten erillisten kaiuttimen käyttö on lähes välttämätöntä. Ymmärtääkseni huoltovalikosta voisi käydä säätämässä ulkoisille kaiuttimille 100 ms viiveen, jolloin televisiolähetysten äänen pitäisi olla synkassa.

    Ulkoisesta lähteestä (bluray-soitin, tietokone tms.) tulevia ääniä ei voi kierrättää television kautta, koska jostain ihmeen syystä tämä värkki osaa tällöin ulostaa vain stereoääntä. Onko joku testannut tukeeko televisio HDMI v1.3:n Auto Lip-sync -ominaisuutta? Itseäni nimittäin ei ainakaan kiinnosta säätää ääniviivettä vahvistimesta aina käsipelillä kuntoon. Viive kun vaikuttaisi muuttuvan käytettävän virkistystaajuudenkin mukaan (50Hz vs. 24Hz).
     
  3. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itekkin haen oikeaa viivettä tuohon, tosiaan S/PDIF-lähdölle ja telkkarin omille kajareille saa säädettyä viivettä. Mutta ongelma on se että HD kanavien ja normi kanavien kanssa kuvanaparannuksen aiheuttama viive on erilainen...

    Kokeilin molemmat nollassa mutta ei sekään kovin hyvä ollut...

    Tosiaan tuo päivitys täälläkin sisällä ja muutoksena huomasin heti että valikot on melkein tuplasti nopeammat. Paljon vähemmän odottelua selaillessa.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Suosittelen ainakin kaikille 46":n mallin omistajille seuraavaa AVS Forumin kalibraatiota:

    Eilen illalla päivitin firmiksen (joka nollasi kai CE Dimmingin takaisin päälle) ja säädin nuo kuva-asetukset, mitkä AVS Forumin tyyppi oli saanut aikaan "ammattilaisen ottein". Noissa oli tietoisesti jätetty CE Dimming päälle -- sen ollessa pois päältä kuva oli huonompi.

    Lopputuloksena kuva on tarkempi, värit jotenkin luonnollisemmat ja kuvassa esiintynyt haaleus pieneni entisestään. Jotenkin tuntuu, että tuossa kalibraatiossa ensi kertaa osui kaikki nappiin.
     
  5. teehoo

    teehoo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee kyllä aivan liian hankalaksi, jos kanavaa vaihtaessa pitää mennä huoltovalikkoon sörkkimään ääniviivettä!

    Onko tosiaan niin, että kenelläkään ei ole tämä televisio yhdistettynä yhdellä HDMI-kaapelilla AV-vahvistimeen, joka tukisi Auto Lip-sync -ominaisuutta?
     
  6. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onks nää tehty kalibrointilaiteen avulla? Mielestäni jotenkin haaleaks jää tuo kuva näillä asetuksilla, menee paneelin valovoima jotenkin hukkaan eikä kontrastikaan pääse vakuuttamaan. Noissa asetuksissa ei mainittu mitään mihin motionplus kannattas laittaa, käyttääkö ihmiset ollenkaan sitä?

    En mä sellaseen ole ryhtynyt. :D

    Kattelin ja kokeilin eri viiveitä mikä on ainoa vaihtoehto kun mulla on pelkät stereot johon telkkari kytkettynä optisella. Päädyin siihen että 100millisekunttia kummassakin, eli telkkarin omille kajareille ja optiselle lähdölle on paras kompromissi. Äänet osuu nyt aika hyvin huuliin ja sitten telkkarin ja stereoiden välille ei synny kaikua kun ääni tulee samaan aikaan. Viivettähän pystyy säätämään 0-150ms.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Käsitin että on (joko ammattilaitteilla tai ammattikalibroija). No ainakin omassa 45B755:ssä lopputulos nimenomaan poisti haaleuden mikä muilla kalibraatioilla on kuvaa vaivannut. Muistathan, että lopputulos voi olla sinulla erilainen mikäli A) sinulla ei ole nimenomaan 46":n versiota ja B) CE Dimmingia päällä (en tiedä vaikuttaako asiaan se, että asennettuna oli vasta ilmestynyt uusin firmware).

    Se MotionPlus on käsittääkseni juuri tuo AMP mikä on siis Customilla 10/0 -säädöillä.
     
  8. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Voi olla että katsojan silmässä se ero taitaa olla. :) Mielestäni noilla asetuksilla kuva jää harmaaks ja värit jotenkin haaleat. Mulla 46" uusimmalla firmiksellä ja CE-dim päällä. Jotenkin vaan ei noilla asetuksilla päässyt samaan kuvanlaatuun kuin omilla, vertailin justiinsa kun 4HD:ltä tuli Transformers.
     
  9. Karhunvartija

    Karhunvartija Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi ostaa tuo 46b755 (tai 46b655), mutta audioviive askarruttaa. Haluaisin tietää, toimiiko KENELLÄKÄÄN 5.1 äänet seuraavalla systeemillä. Bluray-soittimena Sonyn 350S, digiboksina Canal Digitalin HD-tallentava boksi, ja äänet menee optisena tai koaksiaalisena suoraan noista noin 8 vuotta vanhaan Yamahan kotiteatterivahvistimeen. Kuva menisi HDMI:llä boksista ja bluray:sta televisoon. Yamahassa pystyy nähdäkseni viivettä vähentämään vain 30 ms asti. 350s:ssä kait pystyy säätämään viivettä johonkin 120 ms saakka.

    En ole vielä googlettamalla törmännyt sellaiseen tapaukseen, jossa äänet menis ok, niin että ei tarvitse television kautta ääniä kierrättää ja täten menettää tuota monikavatoistoa. Stereoäänet on poissuljettu mahdollisuus, enkä halua todellakaan ostaa uutta vahvistina, kun entinen toimii hienosti. Auttaako tässä yhtään se, että televison huoltovalikosta säätää sitä external äänen viivettä? Käsitykseni on, ettei auttaisi, mutta sanokaa viisaat, kun en ole varma.
    ELI: Toimiiko kenelläkään näillä vehkeillä? Entä joku muu merkki, esim. Sony tai LG, onko samat ongelmat? Pikaisesti googlaten myös esim. Sonyn W5500:ssa jollakulla samanlaisia ongelmia.
     
  10. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uusin firmis ladattu ja laittelin minäkin nuo Elviksen välittämät säädöt, samalla huoltovalikosta CE Dimming ON-tilaan.

    Ensivaikutelma on haaleahko eikä kovin terävä.
    Tulos parani kun muutin Colour Spaceksi Natural(Luonnollinen) sekä Warm2->Warm1

    Yksilöeroja on katsojan silmän lisäksi myös saman tyypin töllöissä: se mikä jollakin näyttää hyvältä, näyttää toisella ei-niin-hyvältä.

    Joskus olisi mielenkiintoinen nähdä livenä omin silmin toinen jonkun toisen omistama saman tyypin telkku, jossa käyttäjän mielestä parhaat säädöt.
     
  11. Old_immu

    Old_immu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä taida sitten toimia yhtään missään telkkarissa yhtään paremmin.
    HDCP mikälie kopiosuojauslisenssi kuulemma sanoo, että ääntä saisi laittaa eteenpäin vain stereona, ei esim 5.1:nä.
    --> TV lähetykset voidaan laittaa myös monikanavaisena (kuten Samung tekee), mutta HDMI:n kautta tulevat vain stereona. On tää hienoo :OI
     
  12. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jos viitsii vähän käyttää searchia tai ees selata muutaman sivun taaksepäin niin huomaa että tästäkin aiheesta on täällä jauhettu jo monta kertaa ja siihen on vastauskin saatu joka näin ulkomuistista meni jotenkin:

    Sama äänidelay ongelma on pääsääntösesti niissä telkuissa jossa on noita hienoja härveleitä mitkä parantaa kuvaa, ja se aiheuttaa viivettä joka sit kuuluu äänessä, ite olin kanssa jo tilannukki tän B755 mutta sitten huomasin et sieltähän tulee uudet plasmat ihan just ja päädyinkin samalla hinnalla tilaamaan 50 G20 panasoonicin.

    Omaan valintaani vaikutti juuri nuo kaikenmailman ääniongelmat, tuo input lag on aika korkea joka ei ole peleissä kiva ja lisäksi tuo säätäminen huoltovalikoissa ja muista asetuksia rämplätessä ei kauheesti kiinnosta, mitä tosta G20 luin niin kun lyö THX moodin päälle nii kuva onjo hyvä

    Kohta joku lcd:n ostanu tulee kertomaan kuinka panasonicissa mulla on 2kk päästä musta muuttunu harmaaks ja kuva palanu ruutuun kiinni ;)
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2010
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT:

    Varmasti tuo hyvä veto sinulta oli. Uusissa Pansuissa ainakin itselle nousisi kysymysmerkiksi parannukset G10:een sekä design. Jonkin verran olen ehtinyt jo ottaa noista G20-sarjalaisista selvää, ja alustavissa arvioissa parannukset G10-sarjaan, joka toki oli loistava ja testejä voittava, ovat olleet minimaaliset. Tämä huolettaisi minua sen takia, koska mielestäni G10:n jälkeen LCD:t ovat ajaneet plasmojen etumatkan lopullisesti kiinni. En siis usko, että tänä vuonna nuo Pansut myyvät niin hyvin kuin ennen. Itse asiassa siksi varmaan Pansu näyttää panostavan hieman enemmän LCD-puoleenkin.

    Niin ja se design... Käsittääkseni se on muuttumaton. Hyvään kuvaan totta kai pitäisi keskittyä, mutta modernit taulutelevisiot häivyttävät itseään sisustukseen paitsi ohuutensa niin myös siroutensa kautta. Mielestäni nuo Pansut ovat auttamatta melko vanhahtavan näköisiä muovikimpaleita.

    Pansu on aina Pansu, ja siihen on syy miksi ko. merkin plasmat tuppaavat vuodesta toiseen olemaan menestyksiä. Toisaalta itse en niitä lähde suosimaan ennen kuin designiin tulee parannus (juu, Pansulta on saatavana kivamman näköisiä malleja mutta hinta onkin sitten kaikkea muuta kuin kiva), ja otetaan suurempi askel teknisesti.
     
  14. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon lukenu testejä että toi G20 hakkaa kuvanlaadussa viimevuoden V10, uskon että kuvanlaadullisesti tuo V20 pesee kyllä mennentullen nämä uudet lcd:t, toki sieltä saattaa tulla tänävuonna kovia led-lcd töllöjä mutta niissä on kyllä hintakin aika suolanen, tossa designissa oon sunkanssa ihan sama mieltä, voittavat nuo lcd:t siinä hommassa sen kyllä 100-0
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2010
  15. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin telkkarista on nyt mystisesti loppunut toi ihme räminä käynnistäessä ja nyt olen havainnut pienen ongelman tässä. Johtuuko tämmöinen ilmiö siittä että tässä telkkarissa on erittäin huonot kattelukulmat kun tuohon keskelle telkkaria jää tommonen tummempi ja sivuille telkkaria jää harmahtavat alueet. Kun nyt sitten siirryn sohvalla oikeaan reunaan niin se tumma alue siirtyy oikeaan laitaan ja vasen laita jää ihan harmaaksi. Tämä on melko ärsyttävä kun kattoo tota stargateaki täydellä kuvalla ja ne sävyerot kummassaki laidassa huomaa ihan selvästi tummassa kuvassa. Movie modessa Warm2 asetuksella noi sävyt on tumman siniset ja Standart tilassa on harmaat. Olen nytten testaillu noita elvisthepelviksen asetukwsia ja toi effekti näkyy edelleenki. Otin kuvan tuosta minun ruudusta ja laitoin tohon kuvaan nyt brightnessia enemmän että se näkyisi kunnolla kun on niin paska kamera.

    Joo elikkä tuo effekti näemmä pitäs lähtä pois kun laittaa taustavalon minimiin.

    http://s477.photobucket.com/albums/rr131/Stardustone2002/?action=view&current=DSCF3084.jpg tuosta linkistä näkee siis minköälainen se effekti on.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 13.03.2010
  16. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeisimmän päivityksen jälkeen on kuva muuttunut haaleammaksi, jopa sameaksi. Esim lauantainen Urho-kanavan lätkämatsia ei voinut edes katsoa.

    Tuli sekin mieleen että ajoinko samsungin sivuilta väärän ajurin mutta kyllä se oikea oli eli B755/46

    Onko muilla vastaavia kokemuksia?

    Pitänee ottaa yhteyttä samsungille. Töllössä vielä takuutakin jäljellä, jospa tuossa on paneelivika tai kuvakäsittelyyn tullut jokin ongelma.
     
  17. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite olen kans vasta tuon päivityksen laittanu mutta ei itellä toi kuva ole haalea muuta kuin noilta reunoilta. Keskeltä telkkaria mulla on ruutu semmonen kuin sen pitääki olla mutta harmaammat värit ja musta kummassakin sivussa. Ei tämä nyt ole niin vakava asia mutta kun nyt tuon huomasi :D
     
  18. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei oo niin hifistisilmät että olisin huomannu päivityksen aihettavan mitään kuvanlaadulle, ihan yhtä hyvä kuva on kuin ennenkin. :) Päivitys vain nollas kuva-astukset, tosin tuli kikkailtua tuon huoltovalikonkin kanssa joka myös nollailee niitä. Kyllä mä tuota päivitystä suosittelisin, sen verran nuo valikot nopeutu.

    On mullakin harmaita alueita jos huudattaa mustaa kuvaa taustavalot täysillä mutta ei niitä normi TV/Konsoli/PC -käytössä edes huomaa. Omilla asetuksilla ehkä hieman sävyeroa kyllä nähtävissä alareunoissa jos kattoo widescreen leffaa jossa siis ylös/alas jää mustat palkit, mutta eivätpä nuo ole häiritsemään päässeet.
     
  19. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minäkin olen alkanut huomaamaan tuota äänisynkkaongelmaa ulkoisella lähteellä.

    Olisiko jollain antaa kädestä suuhun ohjeet tuon äänisynkka-asian korjaamiseksi, eli miten huoltovalikkoon ja ennen kaikkea mikä kohta sieltä säädetään mihinkin asentoon? Kenties kuvia valikosta?
     
  20. nuhanena

    nuhanena Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi kysymys teille jotka käytette 755:sta tietokoneen kanssa.
    Tuli formatoitua HTPC ja nyt kun kuvan siirtää koneelta telkkuun, kuvan reunoille tulee noin 1cm leveät mustat kehykset ennen varsinaista lasikehystä. En tälläistä aikasemmin ole huomannut tai noteerannut, sillä esimerkiksi telkkarikuvassa näitä mustia kehyksiä ei ole vaan kuva levittyy hyvin koko näytölle. Onko tämä aivan normaalia ? :hitme: Television puolelta kuvasuhde on 16:9, muut vaihtoedot tekevät kuvasta aivan hirveän

    Näytönohjain on 5770 ja koneen puolella sanotaan että resoluutio on vanha tuttu 1920x1080 60hz, samaa sanoo myös telkkari, kun valitsee HDMI-sisääntulon. Välissä on vain Marantz 4003, johon ei ole tehty muutoksia
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2010