LG:ltä Euroopan ensimmäinen THX-sertifioitu televisio (PS8000)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana L7R, 09.01.2009.

  1. lasseee

    lasseee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse laitoin verkkokauppa.comista tulemaan tuon 50PS8000, saas nähdä kuin kauan menee, toimitusaika 2-5 viikkoa.
     
  2. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    eilen sain haettua LG 60PS8000. Sain viritettyä töllön paikalleen ja istuin sohvalle sitä katsomaan ja: WOW! Kyllä on mahtava peli ei voi muuta sanoa.

    Blu-ray leffat nyt alkoivat tuntumaan todella Elokuville entisen 42" lcd tuhnuttelun jälkeen...

    Yllättäen normi digikurakin näyttää ihan siedettävältä noin valtavalta näytöltä...Jkl:ssä näkyy kaapelissa vain Nelonen HD ilman korttia ja se näytti ihan siistiltä vaikka ei oikeata HD:tä olekkaan. Seuraava ostos onkin tallentava HD-boxi ja siihen paritettu kaapelikortti HD-kanavilla.

    Sekä Pleikkari 3 pelit ovat herkun näköistä pelailla tuollaisella "kuvaseinällä".

    Hyvin toimi esim. kamerakännykän kuvansiirto bluetoothilla ruudulle. Vielä en ole ehtinyt testaamaan USB tikulla leffojen siirto tietsikalta töllölle.

    edit: avforumsilla kehoitettiin ensimmäiset 200 tuntia sisäänajamaan tällä plasmalla vain 50 kontrasti- ja väriasetuksilla (ei sitten tule kuvankiinnipalamis ja himmenemisongelmia) ja olen itse sitä noudattanut kaikki 24h mitä nyt töllö ollut käytössä. THX-asetuksilla kuva on minusta jo säätämättä erinomaisen näköinen mitä olen kurkannut. Tämä on eka plasma itselle - olen ennen ollut henkeen ja vereen älseedeemies.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2010
  3. violentj

    violentj Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii pienen testiajan kuulumisia.
    Elikkäs televisio kuvassa ei edelleenkään mitään valittamista. Olen käyttänyt toki vain noita telkun perus valmis säätöjä. Varmasti parempaa kuvaa saa jos jaksaa perehtyä noihin säätöihin tarkemmin. (Onko jossain netis jotain "hifi" säätöjä tälle?)

    Usb:n kautta elokuvakäytössä olen huomannut yhden tosi ärsyttävän seikan eli kun katsoo 1080p laadulla olevaa pätkää minkä äänet on muuttanut popcorn audio converter ohjelmalla dolbyksi nii läppärillä kaikki ookoo. Mutta kun heittää ulkoselle buffalolle ja sen sit telsuun ja alkaa pyörittään nii tulee epäsynkka kuvan ja äänen kanssa. Yleensä kun pätkän alottaa niin tulee heti pieni nykäys jonka jälkeen ne ovat pahasti epäsynkassa. Mutta jos alotat pätkän heti pikakelauksella ja sit play nii ne eivät enää huomattavasti ole pielessä.

    Moinen vika voi toki johtua asiasta kuin asiasta mutta ovatko muut huomanneet vastaavaa?

    Ja sit yksi ehkä tyhmä kysymys mutta miksi jotkut 1080p pätkät näkyvät 1920x800 tai 1920x816 ja jotkut 1920x1080?
    Nämä 1920x1080 pätkät näkyy koko ruudulla ja toisissa on mustat palkit.
     
  4. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toiset leffat on koodattu niiden mustien ylä ja alasurunauhojen kanssa ja toiset ilman. Nuo 1920x1080 sisältää myös ne mustat palkit kuvamateriaalissa jos kyseessä on 2.38:1 suhteen elokuva.
     
  5. John5

    John5 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2003
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli Gigantista tänään tämä ps7000, mutta minkäänlaista kuvaa ei tule näkyviin. Valmiusvalo kyllä syttyy kun laittaa telkkarin päälle mut mitään ei tapahdu vaikka painelee kaukosäätimestä tai telkkarin sivusta.
    Onko tässä joku jippo mitä en tajua vai valmiiksi rikki kone?
     
  6. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä siihen pitäisi tulla se tervetuloaruutu jossa aletaan hakemaan kanavia. Taitaa olla joku piuha sinulta nyt väärässä reiässä tai sitten töllö on sökö.
     
  7. John5

    John5 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2003
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole muita piuhoja kiinni kuin virta- ja antennijohto. Se sininen valo syttyy kyllä siihen oikeeseen alareunaan mutta televisio ei reakoi mitenkään nappien painalluksiin.
     
  8. FreakG

    FreakG Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös tuore ja hyvin tyytyväinen 50PS8000:n omistaja. 13 arkipäivässä kannettiin olkkariin Magnetista tilattuna (toimitusaika-arvio 7-12 arkipvä). Dvb-c ja -t sekä hd-viritin löytyy. Vielä kun Jimms Pc-Store saisi toimitettua saman valmistajan BD370-soittimen, niin pääsisi kunnolla nautiskelemaan.:naminami:

    Suosittelen tuotetta lämpimästi.:king:
     
  9. Sinbe

    Sinbe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako Saksasta tilattu laite sisältää DVB-C -virittimen, vaikka tuotetiedoissa tätä ei mainitakaan? Jostain luin että joissakin LG:n malleissa DVB-C kytkeytyisi päälle jos valitsee maaksi (kieleksi?) suomen. Osaako joku sanoa onko todellakin näin, vai pitääkö katsella muita vaihtoehtoja jos haluaa katsella ensi kesän jalkapallon MM-kisat teräväpiirtona?
     
  10. Epiphone

    Epiphone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palautin tilaamani 50PS8000:n hd-virittimen vuoksi. Oulun DNA:n kaapeliverkossa näkyvät HD-Nelonen ja HD-Suomi kanavat "palikoituivat" enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Välillä n. minuutin välein ja välillä n. puolen tunnin välein. Harmitti palauttaa muuten hyvä TV, mutta edellisessäkin Samsungin 50a566:ssa oli samaa vikaa, se tosin sekosi täysin. Kakkostv:nä oleva LG:n 32LH3000 toimii moitteetta samassa huoneessa. Nämä hd-virittimet lienevät jotenkin herkkiä signaalin vaihtetuille tms. Toivottavasti LG:n 2010 plasmoissa on paremmat hd-virittimet.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2010
  11. Strangu

    Strangu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljos teillä on katseluetäisyydet ollut kyseiseen töllöön? Itsellä Toshiban 42" lcd nyt "testissä" Gigantista ja muuten oiva peli, mutta ilmeisesti 24p tukea ei ole. Telkku ei myöskään tue maksullisia hd kanavia. Mietiskelin, että pitäiskö sittenkin sijoittaa tuommoiset 300e lisää ja ottaa kunnon vehje. Tästä ilmeisesti lähinnä hyvää palautetta? Katseluetäisyyteni ei satu järin suuri tosin olemaan (~2,5m).
     
  12. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    50-tuumainen ei ole ollenkaan liian iso tuolle etäisyydelle. Itse koen tykin jälkeen, että jopa liian pieni. 55-tuumainenkin menee 2,5 metristä oikein hyvin :)
     
  13. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on 60PS8000 ja katselen sitä noin 3 metrin päästä. Saisi ruutu olla vielä paljon isompikin minun makuuni.

    Mitään moitetta en tästä hienosta telkkarista keksi, muuta kuin se hieman sirisee (lienekkö joku hakkurivirtalähde joka aiheuttaa häiriötä äänentuottoon) kuten melkein kaikki muutkin töllöt mitä olen tässä historian varrella päässyt testailemaan.
    edit: Siis ei häiritsevästi, ainoastaan kun haluaa hifistellä ja hakea sitä täysin hiljaista...
     
  14. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiukan huonompia kokemuksia.

    Ensivaikutelma oli hyvä, koko ihastutti ja kuvakin vaikutti tyydyttävältä, vaikka musta ei olekaan kovin mustaa. Pian kuitenkin löytyi vikojakin:

    Kuvassa olevat leveät tummat objektit aiheuttavat vaakasuoria varjoja. Tämä näkyy esimerkiksi lumisessa maisemassa (hiihtokilpailut!) tai harmaalla pohjalla hyvin. Tällaista ei 2000-luvun televisiossa saa olla!

    Kuvan tummissa osissa on vihreiden pikselien muodostamaa kohinaa. Kohina erottuu läheltä katsottuna myös vaaleammissa kohdissa kuvaa.

    Kuvan valoisuus ei ole aivan tasainen, vaan "laikukas". Tämä huomaa silloin kun vaaleapohjaista kuvaa (jääkiekkokaukalo!) panoroidaan sivusuunnassa. Tämä voi johtua myös etulasin ominaisuuksista.

    Sokerina pohjalla: toistaiseksi olen löytänyt kaksi viallista pikseliä. Vika näkyy vain punasävyisessä kuvassa - ei tummalla tai sinisellä pohjalla. Kiinnitin asiaan huomiota studiokuvassa, kun henkilön naama sattui viallisen pikselin kohdalle.

    Televisio on myös hyvin hanakka hankkimaan haamukuvia (Image Retention). Tämän tiesin ominaisuudeksi, joten ei siitä sen enempää.

    Huolto on tulossa tutkimaan asiaa ja noutamaan vehkeen korjattavaksi. Tuon kokoisessa mööpelissä on logistiikkaongelmansa, ja olenkin oikein tyytyväinen siihen, että hankin laitteen Stockmannilta, jossa sentään tunnetaan käsite asiakaspalvelu.

    Olen siis jonkin verran pettynyt tähän ostokseen, toivottavasti viat ovat todella vikoja, jotka voi korjata, eivätkä ominaisuuksia. Jos näihin asioihin ei saa korjausta, niin täytyy harkita, että pyrkisi kaupan purkuun. Ei kyllä huvittaisi, sen verran vaivaa tähän on jo nähnyt.
     
  15. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmittavia vikoja kyllä.
    Vertailen omaan töllööni:
    - Minulla ei noita varjoja näy (huonossa SD kuvamateriaalissahan helposti tuota näkyy mutta se ei ole TV:n aikaan saannosta)
    - laikukkuus mihin viittaat, sellaista en havaitse
    - vihreiden pikeleiden kohina näkyy alle metrin päästä katsellessa, se kuuluu plasmatekniikan miinuspuoliin
    - minulla ei ole kuolleita pikseleitä
    - Image Retentionia ei ole tullut vaikka olen pelailut 4 tunnin sessioita pleikalla jossa kiinteitä kuvia tai tv-kanava jäännyt tunneiksi päälle johonkin tvchattiruudulle (olen jo sisäänajanut 200 tuntia ja varonut sinäaikana tuota IR:ää)

    Kyllähän tuo sinun tv vaikuttaa olevan huollon tarpeessa.
     
  16. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei tässä olisi kysymys samasta plasmatekniikan ominaisuudesta, kuin tässä viestiketjussa?

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=79982
     
  17. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän se. En tiennyt tuollaista ominaisuudeksi tai yleensä tapahtuvan enää 2000-luvulla, vanhoissa putkitelevisioissa kyllä.

    No, joka tapauksessa laite lähti joka tapauksessa tänään huoltoon noiden viallisten pikseleiden vuoksi. Varsinkin jos paneelia ei vaihdeta, vaan tilalle tulee kokonaan uusi laite, täytyy ehkä ruveta neuvottelemaan siitä, että laite palaisi kaupan myyntivarastoon ja minun pöydälleni ilmestyy sitten jotain muuta.

    LCD-tekniikassa on sitten tietysti omat ongelmansa siinäkin.
     
  18. mixuda

    mixuda Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä olenko sekaisin, mutta huomasin sellaisen asian tänään että nyt 60PS8000:lla sammutettuna palaa punainen valo jatkuvasti siinä alareunan "pisarassa".

    Voisin vaikka vannoa että aiemmin se punainen valo sammutushetkestä eteenpäin muutaman sekunnin jälkeen feidautui ja sammui ihan pimeäksi.

    Mites teillä? Jos se pitäisi pimentyä, mistähän tuossa voisi olla kyse?
     
  19. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sikäli kun jotakuta kiinnostaa, uutta ei tullut tilalle. Huomenna tulee jotain muuta. Näytän sietävän LCD:n virheitä paremmin.

    Stockalle pisteet palvelusta.
     
  20. Epiphone

    Epiphone Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se punainen valo jää palamaan siinä pisarassa kun PS8000 sammutetaan. Minulla oli PS8000 vajaan viikon ja en löytänyt valikoista asetusta jolla valon saisi pois. Valon sai pois vain päävirtakatkaisimesta sammuttamalla takana oikealla alhaalla. LG LH3000:ssa vastaavan valon käyttäytymistä voi ohjata valikoista.