Tron Legacy (Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Bruce Boxleitner, Olivia Wilde)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.07.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Vuonna 1982 teattereihin saapunut klassikko sci-fi elokuva Tron kertoi nuoresta Kevin Flynn-nimisestä hakkerista, joka onnistui murtautumaan MCP-nimiseen tietokoneeseen, mutta muuttuikin osaksi tämän tietokoneen bittivirtaa ja joutui hengenvaaralliseen virtuaaliseen keinomaailmaan.

    Uudessa Tron Legacy -elokuvassa Kevin Flynnin (Jeff Bridges) 27-vuotias poika Sam Flynn (Garrett Hedlund) ryhtyy selvittämään isänsä katoamista ja löytää pian itsensä samasta tietokonepelin-omaisesta keinomaailmasta, jossa hänen isänsä on elänyt viimeiset 25 vuotta. Isä, poika ja hänen ystävänsä aloittavat vaarallisen matkan läpi visuaalisesti tajunnanräjäyttävän cybermaailman, josta on tullut edellistäkin paljon kehittyneempi ja vaarallisempi.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa ja USA:ssa joskus 2010-2011 tienoilla.
     
  2. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kylläpäs oli kiva traileri, etenkin jos alkup. elokuva on tuoreessa muistissa.
    Toki kakkaahan tämä on, mutta Bluraylla voi ostaa koska kuva on silloin parempi.
     
  3. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisestä osasta pidin aikoinani juurikin sen visuaalisuuden vuoksi, tämä ei näytä pettävän tällä osastolla. 3D-versiona saattaa päästä hyvinkin oikeuksiinsa. Toivottavasti Bruce Boxleitneria päästetään vielä näkemään tässäkin, ei ehkä ihan kaiken pelastajana, mutta edes jossain hyvässä roolissa. :thumbsup:
     
  4. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMAX 3D:nä vois olla aika messevä pläjäys. Traileri näyttää siltä, miltä originaalikin olis voinut näyttää jos tekniikka olis ollut olemassa.
     
  5. 7oimittaja

    7oimittaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäinen on jäänyt näkemättä, mutta 3D-versiota voisi jopa odotella! Traileri oli kyllä aika maukkaan oloinen...
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 10.03.2010
  6. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Suosittelen katsomaan alkuperäisen elokuvan ja kaikki extrat. Ekstroista löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia elokuvasta. South Parkin ystäville siellä on jotain yllättävän tuttua ;)

    Alkuperäisestä elokuvasta tulikin mieleen, eikös Flynn päässyt lopussa pois tuosta maailmasta? Millähän keinolla se on saatu sinne takaisin?
     
  7. Psychic

    Psychic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2002
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tronin ja 1980-luvun "rautalanka"-tietokoneanimaation ystävänä odotan tätä innolla.

    Tosiaan tuossa vanhassa leffassa viehättää nimenomaan se persoonallinen visuaalisuus; analoginen ja käsityön meininki takavalaisutekniikoineen. Eli Tronhan oli pitkälti käsityötä vaikka lapsenkengissä ollutta tietokoneanimaatiota apuna käytettiinkin. Tunnelma on käsinkosketeltava ja Wendy Carloksen musiikki tuo hyvin nostalgisen ja miellyttävän oudon fiiliksen.

    Kuten kvesti viittasi, kannattaa tsekata Tron 20th Anniversary DVD:n dokumentit. The Art of Tron -taidekirja on myös tyylikäs sisältäen mm. Moebiuksen luonnoskuvia (DVD:llä on myös tästä opuksesta kuvia). Dokkarissa todetaan, että se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun joku tekee tällä (todella vaivalloisella) tyylillä elokuvan. Esim. jokaista ruutua kohden oli useita kalvoja/filmejä kuten animaatiossa ikään.

    Vaikuttaa joka tapauksessa mielenkiintoiselta tämä uusikin ja pitää 3D-teatteriin mennä.

    PS. Jos joltain sattuisi löytymään niin Suomessa 80-luvulla julkaistu Tron VHS tai Beta vuokravideo olisi kokoelmiin haussa.

    PS2. Mainittakoon muuten tässä yhteydessä suomalainen scifi-lyhäri 19084 vuodelta 1985:
    http://www.elokuvakontakti.fi/site/index.php?lan=1&mode=elokuvat_show&elokuva_id=130

    Se kun sisältää myös varhaista tietokoneanimaatiota ja toi täten Tronin mieleen, paitsi tunnelma on paljon synkempi. Näin sen 90-luvulla kun ohjaaja Heikki Paakkanen tuli esittelemään lyhytelokuvia ja sarjakuviansa kouluumme. Ellen muista aivan väärin, Paakkanen kertoi, että tuossa olisi käytetty Commodore 64:sta :). Olin leffaa vuosia muistellut, mutten muistanut sen nimeä ja törmäsin tuohon sivuun sattumalta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2010
  8. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teaseria

    Alkuperäinen katsomatta vielä, mutta pakkohan siihen on tutustua ennen tätä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 10.03.2010
  9. ja[ffons

    ja[ffons Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos tuota teaserin pientä vanaa tarkoitat niin se on hyvin tyyllistelty versio alkuperäisen elokuvan arcade-pelejä lainailevan animaation pyöränkorkuisista "vauhtiseinistä".

    Itse projektista voisin sanoa sen verran että ainakin teaserin perusteella näyttää huonolta. Efektit ovat epämääräisiä (vaikkakin moderneja) ja juoni tuntuu olevan sekä liian irralinen edellisestä että tavattoman epäoriginaali.
     
  11. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Juuri tuon takia mulla ei ole mikään kiire hankkia sitä FullHD-tölsää ja BluRay-soitinta, kun ei se paska konvehdiksi muutu, vaikka kuinka terävästi siitä ne pökäleen juonteet erottuisi...
     
  12. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tron elokuvan henkilöhahmot ovat koneessa pyörivän pelin hahmoja moottoripyörineen (joiden joukkoon Jeff "käyttäjänä" joutuu) :
    http://www.classicgamesarcade.com/game/21670/Tron-Game.html

    Saman peli-idean tutumpi versio on Nokialaisten kännyköiden matopeli.
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Yllättävän paljon oli viitteitä ykkösosaan eli se kannattaa katsoa ensin jos mahdollista.
    Juonta tässä ei nyt juuri ollut, ainakaan kiinnostavaa sellaista, ja tarinan kuljetus töksähteli. 3D oli läsnä vain ajoittain eli lieneekö lisätty jälkikäteen tai vain cgi-kohtauksiin?

    Mutta visuaalisesti on kyllä hieno leffa ja musa- ja äänipuolikin rokkaa. Tunnelma on jotenkin kierolla tavalla kaaaritunnelma, mutta päivitettynä. Eli jos ne aivot pystyy jättämään narikkaan tai mielellään vieläkin kauemmas niin silmät ja korvat viihtyvät Tronin parissa hyvin. Parempi kuin ykkösosa. Tuntuu myös siltä, että tässä toteutuvat ykkösosan tekijöiden visuaaliset visiot. 80-luvulla ei vielä etkniikka riittänyt toteuttamaan sitä, mitä tekijöiden mielikuvituksessa varmaankin oli ja mitä olisivat halunneet tehdä.

    edit: lisätään nyt vielä, että jos tällaisia ei ole ennen nähnyt niin kliseinen juonikuvio ei tietenkän häiritse, koska kyseisiä juttuja ei koe kliseiksi. Nuorisolle tämä voi siis toimia tosi hyvin. Ainakin IMBD:n äänestyksessä on toiminut.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2010
  14. tunturi

    tunturi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kävin katsomassa. Musat oli täysi kymppi, tuli oikein kylmät väreet, kun oli niin pirun hyvät saundit. Wau! Kuuntelen tälläkin hetkellä spotifysta soundtrackkia - jos sattuisin ostamaan vielä omaksi. Jos pitäisi musapuolesta oscareita jaella niin...

    Elokuva oli muuten ihan perustasoa. Fisuaalinen ilme oli upea. Eniten jäi ihmetyttämään 3D-fiiliksen puuttuminen. Oliko se edes 3D :rolleyes: Elokuvan alussa kyllä erikseen varoitettiin, että useat kohtaukset ovat 2D:tä. Kuvakin oli mielestäni suttuinen, johtuen varmaankin siitä että viimeksi näin jättiscreeniltä sen avatarin, johon vertaan ja joka oli aivan mieletön kuvanlaadultaan.

    Musiikki 5+/5
    Tarina 2,5/5
    Silmäkarkki 4,5/5
     
  15. The F1nn

    The F1nn Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.07.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti sitten pistää vastaukseni, mutta mustis ja tunturi kirjoittivat sanat jotka meikäkin ajatteli kirjoittaa!

    Ehdoton 5+/5 musiikkille!
     
  16. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis oliko mun laseissa vikaa, vai eikö tämä(kin) ollut teidän mielestä jotenkin hirveän tumma lasit päällä? Ihan kun olisi katsellut elokuvaa aurinkolasit päässä! :confused: Tennispalatsi 1 paikkana. En viitsinyt kokeilla toisia laseja koska leffaa edeltäneet 3D-trailerit muista leffoista näyttivät ihan ok:lta.

    Itse leffahan oli aika hölmö, mutta tykkäsin tietynlaisesta retrofiiliksestä ja Daft Punkin syntikoista tietty. CGI-Bridges oli aika...omituinen, mutta toisaalta sen voi melkein "selittää" sillä että Clu on tietokonemaailman olento ja luomus.

    Michael Sheenillä oli mahtava pikkurooli/cameo. Beau Garrettilla aikalailla täydellinen kroppa. :eek: Olivia Wilde vakuutti yllättävän paljon, noinkin yksiulotteisessa (no pun intended) pikkuroolissa. Bridges oli tietenkin Äijä, ja paljon uskottavampi green screen -näyttelijänä kun vaikkapa puinen Ewan MacGregor Star Warseissa.

    Repesin, kun 80-luvulle jämähtänyt jukebox alkoi blastaamaan Journeyn "Separate Waysiä". :thumbsup:
     
  17. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noi Daft Punkin (fanipoika oon) soundit nostaa kyllä odotusarvoja kivasti.
     
  18. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Tummanpuoleinen kuva oli Turun kinopalatsissakin.

    Soundtrackin bassot pisti kyllä kunnolla lattian tärisemään, tuosta oikeastaan sai enemmän elämystä kuin laimeasta kolmiulotteisuudesta. Tarina tuntui jotenkin yhdentekevältä mutta olipa sitten edes tyylikään näköinen rymistely.
     
  19. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Daft Punk tekee myös pienen, mutta näkyvän cameon :) Musat oli kyllä täysi kymppi. Kyllä tämä pitää alelaarista ostaa ihan musiikkien ja silmäkarkin vuoksi.
     
  20. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä helkkarin hieno ja loistavat musiikit! 4/5