Sonyn 2010 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 13.11.2009.

  1. logos

    logos Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa että alkaa tulla kokemuksia, ehkä piakkoin uskaltaa jo tehdä itekin päätöksiä kun vähän selvenee nämä uutuudet :)

    Sellaista voisin kysyä, että miltä tuo 200hz motionflow vaikuttaa? Käsittääkseni Sony on nuo hommat yleensä osannut muita paremmin.
    Entä valovuoto? Mustan taso hyvä? Jos on jotain vertailukohtaa niin tietty olisi kiva kuulla subjektiiviset arviot.. Itsellä tämä HX700 on listan kärjessä, Sampan B755 voisi olla toinen, mutta vähän arveluttaa palautteet naksunnasta yms ongelmista.

    ...Ja pitäisi myös päättää 40 jai 46 tuumaisen välillä. Tuleeko 46 tuumaisesta lasipinnasta jo liikaa heijastuksia. On se vaikeaa tämä tellun osto :rolleyes:
     
  2. ^OTTO

    ^OTTO Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska saat tuon koneen? Kiinnostaisi käyttäjien kokemukset tämän mallin osalta. Kuinka pitkä sulla on katseluetäisyys? kuvanlaatu, taustavalon tasaisuus ja katselukulmat kiinnostaa...

    Toinen omaan budjettiin mahtuva malli olis tuo 52ex700 mutta sitä ei taida vielä hetkeen olla saatavilla...
     
  3. japipoju

    japipoju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2004
    Viestejä:
    276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viikon verran on laitteesta käyttökokemuksia ja pääosin positiivisia. Noihin milchon kyssäreihin ei pysty antamaan täältä töistä käsin vastausta, joten palataan niihin tuonnempana. Kommentoin nyt kuitenkin niitä asioita mitä ekana on mielessä. Suurin miinus tulee ehdottomasti noista InternetTV-jutuista. Positiivisena yllärinä tuossa on speksien mukaan Digital Media Playerin (DMP) lisäksi Renderer (DMR) -tuki. Eli mun pitäisi pystyä valitsemaan puhelimellani, Mobiili Digital Media Controller (M-DMC) videotiedosto tietokoneeseen asennetulta serveriltä (DMS) ja laittaa se toistumaan telkkarissa. Mikään ei kuitenkaan onnistu käytännössä, vaikka niin ovat laitteet sertifioituja DLNA vehkeitä.

    Serveri löytyy kyllä, mutta serverillä olevaa tiedostovalikoimaa ei saa päivitettyä. Eli uusia videoita ei näy valikoimassa. Vika saattaa kyllä olla serverissäkin. Pitäisi varmaan kokeilla Windows Media Player 12:sta, koska se tuntuu alla olevan linkin perusteella olevan parhaiten yhteensopiva. Toivottavasti tuo DLNA lunastaa joskus lupauksensa, niin että samaa standardia noudattavat laitteet oikeasti toimisivat yhdessä. Ylipäätään tuettuja tiedostomuotoja on todella niukalti. Perus divx:t ei edes toimi, Matroskasta puhumattakaan, mutta jos jaksaa taas kerran transkoodata kaikki videot uuteen teräväpiirtomuotoon, ei tämä muodostu ongelmaksi.

    Youtuubit ja muut kyllä toimivat, mutta videot on tuolla näytöllä oksettavan huonolaatuisia, joten enpä tiedä kuinka paljon tuota kykenee katselemaan. Videoiden haku on tietenkin hankalaa, mutta jos sulla on profiili youtubessa, löydät suosikkivideot kätevästi sieltä listalta.

    Lähestulkoon kaikki muu onkin sitten positiivista. Teräväpiirtokuva on jumalaisen hyvä, mutta olohuoneen ikkunasta selän takaa paistava ilta-aurinko muodostuu ongelmaksi. PS3:sta tuttu XMB (Cross Media Bar) on mun mielestä toimiva ratkaisu. Toinen toimiva ratkaisu on suosikkilista, johon voit laittaa yksittäisiä kanavia, videosyöte palveluita, HDMI input kanavan tai vaikka tietyn kansion DLNA Serveriltä.

    Yksi informatiivinen sivu telkkarin toimintoihin liittyen:
    http://support.sony-europe.com/tv/lcd/lcd.aspx?site=odw_fi_fi&m=KDL-40HX700
    Lisää yleensä DLNA:sta osoitteessa:
    http://www.dlna.org/digital_living/how_it_works/
     
  4. pitkis7

    pitkis7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Takaisku HX900-mallin toimitusajasta:
    Elokuu 2010...:OI

    46":n ovh 2550€.
     
  5. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari juttua tästä 46EX500 mallista:
    - XMB valikko jumittaa todella pahasti muutaman minuutin telkkarin käynnistyksen jälkeen ja on muutenkin liian raskaan tuntuinen telkkarin valikoksi
    - Katselukulma on vaakasuunnassa hyvää luokkaa mutta pystysuunnassa melko pieni poikkeama saa taustavalon paistamaan läpi. Häiritsee niin paljon etten viitsi edes vilkaista telkkaria ellen istu ensin alas... :p
    - Musta on tasaista myös pimeässä huoneessa mustaa kuvaa katsellessa (plazalaisten lempiharrastus?)
    - Kehys naarmuntuu naurettavan helposti. Silmälaseja varten oleva puhdistusliina sai aikaan näkyvät naarmut kevyellä kertapyyhkäisyllä. En siis pyyhi niitä millään enää kun loppuu mielikuvitus kesken kun yritän keksiä jotain hellempää keinoa.
     
  6. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta katsotko todellakin mustaa kuvaa vai Sonyn näytönsäästäjää joka sammuttaa taustavalon ;)
     
  7. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, olisi pitänyt köyriä sitä pilkkua. Katsoin harmaata kuvaa, eli syötin telkulle täysin mustaa kuvaa. :p
     
  8. mömmö

    mömmö Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööh, ei kait siinä 200hz motionflowsa ole mitään sen kummempaa kuin 100hz? ... vai onko? mutta mikään ''vika'' ei ole vielä pistänyt silmään.
    Mustan taso on hyvä: mustaa eikä harmaata. Vaikea sanoa muuta kun ei ole vieressä toista telkkua mihin verrata... mutta kyllä se minusta on tarpeeksi mustaa, (lol) :rolleyes:
    En ole huomannut minkäänlaisia valovuotoja. (huom. toosa on ollut käytössä vasta 3 päivää).
    Ostin ps3 tänään ja tuli rämpättyä Final Fantasy XIII peliä joka tukee 1080p, ja kuva oli MAHTAVA! Pelatessa en huomannut häiritsevää input lagia. Pitänee vielä koklata kannettavalla.
    Netti ominaisuus telkussa on turha... ei sillä youtubella mitään tee :D ja hitaasti tuntui lataavan (5megan netti).
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sonyjen kuvasuhteen osalta kannattaa heti ensimmäiseksi tarkistaa asetukset, sillä muistaakseni 4:3 ei ole oletusasetus, vaan se automaattinen venytys (Smart). Itselläni on joka tapauksessa näin asettamalla toiminut automatiikka aina oikein:
    Home > Kuvasäädöt
    Autom. kuvasuhde: Päällä <-- Jos tämä ei ole 'Päällä', niin kuvasuhdeautomatiikka ei ole käytössä...
    4:3-oletus: 4:3 <-- tämä vaihtoehto ei koskaan venytä 4:3-kuvaa


    Yleisempää höpinää kuvasuhteista ketjussa Väärällä kuvasuhteella tulevat lähetykset. Esim. sellaisen pongasin, kuin Sub:n lähettämä 'Ultimate Fighter'. Se on todellisuudessa 4:3-kuvasuhteella (tai siis ainakin viimeksi oli), mutta silti se lähetettiin virheellisesti 16:9-lipulla, jolloin em. asetuksilla oleva tv tietenkin venyttää kuvan koko ruudun kokoiseksi. Korjaus: valitse kuvasuhdenapilla vaihtoehto 4:3 (tai odota kunnes Sub korjaa asian kevään tai kesän aikana...).


    Oman Sonyni overscanniin -jota siis on kaikissa televisioissa määrän x verran, historiallisista syistä- liittyen kirjoitin tämän viestin (HD-lähetykset ja overscan). Eli kaikilla analogisilla litäntätavoilla on aina overscannia, mutta HDMI:n kautta sen kyllä voi saada täysin poiskin. Voi toki olla, että joku uudempi malli toimii hieman eri logiikalla.

    Ja pilveilyyn liittyen tämä viestini (LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju), mutta vain jos ei vielä ole ostanut mitään...
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2010
  10. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on z5500 ja kyllä 200Hz mode antaa paremman liikereson kuin yksikään 100Hz laite.
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tuo vain 200 Hz television omistajan mutua, vaiko jonkun tietyn testin tulos?

    Joka tapauksessa, Blu-ray-leffoissa on yleensä 24 kokonaista kuvaa sekunnissa (24p), eli kuvataajuus on tällöin 24 Hz. Ja tavallisessa tikitelkkarissamme, kuten myös DVD-levyilläkin, on 50 puolikasta kuvaa sekunnissa (576i@50Hz, eli lomiteltu kuva, ensin parittomat vaakajuovat, sitten parilliset jne.). Tällöin todellisen liikeresoluution kasvattaminen hertsien avulla on tietenkin mahdotonta.
    Toki on mahdollista luoda illuusiota paremmasta liikeresoluutiosta, mutta henk.koht. kannatan mahdollisimman vähäistä alkuperäisen kuvainformaation muokkaamista, puhumattakaan uuden keksimisestä lennossa. Jo 100 Hz tekniikassa vain puolet 50 Hz kuvasta on alkuperäisiä frameja, loput ovat tv:n itse keksimiä. Enemmän tai vähemmän onnistuneesti (vrt. toistuvat rutinat nykimisistä, luonnottomuudesta jne.). Se on sitten eri juttu, jos jonain päivänä tulisi joku formaatti, jossa olisi tosiaan 200 kuvaa sekunnissa (= 200 Hz), mutta nyt sellaisia ei ole olemassa.

    Tällöin on -siis alkuperäisen kuvainformaation kannalta- yksi hailee, vaikka olisi 200 000 000 Hz:n tekniikka, sillä kaikki välikuvat on keksittävä jälkikäteen. Itselläni on 100 Hz Sony, jonka 100 Hz tilaa 'Clear' olen käyttänyt, jotta nopeasti vierivät tekstit yms. eivät olisi niin sumeita. Eli moisesta virityksestä on siis minunkin mielestäni LCD-televisioissa ihan oikeasti käytännön hyötyä (kunnolla toteutettuna), mutta en ainakaan nykytiedoillani koe tarvetta enemmälle välikuvien keksimiselle, eli suuremmille hertsiluvuille (muista alkup. kuvan hertsit).
    Tosin, mikäli 200 Hz ei tuo mukanaan yhtään mitään negatiivista (mistä en vielä ole täysin vakuuttunut), niin sitten en sitä toki vastustakaan. Täytyisi nähdä joskus rinnakkain laadukkaan 100 Hz mallin rinnalla. Nyt olen nähnyt vain ohimennen kaupassa, jolloin en kokenut 200 Hz tuovan käytännön hyötyä, eipä silloin tuntunut mitään pilaavankaan. Mutta sehän nyt ei mikään kunnollinen testi ollut, asetukset olivat mitä sattuu ja kuvakin kohinaista.

    Usein ei ole kyse pelkästään hertseistä, vaan on olemassa myös sellaisia tekniikoita, joissa ei keksitä lainkaan välikuvia. Esim. samojen alkuperäisten kuvien toistaminen ja välissä sitten täysin musta ruutu (24p esim. elokuvateattereissa). Tai sitten jonkunlainen yhdistelmä, ainakin televisioiden kohdalla, kuten vaikkapa Sony X4500:ssa ja parissa muussakin televisiossa (100 Hz + Backlight Blinking, kts. aiempi viestini).
     
  12. Force

    Force Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse en ole ihan samaa mieltä mitä olen testannut 200Hz ja 100Hz malleilla. En huomaa noiden liiketarkkuudessa mitään suurta eroa eri kuvamateriaaleilla. Eli siis tarkkuus vaihtelee eri kuvamateriaaleilla.

    Tekniikasta vielä..
    Motionflow jostain syystä ei saa liikettä tarpeeksi sulavaksi ja esim HD-materiaalissa itse erotan pientä nykimistä ja se ärsyttää todella.
    SD-materiaalissa nykiminen on usein vielä näkyvämpää.
    Olen käyttänyt erilaisia asetuksia ja millään niistä nykiminen ei ole kokonaan kadonnut. :grr: firmis joka koneessa nyt: versio 1.700EA
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2010
  13. Majestic

    Majestic Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Marekin tarjoushintoja

    40EX500 869e
    46EX500 1150e
    55EX500 1700e

    32EX700 840e
    40EX700 1060e
    46EX700 1430e
    52EX700 1799e
    60EX700 2550e

    40HX700 1120e
    46HX700 1500e
     
  14. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko mömmöllä tai japipojulla aikaa vähän testailla ja vastailla noihin edellisellä sivulla oleviin helppoihin HX700 kyssäreihin, olisin kiitollinen :). Uusi töllö pitäisi kantaa kotia lähiaikoina ja HX700 on ihan kärkisijoilla, NX sarjaa pitää vielä hiukan odotella tietty ja katsoa mitä se pitää sisällään.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1316047&postcount=200
     
  15. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    EX500:ta kävin juuri katselemassa liikkeessä; ainut näyttö ainakin siellä, missä on mattapintainen ruutu. Ja kuvakin näytti äkkiseltään ihan kivalta. Kuinkahan on tuon EX700:n laita? Ei viitsisi peiliä ostaa seinälle:OI

    Nykyinen "kiiltomusta-villitys" tuntuu aivan käsittämättömältä, ei järjen hiventä:mad:
     
  16. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä siinä järkeäkin on kun hiukan viitsii ajatella.
     
  17. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony on demonnut uusia telkkujaan Japanissa:

    [​IMG]

    EX reunaledi vastaan HX800.

    [​IMG]

    X4500 vastaan HX900.

    Kuvista ei tietenkään voi päätellä mitään, mutta ihan kiva niitä on katsella. :rolleyes:
     
  18. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoisia kuvia kyllä. Jos vastaavat totuutta niin HX800 edgeLED LD toimii oikeasti, ja HX900 on joko paneelin kontrastiltaan parempi ja/tai LD alueita on enemmän.

    EDIT: näyttäisi 52HX903 olevan jo hintaseurannassa, 2740&#8364;: http://geizhals.at/eu/a502241.html
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2010
  19. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mielenkiintoisena trendinä AVS:llä näyttää olevan, että kaupassa telkkuja vertailleet ovat rankanneet EX500:n lähes järjestään seiskasatasta paremmaksi. Toki säädöt ja katseluolosuhteet ovat varmasti mitä ovat, mutta huomionarvoinen seikka pelin tässä vaiheessa.
     
  20. Brilleaux

    Brilleaux Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kerroppa?:) Itse en keksi ainoatakaan syytä, vaikka kuinka ajattelisin:D
    En nimittäin asu pimiössä.