Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

  1. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Suomen mielen sivut ei tunne tuota mallia ja kaikissa sivuilla esillä olevissa koneissa on max 1200 rpm linkous.

    Mistä tuollaista saa ja paljon maksaa?
     
  2. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    toi oli joku w3000 jubilee( lukee etukannessa) juhlamalli tehty jonkun suomessa oltun ajan kunniaksi pelkästään suomen markkinoille. Tämä kone se tarkalleen kumminkin on W 3245
    jotain 1450e oli ovh, myyjä tinkas +200e ja kuljetukset ja asennukset kaupan päälle.
    EDIT: Expertiltä ostin. Gigantillakin jotain malleja nykyään
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2009
  3. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkästi toistakymmentä vuotta sitten kun olin hankkimassa itse viimeksi pyykkikonetta, niin sain kovasti hyvää palautetta Siemensin ostaneilta. Sellainen päältäladattava Siemens Siwamat tuli sitten laitettua ja tuossahan se käy ja kukkuu. Joku sähköpuolen pikkukorjaus tehtiin pari vuotta sitten, mitään muuta ongelmaa ei ole ollut. Jos olisin nyt ostamassa uutta, niin Siemens olisi kyllä melko vahva vaihtoehto. Toisaalta eihän nykyisin tehdä mitään kestämään, ajat ovat muuttuneet jo viimeisen vuosikymmenen parin aikana kovasti.
     
  4. tonalt

    tonalt Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2004
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäis hankkia ensimmäinen pesukone. Mitä nyt olen tätä ketjua lueskellut ja hakenut muualtakin vinkkiä, niin taitaa tässä budjettiluokassa LG olla hyvä valinta. Onkohan kellään kokemusta LG F1422TD mallisesta pesukoneesta? On Gigantissa tarjouksessa 444€ ja ainakin ominaisuudet ovat vakuuttavat. Ja tuo LG:n suoravetomoottori myös houkuttelee.
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla oli tuo #64 postaus ja koneen malli on WD-14390 TDK, joka on käytännössä sama, kuin tuo aikomasi. Tyytyväinen olen edelleen ollut, kun tuon kumimaton laitoin koneen alle, ettei liikkuisi(sileät lattialaatat).
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2009
  6. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Menin ostamaan Samsung WF8502NGW koneen.
    Tärkeimpinä kriteereinä energiatehokkuus sekä mittojen piti olla joltain kulmalta alle 58cm, jotta saa veskin ovesta mahtumaan.
    Lueskeltuani netistä ja kodinkoneliikkeiden perusteella tähän päädyin.
    Tuosta linkistä ei ilmene(?), että koneessa on lisäksi keraamisesti pinnoitetut vastukset, jotka ainakin periaatteessa estävät osaltaan kalkin tarttumista vastuksiin ja näin ollen ikääntyessään lämmittävät paremmin = energiaa säästyy. Tiedä sitten. Muutoin Samsungia kehuttiin yleensä maailmalla. Oletan tuotemerkin olevan tarkka maineestaan, joten annoin merkille mahdollisuuden. Aika näyttää. Edelliseen Hoover merkkiin olen ollut tyytyväinen, kestänyt moiteetta parisen vuosikymmentä ja nyt viimeaikoina vasta alkanut tulla kävellen veskistä vastaan.
     
  7. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Menin sitten ostamaan expertiltä LG F1403TD pesukoneen. Tänään pitäisi käydä hakemassa kapistus kotiin ja asennella. Saas nähdä miten Korealainen suoriutuu. Muihin LG:n tuotteisiin olen ollut tyytyväinen.
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sama kone mielessä. 599 + 599 kuivain? tietenkin höyrykone olisi ollut kiva.

    Sain tuohon kaupanpäälle vain ilmaisen kotiinkuljetuksen mutta ajattelin ottaa sen 5v vakuutuksen - 127 eur /kone. Tuolla summalla saa vain yhden huoltokäynnin joten eiköhän se tule aika varmasti...

    Varma on aina varmaa :hitme:
     
  9. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Otitko itse tuon kuivaimenkin? Minä otin nyt pelkän pesukoneen.. pitänee katsoa että työt jatkuu ennen kuin uskaltaa ottaa mitään ylimääräistä.. :/. Ikävää aikaa tämmönen. Kuivain kyllä kiinnostaisi näin pienessä kerrostaloasunnossa asuvaa. Pyykkiteline on aina tiellä ja sitä pölyn määrää :eek:!

    Itse en ylimääräisiä vakuutuksiakaan ottanut, koen että takuu, kuluttajansuoja ja hyvä kotivakuutus riittävät :). Toivotaan nyt kuitenkin molempien kohdalla, että mitään noista ei tarvita ja kone menee 7+ vuotta ilman ongelmia. Olisin tyytyväinen siihen :)

    Wanha UPO pesukarhu (suomessa tehty päältätäytettävä) jaksoi 11v. Nytkin todennäöisesti menisi pienellä korjauksella ihan kuntoon. Kone on vain ollut vähän huonolla pidolla.. En tarpeeksi usein tuota pessyt sitruunahapolla tms. ja koneen haju alkaa olla aika ällöttävä :sick:. Uudessa koneessa tarkoitus käyttää vain zeoliititonta pesuainetta (ollut nyt muutenkin käytössä viime ajat) ja pitänee muistaa tuo LG:n rummunputsausohjelma ajaa aina silloin tällöin siltikin.
     
  10. tuom

    tuom Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä oli joku LG:n malli (14330FD tms) ennen nykyiseen asuntoon muuttoa muutaman vuoden, ja olin kyllä varsin tyytyväinen. Sitä edelliseen Hooverin paskaan verrattuna a) kone oli helkutin hiljainen b) sitä ei tarvinnut työntää jokaisen pesukerran jälkeen paikalleen toiselta puolelta kylpyhuonetta c) 1400rpm linko toimi varsin hyvin. En välttämättä olisi edes vaihtanut uuteen, jos muija ei olisi saanut päähänsä, että kun kaikki muutkin koneet on Mieleä, niin..

    Eipä tosin kyseisessä Mielessäkään ole mitään valitettavaa, kunhan vaan saisi koneen joskus kunnolla tasapainotettua. Ongelma on siis lähinnä vittumaisessa sijoituspaikassa, ei koneessa.
     
  11. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos hinta ei ole ongelma (pysytään tasolla kohtuullinen kuitenkin vielä), niin Miele ois kova sana. Oikeasti, kyllä ne on tehty kestämään. Mutta AEG 6kg:n suoravetoverme on itsellä, eikä ainakaan vajaassa 4 vuodessa ole kyllä mitään moitittavaa löytynyt.
     
  12. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oma kone nyt ollut hetken käytössä. 8kg:n paskiainen vetää koko talouden vaatteet kerralla kitusiinsa jos niin haluaa :D. Kone on todella hiljainen, pari ekaa kertaa piti välillä käydä tarkistamassa vieläkö se pyörii :D. 1400rpm linkouksen jälkeen osan vaatteista voisi vetää suoraan päälle (no ei ihan sentään :rolleyes: ). Itselläkin kylppärissä helvetin pahat kaadot ja oli vaikeeta saada kone suoraan. Joutu yhtä jaloista säätään todella paljon ja pelkäsinkin et kone sit helpommin liikkuisi. Ilokseni voin kyllä todeta, että paikoillaan pysyy. Vielä kun se nyt kestäisi sitten :)

    kynä pysyy koneen päällä pystyssä koko ohjelman ajan :king:
     
  13. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Omassa LG:ssä en ole kynätestiä suorittanut, mutta täysinäisessä vesilasissa vedenpinta vain hieman väreilee!
     
  14. Phoenix

    Phoenix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kanssa pesukonetta vailla. Just muutin minulle uuteen kämppään ja kävin sitten edellisviikonloppuna ostamassa uuden jääkaappipakastimen ja pesukoneen.

    Mittasin vain kylppäristä sen paikan mihin kone tulee, että mahtuu minkäkokonen tahansa. No kuljetusyhtiön kaverit sitten toissa päivänä kantoivat koneen (gorenje) sisään kolmanteen kerrokseen.
    Purkivat pakkauksesta ja olivat nostamassa kylppäriin... Ja karmeista kiinni. Voi v.... Ei mahdu, karmit on 58cm ja nykyiset koneet 60cm. Sen verta vanha talo, että karmit onpi puusta ja todella jykevät mutta tosiaan sen 58cm olisi oviaukko.

    Soitto Giganttiin, että mitäs tehään. Käske poikien ottaa tavara takas kyytiin ja tule valitteen uus kone.

    Ainoo huono puoli tässä on se, että vaihtoehdot Gigantissa noissa ei niin syvissä (eli alle sen 58e) malleissa on Candy ja Hotpoint Ariston!! :eek:
    5v Happycare ja kotiinkuljetus maksettu.

    Antakaan nyt palaa hyviä neuvoja mitä teen? Otanko jommankumman vai otanko rahat ja vaihdan liikettä? Hintaluokka on sen alle 400e ja yhen ihmisen kamat pitäisi pestä. Edestä täytettävä on must! Jääkaappipakastin on just sopiva :thumbsup:
     
  15. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos karmit on 58 - ja niitä ei saa rikkoa - niin sitten ei voi ostaa 60 leveätä konetta joita kaikki edestä täytettävät on...ja miksi sen pitäisi olla must?

    Päältätäytettävää vain sitten.


    TAI purat siitä koneesta pellit pois niin se laihtuu juuri senverran että saat sisälle ja kokoat sisällä taas takaisin.

    Seuraava asukki saa sitten miettiä miten tuo temppu onnistui :D
     
  16. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sitä konettahan ei ole välttämätöntä viedä oviaukosta täyttöaukko edellä tai perässä...

    Kirjoittaja lienee tarkoittanut vaihtoehtona esim tätä Candya: http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/pyykinhoito/pyykinpesukoneet/GOY105/candy-pyykinpesukone
     
  17. Phoenix

    Phoenix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska koneen päällä on kaappi, johon on mitattuna 130cm. Nykyiset päältä täytettävät ovat 85cm luukku kiinni, luukku auki noin 130cm. En aio ottaa riskiä, että ei mahtuis avautumaan. Siksi edestä täytettävä.
    Nyt haenkin konetta jonka syvyys on about 54cm tjms jolloin se mahtuisi poikittain sisään ovesta :D

    Candy

    Hotpoint Ariston

    Noi mallit ovat niinkuin tyrkyllä Gigantista.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2010
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onkos täällä juteltu vielä noista Verkkokauppa.comin mainostamista Sanyon otsonointipesukoneista? Sieltähän löytyy myös noin puolet kalliimpi malli, jossa on samassa myös kuivausrumpu. En ole lukenut tuon tekniikan toimivuudesta, mutta tuohon lienee taloudellisen ihmisen unelmakone: pesukone, joka pesee myös ilman vettä ja pesuainetta ja jossa on kuivausrumpu samassa.
     
  19. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on gigantista ostettu candy ollut nyt nelisen vuotta. Pari outoa sekoilua on tehnyt pesuohjelmassa mutta olleet yksittäisiä tapauksia. Unohtaa lingota täysillä useimmin jos joku on vialla. Voi käskeä uuden linkouksen päälle. Tuo on juuri noita syvyydestään pienehköjä koneita. Arvatenkin edellinen malli linkin candystä.

    Aristonin taisi ostaa kaveri kuukausi sitten mutta niin vähän käyttöä toistaiseksi ettei oikein voi sanoa siitä mitään. Viimeksi käydessä ihmeteltiin kun kone puhuu vain ranskaa ja mitenkään helposti ei saanut kielenvaihtonappeja arvattua.
     
  20. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tässä alle 60cm, jonka juuri ostin. Tämä ylittää tosin budjettisi, mutta on näillä mitoilla toki muitakin edestä täytettäviä.

    Pakastinta voit käyttää pesupuuhiin siihen asti, kunnes sopivan mittainen löytyy budjettiluokastasi. Pölupunkit heittää veivin muistaakseni jo < -18c, kun tarpeeksi kauan pakastaa :p Säädät pakastmen lähelle absoluuttista, niin kait siinä muutkin öttiäiset alkaa puskea koiranputkeen.