LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Xbow, 24.11.2009.

  1. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tarkennetaan sen verran, että Widenetin hallinnoimia putiikkeja ovat Sony Center Lanterna, Espoo ja Kuopio. Muut ovat jotain muuta, en tiedä mitä.

    Hyviä pointteja tullut taas, täytyy tosiaan vedota virhevastuulakiin ja koittaa ottaa niin hyvät kuvat ruudusta kuin mahdollista ja tarvittaessa vaikka ulkopuolinen tavaran tarkastaja, tai sitten Mikrobitti / TM jos niitä kiinnostaisi ottaa kone tutkittavaksi.

    Jos ei muuta niin tappelu tästä ainakin saadaan aikaiseksi. Hienoa että Mikrobittiäkin on hätyytetty, täytyy ensi viikolla koittaa järjestää aikaa tälle sen verran että saisi itsekin tästä lähetettyä kyselyjä eteenpäin ja tuon riitalautakunnan laput täyteltyä loppuun.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    ...siis vetoa kuluttajasuojalain virhevastuusäännöksiin...

    Painota sitä, että ostit television kotiteatterikäyttöön, mistä oli myyjänkin kanssa puhetta ja että nämä valovuodot hyökkäsivät ihan puun takaa ja että televisio on käyttökelvoton pimeässä - mihin sen ostit.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rooivalk:lla on siis 46" Sony W5500. Ellei hän jo niin ole tehnyt, niin viimeistään nyt kannattaa plärätä läpi ja ottaa ylös netin ja Sonyn neliväriesitteiden tekstit liittyen huippuluokan kotiteatteriin, täydellisen mustan toistoon, legendaarisen laatuun tms. Pikaisesti vilkaisin interwebistä (Sony.fi), varmaan mehevämpiäkin lauseita löytyisi hakemalla:
    - "Advanced Contrast Enhancer saa aikaan syvät mustat sävyt myös tummimmissa kohtauksissa"
    - "Jos pidät elokuvista, tämä on sinulle oikea TV"
    - Joka tapauksessa, missään ei näy mainintaa siitä, että taustavalon on syytä olettaa olevan epätasainen, mikäli asiakkaalla käy huono tuuri ja/tai katsoo liian hämärässä.

    En sitä tietenkään voi tietää, mutta veikkaan kuitenkin, että jos Japanin Sonylla tai jossain Euroopan Sonylla tiedettäisiin (siis korkealla tasolla), että miten Suomen Sonylla käyttäydytään asiakkaita kohtaan ihan pomotasollakin, saattaisi tulla useampiakin henkilövaihdoksia. Tai sitten ei, jos ovat läpi yhtiön kyllästyneet jatkuvaan rutinaan pilveilystä...
    Itselläni on 46" Sony X4500, eli Sonyn LCD-tv täysin ilman pilveilyä (clouding), vaikka säkkipimeässä katselisin, onneksi. Eli mikään Sony-vihaaja en suinkaan ole.
    No, ilman 'Local Dimming' -toimintoa (en tosin koskaan katsele niin) on mikroskooppinen määrä lievää epätasaisuutta pimeässä. Mutta käytännössä ei mielestäni ole silloinkaan varsinaista pilveilyä (= häiritsevää epätasaisuutta).

    Sony X4500:ssa (koot 46" & 55") taustavalo on täysin erilainen (RGB 'Direct LED' + 'Local Dimming'), mutta Sonyn LCD-televisio sekin on, eli sen LCD-paneli ei ainakaan kovin merkittävästi voi muista malleista erota. Kaikki muut tekniset erot X4500:ssa lienevät pilveilyn suhteen merkityksettömiä juttuja ('BE2 Pro', 'Motionflow PRO 100Hz'...).

    Tarkkaan ottaen, valovuoto on eri asia kuin pilveily, valovuotoa kun esiintyy aikuisten oikeasti aivan kaikissa LCD-televisioissa, se kun määrittelee mustan tason. Eli siis sen, että miten tumma/vaalea se tasainen tummanharmaa taustavalo kaikkein tummimmillaan on. LCD-paneli kun vuotaa aina hieman valoa lävitseen, vaikka jokaikinen pikseli olisikin täysin kiinni, eli siis "musta". Se on siis ihan oikeasti kaikkien LCD-televisioiden ominaisuus.
    Eli myös omassa X4500:ssani on hieman valovuotoa (= musta ei ole täydellisen mustaa, varsinkaan kun kuvassa on valoisiakin kohtia, jolloin LED-taustavalot ovat laajemmaltakin alueelta kirkkaammalla). Eli valovuotoa on aivan kuten kaikissa muissakin maailman LCD-televisioissa, mutta ei siis minkäänlaista pilveilyä (= epätasaisia valoisuusläiskiä, tasaisen taustavalon sijaan).



    Kummastelen Suomen Sonyn ja joidenkin jälleenmyyjien sekä huoltojen tylyä toimintaa, moinen käytös/asenne ei heillekään hyväksi liene, ainakaan pitkällä aikavälillä.
    Itse en aikoinaan uskaltanut edes harkita muita Sonyja kuin X4500, syynä juurikin pelko pilveilystä "ominaisuutena". Juuri nyt en edes sitä uskaltaisi ostaa, paitsi tietenkin sitten jos olisi täysi palautusoikeus (Gigantti & ainakin teoriassa kaikki nettikaupat, käytännössä lienee epämääräistä vaihtelua, ainakin meillä Suomessa). Ostin edellisen plasmani Gigantista juuri tuon palautusoikeuden vuoksi (onneksi ei ollut tarvetta) ja nykyisen Sonyni netistä, Saksasta (onneksi tämäkin OK).

    Nykytietämykselläni en missään tapauksessa ostaisi televisiota SonyCenter:stä, tyypillisestä "pesukonekaupasta" tms. (= ilman täyttä palautusoikeutta), sen verran allerginen olen pilveilylle ja kaikille muillekin "ominaisuuksille". Ei ole kivaa laittaa omia rahojaan tuotteeseen, joka ei sitten toimikaan odotetulla tavalla, eikä mitään ole enää tehtävissä. Tai ehkäpä sitkeän tappelun kautta on. Ryhmäkanne olisi varmaankin tähän se tehokkain keino, mutta siihen pitäisi saada tarpeeksi monta "uhria" mukaan.

    Oletin aikoinaan -ja kenties jopa aivan oikein?- että yhdistelmä 'Direct LED' & 'Local Dimming' takaa paljon tasaisemman taustavalon. Silti ainakin 55" X4500:sta on näköjään raportoitu niitä "taskulamppuja" nurkissa (flashlight). Vikaprosenteista onkin sitten mahdotonta kuluttajan mitään sanoa (nyt tarvittaisiin joku Hannu Karpon "Cyber-versio", joka täysin säälittä raportoisi eri mallien/merkkien pilveilyä, vikaprosentteja, takuuehtoja jne.).
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2010
  4. jarith70

    jarith70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikku pieruissa tähänkin...
    Tosiasia on, että valovuotoa on kaikissa LCD-telkuissa, katsomiskulmasta riippuen. jollakin se valo siihen nyt vaan on tehtävä.
    Sanosinkin että jos "paskaa", eli omasta mielestä huonoa tuli käteen - pois lukien aivan rikkinäiset toki - turha urputtaa, hankit mitä hankit.
    Normaalikatselussa se ei "väittämäni" mukaan ilmene millään tavalla, tietysti älyttömät virheet pois lukien...
    Varmasti valovuotoa näkyy jos kuva yritetään vetää 100-0 mustaksi - mutta missä nyt oikeasti niin mustaa on - paitsi kuuttomana yönä keskellä talvea - suljetussa tilassa, silloinhan ei näe mitään.

    Vertaan nyt vanhaan Toshibaani, hyvä oli sekin...
     
  5. a3101

    a3101 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olis tarkotus ittelläki siirtyä putkesta pikkuhiljaa isoooon tauluun, ja aloinpa lueskella taannoin näitä palstoja jotta ymmärtäisin mitä ominaisuuksia tarvin ja mistä kannattaa maksaa.

    Toissapäivänä kävelin sitten paikalliseen kk-liikkeeseen ja katselemaan töllöjä / kyselemään myyjältä ominaisuuksista. Myyjä hermostui totaalisesti kun erehdyin kysymään onko törmännyt ns. valovuotoihin nykyisissä malleissa. Melkein sanasta sanaan näin, "En oo kuullut enkä nähnyt tällasia ongelmia näissä malleissa missään ja itselläkin on led-televisio. En tiiä mistä on kyse enkä ole edes käynyt dvd-plazan sivuja kattomasssa, siellä asioita kommentoi ns. hifistit joilla ei välttämättä edes itellä kys. telkkuja ole, kunhan puhuvat p*skaa"

    Meinasin revetä aivan täysin koska en ollut maininnut mitään mistään keskustelupalstoista enkä varsinkaan dvd-plazasta, ainoastaan sanoin että olen nyt perehtymässä asioihin koska telkun vaihto alkais olla ajankohtainen :D

    Kaveri siis väitti ettei ole kuullutkaan asiasta mutta perään osasi kuitenkin nimetä dvdplazan ja haukkui vielä palstalle kirjoittelijat.. Palveluinto loppui myyjältä tuohon vuodatukseen ;)

    Että on tällä taistelulla kait ollut jotain vaikutusta. Itellä kiikarissa nyt sitten varmaankin tausta-ledillinen malli, kattellaan rauhassa...
     
  6. Touhori

    Touhori Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisi kovasti kuulla, minkä ketjun myyjästä oli kysymys ja mistäpäin Suomea.
     
  7. a3101

    a3101 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    oranssi paikka ja keski-suomi
     
  8. Stardom

    Stardom Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa, että valovuotoasia on nostettu pöydälle ja että joku jaksaa taistella asian puolesta. Parastahan kuluttajille olisi, jos asia menisi kuluttajaviranomaisten kautta ja asiaan tulisi jonkinlainen yleinen päätös, joka ottaa kantaa onko kyseessä vika vai ei. Maalaisjärjellä ajateltuna kyseessä on tietysti selvä vika, koska vaaleammat läiskät eivät kuulu alkuperäiseen kuvasignaaliin. Jos taas vedotaan siihen, että valovuodot kuuluvat lcd-tekniikkaan, niin on olemassa myös merkkejä, jotka eivät juurikaan kärsi tästä ongelmasta. Täten valovuoto ei voi olla ominaisuus. Varmasti valovuotoja on hankala saada kokonaan poistettua, koska asiaa ei ole vieläkään saatu Sonylla aisoihin, mutta ainoa hyväksyttävä taso kuuluisi olla sellainen, ettei valovuotoja voi paljain silmin havaita.

    Mitä omiin kokemuksiin tulee, niin omassakin Sonyn W4000:ssa on valovuotoja kulmissa ja myös cloudingia. Cloudingia ei normaalikäytössä sentään huomaa, mutta tummassa kuvassa kulmien valovuodon huomaa kyllä. Vuoto on kyllä sellaista, että joku olisi voinut niistä valittaa, mutta omalta kohdalta asian vieminen eteenpäin jäi, kun kävi ilmi ettei tilanne luultavasti vaihtamalla parane. Oman yksilöni valovuodon kanssa pystyy juuri ja juuri elämään, mutta on se liikaa joka tapauksessa. Vaikuttaa myös siltä, että pidemmällä katselukerralla valovuotoilmiö hieman tasaantuu, mutta palaa aina ennalleen, kun tv:n laittaa päälle seuraavan kerran. Valovuoto on varmasti erittäin yleinen ongelma, ja ne jotka jaksavat taistella asiasta on vain jäävuoren huippu.

    Yleisesti ottaen Sonyn tuotteet olisivat ihan hyviä, jos niissä ei olisi tällaisia harmaan alueen vikoja. Valitettavasti Sonylla laaduntasaisuus on luvattoman heikkoa, ja tästä seurauksena ikinä ei tiedä minkälaisen yksilön sitä saa. Ja harvassa taitaa olla ne merkit, jotka saavat puhtaat paperit laatunsa suhteen.
    Kannattaa siis ostaa tuote postimyynnistä palautusoikeuden takia, jos haluaa osallistua tällaisiin arpajaisiin. Pidemmän päälle tilanne on tietysti kestämätön. Ehkä Suomeen pitäisi saada mahdollisuus joukkokanteisiin, niin näitä asioita voisi hoitaa järkevällä tavalla, ilman että yhden täytyy taistella kaikkien puolesta.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Suomessa on mahdollisuus ryhmäkanteeseen, mutta kanteen voi nostaa vain kuluttaja-asiamies, joka ei sitä toistaiseksi ole kertaakaan tehnyt.

    Toinen vaihtoehto on, että samanlaisia juttuja nostetaan useampi samaa vastaajaa kohtaan samaan aikaan samassa tuomioistuimessa ja pyydetään kanteiden käsittelemistä yhdessä. Sinänsä, tässä tapauksessa, kun kyse on yksittäisen television laadusta ja arvio pitäisi tehdä joka television kohdalta erikseen, ei ole kovin tukevia perusteluja käsitellä juttuja yhdessä.
     
  10. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään olen naputellut lisäliitteitä kuluttajariitalautakuntaa varten ja parin lähipäivän aikana olisi tarkoitus saada otettua lisää kuvia ongelmasta ja käydä kehittämässä niistä kunnon paperikuvat.

    Valituksesta tuli itse asiassa aika hyvä, kekkasin pari oleellista pointtia jotka saattavat aiheuttaa vastapuolella naaman punoittamista, mutta ei niistä sen enempää, muiden kirjoittajien kertomusten perusteella arvelen että tätä ketjua luetaan myös vastapuolella. Terveisiä vaan. :)
     
  11. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tuonne uuudet kuvat näkyviin. Nämä on pääasiallisesti otettu tänään, toki kameran päivämääräasetukset olivat tietenkin päin p-tä, mutta mitäs siitä.

    Olen pyrkinyt saamaan valotusajan alle sekuntiin ja suurimmassa osassa taitaa olla jotain tyyliin 1/10 sekuntia että ei tule jupinaa pitkien valotusaikojen vaikutuksesta kuviin. Ei tuon ilmiön kuvaaminen silti ihan helppoa ole, osa kuvista tuppaa menemään aivan överiksi ja osa taas niin pimeäksi että vika ei näy, mutta tässä on koitettu saada edes jonkinlainen keskitie aikaiseksi. Vanhemmissa otoksissa on pidempi valotusaika ja se kyllä tuo ongelman helpommin näkyviin, mutta kyllä ne näkyvät näissä uudemmissakin kuvissa aivan selvästi. Toivottavasti tämmöiset amatöörikuvaajan otokset kelpaavat viranomaisille, ainakin ne aikaisemmat kelpasivat Sony Finlandille kun niiden perusteella julistivat laitteen ehjäksi ja kuvan olevan "raja-arvojen sisällä". Tarkoitus on toki saada päinvastainen päätös aikaiseksi, tämä lienee selvää kaikille niille, jotka näkevät nämä kuvat ja joilla ei ole omaa lehmää ojassa tämän asian suhteen.

    Joitain pieniä säätöjä olen näihin tänään otettuihin kuviin kyllä tehnyt, suoristanut, säätänyt valkotasapainoa ja muutamissa myös valotusta suuntaan tai toiseen jotta kuvat näyttävät enemmän siltä kuin mitä oikeasti ruudulla näin.

    http://vesku1973.kuvat.fi/kuvat/Sony 46W5500/


    Näistä sitten paperiversiot tekoon ja kuluttajariitalautakuntaan laput vetämään.
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2010
  12. Raitzi

    Raitzi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli tosi fiksua täällä kertoa:hitme:
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tottakai se on. Harvempi kamera ottaa kuvan, joka 100% vastaa sitä, mitä silmämunaskuillasi näet, ellei sitä säädä kohdalleen.

    Toisaalta sitä, että kuva ei vastaa todellisuutta, voi käyttää myös tehokeinona. Vai luuletko tosiaan, että Lapissa on vihreää lunta?

    Kuluttajariitalautakunta käsittelee asian kirjallisesti. Tarvittaessa voivat pyytää toimittamaan huollon lausunnon siitä, miltä televisio näyttää. Kuvilla pääsee kuitenkin alkuun. Sen sijaan itse televisiota eivät tule pyytämään lautakuntaan tutkittavaksi.
     
  14. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko että sillä on mitään merkitystä, pääasia on että kuvan virheet näkyvät niin kuin silmällä katsomalla. Ja vinossa olevan kuvan suoristamisella ei ainakaan pitäisi olla asiaan vaikutusta. Olikohan yksi tai kaksi kuvaa, joissa säädin hieman valotusta suuntaan tai toiseen kun tuppaa kamera hieman arpomaan tuon valotuksen kanssa hämärässä huoneessa. Mutta tarttukoot tähän jos siltä tuntuu.
     
  15. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, sitten voi ihmetellä että Sony on tehnyt aimo harppauksen tässä asiassa kun uusi 46EX500 on erittäin tasainen mustalla kuvalla vaikka huoneen pimentää täysin. Harmaatahan se tietenkin on mutta tasaista...
     
  16. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    RAW-kuvista kun tehdään katseluvedoksia, on täysin normaalia ja pakollistakin määritellä miten vedos "valotetaan" ja millainen valkotasapaino ja terävyys ja kohinanpoisto jne. kuvaan laitetaan. RAW-kuvassa bittisyvyys ylittää katselukuvien 8-bittiset sävyt, joten pakkohan siinä on käyttää omaa taiteellista vapautta tai softan automatiikkaominaisuuksia eli siis teknisesti ajatellen väärentää kuvaa hieman.

    Ei siis ole kiellettyä käsitellä kuvia visuaalisesti havainnollisemmiksi, kunhan voi tarvittaessa antaa näytille myös käsittelemättömän alkuperäiskuvan. Aluksi riittää katseluvedos paljastamaan esim. punaisia päin ajaneen liikennerikollisen. Vasta oikeudessa puolustuksen asianajaja saattaa vaatia alkuperäisintä mahdollista kuvaa osoittaakseen, ettei katseluvedos ollut väärennös.
     
  17. willebra

    willebra Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin se perustelu, että keskiverto käräjätuomari on tuskin kovin perehtynyt LCD-tekniikkaan. Tuohon juttuun kantajat toisivat todennäköisesti jonkun teknisen asiantuntijan todistajaksi ja se voisi olla sama henkilö kaikissa jutuissa. peruste yhdessä käsittelyyn/ tai ainakin kaikki jutut samalle tuomarille? (En tiedä, miten vaikuttaa se, että kaikissa olisi sama vastaaja tai jos kantajilla olisi sama asiamies.)
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Peli on menetetty jos Vakuutusyhtiön Lakimies™ kutsutaan todistamaan tai antamaan lausuntoja. Esimerkkejä (lievästi karrikoituja ja off-topic):

    Talo paloi kun saunan kiukaan termostaatti kytki kiukaan päälle asukkaiden ollessa ulkomaanlomalla. Vakuutus ei korvannut mitään, koska Vakuutusyhtiön Lakimies™ määritteli palon syttymissyyksi tahallisen haitanteon ja luonnonmullistuksen, johon ei voi ennalta varautua. Kettu kuulemma oli savupiipun kautta murtautunut taloon, viettänyt rivoa sikailuelämää maljakoiden kanssa ja lopuksi saunonut ja rikkonut kiukaan termostaatin ja kiivennyt savupiipun kautta pakoon. Vakuutusyhtiön Lakimies™ käski etsiä sen ketun lähimetsästä ja esittää korvausvaatimukset sille.



    Klo 23 perjantai-iltana rattijuoppo ajoi vuosimallin 1972 Ladalla koiran yli, kaatoi aidan ja murskasi roskalaatikkokatoksen ja kolhaisi mummoa lonkkaan ennen vauhdin pysähtymistä. Vakuutusyhtiön Lakimies™ hommasi rattijuopolle uuden tuliterän auton (Bugatti Veyron), koska entisen upean ajoneuvon tärvelivät kavalaan salaliittoon ryhtyneet:
    1) vihamielinen koira(vainaa),
    2) häikäisyä aiheuttanut aita,
    3) väärin pysäköity roskakatos ja
    4) pahansisuinen mummo.

    Laskujen maksajaksi määrättiin aidan vuonna 1936 maalannut maalari (hänen perikuntansa), roskakatoksen suunnittelija (Alvar Aallon perikunta) sekä Pihtiputaan Mummo. Lisäksi ilkeä mummo pantiin kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, koska oli yöaikaan kiljunut kovaäänisesti (muka kipeää lonkkaansa) ja täten häirinnyt klo 22 voimaan astunutta yörauhaa. Metelöinti oli herättänyt viattomasti nukkuneen kissanpennun, jolle syntyi vakavia traumoja.

    Mummon vankeus luultavasti muutetaan elinkautiseksi kun seuraavassa oikeudenkäynnissä Vakuutusyhtiön Lakimies™ määrittelee kissanpennun menetetyt elinaikaiset tulot. Kissanpennusta nimittäin oli tarkoitus kasvattaa maapallon ensimmäinen mars-raketin ohjaaja sekä syöpälääkkeen keksijä, ja nyt melutrauman seurauksena nämä itsestäänselvät piilevät lahjakkuudet jäävät syntymättä ja niistä kissanomistajalle päätyvät miljardiluokan vuositulot saamatta.
     
  19. hyeena

    hyeena Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anteeksi OT:n jatkaminen, mutta valitsemasi esimerkki osottautui sitten hedelmallisemmaksi kuin moni uskoikaan, korkein oikeus paattikin toisin kuin karaja- ja hovioikeus, ja tulos satiin 3-2 aanin. Asia ei ollut tosiaankaan niin selkea kuin moni luuli.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Asia nimenomaan oli epäselvä ja tuon KKO ratkaisun voi asettaa kyseenalaiseksi lähinnä vähemmistön esittämin perustein - se oli kuitenkin 3-2 ratkaisu, toiset jäsenet, päinvastainen ratkaisu? Oli miten oli, fakta kuitenkin on, että ParkCom sai jatkaa toimintaansa vuositolkulla epäselvässä oikeustilassa, kuluttaja-asiamies levitteli käsiään ja ParkCom sai itse valita "pilottikeissin", jolla lähti oikeudenkäyntiin. En tiedä miten se ei olisi ollut kaikkien osapuolten etu, jos kuluttaja-asiamiehen voimin olisi lähdetty selvittämään oikeustila tältä osin vaikka kolme vuotta sitten?