Blu-ray vs. muu maailma... Kuka voittaa?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tapsas, 06.01.2008.

?

Mikä on seuraava massamarkkinoiden suosikkiformaatti?

  1. Blu-ray *

    54,0%
  2. Video download/streaming

    15,3%
  3. DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi

    30,7%
  1. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ostaako tai vuokraako suurin osa suomalaisista elokuvia? Epäilisin, että ei.

    Maksavat toki, mutta onhan hinnat tulleet jopa Suomessakin ihan selkeästi alas.

    Olen aika yllättynyt, että joku ajattelee netistä leffojen katsomisen tarkoittavan PC:n kiinnittämistä taulutelkkuun. Eikös Elisa Viihde esimerkiksi ole jo elokuvien katsomista netistä?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tosiaan. Kyllähän sitä itsekin tuli tavallaan tilattua vuosikymmen sitten Canalilta maksullisia elokuvia. Tosin silloin lankaa pitkin meni vain tieto siitä, että haluaa maksullisen oikeuden katsoa elokuvaa joka pyörii ajankohtana x.

    Eiköhän nettileffat kuitenkin edelleen tarkoita suurimmalle osalle sitä, että mediakeskuksen kautta katsotaan netistä maksullista sisältöä.
     
  3. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän ne softat pyöri jatkossa ihan television sisällä.
     
  4. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on hyvä pointti.

    Näkökulma ei saisi olla mitä on tarjolla yhdistämällä 2-5 laitetta toisiinsa, hankkimalla nettikaistaa jne.. (jos puhumme DVD-plazan ulkopuolisesta maailmasta)

    Vaan yksinkertaisesti mitä TELEVISIOLLA on tarjota, 95% prosenttia ihmisistä ei ole kiinnostunut mistään muusta kuin siitä mitä sieltä kodinkoneliikkeestä kotiin kannetusta televisiosta näkyy kun sen laittaa päälle ja antennin seinään.

    Erillinen digiboksikin on massoille haaste.


    Iso
     
  5. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Mä vastasin DVD:n puolesta. Olen pienituloinen, asuntovelallinen perheenisä ja mulla ei yksinkertaisesti ole varaa satsata suuria rahasummia olohuoneen viihdelaitteiston täydelliseen uusimiseen tässä vaiheessa. Tällä hetkellä käytössä on seitsemän vuotta vanha Philipsin 28" putkilaaja, Panasonicin SA-HT335 DVD-kotiteatterijärjestelmä, sekä Topfieldin tallentava digiboksi. DVD-leffoja hyllyssä on joku tuhatkunta nimikettä. Telkkaria tulee katsottua sohvalta kolmen metrin päästä ja useimmiten vielä stereoluurit päässä, jottei kaksivuotias tytär heräisi meteliin (katson yleensä leffoja iltaisin, kun tyttö nukkuu). Näillä tuloilla tuskin olisi varaa 32" suurempaan taulutelkkariin ja kun ero jäisi tarkkuudessa aika minimaaliseksi, tulee halvemmaksi jatkaa nykyisellään. DVDiden hintakin on formaattisodan seurauksena tippunut roimasti, joten hyviä löytöjä tulee tehtyä CDONista vitosen kappalehintaan lähes viikottain.

    Jos tuo tölsä sanoo työsopparin irti ja dvd-soitin levahtaa, niin laitepäivitys on toki väistämättä edessä, mutta juuri nyt en koe siihen pakottavaa tarvetta ja veikkaan, etten ole ainoa lajissani.
     
  6. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eiköhän ne suurimmalle osalle ala tarkoittaa esim. tätä, eli vaikka Sonyn KDL-40W5100 verkkoon kiinni ja kaukkari käteen.
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valitettavan monelle "nettileffa" meinaa Piratebayta.
     
  8. JukkaVaAn

    JukkaVaAn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    QFT. Ei tuo turhaan vedä lukijoita tälläkin palstalla tuo "näin katsot netistä ladattuja HD leffoja PS3:lla" -triidi. Siellä ei puhuta todellakaan mistään netflix tai muusta maksullisesta... :sleep:
     
  9. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei suomessa taida kovinkaan laadukasta leffojen vuokrauspalvelua edes olla olemassa?(netflix on vain jenkkilässä) XBoxin palvelu ois muuten bueno, mutta valikoima on mitä on ja tekstityksiä ei löydy.
     
  10. manalainen

    manalainen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    netflixiä jenkeissä useamman kuukauden käyttäneenä voin todeta että kyllä, vaikka kuvanlaatu on välillä juuri ja juuri katsottavan rajoissa (32" LCD + riippu nettiliittymän nopeudesta) homma toimii enemmän kuin tyydyttävästi juuri mukavuuden/helppouden (convenience) takia. 8.99 USD tjsp. kuukaudessa ja leffoja on saatavissa nettilatauksessa suht. mukavasta valikoimasta rajoittamaton määrä, vaikka striimaisi kuukauden putkeen niin hinta on sama. :thumbsup:

    Päälle tuohon saa sitten uudempia artikkeleita postin kautta DVD:nä tyyliin 1kpl hallussa. Jos maksaa vähän lisähintaa (oliko se pari dollaria kuukaudessa...) niin DVD:tä/Blu-Ray:ta saa useamman kappaleen... Eli leffat vaihtoon katsomisen jälkeen ja parin päivän vaihtovälillä uusia tupsahtaa tilausten/varausten mukaan postilaatikosta vaikka vanhoja ei ois ehtinyt vielä katsomaan. Jee!

    Voin vaan sanoa että vaikka olen ennenkaikkea AV-laatupuristi niin kyllä se käytön helppous rulettaa. Elokuva voi olla elämää muuttava kokemus vaikka se ei sieltä tuutista puske ulos optimaalisesti pakattuna 1080p zing!-naalina trüü monikanava HD-äänillä ryyditettynä. ;D

    Content & convenience rule! Valitettavasti... tai no, niinjoo... ei aina ;)
     
  11. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viestiketju on reilut pari vuotta vanha ja nyt voidaan jo sanoa, että vaihtoehto kolme eli "DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi" oli oikea ainakin kaksi vuotta sitten ja luultavasti on sitä edelleen. Blu-ray on toki yleistynyt ja laillinen nettilatauskin hieman, mutta voitaneen ennustaa, että nykyhetkestä kuluu vähintään kolme ja todennäköisesti ainakin viisi vuotta, mahdollisesti enemmänkin, ennenkuin DVD joutuu luopumaan valta-asemastaan jomman kumman hyväksi.

    Blu-rayn yleistyminen on paljolti kiinni myös siitä, koska Xbox360:en ja Wiin seuraajat tulevat markkinoille ja onko niissä Blu-ray-asema. PS3 on tehnyt jo paljon ja tulee tekemään vielä lisää, mutta muidenkin konsolien mukaantulo vauhdittaisi toki kehitystä vielä huomattavasti. Ironista kyllä, jos kotona jo on Blu-rayta näyttävä konsoli, niin monet alkavat katsoa elokuvansa siltä, vaikka näyttölaite olisikin se 32" HD Ready vähintään kolmen metrin päästä.
     
  12. jumase

    jumase Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2002
    Viestejä:
    359
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mielenkiintoinen tapa tulkita tuota vaihtoehtoa. Huomaathan sen maininnan vuosikausista lopussa. Jotta tuo vaihtoehto olisi oikea, pitäisi olla kulunut vuosikausia. Jos väittäisin eläväni vielä vuosikausia, niin osoittautuisiko väitteeni oikeaksi jo huomenna, entäpä ensi vuonna?

    Itse asiaan: jo vuonna 2009 eli seuraavan vuonna ketjun avauksesta BR ohitti laitteiden osalta myynnissä DVD:n. Jokainen varmaan arvaa mihin tämä johtaa levyjen suhteen jatkossa. Jenkeillä oli jonkin verran kaulaa muuhun maailmaan verrattuna ja kulutushysteria astetta kovempaa kuin esimerkiksi Euroopassa, mutta ei liene kovin kaukana, kunnes sama nähdään muuallakin, jos ei ole jo nähty. Ei ole osunut tilastoja eteen muun maailman osalta.

    Mielestäni kolmas vaihtoehto on näin ollen jo todistettu vääräksi. Päämarkkinoilla BD on myynnissä syrjäyttänyt DVD:n soittimien osalta. Vaikka DVD-levyjä myytäisiinkin vielä tulevina vuosinakin reilustikin, niin mielestäni on jo selvää, että DVD ei jäänyt pääformaatiksi vuosikausiksi, Pariksi vuodeksi kyllä, mutta se nyt oli itsestään selvää, etteivät markkinat yhdessä yössä muutu. Hardwaren osalta se on kuitenkin jo nyt menettänyt johtavan asemansa.

    Seuraavat vuodet sitten osoittavat kumpi osoittautuu oikeaksi vaihtoehdoksi kahdesta jäljelle jääneestä. Mutta aika hitaasti tuo Video download/streaming tuntuu yleistyvän. Joten vieläkin veikkaisin blu-rayta. Tai pitäisi varmaan tehdä polli kuinka kauan blu-ray toimii pääformaattina. Eihän se mikään ikuinen ole, vaan netti tulee kävelemään yli varmasti hyvinkin pian.
     
  13. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eiköhän melko monella ole jo se jonkunlainen DVD-soitin hommattuna, siksi ei mielestäni ole yllättävää, että ne eivät mene enää kaupaksi.
     
  14. Karro

    Karro Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän on nykyään DVD elokuvien ja Blue Ray -levyjen myynnin suhde Euroopassa ja etenkin Suomessa? Kun markettien alelaarista lähtee 10e:llä 3 kpl dvd:tä ja pahimmillaan saman Leffan BlueRay -versioon menee viereisessä hyllyssä yli 20e niin mieleen tulee vain kysymys, miksi?

    Jotenkin oma näppituntuma on, ettei BlueRaystä ole voittajaksi vaan DVD jää viimeiseksi fyysiseksi valtamediaksi. Ainoa mikä tämän voisi pelastaa olisi BlueRay:n hintojen lasku DVD:n tasolle. Arskan 32" TV:llä DVD tarjoaa jo parhaan mahdollisen kuvanlaadun ja ainakin uusimmalle mediasukupolvelle jakelu netin kautta on luonnollisin tapa.

    Onhan se kuva kaunis BlueRay:llä 50" töllössä, mutta kyllä se HDTV netinkin kautta on jo aika hyvä esim. YouTuben HD -videot, puhumattakaan BlueRaystä tehdyistä ripeistä.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikka minusta blu-ray tulee olemaan sattuneesta syystä vahvempi kuin BlueRay :)D), niin voin allekirjoittaa ajatuksesi. Vaikka täällä Plazallakin innostuneimmat alkavat pitämään jo 3D-televisiolähetyksiä normina, niin en millään usko, että suomalaiset haluavat ties kuinka monetta kertaa ostaa laitteitaan uusiksi -- varsinkin kun esimerkiksi HD:n edut tulevat usein esille parhaiten vasta isoimmilla ruuduilla (mihin enemmistöllä ei välttämättä ole tilaa saati varaa). Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin kaikki eivät television olevan olohuoneen keskipiste fyysisen kokonsa takia.
     
  16. bodyhammer

    bodyhammer Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2009
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minua on jo kauan huvittanut se että minkä hiton takia monien bluray levyjen mukana tuupataan lisänä se hiton dvd versio elokuvasta. ihan niinkuin valmistajat eivät itsekkään usko blurayn suosioon... Hyvä formaattihan tuo bd olisi mutta valtaosa saatavilla olevista elokuvista on sellaista mainstream paskaa että aika useasti vielä joutuu dvdn puoleen kääntymään, joten ääni menne dvdlle!
     
  17. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin aikoinaan äänestin "Video download/streaming" ja siinä uskossa ollaan entistä vahvemmin. Toki BD-soittimet eivät tänä jouluna enää paljoa maksa, mutta usein levyt ovat kuitenkin vielä "selkeästi" kalliimpia kuin DVD-levyt ja valikoima ei vielä niin kattava. DVD-skaalauskin on monissa laitteissa nykyään jo kohtuullisen hyvälaatuista.
     
  18. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Musta noi tuplajulkaisut on ihan huippuja. Esim animaatioleffoissa se on tarpeen, koska penska katsoo leffat pikkutelkkarista, jossa ei ole Blu-rayta. Itse sen sijaan katson mielelläni samat leffat omalla ajallani isolta screeniltä.
     
  19. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En usko, että ainakaan "Wii-HD":hen tulee BD-asemaa. Esimerkiksi Applen strategia on mielenkiintoinen siinä mielessä, että vaikka Mäkkejä koitetaan valmistaa innovatiivisesti, niin Jobsin mukaan niihin ei ole lähitulevaisuudessakaan tulossa BD-asemaa. Uskoisin, että Nintendo ja Apple eivät näe BD-asemaa välttämättömyytenä ja tunnistavat sen, että DVD tulee olemaan "rahvaan valinta" todella pitkään.

    Sekin täytyy muistaa, että uusien elokuvantoistamistekniikkojen hyöty on usein suhteessa näytön kokoon. Kotitalouksien näyttöjen kokojen pitäisi kasvaa sitä mukaa kuin levyjen materiaalin resoluutio ja bittivirta kasvaa. Toisaalta näyttökokojen kasvaminen kotitalouksissa on pysähtynyt sinne 32-42" tuntumaan, ja vaikka nykyään +50":n näyttöjä saa alle 1000 eurolla, niin loppujen lopuksi harva haluaa kotiinsa (sisustukseensa) sellaisen muovimöhkäleen. Tälläkin perusteella on helppo todeta, että DVD tulee olemaan se vallitse formaatti varmaan vielä silloinkin, kun EtP ryppyisin ja vapisevin sormin joutuu jo iän puolesta kirjoittamaan passiivisesta elämäntyylistään. :D