Ninja Assassin (2009) (Sho Kosugi)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 24.07.2009.

  1. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaan aiheesta vielä sen verran... Japanilaisessa (ja 80-luvulla länsimaisessa) populaarikulttuurissa yleistynyt näkemys kokomustasta ninja-asusta huppuineen, tabi-bootseineen (;) ) ja aseineen on muuten hyvin pitkälti fiktiota... Oikeat ninjat (siis samurai-ajan historialliset hahmot) eivät koskaan käyttäneet tuota asua, vaan lähinnä naamioituivat eri hahmoiksi, kuten munkeiksi tai ronin-samuraiksi. Tämä tietenkin siksi, koska tehtäviin kuului salamurhat, sabotointi jne, ja tuollainen musta hiippalakkimies olisi tietenkin välittömästi tunnistettu. :)
     
  2. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    AI miten ni? minusta ois mukava kahtoa kun ninja vahtaa ulkohuusissa paskanseassa hengittämättä oikeaa perskannikkaa puhallus putki suussa. Ja sitten kun se siihen ilmestyy puhaltaa putkestansa tappavan nuoli annoksen juurikin sopivasti ivanin kannikkaan. :)
     
  3. QUZU

    QUZU Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään tietoa koska tulee suomen teattereihin tai tuleeko ylipäätään kun kuulin huhun että ei olisi edes teatterileffa suomessa?
     
  4. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ninjoja!!! Must see... must... m... :thumbsup:
     
  5. Trent

    Trent Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    0
    :thumbsup:

    Eihän tämä _voi_ olla huono... Ehdottomasti tsekattava!
     
  6. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika lailla samoilla linjoilla ovat Nyt-liite ja useimmat Rotten-kriitikot. Ehkä joskus vilkaisen blu-raylta.
     
  8. Toimintasankari

    Toimintasankari Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävinpä tämän Ninja Assassin leffan katsomassa ihan leffateatterissa asti, kun siihen viimein tuli mahdollisuus. Leffan jälkeiset tunnelmat ovat ihan kiitettävät.

    Ninja Assassin ei ole mikään mestariteos leffarintamalla, mutta kyseinen leffa täytti omat odotukseni täysin, joten en ollut pettynyt lainkaan. En odottanut mitään mielen räjäyttävää juonta tai ennennäkemätöntä näyttelyä. Odotin kovan luokan toimintaa, verta ja ninjailua; ja sitä sain.

    Leffan toimintakohtaukset olivat omasta mielestäni erittäin näyttäviä ja toimintaa riitti. Leffan juonesta en nyt puhu mitään, koska se oli mielestäni sivuseikka tässä leffassa, mutta antoi syyn leffan tapahtumille. Lisäksi vaikka leffassa nyt useita klišeitä olikin, oli mielestäni plussaa se, että yksi klisee rikottiin. Nimittäin se kliše, että kun päähenkilö taistelee useita vastustajia vastaan yksin, klišeisesti kukaan vastustajista ei osu päähenkilöön vaan ampuvat ohi. Tässä leffassa päähenkilöön oikeasti osui ja paljon.

    Ainoaksi huonoksi puoleksi sanoisin cgi-veren. Verta oli leffassa aivan älyttömästi ja raajat lentelivät, kun ninjat taistelivat, mutta jotenkin tuo veri nyt välillä pisti silmään aika ikävällä tavalla (varsinkin kun sitä käytettiin niin paljon). Muita negatiivisia asioita leffassa olivat muutamat lievästi ärsyttävät hahmot ja tietyt kohtaukset.

    Kuitenkin, leffa oli loppujen lopuksi erittäin hyvä. Pituus oli loistava (1h40min), näyttelijät eivät olleet kovinkaan erikoisia, mutteivat mitään b-tason tönkköjäkään eli hoitivat hommansa kunnialla. Toisin sanoen, leffa täytti odotukseni.

    Lopuksi sanoisin vain, että tätä leffaa ei kannata mennä katsomaan odottaen jotain syvällistä ja maailmaa mullistavaa. Ninja Assassin tarjoaa katsojilleen erittäin näyttävää toimintaa eikä alaikäisiä katsojia olla yritetty kalastella jättämällä verta tai väkivaltaa pois (k18 ikäraja). Kaikille aivot-narikkaan-leffoista tykkääville, suosittelen! Varsinkin leffateatterissa tälläisen elokuvan katsominen oli erittäin mukava elämys :thumbsup:

    4/5 :naminami:
     
  9. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä tämä toimii. Olin positiivisesti myös yllättynyt. Kaikki arvostelut oli niin huonoja, että ei oikein osannut odottaa kovin suurta ja hyvä niin. Nyt tuli ihan hyvän fiiliksen. Elokuvasta huokuu aika kovasti b-tavara, mutta eipä tälläisestä mitään kovin superia voi odottaa. CGI veri oli todellakin rasittava. En ole koskaan siitä pitänyt ja tässä se oli aika kamalaa. Muuten ihan hyvää räminää.

    3½ / 5
     
  10. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellisen tavoin ensimmäinen mielikuva oli positiivinen yllätys. Olen melko varma siitä, että jos olisin nähnyt tämän leffan siinä 10-12 vuoden iässä, olisi se ollut maailman paras elokuva (koska olihan tämä kuitenkin paljon tykimpi kuin nuo 80-luvun ninjaleffat). Nyt ok mättö ja nostalgia ei tietenkään noin korkealle riitä, mutta ihan hyvin tämän parissa viihtyi.

    Ehdottomasti isoin miinus tulee käsiksestä (kuinka ihmeessä J. Michael Straczynski on päätynyt kirjoittamaan tälläistä :confused: ). Hahmot eivät ole ainoastaan yksiulotteisia ja kliseisiä vaan myös erittäin ärsyttäviä, juoni (tai "juoni") liikkuu kömpelösti töksähdellen toimintakohtausten välissä ja ninjojen kyvykkyys vaihtuu kohtauksesta toiseen. Viat ovat siis suunnilleen samat kuin valtaosassa nykyisiä toimintaelokuvia.

    Miksi kuitenkin positiivinen yllätys? No, tämän elokuvan toiminta oli kerrankin viihdyttävää ja sitä oli kohtalaisen paljon. CGI-veri ei kyllä valitettavasti näytä kovinkaan aidolta, mutta onneksi laatua oli kompensoitu määrällä. Ninjat huiskivat mustissa pyjamissaan porukkaa kappaleiksi, Shô Kosugi on... no hän on Shô Kosugi, hölmön mystisiä ninjavoimia ja aitoon kasarihenkeen koston tarkoituksena on nimen omaan tappaa kaikki. Ah, olisinpa taas lapsi niin voisin antaa viisi tähteä, mutta nyt vain 3½/5.

    P.S.
    Tuliko kenellekään muulle Aliens-fiboja kun ninjat hyökkäsivät poliisien turvatalolle missä Raizo oli vankina?
     
  11. valvoline

    valvoline Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ninjat tappeli alusta loppuun ja jossain taustalla taisi olla joku juonikin. Juoni ei todellakaan yllätä ja juonenkäänteet tietää 15min ennen käännettä.

    Tappelu on kuitenkin viihdyttävää ja jännitystä saadaan kerättyä monissa tilanteissa oikein mukavasti. Ninjailua ei mielestäni vedetä yli, vaikka rajalla käydään.. Ja kuka muistaa leffan jälkeen päähenkilöiden nimet?

    ..Niin ja heittotähtien ääniefekti on kiva :)

    **/*****
     
  12. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.filmifin.com/FF20/arvostelu.php?site=filmi&id=1669 kertoo että:

    "Kuriositeettina mainittakoon, että kuutta viikkoa ennen kuvauksia Wachowskin veljekset eivät olleet vielä alkuunkaan tyytyväisiä Matthew Sandin käsikirjoitukseen, ja paikalle kutsuttiin mm. tieteissarja Babylon 5:n luoja J. Michael Straczynski, joka rustasi koko jutun kuvauskuntoon siltä istumalta sessiossa, joka kesti vaivaiset 53 tuntia."

    Hyvä ja viihdyttävä leffahan tänä oli

    3/5
     
  13. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä kuului itsellänikin sellaisiin "positiivisiin yllättäjiin", jos tuota karmeaa urheilutermiä nyt voisi tässä käyttää. Kuului siis samaan "sarjaan" kuin Zombieland, Gamer ja Law Abiding Citizen. Joskus on vaan hyvä ottaa rennosti, eikä puuttua jokaiseen pikkuseikkaan elokuvissa. Eihän nämä teokset ainakaan oscar-palkintoja voita, sen on selvää. Kuitenkin on joskus kiva viihtyä perushattaran parissa puolisentoista tuntia ja karata maailman vakavuudesta edes hetkiseksi. Siksi olen tykännyt em. leffoista erityisesti. Olen ehkä palannut teini-ikään ja antanut itseni nauttia ns. huonoista elokuvista (joiksi ainakin eräs J.Lindemark epäilemättä nämä leffat arvioisi). Aina ei tarvitse olla osa oscar-akatemiaa. :thumbsup:
     
  14. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vuokrattua Blu-Rayna, ja tältä leffalta sai juuri sitä mitä odottikin: viihdyttävän 1,5 tuntisen. Taistelukohtauksista tuli hyvin vahvasti mieleen leffa 300, ja yllätyin kuinka paljon tässä oli veren roisketta - se sopi kuitenkin leffaan oikein hyvin. Juoni oli ihan riittävän hyvä, ja kosto-teemaa nyt käytetäänkin lähes jokaisessa toimintaelokuvassa. Kuvasta ja äänestä voi antaa myös lähestulkoon maksimipisteet, ja kaikki teräaseiden kilahdukset, heittotähtien äänet yms möly toistui kyllä mainiosti.

    Olihan tuossa nyt muutamia varsin epäloogisia ja ärsyttäviä kohtia, mutta enpä nyt mitään täydellisyyttä odottanutkaan. Lopputaistelussa oli parissa kohtaa tehty heittotähden osuma + veren roiske hahmoon, mutta unohdettu näytellä osuma :p

    Mitä tulee vereen; ei sen mielestäni kuulunutkaan aidolta näyttää vaan toimia tehokeinona korostuen taustasta. Ehkä se ei sitten kaikkia miellyttänyt, mutta mielestäni sen toteutus tuolla tavalla oli ihan ok.
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki ainekset oli koossa kunnon mättöön, ikävä kyllä jäi pahasti lunastamatta.
    Jälleen kerran törmättiin vanhaan kunnon epäuskottavuuden ongelmaan. Elokuvan pitää alussa kertoa sen oman todellisuutensa pelisäännöt ja sitten pysyä niissä. Minua ainakin vitutti suunnattomasti että ninjat olivat 10000x kovempia jätkiä silloin kun niitä ei nähnyt ollenkaan, liikkuminen muuttui vähän väliä tasan sen mukaan että oliko ninja suoraan kuvassa vai ei. Parkourkin oli aika surkeaa verrattuna useampaan alan elokuvaan(ja youtube pätkään).
    Jos tarina olisi ollut toimiva ja paremmin mukaansa tempaava niin voi olla että nuo heittelyt eivät olisi vaivanneet, ei tämä siis tylsä ollut millään mittarilla.
    Harmi että jäi näin pahasti torsoksi.
    Ainiin meinasi unohtua se ärsyttävin puoli elokuvasta eli se englannin puhuminen kiinalaisella aksentilla, olisiko se ollut niin vaikea ihan vaan puhua sitä kiinaa? Ei se tekstien lukeminen niin vaikeaa ole jenkeillekkään, olihan niitä IB:ssäkin vaikka kuinka.
    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2010
  16. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän negaatiota täältäkin, oivaa krapulaviihdettä kyllä kaikinpuolin, mutta ei tuota myrkyttämättömässä mielentilassa kyllä viitsi katsoa. Onneksi näin kaverilla, ennen kuin kerkesin ostamaan omaksi. 2/5 täältäkin ja sekin lähinnä siksi, että krapulaeväät olivat kohdallaan. :rolleyes:
     
  17. Bokor

    Bokor Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvaappa 2 kertaa :D
     
  18. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipas surkea leffa.:OI
    CGI veri oli todella typerää ja epäuskottavaa että sankari vuotaa/heittää sitä litrakaupalla ja ei kuole. Haavansakin parantaa ninja taidolla.:rolleyes:

    Katsokaa mieluummin Scott Adkinsin Ninja leffa http://www.imdb.com/title/tt1182921/
     
  19. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Varsin tyylikästä ninjailua ja runsasta verenroisketta, tuo
    haavojen parantelu ninjavoimilla
    jäi ainakin itselle vähän kaivelemaan mutta eipä tästä oikein muuta pahaa halua sanoa. Juoni toki oli köykäinen ja hahmot etäisiä mutta eipä sillä väliä. Kaipaamaan jäin ainoastaan
    sellaista Revenge of the ninja -tyylistä nelimetristä verisuihkua Sho Kosugin kuollessa.

    4/5
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2010
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan hyvää ninjamättöä tarjoillaan, käy hyvin kertaviihteestä ja on suhteellisen uskollinen genreensä nähden. Minunkin mielestä puolikkaan tähden verran parempi oli tuo Lightwolfin mainitsema ninjaleffa. Mutta tälle annetaan

    3/5