Terratec Cinergy C PCI HD kuva pätkii?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Ardie7, 19.02.2010.

  1. Ardie7

    Ardie7 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuossa tuollaisen dvb-c kortin koneeseen, olympia kisojen katselu/tallennus toiveissa. Asentelin kortin koneeseeni ja asensin terratecin sivuilta uusimmat BDA ajurit (Windows 7 32bit) ja home cinema ohjelman. Home cinema ohjelma toimii todella huonosti ja on todella hidas, niinpä asensin myös progdvb ja dvbviewerin, jotka toimivat huomattavasti paremmin.

    Kanavat löysin pienen tappelun jälkeen, mutta yksikään kanava ei näy pätkimättä kummallakaan ohjelmalla. Normaali kanavat pätkii (kuva ja ääni) n. 2 sekunnin välein ja HD kanavat pätkiikin sitten vielä enemmän (käytännössä ei näy ollenkaan). Kokeilin myös vanhempia ajureita kortille, mutta tilanne toistui myös niillä.

    Luin foorumilta, että liian tehokas signaali aiheuttaa tuota pätkimistä, mutta antenni signaalin vaimennin ei auttanut minulla ollenkaan.

    Aikani tapeltua, kokeilin laittaa kortin vanhaan XP koneeseeni (xp2200, 1gb, radeon 800gt). Ja yllättäen kortti toimi kuin junan vessa, jopa terratecin home cinema ohjelmalla. Jopa HD kanavat näkyivät mutta hitaasti, johtuen koneen tehottomuudesta.

    Mikähän ihme tuota win 7 konetta oikeen vaivaa? Kortti ja ajurit on kuitenkin win7 yhteen sopiva, ja muutkin ovat saaneet ks. kortin toimimaan windows 7:ssa.

    Koneen tiedot: AMd Phenom QuadCore 9750 2400Mhz, Leadtek Nvidia 8800GT (512MB), MSI K9A2 Platinium V2, Kingston Hyper X 1GB DDR2 1066Mhz (4kpl), Windows 7 32, Terratec Cinergy C PCI HD.

    Jos joku pystysi auttamaan ongelmaani, niin pääsisin katselemaan/nauhoittamaan suomen kiekko matseja. Kiitoksia jo etukäteen.
     
  2. Wäinö

    Wäinö Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terratecin sivuilta ladattu DBA-ajuri taitaa olla versio 1.01.01.501. Tämä ei toiminut ainakaan mulla kunnolla. Käytössä win7 32bit, DVBV ja vähenmmän vääntöä koneessa kuin sulla (2xAthlon 4850E, integroitu ATI HD3200, 4GB RAM). Kuva tökkii ja pikselöityi myös tavallisilla kanavilla.

    Laitoin vanhemman ajurin (1.1.0.101) kortin mukana tulleelta levyltä ja homma pelittää. En kyllä ymmärrä, miksi uudempi ajuri ei toimi. 2 korttia on valjastettu Rec servicen ja DVBServerin käyttöön ja DVBV:ssä käytössä unicast devise.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2010
  3. Ardie7

    Ardie7 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin noita 1.1.0.101 ajureita kortille, mutta nuilla ajureiilla en saannut näkymää minkäänlaista kuvaa. Eikä myöskään löydä kanavia tuolla ajurilla.
    Kokeilin myös muita ajuri versioita, mutta kaikkissa muissa ajuriversioissa on tuota kuvan pätkimistä.

    Mikähän ihme tuossa oikeen mättää? Pitää varmaan kokeilla asentaa XP ja kokeilla toimiiko sillä yhtään sen paremmin. Rupee pikkuhiljaa kypsyttämään tuo kortti, ja kisatkin on kohta pelattu:)
     
  4. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    En aloita uutta threadia, koska ongelmani on vähän samansuuntainen ja joku osannee auttaa. Tai kertoa mistä löytyy Terratecin oma sähköpostiosoite tuelle tai englanninkieliselle foorumille.

    Tekstitys näkyy vain mikäli videokäsittelijäksi (video render) on valittu DirectX 9 tai 7, mutta tällöin kuva pomppii 1 - 2 pixeliä ylös ja alas. En tarkoita virkitystystaajuuden välkkymistä. Mikäli videokäsittelijäksi valitsee taas Enhanced video renderin, niin kuva on tasainen kuin vesi, mutta tällöin ei näy YLE kanavien teksitys. Ts. on pakko käyttää DirectX 9 tai 7 renderöintiä. Ongelmana on lisäksi se, että tekstitys tulee 2 - 3 sekunnin viiveellä omalla Home Cinema ohjelmalla katsottuna; myös uusin 6.12.00 versio.

    En ole asentanut lisäcoodekkeja Win7:aan (x64). Sama ongelma oli WinXP Pro SP3:n kanssa ja lisäkiusaa aiheuttivat Serious Samurize, Object Dock ja Active Desktop Calendar, jotka kaikki asettuvat omalle layerilleen Työpöydälle.

    Minulla näytönohjaimena nVidian GTX 275 ja uusimmat ajurit. Koneena Intelin Dual Core2 E8500 (3.15 GHz) ja 8 Gt RAM. Signaalin taso heikohko (kerrostalon viimeinen piste). Korttina siis Terratecin Cinergy C PCI HD.

    Minua kiusaa siis näin lyhyesti DirectX:n pakkokäyttäminen, jotta teksitys näkyisi, mutta tällöin kuva pomppii ja tekstitys tulee viiveellä. Kuin myös se etten löydä Terratecin yhteystietoja kysyäkseni ratkaisua suoraan heiltä.
     
  5. Ardie7

    Ardie7 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain oman ongelmani ratkaistua emolevyn biossin päivityksellä.
    Eli asentelin tuohon koneeseeni windows XP:n ja ongelma oli täysin sama, kuin win 7:ssa. Kokeilin useita eri ajureita näytönohjaimeen ja terratecin korttiin, mutta sama tilanne toistui jatkuvasti.

    Sitten päivitin emolevyn biossinn uusimpaan versioon ja tadaaa.. kortti toimi tämän jälkeen loistavasti. Nyt myös tuossa Win 7:ssa toimii muuten hyvin, paitsi terratecin home chinema ohjelmaa hytyy välillä kanavien vaihton yhteydessä.

    Biossin päivitys siis auttoi minulla tuohon kuvan jatkuvaan nykimiseen.
     
  6. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ratkaisuisi kuulostaa siltä, että BIOSista voisi säätää PCI-e väylän asetuksia.

    Minulla ASUS P5Q Pro emolevy ja valitettavasti uudempaa kuin 2101 BIOSia ei ole saatavilla. Aiemmatkin päivitykset näyttävät päivittäneen vain Express Gatea, josta ei ole paljon iloa S-ATA RAID levyillä, koska se toimii vain ei-RAID käynnityslevyltä. Ja tokihan käyttöjärjestelmä kannattaa olla nopeimmilla levyillä..

    Minä olen huomannut, että videopurkajalla on suurin vaikutus miten kuva näkyy, piirtyy nopeissa kuvissa (esim. Vancouverin jääkiekkomatsit) ja miten kirkkaana värit näkyvät. Kuten aiemmin kirjoitin, niin ensin on käytettävä kuitenkin video renderöijänä "Video Mixing Renderer 9" eli DirectX 9:ää. Minulla on nyt Corel Paint Shop Pro X3:n (trial) jäljiltä videopurkulistalla seuraavat vaihtoehdot:

    • Ulead DVD Video decoder 2
    • CyberLink Video/SP Decoder (TerraTec)
    • Ulead MPEG Video Decoder
    • Microsoft DTV-DVD Video Decoder

    Joista CyberLink Video/SP Decoder (TerraTec) on oletuksena päällä. Ko. purkajan asetuksista saa laitettua päälle "Use DxVA", jonka luulen tarkoittavan DirectX:ää ja mahdollisesti näytönohjaimen rautakiihditystä. Lupaavalta purkajalta vaikuttaa nyt Ulead DVD Video decoder 2, jonka asetuksista löytyy selkeä täppä kovopohjaiselle kiihditykselle; "Enable hardware video acceleration", mutta joka käytännössä pätkii kuvan. Kuva ei värise ja tekstit näkyy, mutta muutoin käyttökelvoton purkaja.

    Onko joku keksinyt miten tekstityksen saa kohdalleen? Se tulee liian isolla viiveellä. Laahaa jäljessä noin kaksi sekuntia, joka vaikeuttaa ohjelman seuraamista.
     
  7. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelman aiheutti videoasetuksen ja MPEG2 videorenderöijän DxVA valinta (Asetukset/ Ääni/video välilehti/ Videoasetukset kentän MPEG2-Videon purku ja tämän CyberLink Video/SP Decoded (TerraTec) säätörattaan Miscellaneus kentän "Use DxVA" valinta).

    Nyt ei YLEn tekstikenttätaso vilku eikä tärise pixelipomppuaan ja myös kuvakaappaus onnistuu P-kirjaimella. Ennen vain Enhanced Video Renreder tilassa, jonka saa näkymään luettoloon: Korkeatasoinen välilehti/ Audio/Video näkymä, josta laajennettuna Lisää "Enhanced Video Renderer" videorenderöijien luetteloon asetuksella Kyllä.

    Oletteko kuulleet onko Terratecillä intoa alkaa tukea Windows Media Centeriä, joka tulee mm. Vista ja Win7 Ultimaten mukana? Visuaalisesti näyttävää ohjelmaa olisi mahtavaa käyttää suoraan esim. Terretecin kaukosäätimellä. Windows Media Centeriin tulisi ohjelmatiedot ja mahdollisuus pistää ohjelmia ajastukseen suoraan sieltä. Terratecin ajastuominaisuuksia en ole juuri käyttänyt, koska kortti ei tue palvelintoimintaa niin kuin Nebulan Digi-TV korttini. Sitä voin käpistellä selaimella ja pistää ajastuksia vaikkapa kännykästä. Samoin voin katsoa Nebulan omalla ohjelmalla miltä vain kotikoneelta talletettuja ohjelmia. Huono puoli Nebulan kortissa on se, että on antenniverkkoversio ja kerrostalossani/-mme on kaapeli-TV. Niinpä kaapin päällä on iso ulkoantenni vahvistamassa signaalia Nebulan kortille. ;-)
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2010