20-30 Mt datapakettien "riittoisuus"?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana ZED, 28.02.2010.

  1. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Mihin käytännössä tuollaiset 20-30 Mt/kk -datapaketit riittävät?

    Laskeskelin että kun esimerkiksi avaa Dvdplazan foorumin, niin vastaanotetun datan määrä pompsahtaa normaalissa pöytäkoneessa noin 600 kt. Mobiiliversio vie noin 60 kt. Verkkokaupan etusivun lataaminen syö 400 kt. Lähetys vie lisäksi osansa.

    Eli tekeekö tuollaisella palvelulla "mitään"...?

    EDIT: Ilmeisesti Opera Mini:n ja sen pakkaussysteemin avulla ongelmaa pääsee kiertämään, mutta mitään tietoturvaa vaativia palveluita (esim. pankkiasiat) ei voi käyttää ko. selaimella?
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2010
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä kun tulee videokuvaa yms. katseltua, niin eihän se mihinkään riitä. Spotify stream on 160kb/s ja 320kb/s välillä, eli tuota jos kuuntelee, niin sanotaan nyt että mb tulee täyteen kuudessa sekunnissa ja se Mt 48 sekunnissa. Voit siis kuunnella esim. Spotify streämiä noin 1440 sekuntia eli 24 minuuttia tuollaisella 30Mt paketilla. Youtubea tai muita videopalveluita käytettäessä tuo 30Mt on myös heti täynnä. Soneralla maksaa 24kk sopparilla "FullSpeed" data 9.90€/kk, joten ei noiden datapakettien kanssa kannata taistella. Jos luet vain sähköpostia ja kuvattomia foorumeita, niin tällöin tuo data voi vielä riittääkin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2010
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Oma käyttö on:

    - jatkuva duuniemail synkkays ilman liitteitä, satunnaista liitteiden hakua
    - irkkiä pari tuntia päivässä
    - nettisurffausta 99% opera minillä, se loppu 1% on nettisivuja, joita ei voi operalla käyttää (pankki, reittiopas, puhtaat flashit jne). Tätä ehkä 20-60min per työpäivä

    => Näilläkin menee muutama sata per kuukausi

    => Pieni paketti kannattaa vain, jos käyttö on 100% tekstipohjaista ja/tai äärimmäisen satunnaista. Halvin datapaketti on tosiaan se 9,9e, joten kannattaa ottaa suosiolla se
     
  4. hapyli

    hapyli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän aiheeseen liittyen. Tässä itellä uuden kännykän hommaus edessä. Nokia Ovi Mapsin (vai mikä se nyt on) saa ilmaiseksi nykyään, minkälainen kaistankäyttö tuolla GPS hommalla on? Jos kartat saa haettua koneelle aluksi ja siitä siirtää puhelimeen niin tässähän ei mene mitään siirtomaksuja. Suunnitelmissa ei tosiaan ole mitään internet selailua vaan silloin tällöin GPS toimintoja. Täytyykö tähän nyt hommata jokin 10e/kk maksava paketti pelkästään että saa satunnaisesti suunnistettua?
     
  5. TA-K

    TA-K Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mapsista voi blokata kyllä nettiyhteyden käytön kokonaan, tosin näissä uusimmissa versioissa se käytännössä teloo hakutoiminnot kokonaan. Jos navigointi on ennakkoon määritellystä paikasta toiseen, niin dataa ei kulu nimeksikään. Vielä jos AGPS:n ottaa pois käytöstä, niin vielä vähemmän. Jos pakettidatayhteyden Mapsille sallii ja joutuu maksamaan megaperustaisen datasiirron, niin kannattaa ainakin varmistaa että kartat on ajan tasalla. Jos Maps alkaa karttoja päivittämään esim. navigoinnin yhteydessä, niin rajat paukkuu äkkiä.

    Itsellä ollut viimeiset ~kymmenen vuotta firman maksama "vapaa" kännykkäetu, mutta nyt kun se poistui, on joutunut vähän tarkkailemaan datasiirtoa. Kun synkkaa meilit vain WLANissa ja hyvin harvoin tarvii navigointia, niin en ole nähnyt tarpeelliseksi ottaa datapakettia, ainakaan toistaiseksi. Saunalahdella 25 megaa maksaisi 4 euroa kuukaudessa, mutta reilusti alle sen on menty kuitenkin, arviolta euron ja kahden väliin kuukaudessa datamaksuissa. Mutta tosiaan se Mapsin käyttö on mulla käytännössä olematonta...
     
  6. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli äskettäin ostettua uusi luuri ja myyjä siinä sivumennen mainitsi, että DNA:lla on toukokuun ajan tarjouksessa matkanetti 384 lisäpalvelu 2.95€ kuussa. Otinpa samantien.
     
  7. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kiitos vinkistä, lähtee koko lailla samantien omaan liittymään!