Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esim. näin:
    JPK - 40 cm laatikot - 80 cm allas - tiskari (60 cm) - uuni/liesi (60cm) - 80cm laatikot.

    Liedeksi voisi laittaa sellaisen kaksilevyisen mallin (riittänee mökkikäyttöön?) niin mahtuu liesituulettimen alle eikä mene ikkunan eteen. Tai sitten tiskarin ja lieden väliin 40 cm laatikot ja päätyyn myös 40 cm laatikot, mutta tällöin kaikki laatikostot ovat kapeita. Kolmas vaihtoehto olisi 45-senttinen tiskari. Itse äänestäisin vaihtoehtoja yksi ja kolme, mutta en tosiaan tyytyisi yksiosaiseen altaaseen. Tuossa Ikean mallista ei taida olla edes sitä pientä valutusallasta? Meillä oli vastaava Puustellin allas, mutta siinä oli pieni valutusallas hanan vieressä, joka osoittautui todella käteväksi.
     
  2. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Lähtökohtaisesti tila on liian pieni saarekkeeseen vakiokaapeilla. Saarekkeen ympärillä olisi hyvä olla 1.2m ja kaikki tämän alla on pebasta.

    Siten vaihtoehtoja imo on kaksi:

    1) Joko keittiön tekee tuolla saarekkeelle, koska se määrittää tilan muun asettelun. Siten saareke ei voi myöhemmin olla purettavaa mallia, koska keittiö ei silloin enää toimi

    2) Ei tee keittiötä saarekkeelle, jolloin keittiön voi duunata vapaammin

    Jos nyt kuitenkin lähtee siitä perusajatuksesta että eukku tuon haluaa ja sinä saat kuitenkin monta asiaa läpi ilman eukon vastustusta, olisi hyvä kuunnella sitä eukkoa ja tehdä hänen mukaansa.

    Lisäksi noiden muutamien kuvien perusteella teidän tyyli ilmeisesti olisi kai jotain sellaista jenkki / ranska vanhempaa fiilistä, mutta kevyellä modernilla vivahteella. Siten tohon voisi duunata seuraavasti:

    - Laittaa koko ikkunan vastapäätä olevan seinän pelkkää kaappia. 35cm syvää, jotta saareke mahtuu. Alaosa umpikaappia, yläosa vitriiniä ja kivalla ruutujaolla. Alas siis pannut sut muut piiloon, mutta ylhäällä voi hyvin esitellä sitä teemaa ja niitä perintöastioita. Tuollaisia fiiliskuvia voi katsella vaikka ikean sivulla katsomalla keittiön mallikuvat ja siitä faktum / ståt ja kuvan oikea laita. Alas voisi laittaa pelkät ovat ja niiden taakse ulosvedettävät laatikostot. Ne toki vievät tilaa muutenkin kapeasta kaapista, joten kannattaa käydä ihmettelemässä. Kaappien leveys 40cm, jolloin ovet eivät ole liian suuria.

    - Koska tuolle seinälle ei voi laittaa jääkaappeja, ne pitää laittaa jonnekin muualle. Ainoa fiksu paikka on oikeastaan tuo ikkunan ja nurkan välinen alue, muuten jää molemmat sivut avoimeksi. En tiedä riittäisikö teille side by side, mutta tuon haittana muutenkin olisi 10cm ylimääräinen syvyys. Siten tämän voisi melkein skipata ja laittaa suoraan 60cm pakastin ja 60cm jääkaappi. Tällöin ikkuna tulee tosi lähelle, mutta sitä varmaan voisi siirtää =)

    - Ikkunan edusta on aina paikka, johon jengi hakeutuu automaattisesti pilkkonaan / leipomaan juttuja. Siten tämän alla suoraan lajittelukaappi, jossa ylätasossa biojätä, jonne sitten vaan pyhkäisee tasolta roskat. Tämän viereen välittömästi laatikosta. Tässä olisi kaksi vaihtoehtoa: 40cm roskalajittelu + 80cm leveä laatikosto tai sitten 60cm roskat ja 60cm vetolaatikosto. Tässä jälkimmäisessä olisi etuna että saisi perinteisen 5- laatikoston, joka kuitenkin lopulta on aika tarpeellinen.

    - Kulma tulee vastaan seuraavana, sellainen kaappi vie 90cm suuntaansa

    - Kulman jälkeen onkin pakko laittaa apk ja allas. nämä vievät sen loput 120cm. Tällöin 35cm syvien kaappien ja apk väliin jäisi varmaan about 100cm eli riittävästi. apk nurkkaan jotta sen päällä olevat likaiset astiat eivät sotkeennu muun puhtaan pöytäpinnan kanssa

    - Tämän jälkeen päästäänkin siihen saarekkeeseen. Tällä leiskalla sulla menee ikkunakaapille 60cm ja vastasivulle 35cm eli yhteensä 95. Toisessa suunnassa on pelkkä apk ja allas eli 60cm. 80 x 100cm saarekkeella sulle jäisi siten tilaa ((60+35+80) - 350) / 2 = 87cm per puoli toiseen ja toiseen 340 - 100 - 60 / 2 = 90.

    - Liesi puuttuu ja tällä setupilla se on saarekkeessa. Jotta saareke toisi keittiiön kaivattua lisäarvoa, se pitäisi olla upea. Tämä siis vaatisi suurempaa kiinteää rakennelmaa katosta, joka käytännössä peittäisi koko saarekkeen alleen. Tähän sitten keittiön valaitus samaan ja reunoille roikkumaan niitä kuparipannuja niin hyvältä näyttää


    Saareke kieltämättä syö tilaa ja rakennelma ei varmasti lisää tilantuntua. Tällä tavalla ei myöskään 80cm liesitaso onnistu, sillä tässä kokoluokassa saareke kyllä keittää pihvirasvaa pikkuisen ympärilleen vaikka liesotaso on 60 x 60. Lisäksi pöytätilaa ei hirveästi ole.

    Toisaalta vitriiniseinä + saareke tuovat tunnelmaa, jota muuten ei oikein saa. Keittiössä olisi varmasti suht ainutlaatuinen ja varmasti teistä riippuu onko valmis tinkimään muista asioista, jotta tällainen voisi toteuttaa.

    Jos taas toteaa, että tälle linjalle ei lähde, on pakko kasvattaa tuo pitkä seinä 60cm kaappisyvyydelle. Tälläin saareke ei mahdu ja keittiöön jää paljon tyhjää tilaa keskelle. Lisäksi oviaukot ja ikkuna rajoittavat suunnittelua muutenkin aika tavalla. Suoraan sanottuna itse vetäisin uusiksi tuon keittiön paikan, ikkunan ja ovet, jotta tilan saisi paremmin käytettyä. Noilla mitoilla tilaa imo menee vähän hukkaan, parempi olisi käyttää sitä tilaa olohuoneeseen tai ruokailutilaan.
     
  3. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään saatiin avaimet 'uuteen' kämppään. Muutama kuva keittiöstä ennen purkamista.
     
  4. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hohohooo! Identtinen tuon kesämökin entisen/nykyisen keittiön kanssa :thumbsup: Tuo noin 30cm? välitilakin on identtisen kokoinen.
    No leka ja sorkkarauta on ainoa oikea työväline tuollaiseen rojuun.
     
  5. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa on jotain samaa kuin meidän nykyisessä, remonttiin jossain vaiheessa menevässä köökissä.

    * säilitystilan pienentäminen. Se on epäkäytännöllistä, mutta pakko tehdä jos meinaa ilmaa saada asioiden ympärille. Yläkaapit ei saa tulla liian alas. Pitkä kaappi oven suussa on ahdistava.
     
  6. UrsusArctus

    UrsusArctus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten todella hyvällä silmällä laitettu kämppä, mutta liesi olisi voinut olla kaapiston kanssa samaa sävyä:)
     
  7. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, semmonen tummanruskee. Meillä oli semmonen :)
    Tuo lienee upgreidattu joskus uuteen ja hienoon valkoiseen.
     
  8. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Jos rungot on ehjät, kannattaa harkita vain ovien vaihtoa."

    :thumbsup:
     
  9. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan näyttää ihan hyvältä! Meillä keittiö näytti ostohetkellä tältä!
     
  10. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    40 senttiset jos vaihtaa yhteen 80 senttiseen saa halvemmalla enemmän tilaa itse laatikoihin. Jos tiskipöydän alle tulee joku jäteratkaisu se on hyvä suunnitella valmiiksi ennen kuin pistää siihen "vaan jonkun laatikon" (nimerkillä "kokemusta on")
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kai se pitää liittyä joukkoon...

    ENNEN:

    [​IMG]

    JÄLKEEN:

    [​IMG]

    Kämppä on jo myyty ajat sitten. Nyt tekisin vaaleamman.

    PRKL pisti kyllä pohjat :D
     
  12. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuollaisen remontin kun tekee, niin sitten saa käydä kaikki muutkin huoneet / tilat läpi yksi kerrallaan :D - ihanan kallista.
     
  13. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jätkäl on ollu rosterivehkeet ja kaikki. Itse en olis uusinu. :D
     
  14. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei juma, toi on melkeen yks yhteen meidän nykyisestä kämpästä, rakennettu 1980!
    Liesituuletinkin on ihan sama :)
     
  15. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen:

    [​IMG]


    Jälkeen:

    [​IMG]
     
  16. tonic

    tonic Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tosissaan harkita molempien samalla seinällä olevien ikkunoiden vaihtoa. Pitääkin pyytää joku ikkuna-edustaja käymään tekemään tarjousta - itse en ala vaihtamaan.
     
  17. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monien ennen-jälkeen kuivien perusteella voisi sanoa että mikäli raahaa tuollaisen keittiön oikeaan remonttiin ei ole lähes lainkaan, niin jo pelkät vetimet vaihtamalla (vaikka sitten johonkin biltemasta ostettuihin) ilme muuttuisi huomattavasti tuoreemmaksi. Nuo puupallot ovat aika hirveitä.
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Automaalaamo, vetimet ja tasot vaihtamalla selviäisi monesti aika pienellä summalla (alle 1000e), mutta eihän tuolla muuta saavuta kuin kosmeettista parannusta. Toisaalta monesti 1000e tähän olisi paremmin käytetty kuin vaikkapa 1000e muihin huonekaluihin.
     
  19. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eipä tuollaista 12mm viilutettua lastulevyovea kyllä pelasta edes automaalaamo ja rahat menevät hukkaan. Ton ikäisissä kaapistoissa runkokin on todennäköisesti ohutta roskaa, hyllyt vääntyilleitä ja mitat jotain aivan mitä sattuu. Tasot lisäksi normaalia matalemmat.

    [​IMG]

    Ainoa oikea paikka noille on kaatopaikka.

    90-luvun++ muoviviilujäljitelmiä ja maalattuja mdf-ovia jo pelastaakin maalauksella + kahvojen vaihdolla aika kivasti.
     
  20. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä hieman eri mieltä, vuosimallin -74 alkuperäiskeittiön purkaneena. Rungot oli luokkaa 18-20mm ja käytännössä kuin uudet, mitat jo tuolloin olleet hyvinkin tarkkoja moduulimittoja ja hyllyt kunnossa. Saranat oli "hieman" väsyneet eli ovet kiikkuivat vähän miten sattui mutta käytännössä saranat uusimalla ja ovet maalaamalla/vaihtamalla ja tasot uusimalla tuosta olisi vielä käyvän pelin tehnyt :)