Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    [​IMG]
     
  2. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Virustorjuntaa voi keventää laittamalla on-line-scanin niin, että scannaa vain kirjoitettaessa, ei luettaessa. Minusta tuo lukemisen scannaus on vähän yli-suojautumista, koska virus yrittää aina kirjoittaa, jolloin se saadaan kiinni. Niin ja heuristiset skannauksen onlinestä pois voi myös keventää.
     
  3. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia alkuunsa kaikille avusta, lainaan nyt Nepan vastausta vastatakseni muutamaan asiaan yleisesti:

    Ajoin eilen myös tuon eheytyksen samassa yhteydessä kun latailin ohjelmat. Luulen että annan AVG:n olla nyt pari päivä ja katson mihinkä tilanne muuttuu (nyt jo paikotellen tuntuu paremmalta, löysiköhän se paikkansa?). Mikäli se ei parannu niin kokeilen sitten Pandaa, kiitos linkistä, ja viimeisenä palaan Avastiin. Se on kuitenkin tuttu ja turvallinen, uusi versio voi tietysti olla parempi vaikka ko ohjelma kyllä ärsytti latauksineen...

    Itsellä Firefox tai mikään muukaan (kokeilin joskus esim Operaa) ei ole tuota alleviivausta koskaan tehnyt. No tämä on ilmeisesti nyt muotia ja sellainen "jääpuikko" -asia (tottuu jos ehtii)... :p

    Tää kone kun aikanaan meitille käytettynä tuli niin se varmaan sisälsi mattapintaisessa paketissa ostetun Windowsin jotenka ostin sitten ihan originaalin tuotteen ja seurasin sen asennuksen vierestä. Toiminta parantui hieman muttei tainnut olla ihan tämmöinen "kaikki pois ja sitten uutta" -asennus. Tosin pyrin (-mme) poistelemaan kaiken turhan samalla. Meinasin jo asentaa tuon uusiksi viime kesänä ku kone meinas jumia lopullisesti, käynnistyi hetken aikaa vain häiriönsietotilassa, mutta sain jotenkin ihmeen kaupalla sen pelaan ja sen jälkeen se on toiminut moitteetta yli puoli vuotta, tekemättä enään kertaakaan tuolloin useita kertoja päivässä tapahtuneita omatoimisia sammumisia.... no tulihan tuota putsailtua ja imuroitua, aika paljo tonne tuulettimeenkin pölyä mahtuu. No nyt sitten se nainen, joka meillä asuu vaikkei ole edes sukua, löysi facebookista jonkun "cafe" -pelin joka on niin raskas että se jumii tätä masiinaa aika pahasti (ainakin jos on jotain nettipokeriohjelmia päällä samaan aikaan). Tästä se innostus näihin päivitykseen tuli, mutta taas meinaa tulla todettua että "jos se toimii niin älä korjaa"...

    No se on semmonen harmaa ja äänekäs :confused:
    Muistaakseni joku AMD Athlon mikäli lie Pentium (juu, naurakaa ääneen vaan mun museokoneelle, emmä kuitenkaan näistä mitään ymmärrä).

    :eek: Onhan meillä ollut mielessä hankkia kakkos- eli ykköskoneeksi olohuoneen puolelle kannettava, tosin kun tämä kone maksoi tietotekniikkainsinööriopiskelijalta adoptoituna yli viisi vuotta sitten 200e, niin sama hinta-, takuu- ja käyttöturvaluokka tulisi tuossakin olla :D
    No yks tuttu pyörittää firmojen läppäreitä ja siltä kai tuohon hinta luokkaan voisi toimivan läppärin saada. Ja olohuoneessa se voisi olla koko ajan seinässä että se akkukesto ei haittaa

    Tämä kone jäisi kuitenkin valokuvasäilöksi ja isin pokerikoneeksi vaikka siihen "uuteen" kannettavaan raaskisikin joskus investoida. Taidan nyt ekaks odotella ekoja lortteja koska olen nyttemmin "työpaikkojen välissä" ja tänkin koneen näyttöön tuli juur investoitua toista sataa euroa kun vanha kuvaputkinäyttö väsähti lopullisesti... :D

    Ja heti välitön lisäkysymys: Kun tätä asentelin niin sain poistettua oletushakukoneet siltä listalta, johtuen siitä että kun olen pitänyt google.fi:n avaussivuna niin eihän tää saanut sitä pelaan (osoitteen http: -alku oli muuttunut muotoon https: ja en käsitä miten olisin itse voinut tuon saada aikaan kun sen piti itse siirtää ihan automaattisesti tuo aloitussivu tähän)... musta vaan tuntuis että haluaisin googlen takas sinne, mutta jos lisään sen manuaalisesti niin se menee sille väärälle listalle mistä ei saa oletushakukonetta valittua. Onko asialla edes merkitystä normaalin käytön kannalta, nyt siellä on kai "Bing"? Tuntuu vaan että tää hakee aika kauan välillä ennen ku saa sivun auki, mutta mahtaako ko asia edes liittyä tähän?
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2010
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mikä ilmainen varmuuskopiointi ohjelma on tällä hetkellä absoluuttisesti paras? Tarkoituksena on vanhan koneen kiintolevyiltä, 3kpl, pelastaa tiettyjä kansioita ulkoiselle usb buffalolle, ja tämän jälkeen formatoida kone. Tämän jälkeen tiedot palautetaan koneen kiintolevyille, ja buffalo siirtyy johonkin paloturvakaappiin varmuuskopiolevyksi.

    Nyt ei ole minkään sortin kopioita mistään, esim kaikki digikuvat ja kirjanpidot 6vuoden ajalta ovat koneella. Kone alkaa hidastella siinä määrin että fresh install on ajankohtainen, niin samalla kertaa voisi tuon varmuuskopiohomman hoitaa pois alta. Nykyään kun on jos jonkin sortin hijack pöpöä liikkeellä.. Kone on btw reilut 6vuotta vanha pakettimikro, ja tähän asti ei ole tarvinnut tehdä mitään :) Sisässä on todellakin ihan tehtaan jäljiltä oleva oem asennus. Saavutus sinänsä windows xp koneelta jossa on käytetty vain avastia ja windowsin omaa palomuuria. Ja kyllä, sillä on surffailtukin aikojen saatossa jos missä..
     
  5. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä luulen ymmärtäväni mitä JS83 hakee verotuskysymyksellään, mutta en osaa kyllä laskea sitä. Itse lähtisin arvailemaan sitä verokorttilaskurin kanssa. Sitä paitsi jos sä freenä laskutat summan X ja sun verot tulee aina ikäänkuin ylimääräisinä kuluina sut palkanneelle firmalle, niin eikö se olisi lievästi sanottuna kusetusta käyttää liian isoa ennakonpidätysprosenttia (ja siis sehän on ihan sama muutatatko tahallasi ennakonpidätysprosenttia suuremmaksi vai pyritkö laskuttamaan alle nykyisen kortin tulorajan) ja sitten ikäänkuin kuitata ylimääräiset bonarit veronpalautuksen muodossa? Onko free-puolella tosiaan aina noin? :hitme: Jos on, niin mee nyt heti laskettamaan uusi verokortti 100 000 euron vuosituloille, jolloin saat ennakonpidätysprosentiksi maksimit (eikös se ole jotain 50-60% väliltä) ja laskuttelet tyytyväisenä asiakkaitasi. Tosin he eivät verokortin nähdessään ole ehkä yhtä tyytyväisiä.

    Käsittämätön systeemi kyllä. :eek:

    Edit: Jaa juu, prosentin pitää olla "kohtuullinen". Härski jätkä kysyisi suoraan työnantajalta, mikä on kohtuullisen yläraja?
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2010
  6. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    -Freelancer kortti sen tähden koska on monta työnantajaa
    - Veroprosenttini ei voi olla esim. tuota mainitsemaasi 50% koska työnantajat tietävät mitä voin hankkia. Siksi siis sen täytyy olla järkevä.
    - Mitä enemmän teen töitä niin sitä enemmän hankin. Mutta on todella vaikea arvioida aina seuraavan vuoden tuloja koska en voi tietää paljonko aion tehdä töitä.
    - Veroprosentillani ei ole mitään merkitystä palvelun/tuotteen hintaan
    -Veronpalautukseni ovat juurikin tuo ns. "joululahja" työnantajalta vaikka he eivät sitä käytännössä annakkaan.

    Ne ketkä eivät vieläkään ymmärrä niin on parempi olla silloin kommentoimatta. (Lähden muuten tänään perjantaina "joululahja" rahoilla Thaimaaseen joten SE ON MORO :cool: )
     
  7. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä verran vie kovalevytilaa 1 minuutti Full HD-teräväpiirtovideota?

    Kiitos KMOK ja DVB-G!
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2010
  8. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Freimin koko on 1920 x 1080 pikseliä. Kuva koostuu kolmesta värikanavasta, joista kukin 8 bittinen. Freimejä 24 sekunnissa, minuutissa 60 sekunttia.

    Tila(Mt) = (1920*1080*3*8*24*60)/(8*1024*1024)=8543Mt eli noin 8,4 gigatavua.

    Pakkaamisellahan sitten saadaan tarvittavaa tilaa pienennettyä ja erilaisia algoritmeja riittää. Pakkauksen tehokkuus riippuu huomattavan paljon myös materiaalista. Jos minuutin pätkä koostuu pelkästä mustasta niin se vie huomattavasti vähemmän tilaa, kuin vähän staattista kuvaa sisältävä materiaali kuten urheilu.

    Hyvinkin voi olla laskelmat päin persettä, mutta pääpointtina oli tuo pakkauksen ja materiaalin vaikutus tilan tarpeeseen. :)
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2010
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    1920 * 1080 = 2 073 600 pikseliä kuvaan mahtuu, pyöreästi 2 megapikseliä.

    1080i/25 eli 25 freimiä sekunnissa sisältävä interlacekuva, jota esim. nyt olumppppialaisissa nähdään, sisältää sekunnissa 25 * 2 073 600 = 51 840 000 pikselillistä tietoa.

    Kamerat jenkkilän suunnalla luultavasti kuvaavat materiaalin 60 Hz progetahdilla ja suurnopeuskamerat esim. 300 Hz progetahdilla. Noista sitten erikseen generoidaan jenkeille koteihin tarjottava 1080i/30 ja eurooppakoteihin 1080i/25. Eli tässäkin vaiheessa kotiformaatteja on 2 täysin erilaista. Ehkä jopa 50/60 Hz progeformaatteja joihinkin koteihin tarjotaan (maksavat katsojat). Keskityn nyt kuitenkin vain siihen kamaan mitä meille tarjotaan ilmaiseksi kotosuomen HD-koelähetyksissä.



    Paljonko yksi pikseli vaatii tilaa? 8-bittisellä normaalilla koodauksella se vaatii 1 tai 2 tai 3 tavua tai jotain siltä väliltä. Studiossa kulutetaan 3 tavua yhteen pikseliin, mutta kotiin asti pääsee vähemmän, esimerkiksi alle 2 tavua per pikseli. HD-video mahdollistaisi myös studiolaadun välittämisen kuluttajalle, mutta 4:4:4-värikoodauksen sijaan yleensä käytetään 4:2:0-koodausta, joka puolittaa väriresoluution vaaka- ja pystysuunnissa, eli pudottaa väriresoluution käyttämän pikselimäärän neljäsosaan alkuperäisestä. Ja koska värierodatoja tarvitaan kaksi erilaista verrattuna yhteen mustavalkotietoon, kulutetaan värien tallennukseen puolet siitä tavumäärästä mitä mustavalkotieto vaatii. Eli kulutetaan 1,5 tavua yhtä pikseliä kohti. Ja koska värejä erikseen sumennetaan, väritieto pakkautuu vieläkin pienempään tilaan sitten kun on häviöllisen pakkaamisen hetki.

    Mutta tässä pakkaamattomassa vaiheessa sekuntia kohden kuluu 1,5 kertaa 51 840 000 = 77 760 000 tavua eli 74,16 megatavua sekunnissa. Minuutissa lomiteltu pakkaamaton 25 Hz Full HD kuluttaa 4449 megatavua eli 4,35 gigatavua. Tai siis GiBitavuista oikeastaan jatkuvasti puhun, koska käytän kilokertoimena lukua 1024. Tunnissa tilaa tarvitaan 260,7 gigatavua.



    Koska kaikki video käytännössä pakataan häviöllisesti, datan kulutus voi olla ihan mitä tahansa tuon alle.

    Juuri äsken tein yhden minuutin KÄYTÄNNÖN tallennuksen taitoluistelusta, ja sen pituudeksi tuli 133 megatavua. Minulla on vastaanotossa datadroppeja eli virallisesti tallenne olisi hieman isompikin. Tunnissa minulla talteen kertyy 7980 megatavua eli 7,79 gigatavua. Tämä käytännön tallennekoko on minullle oleellisempi tieto kuin teoreettinen laskeminen, koska häviöllisiä pakkaustapoja ja värikoodaustapoja on niin älyttömän paljon, ei pysty järjellä etukäteen päättelemään paljonko tilaa oikeasti kuluu HD-videon tallennukseen.

    Ja luonnollisesti 24 Hz progressiivinen PluuReiska kuluttaa ihan jotain muuta kuin tämä 25 Hz lomiteltuna siirrettävä materiaali, jota omalle kiintolevylle näinä päivinä omituisesti ilmestyy.

    Lomitellun materiaalin suurin hyöty urheiluvideon siirrossa on siinä, että liiketoistossa saadaan tuplasulava liike eli 50 kuvaa sekunnissa (vaatii tietysti 50 Hz tai vielä nopeampaa kamerakalustoa). Esim. jos lumilautailija tekee voltin sekunnissa, voltista saadaan 50 erilaista kuvaa 20 millisekunnin välein. Progena lähetettäessä (sama datan kaistanleveys tv-kanavalla) saataisiin vain 25 erilaista kuvaa 40 millisekunnin välein, liike olisi nykivä diashow.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2010
  10. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitinkin "asiakkaalla" työsi tilaajaa, eli juurikin sitä instanssia joka sulle sen palkan maksaa. Ja Thaimaan matkan "bonareina".

    Edelleenkin, käsittämätön systeemi, enkä ymmärrä miksi kukaan palkkaisi ketään free-kortilla? Ja eikö sulle itsellesikin olisi kannattavampaa tehdä vaikkapa toiminimellä töitä, jolloin saisit kattavammat verovähennykset ja voit vaikka kerran kuukaudessa muutattaa ennakkoverojasi, jos verojen kanssa kikkailu kiinnostaa?
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2010
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Nyt kysellään elokuviin erikoistuneita liikkeitä Saksanmaalta, tarkemmin sanottuna Frankfurtista (am Main). Normi-tavaratalot jne. ovat kyllä tuttuja, ja hakemani liikkeen tarjonta olisi hyvä myös ulottua hivenen "valtavirtaelokuvan" rajojen ulkopuolellekin, jos mahdollista.

    Reissua pukkaisi jossain vaiheessa tuohonkin suuntaan eli jos Plazalla liikkuu aiheesta tietävää väkeä voisi tähän ehkä laittaa jonkunmoista listaa, tai sitten edes ohjata googlaamaan oikeilla hakusanoilla, omat aivot eivät tällä hetkellä miltei 48 tunnin yhtäjaksoisen valvomisen jälkeen oikein pelitä täydellä teholla.

    Ystävällisesti kiittää hän.
     
  12. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Miksi televisio välillä ymmärtää siihen hdmi:llä liitetyn ulkoisen digiboxin ja osaa valita automaattisesti oikean kuvalähteen jos ulkoinen digiboxi on valmiiksi päällä. Välillä se ei sitten osaa ja ilmoittaa vaan että ei signaalia, kun se yrittää käyttää omaa viritintään? Telkkari on puolisen vuotta vanha Samsung.
     
  13. D23

    D23 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi Yhdysvaltain olympiajoukkueessa on niin paljon RYAN nimisiä tyyppejä?
    Ahistaa.
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Miksi meille aina käy näin? :thumbsup:
     
  15. D23

    D23 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siksi koska meillä kaikki pelaa. Teemu pelaa, Ville pelaa, Jukka pelaa, Kalervo pelaa .. ainoa joka ei pelaa on Jussi.
     
  16. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
  17. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkahan monta tyhjää dvd-levyä vaatii vista home premiumin palautuslevyjen tekeminen?
    Menen joku päivä kaverille tekemään kyseisen homman niin saa ostaa levyjä sitä varten.
     
  18. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Taitaa riippua siitä mitä ohjelmia koneelle on asennettu. Muistaakseni itsellä meni yhdelle levylle kun tein tuon ennen isompien ohjelmistojen asennusta.

    (Siinähän ei ole mitään järkeä että tulee samalla ottaneeksi varmuuskopiot jostain 20 GB peleistä jotka on asennettu Program Files-kansioon.)
     
  19. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pariin voi varautua niin ainakin riittää (ei DL eli ~4.7Gt), itsellä Win7 64bit Home Premium päivitettynä, Firefox 3.6, F-Secure 9.x, Office 2007 päivitettynä (vaimolle) vie peräti kolme levyä, mutta oma Win7 64bit Ultimate mahtuu kahdelle. Olen kyllä tehnyt nuo palatuskuvat, asennusimaget yms. nykyään kiintolevylle/USB-tikulle, niistä asentaminen tai palautus on huomattavasti nopeampaa.
     
  20. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kone on pari kuukautta vanha, eikä ole asentanut siihen mitään isompia ohjelmia. Sanon että ostaa varmuudeks 2 levyä. Thanks.