MOV tiedostojen konvertointi PS3:lle

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana raoul, 11.03.2009.

  1. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Canon Ixus 110IS digikamera joka kuvaa 720p HD videoa mutta ongelmana on että kuvatut pätkät eivät näy PS3:lla. Kamera kuvaa MOV (H.264 + lineaarinen PCM [mono]) muodossa ja ilmeisesti PS3 ei sitä tue? Kun tuollaista pätkää yrittää striimata pc:ltä PS3 Media Serverin kautta pleikalle niin video kyllä aukeaa mutta siitä ei näy kun ensimmäinen kuva eikä se suostu pyörimään. Pitäisikö noi videopätkät korvertoida johonkin muuhun muotoon että ne näkyisivät pleikalla esim mp4? Mikä olisi hyvä ohjelma konvertointiin ja kärsiikö siinä kuvanlaatu vai onko se mahdollista tehdä muuttumattomana? Ilmeisesti sama ongelma myös noiden BD soittimien kanssa eli ne ei varmaan pyöritä suoraan noita MOV tiedostoja?
     
  2. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://tinyurl.com/d5amwx

    edit: tällaisen kommentin löysin kans:

    "Um... using Quicktime you can easily convert Quicktime Movie Container to MP4 files. "

    Ei muuta tällä erää. Kokeilemaan, march!
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2009
  3. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tulihan sitä googlattua noita ohjelmia ennen tätä kysymystä, jäi se vain mainitsematta. Kokeilin siis Any Video Converter ohjelmaa ja konvertoin tiedoston mp4:ksi mutta sen kuvanlaatu oli aivan surkea (pc:llä katsottuna) vaikka mielestäni määrittelin kaikki kuvanlaatu asetukset siinä tappiin eikä kyseinen tiedosto edes näkynyt pleikalla, herjasi ettei tue tiedostomuotoa. Eikö PS3:n pitäisi kuitenkin tukea mp4:sta? Tämän takia kyselin vinkkejä täältä menisikö tuo konversio jollain ohjelmalla ilman kuvan laadun heikentymistä vai onko se edes teknisesti mahdollista? Eikö kuitenkin sekä MOV että mp4 ole MPEG4 pakattua materiaalia? Huomasin myös ton saman että konversio pitäisi hoitua Quicktimella mutta kun se pro versio on maksullinen ohjelma niin haluaisin vähän etukäteen tietää onko se paras väline tähän ennen lisenssin maksamista?
     
  4. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile FFMPEG tai VLC konversiota, tuossa malliksi tekemäni muutamat komentoriviskriptit. Tekevät mistä tahansa tiedostosta avc/aac profile 4.1 tiedoston, jota pleikka soittaa suoraan.
    konversioskriptit
    FFMPEG windows binäärit
     
  5. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, kokeilen tota. Kertoisitko vielä pikaopastuksen miten noita käytetään.
     
  6. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Skriptien käyttö ei ole varsinaisesti yyber-newbie tasolla, mutta selviää pelkällä Notepadin kirjoittelulla.
    * varmista skriptistä input ja output kansion nimet
    * varmista skriptin alussa olevan FOR loopin tiedostomaski (*.wmv, *.mov, ...) jotta haluamasi tiedostot tulevat konversioon mukaan. Voit ajaa kansiollisen tavaraa yön aikana. Konversiot kestävät aika kauan isolle materiaalille. Voit laittaa maskiin yksittäisen tiedostonimen testausvaiheessa.
    * editoi FFMPEG ja VLC binäärien polku skriptin alussa

    ffmpeg-binäärille riittää c:/apps/ffmpeg kansioon purkaminen. VLC sivulta löytyy vanhempi 0.8.6.x versio jolla vlc skripti toimii. Uudempaan 0.9.x version komentoriviparametrissa on pieni muutos joka vielä puuttuu zipistä. Pitää jokin päivä päivittää paketti. VLC asennetaan setup.exellä tai unzip asennuksella.
     
  7. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tätä olen hyödyntänyt menestyksellä musiikkivideoiden konvertoinnissa:

    http://media-convert.com/

    Mutta käsittelee vain pienehköjä tiedostoja. Olikohan jotain alle kymmenminuuttisia.
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Eikös iTunesilla pysty konvertoimaan mov --> mp4?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  9. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noitten skriptien käyttäminen tuntuu sen verran hankalalta että ne eivät välttämättä ole minua varten. Tavoitteena on siis päästä tästä konvertoinnista mahdollisimman pienellä vaivalla mutta silti saada kuvanlaadullisesti hyvää jälkeä. Vai onko noiden skriptien käyttämisessä jokin kuvanlaadullinen etu, itse en näinhin video konversioihin ole niin perehtynyt?

    Tuota media convert sivustoa myös kokeilin ja vaikka se idealtaan on ihan hyvä niin en haluaisi mitään kovin henkilökohtaista videoa sillä konvertoida koska ei sitä koskaan tiedä minne se netissä leviää. Myöskin se on aika hidas kun joutuu uploadaan materiaalit sinne downloadaan takas.

    Hommasin nyt sitten QuickTime Pro:n ja sillä homma tuntuu onnistuvan ja konvertoitu pätkä näkyvän pleikalla. Ainoa "huoleni" enää on kuvanlaatu sillä vaikka se näyttäisikin olevan hyvä konversion jälkeen niin haluaisin vielä varmistua että se on optimaalinen. Valitsin asetuksista tiedostomuodoksi MP4 ja järjestelmäksi "läpäisevä" koska oletin että se jättää kuvanlaadun entiselleen, olenkohan tässä oikeassa? Alkuperäinen MOV tiedosto on 32Mb ja syntynyt MP4 tiedosto 31Mb joten eroa ei ainakaan sen mukaan ole paljon.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  10. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedostokoko ei merkitse mitään. Jos alkuperäinen olisi MPEG2 20MB video, siitä tulisi ~10MB MPEG4 tiedostona. Kuvanlaatu olisi käytännössä sama, kyse on mp4 tiedostojen käyttämästä tehokkaammasta pakkauksesta. Sen takia sitä, AVC/AAC kodekit, käytetään hidef videoille, jotta ne eivät syö kovalevyä liikaa.

    En tunne QuickTimePro ohjelmaa, jätän sen kommentoinnin muille.

    Scriptien käyttö ei erityisesti hankalaa ole kun hakee aiemmin linkitetyn FFMPEG windows binäärit, unzippaa c:/apps/ffmpeg hakemistoon, notepadillä sckriptin alkuun vaihdat *.mov, varmistat ffmpeg hakemistoviittauksen skriptin alussa. Nämä tekee kerran ja unohtaa.

    Sitten kopioit movit tai skriptin samaan kansioon videiden kanssa ja käynnistät. Ajaa vaikka 30 tiedostoa putkeen konversion läpi ja lopputulos odottaa aamuulla.
     
  11. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy kokeilla tota skriptien käyttöä ja verrata kuvanlaatua tohon QuickTimen tekemään.

    QuickTime konversoi esim tollasen 32MB todella nopeasti sillä läpäisevä asetuksella, aikaa menee pari sekuntia. Kyseisellä asetuksella ei pääse myöskään säätämään esim resoa tai bitratea joten sekin puhuisi sen puolesta että tällä asetuksella video kuvaa ei mitenkään pakattaisi lisää. Vahvistakoon joku kuka tietää asiasta paremmin.

    Näkyykö noi MP4 tiedostot muuten suoraan BD-soittimella jos ne polttaa DVD:lle? Olisi tarkoitus hommata sellainen kakkos telkkarin kaveriksi.
     
  12. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos aikaa menee pari sekuntia, sitten QuickTimePro ei taida varsinaisesti konvertoida (transcoding) vaan tekee uudelleenpaketoinnin (remuxing). Siinä ei kuva- ja äänenlaatu huonone ollenkaan. Jos pystyt tarkistamaan tiedoston tarkan kodekit jollain ohjelmalla....eikun eka postissa sanotkin videon olevan h264 video+PCM audiokodekilla tehty. Jep, PS3 soittaa niitä kodekkeja.

    Se on paras vaihtoehto tiedostojen PS3 yhteensopivuuden tuottamiseen. Vaatimuksena on alkuperäisen videotiedoston sisäiset video- ja audiokodekit oltava valmiiksi ps3 haluamassa formaatissa. Esimerkiksi .mkv Matroskapaketit eivät lähde käyntiin konsolissa vaikka niiden sisällä olisi AVC/AAC kodekilla tehty videovirta. Remuxilla vaihdetaan paketointi ja fyysisesti samat bitit säilyvät videovirran osalta. Laatu ei muutu.

    Ei kannata käyttää konversioskriptejä sinun tapauksessa, koska lähdemateriaali periaatteessa on jo valmiiksi PS3 yhteensopivaa. Tee remux Quicktimella tai muulla remux ohjelmalla. Jos haluat ajaa muita tiedostoja AVC/AAC formaattiin niille voit käyttää konversioskriptejä. Skriptit syövät sisäänsä lähes kaiken mitä ffmpeg ohjelma tukee ja se lista on todella pitkä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2009
  13. raoul

    raoul Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa, tämä oli juuri se tieto mitä kaipasin että kuvanlaatu ei tossa "remuxoinnissa" muutu joten se on sitten oikea tapa muuntaa noi MOV tiedostot PS3:sta tukevaan muotoon.

    Osaisiko joku vielä vastata tuohon BD-soitin kysymykseen eli näkyykö noi remuxatut MP4 tiedostot BD-soittimella jos ne polttaa esim DVD:lle?
     
  14. Eccumulator

    Eccumulator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    691
    Saadut tykkäykset:
    3
    http://handbrake.fr/
    Tuota kokeilin pikaisesti eilen Canon SX1:llä kuvattuun videoon ja sillä sai muutettua suht nopeasti MOV:in MP4:ksi. PC:llä video kyllä pyöri hyvin, mutta PS3:sta en vielä ehtinyt kokeilemaan. Tänään jos tuskailisi lisää tuon kanssa.

    Tällainenkin tooli on jos muistikortilta haluttaa HD -videota PS3:ssa pyörittää: http://www.videohelp.com/tools/AVCHDMe
    Tuota tosin en ole kokeillut.

    http://en.wikipedia.org/wiki/QuickTime:
    Because both the MOV and MP4 containers can use the same MPEG-4 codecs, they are mostly interchangeable in a QuickTime-only environment. However, MP4, being an international standard, has more support. This is especially true on hardware devices, such as the Sony PSP and various DVD players; on the software side, most DirectShow / Video for Windows codec packs[19][20] include an MP4 parser, but not one for MOV.

    In QuickTime Pro's MPEG-4 Export dialog, an option called "Passthrough" allows a clean export to MP4 without affecting the audio or video streams. One recent discrepancy ushered in by QuickTime 7 is that the MOV file format now supports multichannel audio (used, for example, in the high-definition trailers on Apple's site[21]), while QuickTime's support for audio in the MP4 container is limited to stereo.[citation needed] Therefore multichannel audio must be re-encoded during MP4 export.[citation needed]

    http://www.youtube.com/watch?v=4zQMdhbc_ss
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2009
  15. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Applen trailereita reilusti koneella ja tarkoitus remuxata nuo mp4 formaattiin, jotka toistuu Lacien NAS:in kautta PS3:lle. Hankalaksi menee, illalla pari-kolme tuntia käytin, mutta ei oikein muuta helppoa tapaa löytynyt kuin Yamb.
    http://yamb.unite-video.com/
    Tuolla onnistuu muuten kätevästi, mutta vain yksi tiedosto kerrallaan. Eikö tosiaan löydy mitään softaa jolla saisi vaikka koko kansion kerralla remuxattua? Tosiaan mitään hidasta konversiota ei ole tarkoitus tehdä, vain ainoastaan muuttaa containeri.
     
  16. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yamb on GUI MP4Box nimiselle softalle, jolle on aika helppo tehdä esimerkiksi batch-scripti, joka remuxaa vaikka koko hakemiston kerralla.
     
  17. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuon kyllä hokasin että mp4box siellä taustalla oikeat työt tekee, loppui vain motivaatio selvittää parametrejä yms. kun olin jo pari tuntia asiaa googlaillut. Pitää vielä illalla tutkia asiaa. Onnistuukohan ihan jollain scriptillä että remuxaa tiedoston ja tekee uuden filen samalla nimellä + mp4 päätteellä automaattisesti?
     
  18. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kas tässä, ole hyvä.

    Kopio tämä tekstitiedostoon ja muuta tiedostotyypiksi .bat
    Vaihda MP4BoxPath muuttujaan oikea polku MP4Box softalle ja tämän jälkeen voit raahata .mov tiedostot tekemäsi .bat tiedoston päälle. Jos kaikki meni OK niin scripti remuxaa .mov tiedostot samaan hakemistoon .mp4 tiedostoiksi. Testasin parilla trailerilla ja PS3 toisti remuxatut pätkät mukisematta USB-tikulta. Tosin en voi taata, että toimii jokaisella pätkällä.

    Koodi:
    @echo off
    
    echo Remuxing BATCH FILE
    echo by Zuah, Feb 2010
    echo.
    echo.
    
    :remux
    if not (%1)==() echo Remuxing %1.
    
    rem set some variables
    set filename=%~n1
    set filePath=%~dp1
    set MP4BoxPath=C:\Tools\MP4Box\
    set outputFile="%filePath%%filename%.mp4"
    
    rem set window title
    title Remuxing %1
    
    rem remux
    %MP4BoxPath%MP4Box -add %1 %outputFile%
    
    echo Finished remuxing.
    echo.
    echo.
    shift
    
    if not (%1)==() goto remux
    
    echo Finished. All the target files have been remuxed. 
    Pause
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2010
  19. Kelmer

    Kelmer Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja reilusti kiitoksia! :thumbsup: Mites se vanha sanonta menikään "ei DVDPlazaa edemmäksi kalaan" :)
    Trailereita reilu 300 kpl, joten remuxaus käynnissä... Näköjään joku limitti 125 ja 150 filen välissä että kaikkia ei saanut kerralla raahattua .batin päälle. 125 fileä kerrallaan lähti etenemään ok, 150 kerralla ei tapahdu mitään. No eipä mitään, kolmessa erässä homma toimii... Lienee joku Windowsin rajoitus...
     
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    SUPERilla onnistuin muuttamaan .MOV pätkiä PS3:sen ymmärtämään muotoon.

    Quicktime Pro:lla myös onnistuu hyvin yksittäisten tiedostojen muunto, kuten edellä jo todettu.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 08.04.2010