Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Viimeksi muokattu: 31.01.2010
  2. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jyväskylässä tällä hetkellä Elisan kaapelissa MTV3 ja Nelonen näkyy, mutta Sub on pimeänä. Ja tietenkin juuri Sub juuri Futuraman aikaan :grr:
     
  3. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Treellä kaapeli heräsi just.
     
  4. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sama täällä, Sub alkoi näkymään. Mutta Futuraman tallennus meni ketuiksi :grr:
     
  5. Kelvin

    Kelvin Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    175
    Saadut tykkäykset:
    0
    22:13 aikoihin Digita lähetti Neloskanavalla 1000 Hz ääntä kesken Jussi-gaalan. Digitan lähettämä ääni kesti lähes minuutin ja kuului koko valtakunnan verkossa.

    Kelvin
     
  6. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Soneran kaapeliverkossa bonuskanavalla näkyy Elisan Infokanava. kenenköhän moka tuo on?
     
  7. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    En nyt tiedä onko tämä häiriö vai ominaisuus, mutta itse olen ihmetellyt digilähetysten alusta asti kaikissa sarjoissa ja elokuvissa ennen loputekstejä tapahtuvaa äänen pätkäisyä. Eli kun lopputekstit alkavat, ääni pätkäisee samalla joka kerta.
     
  8. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Sama virhe on joskus jopa tv-sarjoissa itsessään, eli lopputekstien alussa on äänihäiriö. Musiikissa kuuluu pätkäisy ja äänen yleistaso voi olla hieman erilainen häiriön jälkeen. Vaikka lähetyshetkellä ei tapahtuisi mitään kuvallisia operointeja, ennakkomainoksia tai päälle puhumista. Tämä vikatyyppi on ollut olemassa vuosikymmenien ajan, 80-luvulla jo muistan kuulleeni tämän. Ja silloin ei lopputekstejä erikseen pilattu kuten nykyään tehdään.

    Miljoona eri tilannetta voi tällaisen vian synnyttää, turha yrittää arvailla mistä se johtuu, koska häiriö siis voi olla jo alkuperäisessä ääniraidassa, ja lisäksi häiriö ilmestyy aina kun puhtaasta tallenteesta vaihdetaan miksattuun eli pilattuun kuvaan ja ääneen, jossa ennakkomainonta pyörii kuvan päällä ja puheääni höpöttää jotain potaskaa.

    Eli siirtymähetken audiohäiriö on tavallaan pieni paha verrattuna siihen tuhoon mitä kuvalle ja äänelle tehdään lopputekstien aikana nykyään. Alkuperäinen ääni vaimennetaan ja möreä äijä alkaa höpöttää siitä ja tästä tulevasta tapahtumasta, samalla kun alkuperäinen kuva pienenee vasemman ylänurkan neljännekseen ja kuvassa mainostetaan ties mitä muuta.
     
  9. TheMole

    TheMole Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastattiin?! Mitä kautta oikein laitoit palautteen menemään, minä en ole koskaan saanut mitään vastausta ainakaan kwebilomakkeen kautta lähettämiini palautteisiin.

    No, kuitenkin: eilen katsoin toisella silmällä subilta tullutta elokuvaa, enkä onnistunut sinä aikana bongaamaan yläreunan harmaata lootaa, oikean reunan "valovuodosta" puhumattakaan. Pitää varmaan tänään vielä tarkistuskatsoa jotain ja jos ei lootaa näe suurellakaan yrittämisellä, ihan soittaa katsojapalveluun ja kehua. Ei siinä mennytkään kuin puoli vuotta ja hermot. Nyt kun vielä kolmoselta hukkaisivat tuon lootan tuosta kanavalogon ympäristöstä...
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kun kiittelette kanavan korjaustoimien johdosta, kiitelkää vain siltä osin kuin kiitos on ansaittu. Ei saa niputtaa kiitoksia kohdistumaan vääriin kohteisiin.

    - harmaat laatikot, niitä on ollut kuvassa ylhäällä ja alhaalla, joskus vain yksi, joskus molemmat. Se, että toinen laatikko katoaa ja toinen jää, ei vielä ansaitse kovin suuria kiitoksia.

    - sinivalovuoto esiintyi voimakkaana tai lievänä kuvan oikeassa laidassa. Lieventyminen ei ansaitse kiitoksia.

    - tilanne pitää päiväkohtaisesti erikseen tutkia (ja kiittää?), koska jokin vika ei ole kokonaan poissa vaikka se yhden päivän ajan tilapäisesti kateissa olisikin.



    Otan yhden esimerkin, jossa VIKA OLI OLEMASSA, joskin haittavuudeltaan lievänä, kuten liitekuva osoittaa.

    Eilisessä Journeyman-jaksossa ei jakson varsinaisen kamerakuvan aikana näkynyt häiriöitä, ei yhtään mitään. Ensimmäinen näkemämi 100% puhdas ohjelma moneen kuukauteen Subilta, ei edes lievää harmaalaatikko-häiriötä ollut. MUTTA:

    Kun lopputekstit alkoivat, sinivalovuoto vilahti näkyvissä puolen sekunnin ajan, juuri ennen kuin videokuva litistettiin vasemmalle ja alettiin miksata kanavan animaatiota ja ennakkomainontaa ym. sekeidaa lopputekstien päälle.

    LISÄKSI kun kuva palautettiin normaalikokoiseksi, sinivalovuoto jäi päälle lopputekstien loppuajaksi.

    Eli sinivalovuotovika oli olemassa, mutta nyt se onneksi pilasi pelkästään lopputekstit. Vikaa ei siis ole lopullisesti korjattu, sen haittavuutta vain on saatu pienennettyä pilaamalla nyt pelkät lopputekstit.

    Arvaan täten, että sinivalovuoto liittyy siihen grafiikkageneraattoriin (tai sille varattuun videokanavaan), joka luo animaatiot, joissa tv-ohjelma pyörii kuution pinnoilla. Aiemmin kun sinivalovuoto oli pysyvä, tämän generaattorin kuva "jäi päälle" koko lähetyksen ajaksi. Nyt se osataan sammuttaa pois varsinaisen ohjelman ajaksi, vasta lopputekstien aikana tämä "edelleen viallinen generaattori" pilaa kuvaa, mutta käytännössä suurempi pilaantuminenhan tulee siitä kun kuva ylipäänsä pienennetään vasemmalle ja mahdollisesti tungetaan kuution pinnoille pyöriskelemään ja jopa aletaan puhua höpinöitä päälle, tyyliin: muista myös käydä netissä, jossa on saatavana T-paitoja ja nimikoituja peräpuikkoja.

    Minä alan kiitellä vasta sitten kun vika on täydellisesti hävitetty. Tämä tapahtunee vuonna 9999.

    Harmaat laatikotkin kyllä vielä palaavat kiusaamaan silmiäni, vaikka harmaalaatikkovika on ollut kateissa pari päivää, tai esiintynyt lievälaatuisena. Sitä ennen keskipahana ja ajoittain jopa törkeän pahana.


    _____________________________________________



    Tiistai 2.2.2010 SubTV-ohjelmat, joita talteen otin, näyttävät kaikki olevan 100% puhtaita harmaista laatikoista, ja lisäksi sinivalovuotokin pysyy poissa varsinaisen ohjelman päältä, ilmestyy vain "pilattujen lopputekstien" yhteydessä. Jos ohjelma lähetetään loppuun asti kuvaa zoomailematta, silloin lopputekstitkin nähdään puhtaana, esimerkkinä Klo 14 alkanut Pussycat Dolls -ohjelma.

    Maanantai 1.2.2010 SubTV-ohjelmia on tallessa vain yksi, se näyttää olevan 100% puhdas kanavalle tyypillisistä virheistä.

    Sunnuntai 31.1.2010 klo 17 (P. Diddy) Harmaat Laatikot olivat paikoillaan, lievinä tosin, mutta olivat silti, näen ne jatkuvasti.
    Klo 19:00 (American Idol) tallenne on jo tapettu, mutta muistaakseni tässä ei ollut Harmaita Laatikoita, koska en niistä ärsyyntynyt. Varmuutta ei asiasta ole, todistusaineisto puuttuu.
    Klo 0:30 (Julkkikset katkolla) eli jo maanantain puolella Harmaat Laatikot ovat poissa.
    Klo 1:45 (Stargate) eli jo maanantain puolella Harmaat Laatikot ovat yhä poissa.

    Siispä arvioin, että Harmaiden Laatikoiden katoaminen on tapahtunut klo 17:30 jälkeen ja ennen klo 0:30 eli tuon 7 tunnin sisällä jossain vaiheessa, arviolta ennen klo 19.

    Joku muu katsokoon tallenteistaan tarkemman katoamishetken, jopa säästäköön ne sekunnit/minuutit, missä häiriö äkkiä katoaa kuvasta pois. Olisi kiva saada talteen alkuperäislaatuisena katoamishetki ja sen ympäriltä vaikkapa 10...30 sekuntia molemmin puolin.

    Minulla on tallessa noin 3 minuuttia siltä alueelta kun pysyvä sinivalovuoto katosi kesken Xtra Factor -ohjelman perjantaina 29.1.2010. Säästän tällaiset vian katoamistodisteet. Piru kun jäi näkemättä harmaalaatikkovian katoamisen hetki.


    .
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 03.02.2010
  11. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Xtra Factor 5.2.2010 harmaapalkkivika näkyy jälleen. Voimakkuus on tyypillinen eli näkyy aina. Ei näy pahasti mutta ei huomaamattomastikaan. Liitekuva aiheesta.
    Lopputekstien aikana oli myös sinivalovuoto oikeassa laidassa, ja oudosti alempi harmapalkki oli kadoksissa, vain ylempi harmaapalkki näkyi.

    Myös Num3rot sisältää harmaapalkit. Ja lopputekstien päällä sinipalkki.

    Sitä mukaa kun ohjelmia pinosta pois katson, viallisia lähetyksiä paljastuu lisää. Turha laajemmin joka ohjelmaa erikseen kommentoida, sanotaan nyt yleisesti, että Apina palasi taas pilaamaan Subin kuvanlaadun ja sillä selvä. Mitään siellä ei näemmä ole opittu. Turha kai apinoilta mitään oppimista vaatia.


    .
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 06.02.2010
  12. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaisen webbilomakkeen kautta laitoin palautetta. Muutaman vastausviestin lisäkyselyineen laitoin tälle huoltopäällikölle (jätetään nimi mainitsematta, kun osoite on tyyppiä etunimi.sukunimi ät mtv3.fi). Vastauksia näihin viesteihin en ole saanut vaikka vastailinkin huoltopäällikön kysymyksiin ja asiallisesti kommentoin väitteisiin "vika ei missään tapauksessa ole tässä päässä". Lafkan oman Katsomo.fi:n kautta samat virheet näykvät, joten turha sitä on syytellä Digitaa tai muitakaan ulkopuolisia tahoja.
     
  13. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Antenniverkon Canal+ kanavilla EPG pimeänä ainakin näin Porissa.

    edit: toimii taas
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2010
  14. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Welhon kaapeli Pohjois-Haagassa pätkii, eilen katkoi ylen kanavia ja nyt maikkaria ja nelosta. Välillä vaan signaali putoaa nollaan.
     
  15. TheMole

    TheMole Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tjoo, minäkin sain vihdoin viimein vastauksen huoltopäälliköltä. Ihan samaa sepustusta sain kuin sinäkin, "voi johtua materiaalista tai kaapelioperaattorin Subtv:n lähetyslaitteistosta". Etenkin jälkimmäinen olisikin melkoinen saavutus, minä kun olen Turun alueen ilma-antennin varassa.

    Ihan mielenkiinnosta ja mahdollisia jatkokysymyksiä ajatellen olisikin hyvä tietää, missä päin Suomenniemeä muut Subin kuvapulmien havainnoijat kanavaa seuraavat ja ovatko ilma-antennin vaiko kaapelin nokassa. Itse tosiaan vaikutan Turun suunnalla ja antenni osoittaa Kuusiston linkkimastoa päin. Varustusta uusittiin viime kesänä ja signaalin taso on erinomainen.

    Mitenköhän ylös tästä ongelmasta pitää alkaa huudella ennen kuin asialle oikeasti tapahtuu jotain? Huoltopäällikkö on ainakin täysin vakuuttunut siitä, että ongelma syntyy jossain lähetysketjun varrella. Väite on sangen vaikea nieltävä, jos kohta itse en ole onnistunut katsomo.fi:n materiaalista tuota nimenomaista lootaa löytämään. Luulisi siltikin jonkun jossain oikeasti välittävän siitä, että ulos lähtee silmiin sattuvaa roskaa.

    Parina viikkona jossain tiistain tienoilla yläreunan laatikko on hävinnyt, mutta aina se on tehnyt paluun viimeistään viikonloppuna. Kun asiasta ruikuttaa, pulma katoaa taas toviksi. Paitsi nyt: eletään keskiviikkoa ja siellä se harmaa alue kummittelee. Taisi pilata myös Journeymanin viimeisen jakson. Pitää varmaan taas soittaa katsojapalveluun...
     
  16. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat viat olen havainnut kotona Welhon kaapelin päässä ja DNA:n kaapelissa omien vanhempien luona Päijät-Hämeessä sekä ilma-antennin kautta katsottuna mökillä Kymenlaaksossa ja anoppilassa läntisellä Uudellamaalla. Eiköhän vika ole lähetyspäässä...
     
  17. TheMole

    TheMole Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onhan se ainakin tässä ketjussa jo moneen kertaan käynyt ilmi. Se lähetyspää ei vain tahdo uskoa, että vika olisi heissä, siksipä tässä vähän kyselen, jotta voin sitten (mahdollisen mutta epätodennäköisen) jatkopostin saatuani kertoa lisätietoja.
     
  18. thorni

    thorni Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Onkos kellään muilla tullut ongelmia Thor-satelliitin kanssa viime aikoina, sillä on alkanut yhtäkkiä antamaan joillekin kanaville BER-lukuja 10-100 esim. Nickelodeon antaa koko ajan tuota.
     
  19. roketti

    roketti Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    yks kaks hävis kaikki muut kanavat paitsi ylen? soneran kaapelissa ollaan ja wbox toimii boxina. Tämä siis täällä itä-uudellamaalla, muilla ongelmia?
     
  20. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Täällä näkyy ja kuuluu Soneran verkossa ainakin FST, mutta naisten pelissä ei ole suomenkielistä selostusta... :mad:
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2010