Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tulipa mieleen bussimatkan aikana eräs ajatelma (tai hajatelma, miten sen nyt ottaa). Tietystä näkökulmasta nimittäin luonto on määrittänyt milloin ihmisen, naisen, on mahdollista lisääntyä. Ensinnäkin nainen ei ole välittömästi syntyessään eikä toisaalta vanhuksena lisääntymiskykyinen. "Luonto" siis pitää optimaalisena aikana lisääntyä aikaa, jolloin on fyysisesti parhaimmillaan ja kokemuksen tuomaa viisautta on jo ehtinyt karttua eli on fyysisesti ja henkisesti valmis huolehtimaan lapsesta. Toisaalta keskenmeno ilmiönä liittynee jollain tapaan "luonnon" peliin puuttumiseen, mikäli nainen on fyysisesti tai henkisesti vahingoittunut tai rasittunut eli ei enää olekaan kykenevä huolehtimaan lapsestaan. Yhteenvetona jo "luontokin" on sitä mieltä, että ihmisen ei kannata lisääntyä milloin tahansa.

    Tämä "luonto" on kuitenkin iskostunut DNA:mme kauan kauan kauan aikaa sitten, kun ihmisillä ei sinällään ollut mitään velvoitteita. Ei ollut uraa, ei ollut opiskelua, ei ollut vapaa-aikaa yms. Ei ollut sinänsä mitään perheen ulkopuolisia velvoitteita. Tänä päivänä näitä on ja niissä on pakko olla tavalla tai toisella kiinni mikäli meinaa pärjätä yhteiskunassa. Toki on olemassa sosiaaliturva ja kaikenlaisia tukia, mutta ei niiden päälle oikein kannata elämäänsä perustaa. "Luonto" ei tiedä näistä velvoitteista, ja sitä kautta ei osaa pitää niitä esteinä lisääntymiselle. Tämän takia varmaan etenkin naiset noilla foorumeilla neuvovat 16-vuotiaita opiskelevia vahinkoraskaaksi tulevia tyttöjä, joiden "siittäjät" ovat jo livistäneet vastuun ulkopuolelle, pitämään lapsen -- harkitsematta edes muita vaihtoehtoja.

    Tämänkään takia en voi olla abortinvastainen, vaikkei siihen nyt tietenkään pidä suhtautua kuin luomenpoistoon. Nimittäin kyllähän "luontokin" säännöstelee sitä milloin ihminen lisääntyy. Herää kysymys miksi ihminen, harjoittaessaan omaa vapaata tahtoaan, saa niin paljon lokaa niskaan, kun kokee abortin tarpeelliseksi. Nämä ovat mielestäni niitä juttuja, joille kyllä löytyy monta mielipiteen antajaa, mutta kun kysyy perusteluja, niin vedotaan joko johonkin abstraktiin asiaan tai sitten "no se vaan on nyt niin... vähän oot vastenmielinen". Abstraktista asiasta sen verran, että kyllä minäkin uskon johonkin korkeampaan, ja juuri siihen, että haluan olla tämän voiman edessä hyvä ihminen, liittyy se, että henkilökohtaisesti en haluaisi saattaa lasta elämäntilanteeseen, jossa kokisin uhraavani itseni lapsen takia ja toisaalta olevani kyvytön antamaan lapselle hyvän elämän.
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2010
  2. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^ Jep, olen itsekäs. Mutta en yhtään enempää enkä vähempää itsekäs kuin lapsia haluavat/hankkivatkaan. En tiedä vielä yhtään lasta tehdyn maapallon pelastamisen tms. "epäitsekkään" syyn vuoksi. Kyllä niitä tehdään ihan vaan koska "mä haluun" ja "olishan se mukava saada pikkukopio itsestä".
     
  3. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    BIOLOGISESTI ollaan käytännössä samoja. Lisääntyminen on erittäin voimakas tarve minkä huomaa jo, kun katsoo kuinka iso osa suomalaisistakin tekee lapsia. Se mistä sinä puhut, jos oikein ymmärrän, on ns. sivistys. Ihminen joka toimii lähes pelkästään vaistojensa varassa, on käytännössä eläin ja sellaisiakin on. Meidän älymme ei ole juurikaan korkeammalla tasolla kuin savannihomolla (sapiensilla...) mutta kulttuurista kuormaa on tullut tietenkin rutkasti. Siitä on paitsi hyötyä myös haittaa. Äly on se millä ihminen osittain hallitsee vaistotoimintaansa, mutta se on rajallista.

    "Luonto" muuten ei ota kantaa mihinkään, kun tuosta lisääntymisestä puhuit. Lajille riittää, että tarpeeksi moni jälkeläinen selviää jatkamaan sukua. Huonokuntoinen nainen ei vain pysty pysymään raskaana tai synnyttämään. Mitään varsinaista mekanismia sen estämiseksi ei luonnossa ole. Mutta tämä nyt on vähän eri juttu.

    Nuo teiniäidit on onneksi Suomessa toistaiseksi melko marginaalinen ilmiö. Usassahan suunnilleen joka koulussa on useita. Ilmiöön vaikuttaa vahvasti uskonnollinen oikeisto, joka ei halua valistaa nuoria ehkäisystä ja toisaalta vastustaa kiihkeästi aborttia, kun vahinko on jo tapahtunut. Sitten tulee lapsia vielä itsekin lapsille, ja ilmeisesti ilmiö periytyy sukupolvesta toiseen. Olen kyllä ymmärtänyt myös, että noilla mainitsemillasi foorumeilla saattaa olla aika lailla samanlaista asennetta, kuin ameriikan kahjouskovaisilla (en ole kohtuullista uskonnollisuutta vastaan). Saattaa jopa olla, että tietyt piirit pyrkivät niillä propagoimaan asiaansa (salaliitto!). Internetissä suhteellisen pieni porukka pystyy pitämään kovaakin ääntä.
     
  4. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko itsekäs vai et, riippuu siitä miksi et hanki lapsia. Ei siitä hankitko niitä vai et. Ei dna:ssa oleva lapsentekotarve ole itsekkyyttä. Tai sitten koko lajin olemus on itsekkyys mikä tekisi itsekkyydestä merkityksettömän käsitteen. Mikä ei tietenkään tarkoita, että kaikkien pitäisi hankkia lapsia...
     
  5. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Windows Update.
    Katsottaessa yksittäisiä päivityksiä lähes jokaisen lopussa nykyään lukee:"You may have to stop doing your important work, close all your software and documents, your vpn-connections, your virtual machines and restart your computer. You may, we don't know. "

    Mikä kristallipallo tuon sitten määrää, pitääkö bootata vai ei kun ennen asennuksia ei tiedä? Ennen näitä sentään pystyi ajamaan taustalla samaan aikaan kun teki töitä, mutta nyt tosiaan lähes jokaisessa on tuo 'tieto' että ehkä nyt saattaa joutua boottaamaan koneen mikä käytännössä estää koko päivityksen teon taustalla. Miksi sitä tietoa ei voi analysoida ennen päivitystä?
     
  6. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Voisihan tuo teoriassa analysoida, mutta eikö se ole aika akateemista? Asentaa voi aina. Ei vaan tule voimaan ennen buuttia. Ei se haittaa vaikka buuttaat sitten kun jaksat?
     
  7. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Mutta miksi se typerä vintoosa ehdottelee buuttaamista viiden minuutin välein ja jos olet käymässä vaikkapa jääkaapilla, kone buuttaa itse itsensä sillä välin jos et ehdi painamaan kymmenennettä kertaa "Restart later". Eikö se vehje voisi kerrasta ymmärtää, että buuttaan sitten kun ehdin/haluan/voin?
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tämä on tosiaan ärsyttävä ominaisuus. Buuttaankin yleensä samantien että pääsee heti eroon ehdottelusta. Tämä kai on ideakin, että päivitykset tulevat käyttäjillä voimaan mahdollisimman pian.
     
  9. Zerp

    Zerp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse asiassa ei voi. Ongelma juontaa juurensa Windowsin dll tiedostoista, joita ei voida ylikirjoittaa, jos jokin applikaatio käyttää niitä. Windows update ei tiedä mitä applikaatioita mahdollisesti käynnistetään tulossa olevan asennuksen aikana.
     
  10. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tohon ajastimeen auttaa dossipromptissa: shutdown /a
    Mut kannattaa se lotja bootata silti heti kun vaan voi.
     
  11. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olet oikeassa. Katsoin sitä siltä kantilta, että se voitaisiin kyllä tarkistaa, että mitä päivittyviä dll:iä on käytössä juuri nyt.
    Toisaalta jokainen päivitys voisi katsoa tilanteen ennen päivitystä ja kertoa, että nämä ja nämä ohjelmat olisi suljettava, jotta reboot vältetään. Tuota on käytössä jo tietyissä asennuksissa. Toisaalta tullaan taas lopuksi tilanteeseen, että se viimeinen päivitys on coreen, joten on pakko buutata kuitenkin.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Lapsikeskusteluun vielä oma osanotto: Pidän lapsista ja tulen hyvin toimeen niiden kanssa, oma pikkusisko on nyt 7v ja ollut syntymästään asti oma silmäterä. Työpaikkana on ala-aste ja sinne hakeuduinkin, kun asiat hoituu hyvin lapsien kanssa. Jokaiselle lapsentekoa harkitseville muuten sopiva työpaikka tulla katsomaan meininkiä. :D

    Silti tuntuu, että en omia lapsia halua. En usko, että olisin kovinkaan hyvä isä, omassa suvussa kun isägeenit ovat muutenkin menneet vähän pieleen. En koe olevani itsekäs jos ja kun en lapsia tee, kokisin olevani enemmän itsekäs, jos niitä tekisin vain sen takia "kun niin pitää tehdä." Yhden kerran on abortti tehty kumppanille, sitä päätöstä kyllä puolsi niin senhetkinen elämäntilanne, kuin yleinenkin halu niitä lapsia saada.
     
  13. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lapsikeskusteluun täältäkin kommentti: omalla kohdalla aika teki tehtävänsä jotta mieli ikäänkuin kypsyi lastenhankinnalle otolliseksi. Kaks`kymppisenä ei olisi tullut kuuloonkaan lasten tekeminen; sen verran penska mieleltään tuli oltua vielä silloin (ja tarkoitan ihan vaan itseäni, en yleistäen kaikkia 2-kymppisiä...). Joten ainakin tuolloin olin ilmeisesti itsekäs kun silloinen, itseäni jokunen vuosi vanhempi tyttöystävä asiaa ehdotteli.

    Aika siis kului, talous koheni, mieli kypsyi, nainen vaihtui ja olin 29 v kun eka lapsi syntyi. Olisi siinä voinut mennä pidempäänkin mutta tässä tapauksessa tuo aika vaadittiin. Piti elämässä saada tietyt asiat suunnilleen tietylle tolalle, johon voisi lapsia ajatella hankkivansa. Enkä tarkoita esim. omakotitaloa ja tila-autoa vaan ihan ilman autoa oltiin ja suht kunnollinen vuokrakaksio oli kämppänä...

    Onneksi ei tullut sotkeennuttua parikymppisenä lastenhankintaan. Pelottaa ihan ajatella mitä niistä olisi tullut sen aikaisella meikäläisen ajattelutavalla. Kun ei tää kasvatushomma aina ole helppoa vanhempana (ja toivottavasti viisaampanakaan). Isäkysely-ketjussa tuli aiheesta avauduttua...

    Liekö täälläkin postaajista osa henkisesti ja/tai muista syistä samassa tilanteessa eli vielä ei ole lasten aika vaan se tulee ihan itsekseen (tai sitten ei, mikä on ihan ok vaihtoehto sekin, pääasia että on itse sinut asian kanssa).
     
  14. hanppu

    hanppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2006
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyhmiä suomalaisia joita ainakin lentokentällä riittää vaikka muille pohjoismaille.:hitme:
    Tultiin reissulta tossa pari päivää sitte ja samalle hihnalle tuli laukut kahdesta erikoneesta. Ei tässä mitään, mutta..
    1. Miksi helvetissä kaikkien oli heti pakkauduttava linjaan kiinni?:OI
    Lattiassa on selkeät ohjeet jossa lukee "odota tässä" (joka on n. 1 metrin päässä linjasta ja lukee usealla eri kielellä).
    2. Jos kuulutetaan, että: "matkalaukut lennolta X saapuvat linjalle.", miksi helvetissä kaikki matkustajat lennolta Z ryntäävät linjaan kiinni?
    3. Miksi vitussa:mad: ne samat idiootit jotka ovat linjassa kiinni eivät voi väistää, kun joku yrittää ottaa omia laukkujaan.
    4. Miksi ne edellä mainitut idiootit manaavat siellä linjalla "miten täältä nyt pitäisi mahtua pois"?
     
  15. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, me suomalaiset ollaan tosi tyhmiä idiootteja. Onneksi minkään muun kansallisuuden edustajat eivät toimi kuvaamallasi tavalla, niin ongelmasta pääsee eroon matkustamalla ulkomaisten lentoyhtiöiden koneilla.
     
  16. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka paljon ongelmia eri laitteisiin voi aiheuttaa päivän, kuukauden tai vuoden vaihtuminen.
     
  17. hanppu

    hanppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2006
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Italian ja Espanian päissä ongelmia ei ollut ja siellä tehtiin tilaa jos toinen yrittää laukkua ottaa. Toisin kun suomessa ei väistetä vaikka pyydetään.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Asia selittynee sillä, että Suomi on suhteellisen harvaan asuttu maa, joka eroaa paljon Italian ja Espanajn meiningistä -- sielläpäin tuppaa olemaan neliökilometrin sisään enemmän porukkaa ja kaiken lisäksi se porukka on kansainvälisempää. Näin ollen siinä missä Italiassa ja Espanjassa on totuttu ihan kävelykadullakin ottamaan muut ihmiset huomioon oli kyse sitten väistelystä tms. niin Suomessa taas tähän ei ole ollut niin tarvetta.

    Tämä kaikki sitten johtaa siihen, että suomalaiset ajattelevat vain itseään muun muassa noissa lentokenttätilanteissa. Itse asiassa tämä asia liittyy myös omaan ongelmaani, jota käsittelin aiemmin tässä ketjussa. Siinä pähkäilin onko kaikkien ihmisten aivotoiminta hidastunut vai miksi he A) eivät ota huomioon kadulla tai kaupassa takaa tulevia ja tepastelevat onnellisen autuaina sekä B) eivät näytä edes tiedostavan millään aistillaan jos sivusta tai takaa tulee joku.

    Pari esimerkkiä:

    1) Olin ajamassa pyörällä pitkin pyötä-/kävelytietä. Edelläni oli pariskunta, joista kumpikin talutti pyörää. Tie oli kapea, joten en lähtenyt "läheltä piti" ohitukseen mitä normaalisti tekisin, vaan ajoin heidän takanaan hetken -- kohteliaasti olematta häiritsemättä heitä esimerkiksi pyöränkellolla ja antaen heidän itse väistää (he olivat keskellä tietä nimittäin tukkien molemmat laidat). Kun mitään reaktiota ei tullut, niin soitin useampaan otteeseen pyöränkelloa. Tämäkään ei aiheuttanut mitään reaktiota. Onneksi katu leveni hetken kuluttua ja siinä kohtaan painelin ohi. Tilanne oli mielenkiintoinen sikäli, että kumma kyllä itse pystyn kuulemaan takaa tulevan pyörän kymmenen metrin päästä, vaikka katseeni on suunnattuna eteenpäin ja puhun vaikka kännykkään.

    2) Olin ylittämässä autotietä keskustassa ja toisessa päässä oikealta oli etenemässä kävelykatua pitkin autotien suuntaisesti lapsi ja hänen äitinsä. Huomasin heidät jo kauempaa ja pistin merkille, että äidin katse oli tiukasti eteenpäin. Kuitenkin saapuessani tien toisella puolella tämä äiti säpsähti ja melkein pelästyi -- matkaa välillämme taisi olla parisen metriä. Jälkeenpäin ihmettelin suunnattomasti puuttuiko tältä äidiltä mahdollisesti kyky nähdä muuta kuin mikä on kohtisuoraa edessä (vrt. EtP joka ruutuun suoraan katsoessaan näkee silti sohvan, joka on EtP:n korvien takana oikealla). Suurin todennäköisyys kuitenkin lienee se, että tämä äiti edustaa näitä suomalaisia, jotka ovat kuin lobotomiapotilaita jalankulkija- ja pyöräliikenteessä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2010
  19. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Voi tietenkin olla että sinun aivosi ovat ylikehittyneet aktiivisen elämäntyylin vuoksi; tällöin reagoit asioihin joihin tavalliset passiivisen elämäntyylin edustajat eivät reagoi.
     
  20. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tästä voisi siis päätellä, että Italian ja Espanjan päissä ei samalla liukuhihnalla ollut laukkuaan hakemassa suomalaisia... mikä tuntuu jotenkin oudolta.

    Väittäisin kyllä, että kyse on ennemminkin tapaus- ja lentokenttäkohtaisista eroista. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan saapuvien matkatavaroiden halli on niin surkean pieni, että useamman koneen saapuessa yhtäaikaa sinne syntyy aina ruuhkaa.