Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tämän huomasin kyllä. Tyylikäs ratkaisu! Itellä on yläkaappeja otettu kolmisen senttiä ulos seinästä ja sinne väliin on asennettu loisteputkivalaisimet niin että niistä on näkyvissä vain putki. Ihan nätti ja huomaamaton vaikka meilläkään ei yläkaappien "alapeitelistoja" ole.


    Noh noh. Pitkältihän nää asiat on makukysymyksiä. Tyylikäs keittiö kyllä ja tilaan varmasti lähellä parasta mahdollista. Se että olisko joku pystynyt kyseiseen tilaan tekemään "paremman" keittiön lienee turhaa spekulaatiota. Kaikki keittiöt on yksilöitä eikä vertailu siinä mielessä kannata. Kriittisestihän näitä on täällä tavattu arvostella joten ei kannata antaa sen hämätä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2010
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkoittanutkaan että Säätäjän keittiö olisi jotenkin absoluuttisesti paras mahdollinen, sillä makuasioitahan nämä tosiaan ovat. Tarkoitinkin lähinnä sitä, että harvalla kuitenkaan on noin loppuun asti harkittua ja viimeisteltyä köökkiä kotonaan, vaikka täällä huomautteleekin hyvin pienistäkin yksityiskohdista ;)

    Ja tokihan arvostella saa - ja pitääkin -ja jos/kun meillä joskus on kämpän remontti taas edessä, ajattelin tänne tuoda kuvia pohdiskeltavaksi ja arvosteltavaksi juurikin siksi että täällä saa rehellisiä ja kriittisiä kommentteja. Naisten keskustelufoorumeilla kun kommentit tuppaa olemaan lähinnä kehumista ja selkään läpyttelyä oli aihetta kehuihin tai ei, eikä sitten saa loppupeleissä juurikaan kaivattuja uusia näkökulmia.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Juu, täällä puhutaan miehekkäästi keittiöistä, lastenhuoneista ja siivouksen vaikeudesta!
     
  5. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Ja just siks mä täällä roikunkin, vaikkei viimeiseen X vuoteen ole tarvinnut hakea tietoa miehekkäistä kotiteatteritopiceista! :D
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kysymys, jota mekin mietittiin aika pitkään. Otettiin lopulta rosteri, koska hyvin samanlainen kuin uuni ja sama vedin kuin siinä. Molemmissa väreissä olisi kyllä etunsa.

    Se musta on tosiaan matta ja saman syyn (raskas ilme) takia valittiin rosteria. Jos olisi ollut kiiltävä musta, ehkä olisi valittu se, hankala näin jälkikäteen miettiä.

    Kivitaso, toimittaja sama kun edellisessä kämpässä eli diapol. Kivi on nero assoluto nimeltään.

    Allas ikeasta. Silloin kun keittiö ostettiin, tuo näkyi vasta valikoimissa, mutta ei ollut tilattavissa. Nyt voi tilatakin, hintaa muistaakseni 250e eli naurettavan halpa vrt muut neliskulmaiset valmistajat. Haittana on, että tuota mallia ei saa huullosaltaana.

    Diapol tarjoaa nykyisin myös itse altaita, sieltä varmaan saisi huullosaltaan suht järkevään hintaan.

    Erillisuunit taitavat nykyisin olla aika tiiviitä eli hyöryjä ei hirväesti ulos päästellä. Ne mitä ulos tulevat, taitaa tulla etulevyn yläreunasta tuuletuksen kautta. Jos uuni pitäisi sijoittaa liesituulettimen alle, pitäisi siinä olla erikseen höyrynpoisto ylös ja tällaiset mallit ovat kai jo aika harvinasia.

    Tällaisen uunin kanssa saa kyllä olla suht varovainen kun luukkua avaa. Kuuma ilma tuhoaa silmälasien pinnan todella helposti (kahdet jo tuhottu!) ja erityisesti höyrytoiminnolla kuuma vesihyöry polttaa naamaa aika helposti.

    Noin muuten pidetään liesituuletinta koko ajan päällä, kun tehdään safkaa, kyllähän se vähän huoneilmaa puhdistaa. Normaali huoneilman poisto sitten pidemmän päälle vaihtaa ilmaa.

    Eniten sitä kyllä kapaisi liesituuletinta joka voisi puhaltaa suoraan ulos. Tehdään aika paljon maustettuja ruokia ja poltetaan lihan pintaa todella kuumalla pannulla tai syödään pekonia viikonloppuisin aamupalalla. Näiden käry on sen verran kovaa, että kämppää saa välillä tulettaa aika rankasti.

    Ja eihän tämä oma keittiö edes omasta mielestä absoluuttisesti paras ole. Kyllä siitä olisi saanut vielä upeamman, jos olisi käyttänyt vaikka 10ke lisää fyrkkaa.... eriasia sitten on kuinka näkyviä ne muutokset olisivat olleet ja olisiko niistä ollut käytännön hyötyä. Tällä hetkellä kuitenkin koen, että hinta/laatu/ulkonäkö on aika hyvässä kunnossa :)


    Täällä on lopulta suht asiallista kommenttia ja monesti on hyvä huomautella pikkuyksitysikohdista. Siinä voi sitten halutessaan perustella miksi on jotain valinnut / tehnyt ja monet muut voivat sitten ehkä hyötyä näistä kommenteista ja tehdä omassa remontissa kuten parhaaksi näkevät.

    Jossain suomi24 / tmv anonyymiforumilla suuri osa kirjoittelusta on kuitenkin täysin asiatonta "hyi hevel*** kun ruma", "kuka pässi maksaa ikea keittiöstä 10ke" jne jne tuubaa ja sellainen ei pidemmän päälle ole rakentavaa kenenkään osalta. Tai sitten on ne forumit, joissa pienikin (asiallinen) kritiikki saa vastaukseksi "sä olet vain kateellinen, tee itse parempi" vastausryöpyn.
     
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kiitos linkistä, itse en aiemmin ollut Ikean valikoimasta tuota löytänyt. Asiasta kolmanteen, onko kellään kokemusta täyslaminaattitasoista? Ainakin Kvik myy ohutta (16mm muistaakseni) täyslaminaattia, joka voisi olla erittäin hyvä vaihtoehto kivitasolle. Mustana maksaa muistaakseni 160 EUR metri.
     
  8. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^ Ok, kiitos informaatiopläjäyksestä :). Kivitaso on meilläkin ykkösvaihtoehto ja suhteita on paikalliseen pieneen kiviliikkeeseen, joten sen saattaisi saada ihan kohtuuhinnallakin. Onhan kivi kuitenkin tasomateriaalina ylivoimainen ykkönen IMHO. Jos ei kiveä, niin sitten ehkä puuta.
     
  9. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivitasojen samoin kuin lattian suhteen pitää kuitenkin muistuttaa, että kovat pinnat rikkovat kovia objekteja. Puutasolla kaatunut hoikkakin viinilasi pysyy yleensä ehjänä, ja ainakin omassa kyökissä tukevammat iittalan lasisarjat (kartio, ote) kestävät pienellä tuurilla putoamisen jopa työtason korkeudelta.

    Harvoille tämä on mikään deal breaker mutta hyvä ottaa huomioon, eikä kukaan voi väittää että joku tietty materiaali olisi kaikessa paras. Meillä laatta olisi rikkonut tähän mennessä ainakin 5-10 esikoisen astiaa ja varsinkin pilttipurkkia joihin laminaatti ei ole pystynyt. Tosin voihan sitä kivipalatsissaan käyttää peltisiä ja muovisia astioita jos haluaa.

    Ei sillä, laatan olisin pistänyt jos se olisi rakenteellisesti ollut järkevää. Onneksi ei ollut.
     
  10. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Minä taas en allekirjoita tuota, että automaattisesti alkaisi astiasto huveta jos laittaa kivitasot tai -lattian. Meidän ekassa kämpässä oli molemmat ja sen jälkeenkin kaikissa kodeissa on ollut keittiössä laattalattia, enkä yhtään astiaa saanut rikki. (Meillä oli myös posliiniallas ja monet varoittelivat sen kanssa samasta asiasta.) Ja mä olen kaikkien mämmikourien ja höseltäjien äiti.

    Edit: Tosin mä olen niin persjalkainen, ettei astiat putoa korkeelta, selittäisköhän se erilaiset kokemukset? :D Niin ja en mä kuitenkaan niitä astioita alvariinsa heittele...
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2010
  11. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Toistakymmentä vuotta asunut taloudessa, jossa on kivitasot. Kivitason takia rikkoutuneita esineitä ehkä yhden käden sormien määrä. Ei oikein tunnu järjevältä vältellä tätä (erinomaista) tasomateriaalia sen takia, että välttäisi kahden vuoden välein rikkoutuvat kartion, jonka hinta muutama euro.

    Saa nähdä, ehkä asioita alkaa paukkua rikki, kun kaksoset alkavat heitellä esineitä alas.... mutta sellaista se elämä on. Jos pyrkisi estämään jokaisen onnetomuuden etukäteen, kämppä olisi pehmustettua muovimattoa, kaikki terävät kulmat päällystetty vaahtomuovilla ja kaikillä kädessä tarrakäsineet ja esineissä tarrat ;)
     
  12. maissi

    maissi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tuo hökötys on tuossa lieden yläpuolella ?
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Yleensä lieden yläpuolella on laite nimeltä liesituuletin :thumbsup:
     
  14. maissi

    maissi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulin että se on joku lamppu:hitme: Nuo piuhat jotka siittä lähtee toimii ilmeisesti hormina:thumbsup:
     
  15. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Kaikki liesituulettimet eivät suinkaan ole hormiliitäntäisiä, eihän kaikkialla tuulettimia saa hormiin edes liittääkään. Näissä huoneilmaan palauttavissa on yleensä aktiivihiilisuodatus, mikä on kyllä mun kokemuksen mukaan aika turha. Tosin meillä on kokemusta vain halvoista malleista, ne ainakin lähinnä vain levittivät käryä ennemmin kuin poistivat sitä. Niin ihania kuin vanhat kerrostaloasunnot voivatkin olla, niin se on kyllä niiden yksi haittapuoli että harvoin saa tuuletinta hormiin kytkeä.
     
  16. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Noista kiiltävistä ovista on sitten varmasti mukava olla pyyhkimässä pieniä sormen- ja kämmenenjälkiä, kun kaksoset pääsevät konttausikään. :)
     
  17. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Altistetaan nyt pari huonoa kuvaa omastakin arvostelulle... Eka remppa. Ostettua työvoimaa ei käytetty. Appi on tehnyt sähköjä ja muutenkin autellut. Kuvista saattaa löytyä viimeistelemättömiä yksityiskohtia kuten tolpan jatkon toinen sivu joka halkeamisen takia jouduttiin tasoittamaan ja maalaamaan uudestaan. Näissä kuvissa tasoite pinnassa hiomatta. Myös esim mikron päällä lista tekemättä ja kiinnittämättä. Lähtökohtana oli perinteinen umpikeittiö kahdella oviaukolla eri seinillä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Yritän pidättäytyä puolustelemasta valintoja. Paljon tekisin jo toisin ja nyt ootetaankin että päästään rakentamaan seuraavaa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.02.2010
  18. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    No nyt alkaa jo näyttää hyvältä. Tuo on kyllä hieno ja upea keittiö :thumbsup:

    Kokonaisuuden pilaa (mielestäni) nurkkahylly jossa nämä perinteiset Mariskoolit.
    Kuitenkin tosi hieno. :thumbsup:
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tyylikäshän tuo on, muutama juttu jotka olisin itse duunannut eri tavalla:

    - normijääkaappi integroiduksi tai erillinen side-by-side
    - avohylly kulmasta pois
    - päädyt samanlaisiksi saarekkeessa
    - tapetti toiseen suuntaan ja ehkä vähän erilainen
    - valokaapit pois, tilalle korkeampi yläkaappi tai kokonaan ilman
    - yksi laatikosto perinteisempi viitosmalli, jossa mukavampi säilyttää tavaraa, jotka eivät tarvitse kymmenien senttien korkeutta Nyt kaikki laatikot ovat mallia "kattilakaappi"
    - yläkaappien vetimet samanlaisiksi alavetimien kanssa tai sitten kokonaan pois pomppusalvoille
    - baaritiskin taso ei tulisi sisällepäin lieden puolella, nyt kerää likaa alapintaan turhan helposti
    - roskavaunu ilmeisesti altaan alla, tilaa olisi ollut erilliselle jätelajittelukaapille
    - kivi? olisi voinut olla vähemmän kuvioitua mallia
    - 70 tai 80cm liesitaso olisi mahtunut hyvin

    Jos tuo oma olisi, tekisin tuohon avohyllyn tilalle vaikka puusepällä laatikoston tai edes oven, jonka taakse vaikka lasi/pullo/metallikeräys. Tapetti myös menisi vaihtoon niin että tulisi enemmän vaakalinjaa. Eivät montaa sataa makaisi, mutta fiilis olisi heti vähän toisenlainen.


    Noin muuten turha tuosta on itseään ruoskia, onhan tossa paljon ideaa toisin kuin suurimmassa osassa keittiöremontteja =)
     
  20. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaisia kokemuksia muilla on aktiivihiilisuodattimista? Tämä on pohdituttanut kovasti kun pitäisi laittaa liesituuletin keittiöremontin yhteydessä, mutta hormiliitäntä ei ole mahdollinen kun kyseessä on juuri sellainen vanha kerrostaloasunto. Toisaalta ei voi kyllä mitään hävitäkään koska nykyisessä keittiössä ei ole liesituuletinta lainkaan.