Lainkuuliainen kansalainen (Law Abiding Citizen) (2009) (Gerard Butler, Jamie Foxx)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.06.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Oikeusjärjestelmään pettynyt mies (Gerard Butler) lähtee kostoretkelle sovittaakseen vaimonsa ja tyttärensä murhan. Hänen kohteenaan on murhaajan kanssa sopimuksen tehnyt syyttäjä (Jamie Foxx).

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 11.12.2009 (USA:ssa 16.10.2010)
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2009
  2. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pettymys. Ennakkoon mitä kuulin tietoja, luulin että kyseessä on perinteinen vigilante-tarina The Punisher-tyyliin. Olihan tässä tietysti se omankäden oikeuden jakaja, mutta erityylillä kuin normaalisti.

    Vaikka mukana oli tunnettuja näyttelijöitä, kuten Butler ja Foxx, heistä kumpikaan ei yltänyt mihinkään erikoiseen suoritukseen. Tarina oli täynnä reikiä ja sitä kuuluisaa "elokuvataikaa", kun asiat tapahtuivat juuri oikeaan aikaan sopivasti juonen kannalta. Loppuratkaisu varsinkin oli todella epälooginen ja typerä.
     
  3. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kyllä tämä plussan puolelle meni ja muutama yllätys..
    * Tuomarin tappo pelästytti hemmetisti
    * Foxin perhe jäi kuin jäikin eloon
    * En osannut ajatella lopun pommijekkua
    ...mahtui myös mukaan. Itse luulin, että tässä olisi ollut enemmän kohtauksia joissa Butler olisi venkoillut itsensa ulos syytteistä jonkun naurettavan pilkunviilauksen takia, mutta tämä olikin enemmän suoraa toimintaa.

    Gamer voitti Death Racen ja tämä voitti Gamerin :p

    *** / 5
     
  4. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi ollut aineksia jopa 4 tähden elokuvaksi, mutta loppu pudotti fiilikset täysin.

    Kuten IMDB-foorumilla joku hyvin sanoi, jos lopussa Foxin tytär olisi räjähtänyt viulun kanssa, olisi ollut lähes 10:n leffa. Ei ilmeisesti riittänyt tekijätiimillä kanttia olla tekemättä cheesy endingiä, jossa karmaiseva Foxi muka veti pidemmän korren. Ja tyypilliseen amerikkalaiseen tapaan karmeaa kaksinaismoraalia edusti tuo loppu (juristi voi tappaa pahiksen)
     
  5. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jossain vaiheessa elokuvaa tuli mieleeni pelkotila ettei tässä elokuvassa ole "onnellista loppua" ja oikeassa olin. Kusipääketkuvenkoilija lakimies voitti leikin.

    Kuitenkin ihan viihdyttävä elokuva vaikkakin aika paljon oli typeryyksiä juonessa.
     
  6. Hanuman

    Hanuman Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten erinomainen leffa, mutta

    loppuratkaisu oli hyvin ärsyttävä ja ennalta arvattava. Miksei kerrankin pahis olisi voinut voittaa. Ylipäätään loppuratkaisu oli mielestäni hyvin epälooginen. Kuskata nyt se pommi vankilaan sen sijaan että se olisi vain viety purettavaksi ja Butlerin hahmon kikka kun keksittiin niin hänet olisi yksinkertaisesti voitu siirtää pois vaikka toiseen vankilaan johon hän tuskin olisi ollut kaivanut tunneliverkostoa.:OI
     
  7. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä mielessä vekkuli elokuva, että jollain tasolla sympatiat oli koko ajan "pahiksen" puolella. Eikä tuon sympatian syntymiseen tarvittu kuin muutama tehokas minuutti elokuvan alussa.

    Sen nuoren lakitytön kuolema oli ainoa, joka vähän kirpaisi. Sen sijaan lapsentappaja-Darby vs. sirkkeli ei tuntunut missään. Kamalaa tällaiset ajatukset, mutta olin melkeinpä hengessä mukana.

    3.5/5 tähteä täältä
     
  8. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykkäsin kovasti, paitsi...

    se perkeleen paska loppu pilas paljon. Kuten mainittiin niin ei riittänyt rohkeus tekijöillä räjäyttää sen Fox perkeleen tytärtä, olis antanut leffalle sen oikean lopun että paha saa palkkansa. Sympatiat tosiaan oli koko ajan hovimestarin puolella, olis niiiin taas toivonut.

    Kokonaisuutena kuiteskin todella hyvä kostoleffa, ei aivan vetänyt vertoja Kevin Baconin Death Sentence leffalle. Siinä vasta mainio kosto pläjäys.

    Butlerin edellien leffa Gamer oli myös kovasti mun mieleen, vaikka siinäkin leffan loppu oli taaaaaas aivan sieltä syvältä.

    3+/5
     
  9. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Normaalia ok-tason viihdettä, 3/5. Ideasta olisi saanut kyllä paljon enemmän irti jos olisi vähän vaivauduttu miettimään. Nyt homma ratkesi siihen että käsikirjoittajat totesivat "Oho, leffaa on tässä mennyt näin paljon, mitenkäs me tää lopetetaan?" ja sitten helppo ratkaisu peliin ja se siitä.

    Hiukan ärsyttää myöskin se että hollywoodin tapaan lähes leffan kuin leffan pitää päättyä siten että oikeamieliset (oikeampimieliset) voittavat vaikka monet leffat ovat nousseet juuri tuosta 3/5 tasosta 4-5/5 tasoon toisenlaisella loppuratkaisulla.
     
  10. kahvikuppi

    kahvikuppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan yllätti kun tuli katsottua, eli odotukset oli että jonkinlainen tyypillinen ja suoraviivainen kostamista vain murhaajille. Mutta hiukan monimutkaisempi tarina olikin sentään tehty joka piti ihan koko pituuden ajan katsojan otteessa. Loppu oli hivenen erilainen mitä olisi odottanut, mutta ei toisaalta kauheasti pettymystä aiheuttanut. Toisenlaisella ratkaisulla olisi varmaan saatu iskevämpi ja käsikirjoituksesta olisi varmaan saanut iskevämmänkin kun jälkeenpäin pohtii tarinaa. Vaikea nyt sanoa muuta, mutta ihan katsomisen arvoinen leffa että pidin siis.
     
  11. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juoni on täynnä naurettavia epäloogisuuksia, mutta kumman hyvin tämä silti piti otteessaan. Saw-sarjasta oli otettu vaikutteita vähän liiankin kanssa. Ei jaksaisi katsoa toistamiseen, mutta näin ensimmäisellä kerralla ihan viihdyttävä pläjäys.

    ***
     
  12. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sen verran on tullut (omasta mielestä) huonoja leffoja katseltua viime aikoina, että tämä oli ihan piristävä. Juuri tuollainen 3.5-4 tähden elokuva. Butlerista on kyllä pakko tykätä, sen verran kova jermu oli tässäkin. :thumbsup:
     
  13. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tästä oltu edes yritetty tehdä mitään monimutkaista klassikkoa.

    Kaikessa suoraviivaisuudessaan oikein viihdyttävä pätkä,tämmöisiä saisi olla enemmänkin,tuli hieman mieleen Denzel Washingtonin"Man on Fire". :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2010
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tämähän on pakko tarkistaa sillä traileri näytti oikein lupaavalta. Gerard Butleriin törmäsin ensimmäistä kertaa 300:ssa enkä oikein tiennyt pitääkö hänestä vai ei. Vaikka mies on sittemmin eksynyt lähinnä ns. chick flickeihin, niin eihän tästä skotista voi olla pitämättä -- etenkin miehen nauru on ehkä karismaattisempia nauruja koskaan Hollywoodissa. Tietenkin elokuvassa mukana on myös Jamie "Oho, ihan vahingossa kuva isosta pippelistäni päätyi julkisuuteen" Foxx, josta en pahemmin pidä miehen jatkuvan mediahuoraamisen ja sen peittämisen mukamas jalat maassa -olemuksella ja herkkyydellä takia, mutta käsittääkseni hänen roolinsa leffassa onkin olla niin sanottu k#sipää.

    Trailerin nähtyäni oli pakko spoilata sen verran elokuvaa, että tarkastin minkätyylisesti elokuvan loppu on tehty. Mielestäni nimittäin tällainen elokuva, ottaen huomioon myös näyttelijöiden pidettävyyden ja heidän roolinsa tarinassa, vaatii tietynlaista loppua ollakseen iskevä ja
    valitettavasti joudun yhtymään muihin: ei näyttänyt olevan tekijöillä tarpeeksi munaa antaakseen Butlerin hahmon lopulta voittaa. En sitten tiedä vaikuttiko päätökseen tällaisesta lopusta se, että Butler käsittääkseni sai kostonsa varsinaisia murhaajia kohtaan tai se, että Jenkkilässä on niin paljon pöpipäitä, jotka ymmärtävät toisenlaisen lopun moraalin siten, että voi olla hyvis ja silti tappaa tyyppejä, jotka eivät varsinaisesti ole tehneet mitään pahaa.
     
  15. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kyllä tämä plussan puolelle menee. Hyvä vs. paha asetelma ei ollutkaan niin mustavalkoinen kuin mitä näissä yleensä on.
     
  16. Tii

    Tii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma arvosana olisi varmaan 3,5/5. Tykkäsin. Mutta lopusta haluaisin sanoa, että
    Butlerin hahmohan kuitenki sanoi, että kaikkien tulee maksaa teostaan ja jos hän siihen oikeasti uskoi, pitäisi sen ulottua myös häneen itseensä. Siihen tämä pommijuttu osui hyvin. Kuitenkaan en voi hyvälläkään tahdolla sanoa, että pommi siltikään sopisi oikein hyvin tähän loppuun. Mieluimmin olisi vaikka voinut olla sitten se päähän ampuminen, eikä tuollainen neitimäinen ratkaisu, missä "pahis tappaa itsensä".
     
  17. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    En tiennyt leffasta aiemmin juuri mitään, imdb-pisteet 7.3 kuitenkin antoi odottaa suht hyvää leffaa, lisäksi Jamie Foxx oli yksi syy vuokrata leffa. Pistin soittimeen ja sitten läks.
    Jo alku oli perusklisee ja toi mieleen jonkun Max Paynen. No siitä se leffa sitten kului kliseiden, epäloogisuuksien ja hirveän käsikirjoituksen ja todella tökkivän ohjauksen siivittämänä eteenpäin. Ajattelin että onko tää leffa tehty tosissaan? No ilmeisesti oli, jenkkiyleisölle ilmeisesti.
    Suurimpana miinuksena tässä oli totaalinen kohtausten yhteensopimattomuus ja täydellinen epäonnistuminen elokuvan temmossa ja rytmityksessä. Leffassa ei ollut tavalliseen tapaan jännitys- tai suvantokohtauksia vaan kaikki oli yhtä epäselvää, päämäärätöntä scheissea. Lisäksi elokuva yritti jotenkin liikaa olla nerokas ja oivaltava mutta käsikirjoitus kaatui omaan hölmöyteensä.
    Dialogista ja henkilöhahmoista pitää vielä mainita pari juttua. Se ei hirveän pahasti särkenyt korvaan, mutta muutaman kerran mentiin tietyn rajan yli ja kävi sääliksi Jamie Foxxia kun viimeksi katsoin Collateralin jossa roolisuoritus ja roolihahmo on vähän eri planeetalta kuin tässä. Ja sitten juristi tällaisessa pääosassa oli kyllä juttu mitä en yhtään tajunnut. Ja lopusta en sano yhtään mitään..

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2010
  18. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Alku oli vielä hyvä, Butlerin oikeudessa riehumiseen saakka.
    Tuomarin
    puhelimeen vastaaminen
    pelästytti ihan perkeleesti.
    Vanhaa kunnon Jack Daltonia on aina mukava nähdä, miehellä on mielestäni aivan järjetön karisma.

    Koko touhu lässähti sitä mukaa, mitä enemmän juoni aukeni. Kyseessä onkin lähestulkoon maailman viisain mies, upporikas ja kaikenkukkuraksi vielä
    ammattitappaja.
    How convenient.

    Eipä tässä toisenlainen loppu olisi juuri auttanut.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Erinomainen trillerihän tämä sitten oli. Jamie Foxx teki omaelämänkerrallisen suorituksen miehenä, joka käyttäytyy vähemmän moraalisesti ja joka siitä huolimatta saa onnellisen lopun. Hollywoodin parhaimman naurun omaava Gerard Butler oli jälleen kerran karismaattinen ja mukaansatempaava. Bruce McGiliä oli mukava nähdä, mutta sitä vastoin Colm Menay aka mulkeroagentti Con Airista oli vähän turha hahmo.

    Pidin piristävänä sitä miten elokuvan alku ei hidastellut vaan meni suoraan asiaan. Ensimmäinen ongelma tarinan kanssa astui esiin pääroolien ensimmäisessä yhteisessä kohtaamisessa:
    Nick olisi voinut paremmin selittää Clydelle miksi hänen perheensä tappunut tyyppi ei välttämättä saisi tuomiota; näin ei Clydellä olisi jäänyt mitään hampaankoloon Nickia kohtaan.
    Tuo Clyden viha järjestelmää vastaan myös ihmetytti:
    jos hän on kerran valmis lahtaamaan porukkaa, niin miksei hän vain hyväksynyt sitä miten systeemi toimii ja päättänyt vain rangaista omalla tavallaan hänen perheensä murhannutta tyyppiä vankila-ajan jälkeen -- mikä motiivi periaatteessa hänellä oli syyttää systeemiä, jos hän itsekin voi hoitaa rankaisemisen.
    Clyden esiintyminen tuomarin edessä oli hieno kohtaus, mutta valitettavasti sen jälkeen homma meni sarjakuvamaisuuden suuntaan:
    se hautausmaan robottiase oli jo vähän liikaa ja tuomarin muuttuminen sellaiseksi kliseiseksi vallastaan humalassa olevaksi pahistuomariksi pilasi uskottavuutta ja todentuntuisuutta elokuvasta.

    Tämä paljon puhuttu elokuvan loppu menikin sitten penkin alle
    Clyden hienosta kuolemiskohtauksesta huolimatta.
    Ensinnäkin hänen älykkyysosamääränsä tippui yhtäkkiä puoleen:
    Nick ilmaisi tietävänsä hänen suunnitelmastaan mutta silti hän ei älynnyt sitä, että ehkä Nick ja kumppanit kuitenkin ovat roudanneet sen matkalaukun muualle.
    Toisaalta
    miten Nick ja kumppanit edes ehtivät takaisin vankilaan asentamaan ja lukitsemaan laukun punkan alle, jos Clyde oli jo melkein vankilan tunnelissa siinä vaiheessa kun Nick ja kumppanit olivat vielä kaupungintalolla.
    Kiitettävän paljon porukkaa Clyde silti ehti lahdata elokuvan aikana, joten siinä mielessä elokuvan synkkyys säilyi.

    Elokuvan huonohko loppu jättää tämän BD-hankintalistalta pois, vaikka trillerien parhaimmistoa tämä silti edustaa -- ei vähiten Butlerin takia.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami:

    P.S.
    Se tuomarin kuolinkohtaus pelästytti täälläkin. :eek:
     
  20. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta elokuvan lopusta:
    Luuletteko että elokuva olisi voinut päättyä jotenkin pääosan esittäjän kannalta hyvin? Että hän olisi istunut jossain rannalla drinkut kädessään? Elokuva päättyi hänen kohdaltaan jo huonosti siinä vaiheessa kun hänen vaimonsa ja lapsensa murhattiin. Sen jälkeen ei ole happy endingiä. Tässä tapauksessa päähenkilöllä vain oli taitoa ja tahtoa muuttaa tuo tuska ristiretkeksi johon joutui kohteeksi myös syyttömiä ihmisiä. Eniten tässä minua häiritsi se että toiseksi päähenkilöksi valittu asianajaja säilyi hengissä vaikka hän olikin alunperin syyllinen rikollisen lyhyeen tuomioon.