Samsung LE46B755 kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana harppuuna, 05.09.2009.

  1. T-Man

    T-Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.12.2003
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    En nyt menis tyyppiviaksi kutsumaan. Tuntuu lukemisen perusteella olevan ilmiönä kaikissa uusissa telkkareissa, mistä löytyy rankkaa kuvankäsittelyä.

    Telkkarin huoltovalikostahan pääsee säätämään ainakin telkun oman optisen lähdön viiveitä, jos siis haluaa kierrättää äänet sitä kautta. Tosin siten ei taida 5.1 äänet kulkea enää vahvistimelle saakka.

    Itse HTPC-miehiä, niin saa viiveet säädettyä kohdalleen ihan lähteestä.
     
  2. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jou! Joo elikkäs soittivat tänään tuolta infocarelta kun lähetin tosiaan ton mun 755B töllöttimen valovuodon ja tuon ihmeen räminän vuuoksi huoltoon. Sanoi se teknikko puhelimessa että tuo räminä johtuu siittä että virtalähteeessä on jotain vikaa ja se joudutaan vaihtamaan.

    Sanoin vielä tuosta kun on ollu muillaki vikaa tuon hirveän äänen takia ja se teknikko nytten tarkisti että heillä oli tähän mennessä ollu huollossa tätä 755B 15 kertaa eri syistä. 5 telkkaria oli ostettu stockmannilta ja yhdessä oli ollu sama vika kuin minulla eli juuri toi kun telkkari piettää hirveää ääntä kun sen käynnistää ja olivat saaneet sen korjattua kun oli vaihdettu virtalähde.

    No tuota valovuotoa sitten he eivät olleet huomanneet joten sanoin niille että lyökää se Game mode päälle että alkaa näkymään ja jos nyt siltä tuntuu että siinä on valovuotoa niin paneeli vaihdetaan. On mennyt itellä nyt kyllä tosiaan usko kokonaan tähän samsungiin. 1790€ telkkarin ostin ja se vittu hajoaa kuukaudessa. Eli jos ne nyt vaihtaa tähän vielä sen paneelin niinkö luultavasti tekevätkin niin se olis minun viides LCD paneeli 9 kuukauden sisään ja kaikki viallisia.

    Niin joo onko muutes pilveily ja valovuoto sama-asia? Meinaan ei ymmärtäny toi tekniikko puhelimessa mitä tarkottaa pilveily vaikka yritin selittää. Alko toi teknikko sönköttään vaan että on pilveily tarkoittaa juuri valovuotoa.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2010
  3. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei ois kaverin silmissä valovuotoa? :) vai voiko jollain olla oikeesti noin huono tuuri, ite en oo yhessäkää lcd telkassa mitä oon itellä / kaupassa / kavereilla kattonu nii nähny mitää häiritsevää vuotoa, siis puhun lcd telkkareista yleensä, tuntuu että joidenki silmät sitä vaan aina löytää jotain vikaa vaikka maalikon silmään kaikki näyttäs hyvältä
     
  4. lintu^

    lintu^ Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo täälä kans ilmennyt äänisynkkaongelma, ei kyllä pysty kattelemaan elokuvia ollenkaan ku tulee ääni niin pahasti jäljessä :hitme::hitme:
     
  5. lintu^

    lintu^ Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko kyseisen tv:n palauttaa ääniviiveeseen vedoten? Tv ostettu 26.1 Stockmannilta, uutta vahvistinta en kyllä ala kyseisen vian takia ostamaan. :hitme:
     
  6. freq

    freq Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa a en tiedä kyllä. Itteä tuo viive ei haittaa ksoka pystyn säätämään äänen tietokoneen kautta kuvaan yhteensopivaksi ja kun laittaa ton Game Moden päälle viive tippuu tonne 30 ms hujakoille.
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2010
  7. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jooh minkä telkan sitä nyt itelle uskaltaa ostaa ilman et joutuu uusimaan koko kotiteatteria....Onko tää kytkentä tapa muuten toimiva: hd piuha läppäristä telkkuun -> telkusta optinen kaapeli vahvistimelle, toimiiko tuollain 5.1 äänet?
     
    Viimeksi muokattu: 04.02.2010
  8. Gasco

    Gasco Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toimi, ainoastaan kaksikanavaisena.
     
  9. xantagnan

    xantagnan Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Itteä tuo viive ei haittaa ksoka pystyn säätämään äänen tietokoneen kautta kuvaan yhteensopivaksi ja kun laittaa ton Game Moden päälle viive tippuu tonne 30 ms hujakoille."

    Huonontaako game mode kuvanlaatua dvd:llä? Itsellä näytti pikakokeilulla siltä.
     
  10. quakes

    quakes Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2008
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voikohan tuo äänisynkkaongelma korjaantua tulevaisuudessa jollain päivityksellä?

    Entä onko teillä ilmennyt tuota ongelmaa ps3:n kanssa, eli kuva menisi hdmi:llä töllöön ja ääni optisella vahvariin?
     
  11. Smack

    Smack Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten vielä kyssäriä että miten muilla tuo Youtube pelittää?

    Minulla se pätkii mielestäni useemmin kuin tietokoneella, välillä tulee joku errorikin jolloin video stoppaa siihen. Ja töllössä ei ole näkyvissä sitä kuvan tarkuuden valintaa mikä on nykyään monissa youtebe videoissa (tietokoneella katsottaessa), ja kuva on yleensä niin surkea että se näyttää oman arvioni mukaan huonointa mahdollista laatua? Onko näin vai pitääkö mun opetella käyttään telkkaria tai hommata joku päivitys? Youtube oli aika suuri syy tämän mallisarjan valintaan..
     
  12. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä pelittää nopeammin kuin tietokoneella, tosin syynä vissiin se että tämä telkku ottaa youtubesta vain heikointa 360p laatua ja tietokone parasta mahdollista.. Itsekkin manailin hieman kun huomasin Youtube widgetin noin vajaaksi. Haku on mahdottoman hidas ja hankala, omalle tilille ei pääse kirjautumaan eli omia tilauksia ei voi seurata eikä omia playlistejä toistaa, silti eniten harmittaa tuo ettei laatu saa valita. :(

    Hei osaako joku kertoa miksi optisella ulostulolla vahvistimeen kytkettynä 46B755 sylkee televisiolähetyksen ääntä ilman ongelmia mutta telkkkarin omalla mediaplayerillä kun alkaa katsomaan vaikka leffaa ei ääni vahvistimelle kulje, vain telkun omista kajareista tulee ääntä?
     
  13. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh nyt on oma 755 tilattu, toivottavasti en tuu pettymään, alko sen verran edukkaasti saada jo tuota että tulin siihen johtopäätökseen että ostan tuon, 1350€ tuli telkulle hintaa, en oikeen jaksa noita uusia malleja enää odotella vaikka sieltä ois sonyltä tulossa kohta noita uusia ja tietty samsungiltakin muutaman kuukauden päästä, eniten ehkä kiinnosti tuo HX700 jota sony centerissä sanoivat ens viikolla saavansa, ajattelin nyt sen käydä kummiskin katsatamassa kun ei tuo telkku saavu vielä ens viikkoon menessä, ja jos nyt hirveesti alkaa kaduttamaan niin vaihan sitten tuohon.

    Isoin syy ostoon nyt oli se, että uskon että tuo B755 on ihan kilpailukykyinen noiden uusienkin mallejen kanssa kun ei niin tuo ensimmäisen sukupolven 3d telkka kiinnosta, jos nyt odottaisin uusia malleja tuolta high end päästä niinkun B755 on niin saisin varautua siihen että maksaisin telkusta 1700-2000€+ ja käsittääkseni tuo kuvanlaadun parannus ei ole suurin uudistus tänävuonna vaan enemmänkin nuo 3d mallit.

    Jos jollain on jotain mielipiteitä olenko tekemässä kenties väärää päätöstä ja onko tuo sonyn hx700 jotenkin mullistava uuttuus niin ottaisin tämmöiset kommentit mielelläni vastaan kun vielä voin kuitenkin muuttaa tilausta jos tulen katumapäälle. Tuo sonyn uutuus on varustettu 1650€ hintalapulla joten hintaa tulisi 300€ enemmän jonka vielä pystyisin sietämään, eniten ehkä näitä uusia malleja odottaessa suurimpana pelkona on se että telkka joka on nyt sitten uutena 1650€ on jo kesällä kun sonyn muut lcd led taustavalistut telkat tulevat markkinoille niin siellä 1200€ hinnalla varustettuna, niinhän näillä telkoilla yleensä on tapana tehdä, esim B755 hintakehitystä kun seuraa niin markkonoille se tupsahti 2000€ hintalapulla ja siitä aika äkkiä tipahti sinne 1600-1700€ ja nyt 1350€, uskon että tämä samsungin malli on nyt saavuttanut hintakehityksen pohjan eikä tuosta enää kummemin halpene ellei jollekkin liikkelle nyt satu jäämään uusien mallien saavuttua tuota hyllyyn lojumaan.

    Eniten ehkä askarruttaaa tuo että minkälaisten äänisynkkä ongelmien kanssa joudun painimaan kun minulla on yamahan vahvistin ja 5.1 surround systeemi, siitä kun äänen vien sitten optisella kaapelilla esim blu rayhin ja siitä HD piuhalla telkkuun niin käsittääkseni tämä voi aiheuttaa äänisynkka probleemia, varsinkin kun vahvistin onjo varmaan 5v vanha joten en usko että hirveetä äänen delaytä sillä saa toteutettua, tähänkin oisi kiva jos joku fiksu osaisi vastata että vaikka ostaisin tuon sonyn niin olisinki silti edelleen samoissa ongelmissa?

    Kiitokset vastauksista jo valmiiksi :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2010
  14. lintu^

    lintu^ Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli bluray soitin ja dvd soitin yhdistetty hdmi, optisella, rca ja kaikissa oli äänisynkkaongelmia, joten piuhalla ei ollut mitään merkitystä. Ainoa ratkaisu oli uusi vahvistin, jossa oli sound delayn säätö. Muuten tv on toiminut hyvin, kuvassa ei ole mitään vikaa (valovuotoa ei ole) ja sisäinen digiviritin toimii nopsaan.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2010
  15. xantagnan

    xantagnan Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka paljon viivettä käytät? itsellä 160 millisekuntia viivettä ei aivan täydellisesti riitä dvd-matskulla mutta menettelee niukin naukin kun siihen tottuu.
     
  16. nuhanena

    nuhanena Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä itselläni 755:n, jonka tv-äänet lähtee digitaalisena toslinkillä vahvarille(marantz sr4003, ääni stereona). Mitä pitää tehdä huoltovalikosta, että tästä saa äänisynkan ajastettua oikein ? Onko joku tehnyt tutkimusta mikä on suht oikea viive tv-matskulle ?

    Leffat tulee katsottua HTPC:n kautta niin onko jollain antaa asetuksia tähän ? HDMI:llä kuva/ääni vahvarille, vahvarista kuva töllöön. Movie-modessa katson
     
  17. Hedgehog

    Hedgehog Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman kyllä on HD-lähetyksissäkin viivettä jopa tv omilla kajareilla, 200Hz Motion Plus kun on päällä.

    Voidaanko näihin äänisynkkaus ongelmiin odottaa parannuksia päivityksen muodossa, ja kuinka todennäköistä on että softapäivitys korjaisi ongelman?
     
  18. Niar

    Niar Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haluaisin kysyä että onko tämä ihan kohtuullinen näköinen ja helppo asentaa seinälle? Ja millä te olette kiinnittäneet, joku samsungin oma vai VESA?
     
  19. Antore

    Antore Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pielessä oleva äänisynkka johtunee huoltovalikkoon väärin määritellystä viiveestä. Itse menetin jo hermoni b655:n kanssa ja ulkomaisten foorumeiden mukaan sama ongelma on muissakin sampoissa - ainakin 755:ssä.
    Huoltovalikossa tv:n omille kaiuttimille on määritelty 100 ms. viive ja ulkoiselle 0 ms - aivan käsittämätöntä :)
    Muutin huoltovalikosta saman 100 ms viiveen ulkoiselle lähdölle ja nyt olen telkkariin kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen. Eron huomaa ulkoisilla kaiuttimilla helposti vääränä huulisynkkana mutta myös helposti 'korvalla' todella pahana kaikuna kun asettaa valikoista tv:n kaiuttimen päälle ja kytkee samanaikaisesti ulkoiset kaiuttimet päälle.

    On myös hyvä muistaa, että pelkkä huoltovalikossa käynti riittää takuun raukeamiseen (Samsung-huollon mukaan). Mikäli huoltovalikossa vierailee, kannattaa myös laittaa ylös mahdolliset kuva-asetukset koska ne nollautuvat oletuksiin.
     
  20. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on TÄMÄ Melko vaikea laittaa seinälle, koska piuhat laittavat vastaan. Niin ja itseltä jäi kyllä se lukitus laittamatta, mutta tv kyllä pysyy oman painonsa voimalla seinällä. Voi siis irrota jos sitä nostaa, mutta koaka ruutu on melko raskas tuota ei periaatteessa pääse vahingossa tapahtumaan. Tämä ei sitten ole mitenkään säädettävää mallia. Sellainenkin biltemasta löytyy, mutta tv tulee tietenkin silloin enemmän seinästä ulospäin.