Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. nandroid2

    nandroid2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2009
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Päivän parhaat naurut irtosi tuosta. :D
    Vaikuttaa tuo seuraava jakso todella hyvältä, ainakin promojen ja sneak peekien perusteella.
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kolmas jakso oli hieman tylsä. Kate on aina ollut minulla hieman epäsuosiossa, hänen jaksonsa ovat aina olleet puuduttavia ja samaa kaavaa toistavia. Oikeassa maailmassa paetaan, saarella itketään Sawyerin tai Jackin kanssa. Blaah. Ainoat hetket olivat Hollowayn hyvä näyttelyä murheenmurtamana Sawyerina, Clairen takaisintulo ja tietysti tapahtumat Temppelillä.

    Aiemminhan tässä "sairastumisesta" ei ole annettu mitään varmaa tietoa, mutta kaikki viittaisi siihen, että Monsterilla on jotain tekemistä sen kanssa. Rousseau puhui aina siitä kuinka hänen tiiminsä sairastui, ja viime kaudellahan näytettiin, kuinka he olivat kontaktissa sen kanssa. Robert sanoi ennen ampumistaan, että Savu on vain Temppelin puolustusjärjestelmä, ja Rousseau väitti hänenkin olevan sairastunut. Claire hengaili neloskaudella isänsä kanssa Jacobin mökissä, ja voisi olettaa että Christian on myös joko Monsterin ilmentymä, tai sitten jotenkin Jacobin avulla näkyvä henki. Ja nyt Temppeli-Othersit epäilivät, että Monsteri on ottanut Sayidin hallintaansa. Tietystikään vielä ei tiedetä, että onko se Claire oikeasti paha vaikka Othersit niin väittivät, vai onko hän muuten vain flipannut kuten Rousseau aikoinaan.

    Ensi jakson promon perusteella toivottavasti nähdään vähän Monsteri POV, kun oli paljon ilmastakuvattuja kohtauksia.

    Tuli muuten mieleen, että mitähän paikkaa Flocke meinasi kodilla? Hän halusi mennä kotiin ja mitä ymmärsin, niin se koti ei ole saarella. Hänhän totesi ironisesti, että Locke oli ainoa joka halusi jäädä saarelle, toisin kuin hän itse. Jacobhan pystyi lähtemään saarelta jos halusi, mutta Monsteri näköjään ei. Muutenkin tässä on vähän sellainen olo, että onko Jacob nyt varmasti se hyvä, ja tämä toinen puoli paha?

    Loppukaudesta odotan, että tulee sota Jacobin ja Flocken välillä, ja meidän lostilaiset ovat siinä mukana. Widmorellakin lienee sanansa sanottavana Beniä vastaan, heillähän on myös tämä oma sotansa menossa saaren herruudesta.
     
  4. Nazario

    Nazario Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeistään tässä uusimmassa jaksossa selvisi, että koko Lostin juoni on ollut käsikirjoittajilla tiedossa alusta asti. Luulisin, että kun ensimmäisellä kaudella näytettiin Lockea, niin se joissain kohtauksissa olikin itseasiassa tämä MiB/monster, ainakin siinä kohtauksessa, kun se näytti sen mustan ja valkoisen kiven Waltille kun ne pelasivat backgammonia.
     
  5. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon en usko hetkeäkään. Veikkaan että isojakin kuvioita on nyhjäisty ihan hatusta ja ainoastaan epämääräiset raamit on olleet olemassa tarinankululle. Helppo se on kattoa joku pari vanhaa jaksoa ja yhtäkkiä keksiä että nyt siitä ja siitä jutusta aletaankin heittää läppää ni näyttää sille että aina me just tätä meinattiinkin.

    Toisin sanoen, jos ei olisi pari kautta sitten tullut megalomaaninen katsojakato ja pakko vetää tiukka aikataulu sarjan päättämiselle, veikkaan että muutamankin täyspitkän kauden olisivat tehneet helposti lisää.

    Huolestuttavaa muuten että tähän mennessä kaikki tuoreen kauden jaksot on olleet 50% ihan täyttä filleriä, ainakaan minua ei paljon innosta nuo "maagiset" yhteentörmäykset.
    "Whou Rose on työkkärityössä ja Ben on ope, WAU!" big fucking deal:(
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2010
  6. Ephram

    Ephram Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2004
    Viestejä:
    357
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän tuo "todellisuus X" juonilinja jotenkin fiksusti saada nivottua saari-juonilinjaan. Luotto tähän ainakin on kova.

    Viime jakso oli minusta yksi parhaimmista Lost-jaksoista koskaan. Locke & Sawyer sattuvat hahmoina miellyttämään kovasti, kaksikon vuorovaikutus oli kovalla tasolla. Myös savuhirviön POV ja lopun "paljastukset" luolassa sykähdyttivät allekirjoittanutta.

    En kyllä malta odottaa sitä hetkeä kun ensi syksynä sarjan pääsee katsomaan putkeen Blu-Raylta. Voi olla melkoinen kokemus!
     
  7. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä megalomaanisesta katsojakadosta, mutta kolmoskauden jälkimmäisen puoliskon tekemisen aikoihinhan sarjan luojat Lindeloff ja Cuse kävivät neuvotteluja sarjan päättämisestä ABC:n kanssa. Sen tuloksena sovittiin, että sarjasta tehdään vielä kolme 16-jaksoista kautta. Käsikirjoittajien lakko sotki kuviota, kun neloskaudesta meinasi heti tulla vain kahdeksan jakson mittainen.

    Joka tapauksessa kolmen viimeisen kauden hitaammat jaksot on helppo selittää sillä, että koska diili oli tehty, ei Cusen ja Lindeloffin tarvitse lunastaa katsojalukuja joka viikko. Muutama hiljaisempikaan viikko ei uhkaa sopimusta toisin kuin monen muun (lue: about kaikki) sarjan kohdalla.

    Samasta syystä myöskään tuotantotauoista ei ole tarvinnut kärsiä. Sarja esitetään loppuun asti, joten jaksoja voidaan tehdä kerralla koko kauden varasto.
     
  8. Nazario

    Nazario Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän toi päde sitten ihan jokaikiseen sarjaan maailmassa, nimittäin ainakin omasta mielestä juuri Lostissa juoni on ollut aika yhtenäinen, eli siis juoni on ollut aika selkeä kokonaisuutena, eikä siinä ole ollut mitään suurempia epäloogisuuksia, vaikkakin katsojille on jätetty paljon asioita hämärän peittoon (esim. othersit, joista ei pitkään aikaan tiedetty oikein mitään ja tietysti myös musta savu, sekä saaren menneisyys). Mutta kuitenkin jo ensimmäisellä ja toisella kaudella nähtiin viittauksia lähes kaikkeen, mitä tulevilla kausilla tulee tapahtumaan (mm. aikamatkustus ja "kahden puolen" olemassa-olo ja saaren liikkuminen) Itse olen ainakin hyvin vakuuttunut, että ainakin n. 75-90% juonesta oli käsikirjoittajilla tiedossa jo ensimmäisestä kaudesta lähtien.
    Ja mitä viimeiseen kauteen tulee, niin uskoisin, että tuosta "uudesta" aikajanasta tulee vielä tärkeä juonen kannalta, vaikka se nyt tuntuukin pelkältä täytteeltä.
     
  9. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni kolmannen kauden aikana jossain vaiheessa sarjan käsikirjoittajat paljastivat haastattelussa että sarjan viimeinen kohtaus
    on jo kuvattu ja siinä näkyy ainakin Jack.

    Laitoin varalta spoilereihin vaikka hyvin miedosta spoilerista onkin kysymys. Samoin kerrottiin että sarjan pilotissa näkyy jotain mitä kukaan ei ole vielä huomannut ja että savu esiintyy ekalla kaudella parissa kohtauksessa muodossa jota kukaan ei ole myöskään huomannut.
     
  10. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Eikö tässä ajeta sitä takaa, että jos ja kun kaikki jannut saadaan kasaan, niin saarelta pääsy pois onnistuu. Kuitenkin ongelma on se, etteivät nämä jannut pois päästyään tajua olleensa missään saarella, koska heidän aika-jana jatkuu siitä hetkestä eteen päin, kun kone olisi tippunut saarelle. Näin katsoja saa sarjan jälkeen miettiä sitä, onko tylsä ja varma elämä parempi kuin se, että seikkailee ajassa ja tekee kaikenlaista ihmeellistä jollain oudolla saarella, jossa jalkansa menettänyt saa jalat takaisin ja kuolleet heräävät eloon ja jossa joku saattaa tietää, mikä on elämän tarkoitus...

    Tietysti toinen hauska vaihtoehto olisi, että kone tippuisi saarelle "uudestaan" ja kaikki alkaisi alusta uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja tv-sarjan katsoja katselisi tätä uudestaan ja uudestaan ostamiltaan bluray/dvd-bokseiltaan...
     
  11. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
  12. Nazario

    Nazario Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän yksi näistä kohtauksista ole juurikin tuo, kun locke pelaa Waltin kanssa Backgammonia. Täytyykin katsoa ensimmäiset tuotantokaudet taas uudestaan, ja etsiä kohtauksia joissa joku hahmo käyttäytyy hieman erilaisesti kuin normaalisti, ja koittaa etsiä nuo "savu"-kohtaukset.
     
  13. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Backgammon oli ensimmäisiä vihjeitä liittyen saaren touhuihin.

    Itse katselin edelliset kaudet ennen 6. kauden starttia ja kyllä sieltä voi tarkemmin pälyillä tapahtumia uusintakatsomisilla.
     
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Varmaan huomasit LA X:ssa, että sideways-maailmassa saari oli uponnut. ;D

    Ja mitä noihin ensimmäisen kauden vihjeisiin tulee, niin onhan siellä monia:

    Backgammonin valkea ja musta ja "Aatamin ja Eevan" taskuista löytyneet valkoinen ja musta kivi. Locken ensimmäinen kohtaaminen Monsterin kanssa, jossa hän näki kirkkaan valon (lienekö sama valo, mikä Julietin kohdalla kävi.) Lockehan kommentoi tuota kohtaamista ""I looked into the eye of the Island, and what I saw... was beautiful." Ensimmäisen kauden finaalissahan Monsteri sitten nappasi Locken ja olisi halunnut sen viedä hänet mukanaan.
     
  15. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Uskokaa vaan huviksenne mutta linkittämäni teoria on ratkaisu Lostiin:naminami:
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olipas pitkäveteistä diipadaapaa, ei tuota kovin pitkälle jaksanut lukea. Viimeisimmässä jaksossa kun paljastettiin henkilöiden olevan kandidaatteja Jacobin seuraajaksi, olisi sarjan tuntien luontevaa, että Jackista tulisi uusi Jacob.
     
  18. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eihän sitä malttia riitä kaikilla. :D
     
  19. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin, 3 kuukauden päästä sitten nähdään mitä tapahtuu. Ja itse ainakin tykkään miettiä itse mikä loppu ja tarina on, varsinkin kun suurin osa noista kyhätyistä jutuista on vähän turhan lennokasta tavaraa. Mutta olihan tuossa teoriassa sellaisia asioita, mitkä melko varmuudella ovatkin totta, mutta ei kannata pettyä kun kaikki ei menekään yksiin tuon kanssa. ;)
     
  20. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juu, tuossa ja parissa muussakin teoriassa on aika kivasti selitetty mutta tottakai pitää suhtautua hieman skeptisesti. En kyllä toisaalta voi odottaa että niinkin suuri määrä henkilöitä vielä kuolee..tai eihän sitä tiedä.

    Hyvää settiä kyllä tuo uusin jakso.