DVB-C kuva pätkii nettiä käytettäessä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kojis, 21.01.2010.

  1. kojis

    kojis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva ja ääni pätkii kun katsoo tv:tä ja samalla selaa nettiä tai lataa jotain. Töllön virkaa toimittaa Technotrend C1501 DVB-C PCI, kämpässä ei ole kuin yksi antennipistoke ja se on jaettu tommosella adapterilla kahdeksi, tv/kaapelinetti.

    Mikähän voisi olla ratkaisu että saisi tuon pätkimisen pois, kenties joku muunlainen adapteri tai vahvistin?
     
  2. Veridian

    Veridian Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2003
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä sama ongelma, Welhon kaapeli kyseessä. Tv-pistoke jaettu kolmeen osaan kahdella adapterilla (tv, FireDTV pc:ssä ja netti).
    Pelkästään liittimien asentoja vähän räpläämällä saa toimimaan kunnolla, mutta jos vähänkin johtoja liikuttaa pätkii ensin PC:n digisignaali ja TV (Panasonic TX-PF50S10) myös. Oman kämpän 70-luvun lopun likainen antennipistoke ei varmaankaan paranna asiaa. Tällä hetkellä toimii, eilen taas oli puolet ajasta häiriötä. Huomasin että salauskortin käyttäminen PC:ssä lisäsi häiriöitä huomattavasti, minkä vuoksi käytän sitä suosiolla tv:ssä ennen kuin saan ongelman korjattua.

    Adapteri on kyllä liian huonosti suojattu, huomaa heti jos vähänkin tuo lähelle muita laitteita tai virtapiuhoja. Tulee heti lisää häiriöitä. Käytössä Welholta aikoinaan tullut adapteri ja toinen itse hankittu.

    Itse ajattelin juuri vahvistimen tuohon hankkia jossa olisi ainakin 3 ulostuloa. Tiedä sitten mitä netti tuosta tykkää, mutta tilaan vaikka riskillä vahvistimen varmaan viimeistään loppuviikosta. Ei ole kiva olympialaisia ym. katsellessa, kun signaali menee yhtäkkiä pimeäksi..
     
  3. kojis

    kojis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko noita vahvistimia misään nettikaupassa josta niitä voisi selailla/tilata, pitäs saada vähän tietoa niistä.

    Jos saat homman toimimaan niin viitsitkö ilmoitella siitä tänne, voisi auttaa minuakin samassa ongelmassa.
     
  4. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikkapa tuolta http://www.mediaplazashop.com/. Ja siellä Antennitarvikkeet > Vahvistimet (sisään)
    Ainakin itsellä JEBSEE EU365A on ollut aika toimiva ratkaisu.
     
  5. kkh

    kkh Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei taida kaapelimodeemi toimia normaalin antennivahvistimen läpi, se tuskin läpäisee paluukanavaa, siis liikennettä koti -> operaattori suunnassa.
     
  6. Veridian

    Veridian Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2003
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailtu nyt. Ei joo toimi kaapelimodeemi vahvistimen läpi. Auttoi itsellä Jebseen vahvistin vain huonojen välipalikoiden aiheuttamiin häiriöihin, mutta kyllä selkeästi on muualla ongelma. Welhon laitteissa talojakamossa tai muualla.

    On toiminut nyt melkein kuukauden päivät virheettömästi (ennen ja jälkeen Jebseen asennuksen, yksi kaunis päivä häiriöt vain loppuivat) vaikka testasin monin eri tavoin liitäntöjä, mutta nyt taas tänään tv-kuva rupesi pätkimään tasan kun nettiä käyttää edes hetkellisesti ja mitkään säädöt ei tähän auta tai johtojen jako millään tavoin.

    Itse päivitän nyt aluksi tuon kaapelimodeemin uuteen, kun kerran Welho rupeaa myymään samaan hintaan nopeampaa liittymää 5M>40M. Standardi muuttuu modeemin myötä EuroDOCSIS 2.0 -> 3.0. En ole tarkemmin perehtynyt tuohon uuteen standardiin käyttääkö eri taajuuksia vai mitä, mutta jos tuon jälkeen vielä ongelmia niin palveluntarjoajalle vain vikaviestiä asiasta (Welho). Muuta tässä ei enää itse keksi.
     
  7. Masi_K

    Masi_K Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wanha threadi. Mutta nyt 2 vuoden käytön jälkeen alkoi viime torstaina tv kuva palikoitumaan ja ääni pätkimään. Kupletin juoni onkin siinä että jos lataa tiedostoa yms ei virheitä tule. Sekoilu tulee aina kun klikkaa tai nettisivu aloittaa kuvien tai minkä tahansa lataamisen. Aina latauksen/lähetyksen aloitus häiritsee. 3.0 modeemi ollut jo vuoden eikä mitään ongelmia tähän mennessä kuvassa tahi äänessä. Esim youtuben videon aloitus aiheuttaa virheet mutta kun streemaus on käynnissä ja video pyörii, eimitään ongelmia.


    Edit. Vika korjaantu vaihtamalla T haara antenni kaapelista uuteen. Vinkki tuli asiakaspalvelusta. Ei olis kyllä uskonut että ongelma piili noinkin simppelis pulikassa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2011