Doomsday (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.03.2008.

  1. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Erittäin huono elokuva, yksi tämän vuoden huonoimmista:hitme:
     
  2. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämäkin pätkä katsottu Blu-raylta. Ja täytyy sanoa, että yllätti positiivisesti. Eritysmaininta täytyy antaa blu-ray:n kuvan- ja äänenlaadulle, jotka on parhaasta päästä.

    Loistavan alun jälkeen aavistuksen taso hiipui loppua kohden, ja tunnelmallisuus ja painostavuus vaihtui kevytkenkäiseksi toiminnaksi. Mutta kokonaisuutena silti hyvä pätkä. Mielestäni genresekoittelu oli onnistunut tässä loppujen lopuksi ihan hyvin (yhtä hyvin kuin esim. Brotherhood Of The Wolvesissa)

    **** tähteä viidestä.
     
  3. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa tämä leffa saikkupäivänä tuijotettua. Nyt alkaa tuntua siltä, että olisi varmaan pitänyt jättää kattomatta.

    Alku oli mun mielestä ihan ok shittiä "Raakaa peliä Ranualla" -meininkiä, mutta niin kuin aikaisemmin on todettua, yletön väkivalta, typerät roolihenkilöt, aukot juonessa ja ei niin originaalit ideat (Mad Max, anyone?) vesittivät hyvin alkaneen leffan.

    Hyvästä esimerkistä älyttömyydestä käy sen 25 vuotta vanhan matkapuhelimen toiminen edelleen alueella, jossa tukiasemia ei varmaan enää ollut jäljellä. Ai niin, sehän oli GPS=satelliittipuhelin :hitme:
    Ja olivat tosiaan varsinaiset APC:t allensa saaneet, kun etulasit hajos melkein samantien. Eivät olleet muistaneet laittaa luodinkestäviä laseja armeijan ajoneuvoon:D

    Juonen puolesta varsinkin se Max Max -autoilu lopussa oli ihan turhaa, ihme juttu, ettei ne päässy sellasella superautolla jotain kotikutoisia häkäpönttöjä karkuun. No, noita älyttömyyksiä on nyt joka leffassa. Mutta ne typerät roolihahmot, yksikin rahtaa ensimmäisen näkemänsä kissan autoonsa tappavan taudin saastumattamalta alueelta :OI

    Eniten harmittaa se, että tässä olisi ollut ainesta niin paljon enempäänkin.
     
  4. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli kertakaikkisessaan typeryydessään niin rehellistä paskaa, että jotenkin vaan väkisin lipsahti pitämisen puolelle. Päättömiä kliseitä, järjettömiä aukkoja tarinassa, täysin typerää uhoa ja hölmöjä habituksia. Mutta jotain viehättävää tässä oli. Meni hyvin pikku punkussa.
     
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    220
    Mad Max -leffoja oli lainailtu aika surutta sekä kulkuneuvo- että taistelukohtauksien osalta. Ihan kauheasti mitään uutta tässä ei oltu millään saralla keksitty, mutta toimiva kombinaatio oli saatu aikaan kierrätysosillakin.

    Pääosan esittäjän eli Rhona Mitran uskottavuus roolissaan ei tosiaankaan ehkä ollut ihan parasta a-ryhmää eikä tuo Canariskaan murinoineen ollut kenties ihan loppuun asti harkittu hahmo. Nuo pikkuseikat eivät kuitenkaan häirinneet kohtuuttomasti.

    Aika hassua kumminkin oli että Bugatti ei kulkenut paremmin kuin ties mistä romuista kasaan kootut härpäkkeet. Jengillä taisi olla varsin pätevä virityspaja käytössään...

    Tuhon jälkeisenä kuvauksena kuitenkin ihan ok tekele ja brutaalit ruokailutavat sekä kadoksiin taiottu kani aikaansaivat vielä lisäsäväyksen. Katson saaneeni vastinetta BD:n 6,95 € hankintahinnalle: ***½/*****
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2010
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 319
    Saadut tykkäykset:
    604
    Tämä leffa sai hymyn huulille. Toiminta oli tiukkaa ja meno paikoin hulvatonta. Omassa genressään aika moitteeton tekele. Rhona Mitrakin hoiti hommansa vakuuttavasti.
    Neil Marshall ei pettänyt tälläkään kertaa.

    ****
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2011
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Mielenkiintoinen tapaus. Odotin jotakin 28 päivää myöhemmin -tyylistä ja sain kyllä pettyä hieman. Paikoin tämä on ihan viihdyttävä ja tavallaan on ihan hauskaa ettei elokuva ota itseänsä liian vakavasti (kannibaalien show, porukka asuu linnassa keskiaika tyyliin), mutta loppua kohden tuntuu että tekijät luovuttivat täysin. Vähän väliä mukaan tungetaan uusia hahmoja, jotka eivät ole mitenkään kiinnostavia saati edes kohtuullisesti näyteltyjä. Näyttelijät olivat luokkaa "on joskus nähnyt jossakin", mutta harvasta pystyi sanomaan missä.

    Loppujen lopuksi elokuva kaatuu käsikirjoitukseen, jossa on vain liian paljon typeryyksiä ja pari plotholea, jotka jäävät vaivaamaan.
    Esim. mistä ne tiesivät että sen ison oven takana on tie vapauteen, miten sattumalta kannibaaliporukka oli siellä ajelemassa. Lisäksi sen ajoneuvon kestävyys ja hitaus oli aika randomia. Miksi Eden muutenkin päätti tallentaa sen agentin kanssa käydyn keskustelun? Oliko hänellä mitään syytä epäillä tämän kaksinaamaisuudesta? Miksi se joku random sairas ihminen päätti käydä pääministerin kimppuun ja miten kaveri oli edes niin kyvykäs että onnistui pääsemään ministeriöön huomaamattomasti? Entä miten hän oli edes niin hyväkuntoinen että pystyi moisiin puuhiin, kun sairastuneet tuntuivat muuten olemaan kovin huonossa hapessa?
    Ehkä tuommoisten asioiden ei pitäisi antaa vaikuttaa tämmöisessä viihde-elokuvassa, mutta kun eilen katsoin Die Hard kolmosen, joka toimi juonellisesti sata kertaa paremmin kuin Doomsday niin ehkä sillä kässärillä on väliä toimintaelokuvankin suhteen.

    Yhteenvetona: ihan kiva, mutta potentiaalia olisi ollut parempaankin. Hyviä ideoita riitti, mutta paremmalla käsikirjoituksella olisi saanut hienomman teoksen. 2,25/5