Denon AVR-1910

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Anonym, 26.07.2009.

  1. d3nver

    d3nver Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sulla Dynamic EQ päällä? Se nimittäin korostaa matalia ääniä pienillä voluumeillä. Audysseyn asetuksista voi säätää Reference Volume Offsettiä joka on oletuksena 0db jolloin efektien (jyrinöiden) korostus on täysillä. Kasvata tuota arvoa niin korostus pienenee.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Subbaria vaan pienemmälle ja uutta ajoa audysseyllä. -12 taitaa olla maksimivaimennus, joten subbaria niin kauan pienemmälle kunnes luku on vähemmän kuin tuo -12.
     
  3. gonzalez

    gonzalez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle tuli tänään Wbox ja vahvistin tekee täsmälleen samaa. Äänet saa kyllä kuuluviin, kunhan vaan muuttaa vahvistimen asetuksia hieman. Esim. Pro Logic II -> DTS Neo (ja takaisin). Moni muukin asetusten räplääminen auttaa, mutta tuossa selviää muutamalla painalluksella. Erittäin ärsyttävää joka tapauksessa. Toivottavasti jollain olisi ratkaisu tähän ongelmaan.

    Täytyy kokeilla väliaikaisesti tuota Vihtahousun ehdottamaa optisen äänikaapelin lisäämistä. Mielelläni käyttäisin kyllä pelkkää HDMI:tä.
     
  4. juukelis

    juukelis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla oli sama ongelma, mutta korjaantui kun laitoin tykkiin virran takaisin :) tykki on hdmi outissa. esim vaikka kuunteli vain cd soitinta niin piti käyttää jollain dts tai dd jutulla ja takaisin stereoksi niin äänet kuului taas. tuo piti tehdä joka kerta kun vahvistimen laittoi päälle.

    toimisiko tuo että laittaa jostain asetuksesta että ei ole ollenkaan näyttöä kiinni?
     
  5. gonzalez

    gonzalez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    En omista CD-soitinta, joten tuota en pysty testaamaan. Mutta Wboxin kanssa mulla on tietysti myös tykki päällä. Laitoin nyt HDMI:n kaveriksi optisen piuhan ja sillä äänet toimii hyvin. Pitää varmaan laittaa Denonille sähköpostia.
     
  6. juukelis

    juukelis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    no ihan sama juttu oli radiolla.
     
  7. Bad_Taste

    Bad_Taste Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyykö ääni ja kuva inputteja miksaamaan että kun kuuntelee radiota olisi mahdollisuus saada kuva dvd-lähtöön ja sitten kun soittaa dvd input:ssa musiikkia niin saisi kuvan vaikka hdmi input 2:een?
     
  8. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen AVR-1910:n päivitystä minulla oli main ver00.87. Nyt minulla on main ver00.89 ja sub ver00.26.

    Avsforumin mukaan ainakin seuraavat ongelmat ovat korjattu, jos on main ver00.89 ja sub ver00.25:

    - Bitstream audio fix: Philips/LG/Sony/Samsung BD-soittimien HD-äänibugi (ei kaikissa malleissa).
    - Zone 2 delay.
    - ProLogic II korjauksia.

    Tammikuussa tuli myös uusi firmware: main ver00.89 ja sub ver00.26. Tämä korjaa Audysseyhin liittyvän bugin. Jos siis on sub ver00.25 tai pienempi niin Dyn Eq ja Dyn Vol eivät toimi kun on kysessä LPCM audio. Tämä siis haittaa vain silloin kun käyttää Audysseytä (ja audiona LPCM).
     
  9. Bad_Taste

    Bad_Taste Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietoa kellään?
     
  10. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lainaus tuolta loistavalta Batpigin hostaamalta Denon-sivustolta:

    "Q: Can I mix the audio and video from two different sources? For example, can I watch the game on TV while listening to music on my CD player?

    A: Denon AVR's have for years had a "Video Select" function (sometimes labeled on the remote as "V.Select") which allows you to mix the audio and video from different sources. The functionality is explained well in the manual (for once).

    Go to the source you want to hear audio from, and then keep hitting "V.Select" until the display indicates that you are getting video from the source you desire. For audio-only sources, like the "CD" input, you can also pre-assign the Video Selection in the INPUT SETUP menu.

    Unfortunately, however, there is one major hangup with newer Denon models - you cannot use the Video Select function with any HDMI sources!! This is a pretty big bummer, and is one of the (many) reasons it is probably better to leave your cable box hooked up via component video + digital audio as opposed to HDMI. You cannot mix the audio and/or video from ANY HDMI source using Video Select at all.

    There are workarounds -- for example, you could temporarily go into INPUT SETUP and actually reassign the audio input you desire to match with the video input you are watching. Or you could run a second audio connection to the input you get the video from (for example, "TV/CBL") and use the "input mode" buttons to switch from HDMI audio to "digital" or "analog". But, of course, if you forget to change it back your wife will be wondering why she is trying to watch TV and only gets sound from the CD player! "


    Muutenkin kannattaa tuo sivusto tsekata.... KLIK
     
  11. HaVah

    HaVah Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos on Anynet+ systeemia tukeva televisio (minulla Samsung A766) niin Denonista HDMI asetuksista "HDMI Control"-> ON.

    Tämän jälkeen huomasin sitten että telkun näyttöön ilmestyi Anynet+ logo, sekä Denon1910 logo(!), sekä äänenvoimakkuus "relative" muodossa kun volyymia sääti. Katselin elokuvaa PS3:lta ja noiden laitteiden välissä ei ole muita kuin HDMI kaapelit.

    :thumbsup:
     
  12. MugE84

    MugE84 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tää hyvä vahvari :naminami: siinä ei mitää valittamista!


    Mutta osaisiko joku kertoa missä muodossa mulla tietokone työntää nyt signaalia vahvarille... Elikkäs HDMIllä pusken tavaraa koneelta vahvarille ja vahvarissa lukee DIRECT, kun alan pelaamaan muuttuu teksti Multi Cha tai jotai siihen suuntaan. Äänet pelaa ok ja joka kajarista mökyä kuuluu (5.1) Mutta mulla pitäisi olla päällä DD Live? Toimiikoha tuo ihan oikein vaikka vahvari ei mitää DDstä höpise? Eli tuleekohan signaali nyt pakattuna vai ei? Oon koneelta säätöjä taas rassannut sen verran että enää ei vahvariin ilmestykkään tuon DIRECT tilalle DTS tai DD kun niitä äänikortin valikosta vaihtelen, joskus ne nimittäi vielä näkyivät heti vahvistimessa :hitme: Nykyään tuon DIRECT tilalle ilmestyy vain tuo multi chanel. Leffojen kanssa DIRECT näkyy yhä, mutta DD ja DTS valot syttyy ja äänet toimii oikein :thumbsup:

    Nykyään ainakin vahvariin syttyy DD tai DTS merkki kun leffoja katson joissa ko ääniraita löytyy ja musiikkia kuunnellessa stereona, näkyy näytössä vain tuo DIRECT
     
  13. juukelis

    juukelis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    kun vahvistimessa on direct niin pitäisi toistaa ilman muokkauksia. eli mun mielestä sulla menee ääni valmiiksi purettuna vahvistimelle jolloin lukee tuo multi cha. esim jos laittaa dvd toistimen jossa ei ole dd dts purkua niin silloin vahvistimeen tulee näkyviin dd tai dts teksti. mutua korjatkaa jos olen väärässä.
     
  14. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis ymmärsinkö varmasti oikein? Aina jos käytössä linearPCM niin Audesseyn tekemät asetukset eivät toimi, niin kaksi kuin monikanavaisena. Pleikkarista kun ei ole mahdollista saada näitä hd formaatin ääniä muuten kuin PCM:nä. Blueray jäisi näin torsoksi. Alkaa ärräpäät lentelemään. Oma mainver.00.81 ja sub ver 23, mikäli oikein muistan. Yhteyttä myyjään ja sieltä huoltoon päivitystä vartenko?
     
  15. Certifier

    Certifier Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa kyselen myös minä... Vaikuttaako myös 1610:n omistajiin?
     
  16. Nobody

    Nobody Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2002
    Viestejä:
    542
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Muut Audysseyn asetukset toimivat paitsi Dyn Eq ja Dyn Vol. Dynamic EQ on minun mielestäni ainakin tärkeä. Dynamic Volumea en käytä (ainakaan vielä). Pystyt muuten tarkistamaan tämän bugin seuraavasti: Laita Dynamic Volume päälle. Tällöin vahvistimessa punainen valo muuttuu vihreäksi. Katso tämän jälkeen esim. elokuvaa PS3:lla. Nyt sinun pitäisi kuulla paremmin puhe kun Dyn Vol on päällä. Myös äänet jotka tulevat kovin, hiljentyvät riippuen mitä asetusta Dyn Vol käyttää (kolme eri asetusta esim. Midnight).

    Päivityksen jälkeen Audysseyn asettaminen on toiminut paremmin. Ennen päivitystä subinkin etäisyys oli kaksinkertainen. Nyt päivityksen jälkeen siis subin etäisyyskin meni oikeaksi. Myös taajuusvasteet tuli ihan erilaisiksi päivityksen jälkeen. Kannattaa siis laittaa uusin ohjelmisto.

    Kyllä.

    Lisää tietoa tästä postauksesta:

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=17512496#post17512496
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2010
  17. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tämä päivitys onnistuu. Itellä on ihan ensimmäisten joukossa suomeen tulleita vahvareita joten softa on varmaan vanhaa.
     
  18. Savon Juippi

    Savon Juippi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2009
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huollon kautta päivitys.
    Itse sitä ei pysty tekemään koskee 1610 ja 1910 malleja.
     
  19. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli ongelman tynkää pukkaa....:

    Hommasin juuri Wbox digiboksin itselleni. Kyseinen aparaatti vedetty HDMI:llä Denonille, ja sieltä tulee HDMI:llä taas TV:lle.
    Kun Denon on stand-by -tilassa, homma toimii OK, eli denon pukkaa signaalin läpi telkulle--->ääni ja kuva kunnossa.
    Mutta sitten kun Denoniin pukkaa virrat päälle, tulee ongelmia; kuva näkyy ihan hienosti, mutta usein ääni ei kuulu ollenkaan....ennenkuin erikseen valitsee Denoniin inputiksi tuolle Wboxille määrätyn. ....ja tuo siis vaikka kyseinen input on jo valmiiksi valittuna.
    Sitten kun vaihdan Wboxin kanavaa, hukkuu ääni taas, ja sama rumba pitää tehdä.

    Olisko tarjota apuja tuohon...?
     
  20. gonzalez

    gonzalez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parilla aikaisemmalla sivulla on käsitelty tuota samaa ongelmaa. Minulla on nyt optinen äänipiuha kiinni HDMI:n lisäksi ja se toimii hyvin. Muita ratkaisuja ongelmaan ei ole kukaan tainnut ehdottaa. Maahantuojalle lähetin kyselyä pari viikkoa sitten, mutta taitaa vastaus jäädä tulematta.