Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä laminaattikeskusteluun tulee, niin itselläkään ei järin positiivisia kokemuksia niistä ole. Monet niistäkin naarmuuntuvat jopa kissojen juostessa rallia kynnet sopivasti esillä, joten en niitä minään patenttiratkaisuna pitäisi lemmikkikoteihinkaan. Oman kokemuksen mukaan hintakaan ei ole tae laminaatin kestävyydestä, tai se paljon puhuttu kestävyysluokituskaan. Kun yhteen asuntoon päädyimme laittamaan laminaattia, kokeiltiin rautakaupoissa naarmuttaa avaimella niitä mallipaloja. Useimmat naarmuuntuivat suhteellisen helposti. Kaveri laittoi uuteen omakotitaloon lattiat (kalliista) laminaatista ja parin vuoden jälkeen se on todella naarmuinen, taloudessa kaksi aikuista, yksi pieni lapsi ja yksi kissa. Vanhempieni sijoitusasunnon lattia meni muutamassa vuodessa kamalan näköiseksi, vaikka asukkaat sinänsä olivat ihan siistejä. Parin muuton jälkeen lattiasta puuttui parista kohtaa pinta ja vaaleasta laminaatista paistava pahvin värinen sisus oli kaikkea muuta kuin kaunis tai siisti näky. Kuluneelle laminaatille kun ei voi oikein mitään tehdäkään muuta kuin vaihtaa koko lattia, kun taas parketissa vastaavat jäljet voi vielä jotenkin paikata tai vaikka hioa ja lakata uudestaan.

    Yksi harkinnan arvoinen juttu lemmikki-/lapsiperheeseen voisi olla vahattu parketti. Kulumisen jäljet ovat siinä vain ajan patinaa ja toisaalta lattia on helppo ehostaa uudella vahakerroksella. Vahapinta on myös samettimaisen himmeä, joten naarmut ja kolhut eivät loista samalla tavalla kuin kiiltäväksi lakatusta parketista tai muovisen oloisesta laminaatista.
     
  2. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Täältä ääni vahatulle parketille. Nyt yläkerrassa sellainen ja muuton / loppuremontin jälkeiset iskut ei tosiaan loista samalla tavalla kuin lakatussa parketissa. Etuna on myös pinnan aitous: puupinta on lämmin ja jalkapohjassa tuntuu syykuviot.

    Valmistajalta saa myös tiedot millä sävyllä parketti on vahattu, joten tuota vahaa voi ostaa kotiin ja sillä sitten vahata syvät halkeamat / iskut.

    Haittana on kyllä pinnan pehmeys: vaikka lattia onkin tammea, kyllä siihen koiran / kissan kynnet varmaan aika nopeasti syviäkin jälkiä saa. Toisaalta koska pinta on aika karhea, ei esim kissa joudu pitämään kynsiä kovasti esille, jotta pysyy pystyssä lattialla :D

    Itse toivon, että tuollainen arvokas parketti ikääntyy suht tasaisesti: kulumisen jäljet saakin näkyä, oleellista on, että pinta näyttää ja tuntuu aidolta puulta.


    Mitä ikean kuparikaappiin tulee niin tyylikäshän se on. Mekanismit vaikuttaa suht laadukkaita ja liukukiskon "lukitukset" löytyy päistä. Ainakaan kupari ei taida ottaa sormenjälkiä kovin helposti, mutta toisaalta meillä käyttö on aika vähäistä: Kaapin takana on asunnon vesitulot, ei muuta, ja siten kaappia ei käytännössä availla lainkaan.
     
  3. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa sit varoa ettei kissat ja muut tuholaiset pääse livahtamaan vastavahatulle lattialle. (joo toi on lautalattia eikä parketti, so not)
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tuollainen mitään haittaa, mutta tuossa kivasti pilkottaa jo se paskamainen puulattian halkeilu joka itseäni inhottaa melkein eniten lattioissa. Lakattuna vielä kamalampi.
    Eri asia tietysti jos talo on 200v. vanha hirsikartano, jossa nurkatkin halkeilee samassa rytmissä.
    Omassa kämpässä oli 30mm vahva massiivikoivuliimaponttilattia ja oli 25 vuoden aikana repinyt halki aika pahasti, vaikka oli koolauksiin liimattu ja naulattu isoilla nauloilla kiinni, ja myös toisiinsa. Raot täynnä paskaa ja paikkaamalla saisi vaan tosi upean korjatun näköisen raitalattian.
    Jos jotain hyvääkin, niin on aika napakka ja lämmin alusta jopa halpis laminaatille.

    Vaikka lattia olisi ollutkin vain hionnalla kuntoon palautettavissa, niin olisin sen silti pistänyt piiloon. Ei toi koivu ollut oikein se värimaailma joka täsmäs visioon ja sävyttäminen yms. olis mennyt jo pelleilyksi.

    Alla kolme kuvaa. Toinen on otettu ostohetkellä ja toinen vajaa vuosi sitten, kun alkoi olemaan olkkari likimain kunnossa. Pahimmista halkeamista ei ollut hyvää kuvaa, mutta kyllä tuostakin käy asia ilmi.

    Uudella halvalla vanhaa kallista piiloon :hitme:
     

    Liitetyt tiedostot:

    • ennen.jpg
      Tiedostokoko:
      44,8 KB
      Katsottu:
      677
    • nyt.jpg
      Tiedostokoko:
      42,4 KB
      Katsottu:
      725
    • halki.jpg
      Tiedostokoko:
      39,2 KB
      Katsottu:
      639
    Viimeksi muokattu: 12.02.2010
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aika monta lamppua katossa :D
     
  6. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, sähköpaikat kun oli, niin miksei.
    2 reunimmaista kiskoa pelaa toisella himmentimellä, ja keskimmäinen toisella himmentimellä. Eri polttimoita kiskoissa. Lisäksi ikkunan päällä on 5 uppospottia ja katossa kruunurasia hätävarana ;) Ja tämä on vaan olohuoneen teatteriosa jossa valoa ei kovin paljon tarvita :cool:
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja toisaalta kyllä sitä tummalla seinällä valoa tarvitseekin.

    Meillä oli aiemmassa kämpässä makuuhuoneessa suht vaaleat seinät ja 4 x 40w hehkulamput riittivät hyvin. Uudessa väri on suht tumma vihreä ja tuon lampun lisäksi on 2 x 40w hehkulamppua yöpöydillä 2 x 22w energisäästöä naisen meikkipöydän ympärillä. Karkeasti sanottuna valo tuplaantui ja siltikin jäädään vähän edellisen huoneen valomäärästä.

    Siten on ihan mukava nähdä, että tummat seintä on kompensoitu suoraan riittävällä määrällä valoa. Muuten käy helposti niin, että kattovalo ei riitä ja tilannetta yritetään paikata jalka/seinälampuilla, joiden johdot juoksee pitkin seiniä ja lattioita.
     
  8. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    10. päivä remppaa lähtee käyntiin ihan just. Aamusta iltaan on painettu ja hirveesti on vielä tehtävää. Tähän mennessä on saatu Koolattua suoraksi 44m2 vanhaa panelikattoa ja paneloitu se uusiksi. Tehty uudelle sähkökeskukselle paikka eteiseen ja vedetty pari kelaa sähköjohtoa katon sisään. Lattiat on avattu ja 25 x 200l sahanpurua mätetty säkkeihin. Tänään jatkuu lattiapalkkien jäykistämisellä ja sen jälkeen purut takaisin ja uusi koivulankku lattiaan. Keittiönkaapistotkin tulivat jo perjantaina, mutta saa nähdä ehtiikö niitä saada vielä ensi viikolla paikalleen.

    "Lomaa" jäljellä vielä 9 päivää...tähän remppatahtiin alkaa jo turtua...
     
  9. ja[ffons

    ja[ffons Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, meillä tammilaminaatti kyllä tuntuisi olevan melko kovaa ja tuntuu mahdottomalta ajatukselta että kissa/koira pystyisi kynnen kovuudella naarmuttamaan.. Eli mitään käytön jälkiä ei vielä ole näkyvissä (6vuotta)


    Saako ikean keittiökaappeihin ns. hidastimia, ettei ovi paukahda kiinni? Jälkiasennuksena....
     
  10. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    5v nyt laminaatilla ikää lattiassa. Saksanpaimenkoira ja belgianpaimenkoira taloudessa, ja lattia edelleen täysin kuin uusi. Yläkerran puulattia näyttä siltä, että sen voisi räjäyttää pois :) .. että se siitä laminaatin huonoudesta. Yläkerran lattiat tullee remontin alle syksyllä ja laminaatti tulee sitten joka huoneeseen.

    Saatte olla asiasta ihan mitä mieltä haluatte.
     
  11. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos on suht uudet, saa hidastimet suoraan kiskoihin. Jos vanhemmat, ikeasta saa ostaa erikseen sellaisia "tappihidastimia", jotka voi kiinnittää mihin haluaa
     
  13. ja[ffons

    ja[ffons Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 14.02.2010
  14. Frappa

    Frappa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovatko Keittiövalinnan liukuovet hyviä / ok / parempi välttää? Rullaako rullat jumittamatta?
     
  15. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Laminaatin kulutuskestävyyttä ei täällä ole monikaan moittinut. Oma kritiikkini (olen asunut nyt 8v putkeen laminaattilattia-asunnossa) kohdistuu siihen, että laminaattilattialla ei ole erityisen miellyttävä kävellä, koska se on niin kovaa (ja varmasti siten kestävää) ja usein kylmän tai nihkeän tuntuista, ainakin paljain jaloin. Myöskään emme omista kotieläimiä ainakaan vielä, mutta olen antanut itselleni ymmärtää, että monet koira- tai kissaihmiset pitävät laminaattilattiaa lemmikkiperheessä huonoimpana vaihtoehtona, koska eläinten kynnet eivät pidä laminaatin kovalla pinnalla juurikaan.
     
  16. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    veikkaan kuitenkin että suurinosa esim. koiranomistajista ottaa ennemmin laminaatin kuin parketin, jos remppaa tekevät...

    Mulla on jäänyt/tullut sellainen kutina näistä lattiamateriaali keskusteluista ettei ihmisillä ole yhtään mattoja lattialla, joilla saa esim pitoa lemmikkien tassuille jos ne ei pysy pystys :cool:
     
  17. m-m

    m-m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laminaattikokemuksena lapsiperheestä sen verran että edelliseen asuntoon hankittiin nuukaillessa hyväksi mainostetta laminaattia pariin makuuhuoneeseen. Ongelmana se että lattia kyllä kesti kulutusta mutta siihen päälle ei kestänyt tiputtaa kovia esineitä, pinta nimittäin lohkesi parissa osumakohdassa varsin ikävästi ja jälkeä ei oikein saanut korjattua millään.

    Kulutusluokka oli 31-32 mutta merkkiä en nyt millään muista 5 vuoden takaa.
     
  18. José Carioca

    José Carioca Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo matot ja koirat eivät sovi samaan talouteen. :weep:
     
  19. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    pystytkö perustelemaan?
     
  20. José Carioca

    José Carioca Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoh... No karvat, rapa, hiekka, kuola (mustaa ja ihanan kivasti jämähtävää), suun pyyhkiminen mattoihin, koirasta jää haju mattoihin. Riittääkö?

    Meidän taloudessa on kaksi mattoa kummallakin uloskäynnillä, jotka uusitaan 4 kertaa vuodessa (kuramattoa metritavarana), sen ajan ne ovat ihan hyvän näköisiä. Elämme siis kvartaalitaloudessa. :rolleyes:

    Nyt joku varmasti laittaa, että kalliimmat käsintehdyt matot tietysti kestäisivät.. :)