Suomen X-Factor

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ElvisThePelvis, 24.01.2010.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli nyt kun paljastui, että yhdessä tuomareista onkin kenties enemmän särmää, niin sitä ollaan heti potkimassa ulos ohjelmasta? Loogista, tavallaan. :rolleyes:
     
  2. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Hyvä sijoitus se on :)
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuo Rennen juttu on naurettava siinäkin mielessä, että pakkohan tämä oli olla tiedossa X-Factoria tuottavalla Fremantle Medialla, jolle kasvot ilmeisesti antaa Marika Makaroff. Siitä huolimatta näyttää pelottavasti siltä, että Fremantle Media näyttelee onnellisen tietämätöntä ja nyt kun Rennen taustat "selvisivät" uhraavat hänet oman etunsa nimissä. :hitme:

    Sen toki ymmärrän, jos näissä Idolsseissa tai missikisoissa on ollut tapauksia, joissa kisaajan valehdeltu rikostausta tai yksityiskäyttöön tarkoitetut pornahtavat kuvat ovat saaneet päivänvalon kesken kisaa, ja kisaaja on poistettu ohjelmasta. Kuitenkin kisaajia on paljon ja nämä skandaalipaljastukset eivät ole olleet yleisessä tiedossa. Sen sijaan Renne palkattiin tuomariksi, ja käsittääkseni kaikki nämä ns. todisteet mitä julkisuudessa on esitetty ovat olleet ihan jokaiselle saatavilla olevaa tietoutta. Mikäli Fremantle Media ei oikeasti tiennyt asiasta mitään, niin he eivät sitten ilmeisesti vaadi työntekijöiltään edes CV:tä palkatessaan heitä. :rolleyes:

    Tapaus muistuttaa viimeisimmän Big Brotherin kalapaliikkia, jossa töissä yöllä sattumalta ollut ja epäilemättä epävirallisia BB:n sääntöjä noudattanut kuvaaja/feedivastaava erehtyi näyttämään vähän liiankin yksityiskohtaisesti seksitouhuja. Tämä mieshän uhrattiin pelkurimaisesti tuotantotiimin puolesta, ja kaikki osapuolit pesivät asiasta kädet. Itse asiassa olen pettynyt kuinka vähän Plazankin BB-faneissa (jos joku sellaiseksi uskaltaa tunnustautua) tuo sai vastalauseita aikaiseksi. Tuohan oli Aaltosen Samilta ja porukoilta täysin munaton ja pelkurimainen temppu.

    En tiedä onko kyse sitten siitä, että nämähän ovat formaattiohjelmia ja mahdollisen skandaalinkäryn haistaessaan nämä tuotantoyhtiöt huonot housussa tekevät paniikkiratkaisuja ja pesevät kätensä ongelmasta, jotta formaatin omistaja (tässä tapauksessa Simon Cowellin SyCo) ei suuttuisi. Kai se on pisnestä, mutta myötähäpeää aiheuttaa tuollaisen seuraaminen. Suomikin porskuttaa vähiten korruptoituneiden maiden kärkikastissa ja siitä huolimatta täällä ei näy olevan kellään cojonesia seisoa työntekijän rinnalla, kun kansa keksii jostain hieman hurjistua keltaisen lehdistön pedatessa syytä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2010
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikös tuo Mikko Räisänen (on muuten jostain syystä vastenmielisen oloinen tyyppi) hehkuttanut ennakkoon, kuinka "kaikki näytetään"?

    EDIT: 2008 sanottiin myös näin:

    "Räisäsen ja ohjelman ydintiimin työhuoneen seinällä lukee: "Ei mamoilla!" Se tarkoittaa sitä, että jos kaksi humalaista kilpailijaa päättää sekstailla kameroiden edessä, tuotantoryhmä ei sitä sensuroi. Se on tosi-tv:tä."
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Aivankin näin.
     
  6. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Särmää ehkä, mutta jos äijää ei potkita pois ja hän on mukana, niin seuraavan tuotankokauden koelauluissa olisi mainio tilaisuus parin laulutaitoisen kaveruksen käydä vetäisemässä Horst-Wessel-Lied. Kun turvamiehet poistaisivat paikalta niin vedettäisiin vielä Erika hienovaraisena viittauksena hänen mieltymyksestään nuoriin tyttölapsiin ;)
     
  7. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tuo sitä paljon puhuttua sarkasmia? Ei kai joku oikeasti kuvittele että jotkut iltapäivälehdet tms. etsisivät näitä "kohu-uutisia"? Kyllä nuo kaikki asiat on etukäteen tuotantoyhtiön tiedossa ja samaten uutisten teko on hyvin pitkälti käsikirjoitettu.

    Jokainen varmasti tajuaa ettei näissä ohjelmissa ole niin paljoa sisältöä että niille oikeasti riittäisi katsojia ellei ohjelmaa pidettäisi ikään kuin kartalla. Valitettavasti suurin osa katsojista on niin keskivertoa tallukkaa että heihin nämä jutut uppoavat aivan täysin. Siellä irmeli 38v jupisee miehelleen miten se ja se juontaja on sitä ja tätä ja miten tuo kisaan osallistuja on oikeasti tuollainen jne.

    Kuvittelin että jo ekoista suuremmista idols yms. ohjelmista kansa olisi oppinut että koko homma on tarkkaan ohjattua. Ainakin usko oli siinä että dvdplazalta ei löydy ainuttakaan johon nämä valmiiksi kirjoitetut uutiset ja "paljastukset" sun muut "kohut" ja "yllätykset" uppoavat.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuskin kyse on ihan noin kavalasta salaliittoteoriasta näissä tosi-tv -ohjelmissa mitä olet antanut ymmärtää parissa kommenttiryppäässäsi. Toki tiedostan, että käsikirjoitusta ja fiksuttuja ääniä nuo ohjelmat jokseenkin noudattavat; toisaalta yksinkertaisesti kieltäydyn uskomasta, että kaikki on pelkkää käsikirjoitusta. En usko esimerkiksi Rennen tapauksen olevan mitään ennaltaharkittua, vaan tuotantoyhtiön panikointia pienen ryhmän kommenttien tai lööpin takia -- tehden kärpäsestä härkäsen.

    Otappas itnortti huomioon, että maailma on täynnä michaelmooreja, jotka kyllä toisivat asian kunnolla julkisuuteen, jos kyse olisi täydellisesti käsikirjoitetuista tosi-tv -ohjelmista. Toki aiheesta onkin tehty juttuja, mutta uskon käsikirjoituksen osuuden olevan juuri niissä rajoissa pysyttelevää, ettei näitä ohjelmia voida syyttää täydellisestä katsojan harhaanjohtamisesta. Suomalaisetkin ovat ainakin kliseen muodossa pennin venyttäjiä, joten eivät he missään nimessä katsoisi tai äänestäisi näitä ohjelmia, jos joku kunnolla toisi ilmi, että kaikki on feikkiä.

    Tietenkin jos viittaat esimerkiksi Paratiisisaari-tyyppisiin parisuhdedraama ja -sikailu -ohjelmiin, niin niistä käsittääkseni onkin tehty enemmän tai vähemmän virallisesti paljastuksia kuinka lavastettuja ohjelmia ne ovat olleet. Idols yms. sen sijaan eivät varmastikaan samassa mittakaavassa lavastettuja ohjelmia ole.

    EDIT: Niinhän se on kaikenlaisilla huijareillakin (oli kyse ison yleisön mieltämistä rikollisista tai sitten näistä tyypeistä, jotka piilottelevat kunniallisen ammatin takana), että menestystä tulee, jos osaa käyttää ns. harmaata aluetta hyväkseen. Mikäli on liian ahne ja siirtyy mustan puolelle, niin silloin sitä yleensä seuraa oikeuteen menoa ja linnaa. Harmaa alue näiden tosi-TV -ohjelmien tapauksessa olisi juuri tämä, että käsikirjoitetaan ja fiksataan, mutta vain siinä määrin, että tavallaan voidaan vielä sanoa, ettei varsinaisesti olla lopullisiin tuloksiin niin paljon vaikutettu.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2010
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT jatkuu vielä vähän:

    Kömpelöin esimerkki tulosten "hienoisesta" fiksaamisesta oli muutaman vuoden takainen Tanssii Tähtien Kanssa -finaali. Siinä olivat vastakkain Sari Siikander ja Marico. Siikander on keski-ikäinen suomalainen näyttelijätär eikä missään nimessä tunnetuimpia suomalaisia näyttelijöitä. Marico on suositun Kwan-yhtiöön solisti.

    Finaalissa Siikander sai tuomareilta paremmat pisteet kuin Marico, mutta Marico sai yleisön äänet ja voitti koko kisan. Toisin sanoen tuomariston äänillä ei ollut mitään merkitystä, ja niinpä periaatteessa Marico, jota oltiin hehkutettu kaikissa lehdissä (kuinka hän on laihtunut, kuinka hyvin hän tanssii) ja joka oli jo valmiiksi suosittu Suomessa, oli jo lähtökohtaisesti voittaja. Mitään finaalia siis voittajan selvittämisen kannalta ei olisi edes tarvinnut pitää.

    Lopetan OT:n tähän ja jatkan juttua aiheen ketjussa, jonka joku voisi perustaa (mikäli itse en heti vaivaudu hommaan). :)
     
  10. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä sinä jotain salaliittoja tähän otat? Ohjelmiin osallistujat pistävät nimen alle ja se siitä. Missään ei myöskään yleensä väitetä että mitä telkkarissa näet on totta ja tapahtunut juuri niin kuin miten se telkkarissa esitetään.

    Et näytä tiedostavan kun ihmettelet että miten joku tuottaja ei voinut asiasta x tietää ja nyt siitä on kohu jossain iltapäivälehdissä. Kuvitteletko tosiaan että nuo kohut ovat oikeasti jotain yllätyksiä? Että sattuu vain niin että niitä kohuja tulee tietyissä ohjelmissa ja toimittajat raatavat yötä myöden etsimässä näitä juttuja ja journalistin ammattitaidolla ja ylpeydellä tuovat nämä kohut meidän tietoomme. Kaiken lisäksi nämä kohut tulevat ilmi aina sopivaan aikaan sarjan kannalta. Kohut eivät koskaan ole sellaisia että niistä olisi haittaa ohjelmalle.

    Siis juuri tuollaista yleisöä nämä ohjelmat hakevat ja vaativat että ne menestyvät :)

    Puppua. Maailmassa on hyvin vähän yhtään tuollaista. Kuvitteletko tosiaan että suomen kaltaisessa tuppukylässä tuotantotiimi lähtee kertomaan miten homma hoidetaan. Kuinka monesta firmasta kuvittelet tuon jälkeen saavasi töitä.

    Jenkeissä noiden paljastusten teko on hiukan helpompaa mm. kilpailijoiden taholta. Tuotantotiimit eivät siellä tietysti kovin äkkiä kerro mitään ainakaan omilla nimillään.

    Mitä höpiset. Missä on väitetty että joku idols tai x-factor tai survivors takaa aidon kuvamateriaalin jota ei ole mitenkään muokattu tai jossa tuottajat eivät ole mitenkään vaikuttaneet ohjelman sisältöön? Ei missään eikä kukaan tuollaista takaa.

    Ei kaikki ole feikkiä mutta ei niissä mitään yllätyksiä satu joista tuottajat eivät tietäisi etukäteen. Sellaisiin ei yksinkertaisesti ole varaa. Ja muista nyt että ei kyse ole siitä että sarjan pitää olla mahdollisimman realistinen. Tärkeää on se että se on mahdollisimman viihdyttävä.

    Idols yms. ovat ihan eri tyyppisiä ohjelmia. Siinä missä puhdas reality antaa mahdollisuuksia paljon enemmän on idols pitkälti riippuvainen kilpailijoista. Idolsissa kuitenkin tuottajat päättävät viime kädessä ketkä menevät jatkoon ja ketkä eivät ja missä välissä joku tippuu. Tarkoitus on tietysti tehdä ohjelmasta mahdollisimman viihdyttävä ja luoda draamaa jne.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ööö... :hitme: No tuota tuon kohdan, johon viittaat tarkoitin kyllä ihan sarkasmiksi. Toisin sanoen en pidä mahdollisena, etteivät tässä tapauksessa X-Factorin tuottajat tienneet Rennen skinitaustasta.

    Kiitos rivien välistä pursuavista haukuista... rakentavaa, todella rakentavaa. :hitme:

    Etkös aiemmin viitannut näiden ohjelmien toiveyleisön olevan sellaisia, jotka ottavat kaiken mitä tapahtuu näissä ohjelmissa täytenä totena ja sinä minä ohjelman lähetykset antavat sen ymmärtää olevan? Toisaalta enkös äsken juuri päässyt sanomasta, että minuun ei suinkaan kaikki uppoa? Miten voin siis olla osa toiveyleisöä?

    Kirjoitat kovin agressiiviseen sävyyn tästä asiasta, ja kieltämättä minun on vaikea olla ottamatta sitä satiirina tai läppänä. Edelleen olen kanssasi kyllä samoilla linjoilla, mutta jos tarkoituksesi on sanoa, että (lukuun ottamatta tosiaan näitä ihmissuhdedraama-tosi-tv -sarjoja yms. sikailusarjoja) kaikki tosi-tv -ohjelmat ovat alusta loppuun feikkejä, niin en ole samaa mieltä. Se on fakta, etten tiedä totuuden oikeaa laittaa, mutta on myöskin faktaa, ettet sinäkään sitä tiedä. Minä pelaan sen todennäköisyyden ja maalaisjärjellä päätellyn asian puolesta, että mikäli kaikki olisi näissä ohjelmissa täysin feikkiä, niin kyllähän siitä kirjoiteltaisiin PALJON enemmän ja se olisi iskostunut jokaisen aivoihin.

    Ota nyt huomioon, että olet tässä syyttämässä varmastikin suurta osaa plazalaisista laput silmissä käveleviksi älykääpiöiksi. Sitähän sinä nimittäin teet, sillä, osaamatta lukea muiden ajatuksia, voin olla kohtuullisen varma, että kuulut täällä vähemmistöön tuon mielipiteesi kanssa.

    Vai olenko väärässä? Ottakaas nyt plazalaiset kantaa. Kuinka moni täällä ajattelee jokaisesta tosi-tv -ohjelmasta, että ne ovat alusta loppuun saakka käsikirjoitettuja, lavastettuja ja feikattuja, ja ainoat totuudenmukaiset hetket kilpailijoista nähdään niinä hetkinä ennen kuin he ovat tämän inortin mainitseman allekirjoituksen tehneet?
     
  12. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaan hieman OT:

    Tässä jokunen aika sitten tuli haastattelu yhdessä pienessä mediassa eräästä BB-talossa asuneesta henkilöstä.
    Haastattelussa tältä "lipsahti" vähän asiaa tuotannosta, mm. se että asukkaita ei edes ohjailla pk-huoneessa mitä ne sanoo, vaan niille kerrotaan suoraan asioita mitä niiden pitää huoneessa sanoa :eek:

    Eli eihän noi yhtään ole käsikirjoitettuja :OI
     
  13. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kerros vielä milloin, missä ja kuka. Ei voi hirveästi antaa painoarvoa kun faktat on noinkin vahvalla pohjalla. ;)
     
  14. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensinnäkään kaikki ei varmasti ole feikkiä. Mutta jos sarjan tapahtumat kulkevat pitkälti sen mukaan miten tuotanto ohjaa ihmisiä niin ei tuosta olla kovin kaukana. Ideahan on ohjata tapahtumia siihen suuntaan että jotain mielenkiintoista tapahtuisi. Esim. levitetään väärää tietoa jne. ja katsotaan mitä tapahtuu. Tuossahan itse tapahtuma (joku rupeaa raivoamaan tms.) ei ole feikkiä mutta koko tapahtumaa ei olisi ilman valheiden levittämistä.

    Joten kun tuottajat ohjaavat tapahtumia niin mitä järkeä on puhua muusta kuin käsikirjoitetusta/feikatuista tapahtumista?

    Myös muita tapahtumia on pakko käsikirjoittaa koska ei tv-ohjelmaa voi tehdä täysin laput silmillä ja toivoa että jotain tapahtuisi. Totta kai esim. kauden pituiseen realityyn, survivoriin jne. mietitään käännekohtia yms. jotta homma pysyy mielenkiintoisena.

    Samaten jostain idolsista yms. on turha hakea selityksiä sille miksi joku ei päässyt jatkoon ja miksi joku pääsi. Tietysti taidoilla on jonkinlainen merkitys mutta jos tyyppi on muuten "myyvä" niin kyllä se voidaan jatkoon pistää "mä haluun nähdä mitä sä saat aikaan" tyylisten kommentien kera.

    Äänestyksillä haetaan tietoa siitä mistä katsojat tykkäävät ja miten saataisiin maksimoitua levymyynti. Esim. jos henkilö 1 myisi joka tapauksessa hyvin niin parempi pistää hiukan huonompi kaveri ekaksi jolloin sen levymyynti kasvaa samalla kuin toisen myyntiin varsinainen sijoitus ei vaikuta juurikaan.

    Suurin osa varmasti tietää että nämä sarjat on käsikirjoitettuja, kohtauksia kuvataan uudelleen jne. Oikea reality olisi niin tylsää ettei sitä kukaan katsoisi. Muutaman kerran näin suomen big brotherin koosteita ja täytyy sanoa että tuotantotiimi ryssi sen todella pahasti. Edes koosteisiin ei saatu oikein mitään mikä pitäisi muun kuin vannoutuneen bb-fanin hereillä.
     
  15. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin en viitsi kertoa kuka ja missä, koska siitä ei ole suurta juttua tehty. Uskon että satais paskaa niskaan jos se asia tulisi esiin, jota en tälle henkilölle toivo.
    Eikä tässä olekaan tarkoitus kertoa asiaa niin että kaikki tämänkin foorumin lukijat jostain asian voi tarkastaa. Tämä vain oli mitä siinä haastattelussa sanottiin. Uskoo ken tahtoo, jotka ei antakaa tälle painoarvoksi 0%
     
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    No jos kerran kyseessä on julkisesti julkaistava media, niin ei kai siinä pitäisi mitään ihmeellistä olla, jos nimen kertoo? Tuntuu vain, että mitään lehti/nettijuttua ei edes ole.
     
  17. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Annan sitten tuon 0%.
    Uskon että tuotantotiimi kysymyksillä ja editoinnissa saa ihmiset sanomaan mitä haluaa, niin X-Factorissa ja BB:ssäkin.
     
  18. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Uskooko joku että oikeesti joku sai tästä potkut?
    tuskinpa vaan. kuhan kusettivat. Ja se aktihan näkyi tv:ssä eli kaikki kunnossa siltä osin. :thumbsup:

    Joo tuskimpa ne ihan sattumalta ottivat sitä hieman vanhempaa poikakaveria näytille siihen x-factoriinkaan :thumbsup:
     
  19. phanatic

    phanatic Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö joku tiedä, että tästä tosiaan kyseinen tyyppi sai potkut? Kyllä kaveria haastateltiin useammassa lehdessäkin ja kyseessä on ihan oikea ihminen joka ihan oikeasti sai fudut.
     
  20. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmahan näissä väitteissä on lähinnä se, ettei ole mitään juridista mekanismia, jolla kilpailijoita voitaisiin ohjelman kuvausten loppumisen jälkeen kauheasti painostaa olemaan kertomatta tuotantoon liittyvistä asioista. Kilpailijathan eivät pääsääntöisesti ole myöhemmin viihdeteollisuuden palveluksessa.

    Joten te jotka uskotte kilpaijoidenkin osallistuvan laajamittaisiin lavastuksiin ja lukevan suoraan käsiksestä pitkiä pätkiä, niin kertokaapa, millaisilla sanktioilla kilpailijaa voisi uhata, jos hän esimerkiksi vuosi kuvausten jälkeen paljastaa kaiken kuvauksissa sattuneista "uusinnoista" ym. feikkauksista. Millainen rikos (rikosnimike kehiin, kiitos) on kyseessä ja minkälaisen rangaisteuksen siitä voisi saada lain nojalla Suomessa, USA:ssa tai länsimaissa yleensä?